Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η βυθισμένη αρχαία Επίδαυρος, η Ατλαντίδα της Αργολίδος(Βίντεο)

Η βυθισμένη αρχαία Επίδαυρος, η Ατλαντίδα της Αργολίδος.
Με τον συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25 - 28 Αυγούστου 2015(Βίντεο)

5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. 
Οθωνοί, 25 - 28 Αυγούστου 2015

Το κοίτασμα – στόχος Μίνωας

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Το κοίτασμα στόχος Μίνωας που βρίσκεται στο θαλάσσιο οικόπεδο 14 της ελληνικής ΑΟΖ είναι ένα απτό παράδειγμα για την αξία των κοιτασμάτων Νότια της Κρήτης. Λόγω της απόστασης, του βάθους και του μεγέθους αποτελεί μια πρόκληση όχι μόνο για τους ερευνητές και τους τεχνικούς, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Είναι επίσης κι ένα σημείο αναφοράς και για το μέλλον της περιοχής. Είχαμε κάνει ήδη αναφορές στο παρελθόν για άλλο κοίτασμα που βρίσκεται κάτω από την Ιεράπετρα, αλλά τώρα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Είναι λοιπόν απαραίτητος ο πυλώνας της ενέργειας για την Κρήτη.

Παλμύρα: Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την καταστροφή του ναού του Βήλου - Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ

Αυτή ήταν η δεύτερη καταστροφή ενός ναού στην Παλμύρα που διέπραξαν οι τζιχαντιστές μέσα σε μία εβδομάδα
Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την καταστροφή του ναού του Βήλου, ενός κτιρίου-κοσμήματος της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στη συριακή έρημο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο ΟΗΕ.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την καταστροφή του κύριου κτιρίου του ναού του Βήλου καθώς και μιας σειράς κιόνων" που τον περιέβαλε, ανέφερε το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR), αφού συνέκρινε δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από και μετά την έκρηξη.

"Το βλέπετε; Δεν θά 'χετε την τύχη ποτέ να το ξαναδείτε. Ούτε εσείς, ούτε οι απόγονοί σας. Ούτε κανείς άλλος ποτέ πια." (Εικόνες)

Αυτό που βλέπετε ήταν ο επιβλητικός ναός του Δία - Βάαλ στην αρχαία πόλη της βασίλισσας Ζηνοβίας. Εκεί όπου κατέληγαν οι ταξιδιώτες και οι έμποροι που περνούσαν από την περίλαμπρη πολιτεία της Παλμύρας για αιώνες. Έλληνες, Ρωμαίοι, Ιουδαίοι, Ασσύριοι, Φοίνικες, ανατολίτες, όλες οι φυλές της οικουμένης ξαπόσταιναν στο πλούσιο βασίλειο στην όαση αυτή καταμεσής της ερήμου.

Διάσχιζαν την κεντρική λεωφόρο της πόλης, ανάμεσα σε περιστύλια, σπίτια, καταστήματα και στοές για φτάσουν στον μεγάλο ναό που φωτίζονταν από τις δάδες και τα λυχνάρια.

7 Ανεξήγητα αρχαιολογικά ευρήματα (Βίντεο)

Ευρήματα που η ύπαρξή τους ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια πριν…αλλά δεν εξηγείται γιατί προφανώς και αφορά σύγχρονα δεδομένα….

«Μη με σκοτώσεις μαμά», ένα συγκλονιστικό κείμενο που όλοι πρέπει να διαβάσουν!

Το παρακάτω κείμενο δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι από εκείνα, που όταν τα διαβάζεις σε πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι.
Πρόκειται ένα γράμμα από ένα αγέννητο παιδί. Διαβάστε το!
«Είναι σκοτεινά. Δεν ξέρω και πολλά για το πού βρίσκομαι. Ωραία είναι πάντως. Ζεστά και φιλόξενα. Δεν μπορώ να δω. Μπορώ, όμως, να νιώσω. Οι αισθήσεις μου λειτουργούν στο έπακρο.
Μπορώ νʼ ακούω τα πάντα. Είναι η καλύτερη κρυψώνα εδώ μέσα. Μπορώ να κρυφακούω, όσα οι άλλοι δε θα έλεγαν ποτέ αν ήμουν μπροστά τους.

Πολιτική ένταση μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας για το «Χρυσό Τρένο» των Ναζί - Ίσως περιέχει την διακόσμηση του Amber Room με πορτοκαλί διαμάντια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ

Το σίριαλ με το τρένο των Ναζί με τον αμύθητο θησαυρό παίρνει πλέον και πολιτικές διαστάσεις, καθώς η Ρωσία δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί.

Ακόμη δεν το είδαμε (και δεν είναι σίγουρο αν θα το δούμε...), όμως οι πρώτοι μνηστήρες του φημολογούμενου θησαυρού έκαναν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με δικηγορικό γραφείο της Ρωσίας, υπάρχει η δυνατότητα στο Κρεμλίνο να δηλώσει απαιτήσεις πάνω στα ευρήματα του τρένου και να τα πάρει πίσω αντισταθμιστικά για τις απώλειες της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πολωνία: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το «Χρυσό Τρένο» των Ναζί είναι υπαρκτό - Η θέση του αποκαλύφθηκε από Πολωνό αυτόπτη μάρτυρα λίγο πριν πεθάνει(Βίντεο)

Θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην φημολογία, η Πολωνική κυβέρνηση, επιβεβαίωσε σήμερα και επίσημα την ύπαρξη του τρένου μύθου των Ναζί, το οποίο βρίσκεται θαμένο κάτω από το έδαφοςφορτωμένο με χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων 
Το σίριαλ με το τρένο των Ναζί, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας μυθικός θυσαυρός, αποκτά πλέον ένα ακόμα επεισόδιο. Αυτή τη φορά από την πλευρά του επίσημου κράτους της Πολωνίας, η οποία οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου για να δοθεί μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή Walbrzych.

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Βρέθηκε τρένο – φάντασμα των Ναζί γεμάτο θησαυρούς και όπλα!

naziΈνα τρένο των Ναζί, τυλιγμένο σε μια ομίχλη μυστηρίου και γεμάτο με πολύτιμους λίθους και όπλα, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ένας Πολωνός και ένας Γερμανός, 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ οι σοβιετικές δυνάμεις προήλαυναν προς τη Γερμανία.
Ζητούν εύρετρα
Οι αρχές της περιφέρειας Βάλμπζιχ, στη νοτιοδυτική Πολωνία, ανέφεραν ότι επικοινώνησε μαζί τους ένα νομικό γραφείο που εκπροσωπεί τους δύο άνδρες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο και ζητούν το 10% της αξίας του ευρήματός τους.

Ανακάλυψη στο νησί της Ιάβας !!! Κοχύλι με Ελληνικά γράμματα 500.000 ετών!!!


Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν "πρωτόγονοι" άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν; Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη. Και τι θα λέγατε αν τα γράμματα αυτά είναι... Ελληνικά; ! ! !

Η έρευνα που διεξήχθη σε ένα κέλυφος μαλάκιου, που χρονολογείται μεταξύ 430.000 και 540.000 χρόνων, το οποίο βρέθηκε εδώ και πάνω από έναν αιώνα στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας, αποκάλυψε ότι περιέχει το παλαιότερο χαρακτικό που έχει βρεθεί ποτέ και ότι ήταν σχεδόν σίγουρα χαραγμένο από έναν Homo Εrectus, έναν πρώιμο και πρωτόγονο, σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη, πρόγονο του ανθρώπου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 1.900.000 χρόνια και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 150.000 χρόνια.