Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται να "φάνε" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η αποτίμηση των ομολόγων και τα αποτελέσματα της επαναγοράς θα κρίνουν την τύχη του 
Η μοίρα του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των τραπεζιτών αυτές τις ημέρες καθώς όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζει την διάσπασή του και την πώληση του υγειούς τμήματος, στα πρότυπα της ΑΤΕbank. Αν και το εγχείρημα αυτό συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις και αντιστάσεις σε όλα τα επίπεδα όταν τέθηκε αρχικά το οικονομικό επιτελείο φέρεται διατεθειμένο να δοκιμάσει ξανά την τύχη του μετά...
την ολοκλήρωση του προγραμματος επαναγοράς ομολόγων.

Σκύλος βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος!

Ονομάζεται Σπίντι Γκονζάλες και είναι υπήκοος Ελβετίας. Ο πανέμορφος αυτός σκύλος, παρόλο που είναι μόλις ενός έτους, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Μάλιστα, πρόκειται να είναι ο μοναδικός υποψήφιος του Κόμματος των Σκύλων (ιδρύθηκε πρόσφατα στο Λουγκάνο από ομάδα φιλόζωων) που θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές στην Ελβετία, για να διεκδικήσει μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του.

Εκλογικό σύνθημα του Σπίντι και του κόμματός του είναι το «εγώ δεν τα παρατάω» και στις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις υπάρχει η κατασκευή ενός δικτύου διαδρομών για σκύλους που θα τους επιτρέπει να διασχίζουν ελεύθεροι τον δρόμο χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, με ώθηση, κυρίως, των μετοχών των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:47, βρισκόταν στις 129,13 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 2,06%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 357.071,16 ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 2,11% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 49,39 μονάδες.

Με τραπεζική ώθηση "πιάνει" τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στα επίπεδα των 830 μονάδων «σκαρφαλώνει» ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Πέμπτη, με ώθηση από τα κέρδη έως και άνω του 5% του τραπεζικού δείκτη και το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ελλείψει ουσιαστικών καταλυτών, η αγορά διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία αφενός για την έκβαση της σημερινής συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της Ένωσης ελληνικών Τραπεζών, αφετέρου για το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς χρέους.

Ο Τάφος της Μήδειας στον Βόλο;

Στην Αρχαία Ελλάδα τιμωρούνταν με την ποινή του θανάτου
όσοι έκαναν καταστροφές στα μνημεία της πόλης.

Τα ευρήματα του τάφου στο Καζανάκι του Βόλου (ανάμεσά τους και ένα χρυσό περιδέραιο με χίλιες ψηφίδες), χρονολογούνται από το τέλος του 15ου αι. π.κ.ε. μέχρι το τέλος του 14ο αι. π.κ.ε. σύμφωνα με τις ραδιοχρονολογήσεις του «Δημόκριτου». Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια περίοδο οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οικοδομήθηκαν τα πρώτα ανακτορικά συγκροτήματα γύρω από τον μυχό του Παγασητικού κόλπου. Είναι δηλαδή μια περίοδος μεγάλης προόδου στην πρώιμη αυτή εποχή.

Η ΑΟΖ δίνει ρέστα

Του Ν.Λυγερού

Με την έκθεση της Deutsche Bank, η ελληνική ΑΟΖ δίνει ρέστα. Διότι τώρα δεν εμφανίζεται πια κανένας να αμφισβητήσει την αξία της. Η έκθεση όχι μόνο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας και το έργο του Ηλία Κονοφάγου και του Αντώνη Φώσκολου, μ' έναν ανεξάρτητο τρόπο, αλλά επιπλέον ενισχύει τη στρατηγική μας αφού η ανάλυση της αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις έχουν χαμηλό ρίσκο στην περιοχή. Ανοίγουν επίσημα λοιπόν τη δήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία στον τομέα των υδρογονανθράκων και ειδικά στην περιοχή νότια της Κρήτης.

ΜΑΣ ΞΑΝΑ-ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η S&P! Απλησίαστο ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ: Τρεις χρεοκοπίες σε 16 μήνες! - Tρέμε Αργεντινή!

Στην τρίτη κατά σειρά χρεοκοπία μέσα σε 16 μήνες κηρύχθηκε η χώρα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, έστω και αν η χρεοκοπία είναι χαρακτηρισμένη ως "επιλεκτική χρεοκοπία" (Selective Default).
Ο οίκος υποβάθμισε  την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά 5 βαθμίδες της κλίμακάς του.
Η προηγούμενη διαβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης ήταν, πάντα από την S&P, στην κλίμακα CCC και είχε «αλλάξει» αμέσως μετά το πέρας της περίφημης αναδιάρθρωσης του χρέους μας, του γνωστού PSI+ και την έκδοση των νέων ομολόγων.

Μοσκοβισί:"Να μπει και η Ρωσία στην τρόικα για την Κύπρο!"

Η Ε.Ε λόγω της σύγκρουσης που είχε και του μερικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζει στην περίπτωση της Ελλάδας με το ΔΝΤ, προχώρησε με σχετική δήλωση του Γάλλου ΥΠ.ΟΙΚ Πιερ Μοσκοβισί σε μια κίνηση "ματ" με την οποία καλεί τη Ρωσία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου και κατά αυτόν τον τρόπο να αντικαταστήσει η Ρωσία το ΔΝΤ στην περίπτωση που το Δειθνές Ταμείο εξακολουθήσει να έχει ενδοιασμούς για τον το κυπριακό πακέτο διάσωσης των τραπεζών της που καταστράφηκαν από τα ελληνικά ομόλογα.

Robert Apfel: Ο ελληνικός πολιτισμός θα σας γλιτώσει από τη χρεοκοπία(Βίντεο)

Ποιες συμβουλές δίνει ο "Mr. PSI" Robert Apfel στην κάμερα του NEWS 247 για αποφυγή χρεοκοπίας. Ποιο το μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες.
Ήταν τον Μάρτιο του 2012 όταν ο Robert Apfel συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την Ελλάδα και έμεινε έκτοτε γνωστός ως ο "Mr. PSI".
Ο πρόεδρος της Bondholder Communications Group έστησε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και κατόρθωσε με τη βοήθεια των συνεργατών και 100 iPad να επιτύχει τη μεγαλύτερη ανταλλαγή χρέους στον κόσμο.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία και τη σύζυγό του.

Τον κ. Σουλεϊμάν θα υποδεχθεί σε λίγη ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.
Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αργότερα, θα ξεναγηθεί στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται ότι έσπρωξε τον νοτιοκορεάτη στις ράγες του τρένου

Μετά τη θύελλα που ξέσπασε από το πρωτοσέλιδο της New York Post, σειρά έχει η σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται πως έσπρωξε των 58χρονο στις ράγες του τρένου. Τι δηλώνει η οικογένεια του θύματος.
Κατηγορίες για ανθρωποκτονία χωρίς δικαίωμα εγγύησης απαγγέλθηκαν την Τετάρτη εναντίον ενός νεοϋορκέζου επειδή έσπρωξε έναν 58χρονο στις ράγες του τρένου που πλησίαζε εκείνη την ώρα, γεγονός που προκάλεσε σοκ στους αυτόπτες μάρτυρες και ερωτήματα για το γιατί κανένας δεν έσπευσε να βοηθήσει, ενώ παράλληλα στο μάτι του κυκλώνα μπήκε η ταμπλόιντ New York Post που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία.
Ο 30χρονος Ναϊμ Ντέιβις κρατείται χωρίς δικαίωμα εγγύησης μέχρι να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου, δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία η δικαστής Λιν Κότλερ του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Η προφητεία των Μάγια "χτυπά" την Αυστραλία

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας παρενέβη σήμερα με χιούμορ στη συζήτηση για την υποτιθέμενη προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες της για την υποστήριξή της απέναντι στα "ζόμπι", "τα θηρία της κόλασης" και τον θρίαμβο της κορεατικής ποπ.
"Απευθύνομαι στους αγαπητούς συμπατριώτες μου Αυστραλούς που είναι ακόμα ζωντανοί. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, όπως προβλέπει το ημερολόγιο των Μάγια", δήλωσε η Τζούλια Γκίλαρντ σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που γυρίστηκε για το ραδιοσταθμό Triple J, ο οποίος απευθύνεται σε νεανικό κοινό.

Διαθεσιμότητα «α λα καρτ»

Τα εμπόδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας αλλά και την άρνηση όσων δημάρχων αποφάσισαν να μην δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ξεπέρασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι στους δήμους με τις καταλήψεις που πραγματοποιούν τόσες ημέρες κατάφεραν να τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα και υπάλληλοι οι οποίοι δεν θα εντάσσονταν σε αυτήν.

Από την ΔΕΗ στις εφορίες για το «χαράτσι»


Στον αέρα η είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ, κάνοντας δεκτή συλλογική αγωγή από οργανώσεις καταναλωτών. Θα εξεταστούν όλα τα περιθώρια, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου εξηγούν πως πιθανότερη εκδοχή είναι το ειδικό τέλος να εισπραχθεί από τις εφορίες, καθώς κινδυνεύει να χαθεί από τα κρατικά ταμεία το ποσό του ενός δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ... οργανώνεται ενόψει Συνεδρίου

Πρόσω ολοταχώς για την ενιαιοποίησή του έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που στον απόηχο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης... οργανώνεται ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013.

Ήδη, για το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να εκλεγεί η νέα Γραμματεία του που θα αριθμεί πιθανότατα 35 μέλη και θα οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριό του.

Σκανδαλίδης:«Να καλέσει τους πάντες σε ανοικτό συνέδριο»

Ο Κώστας Σκανδαλίδης τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε: «Εγώ πιστεύω ότι ζούμε πάλι μια φάση στο ΠΑΣΟΚ προσωποποίησης των αντιπαραθέσεων κι αυτό είναι άσχημο. Εγώ θέλω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση, η πρωτοβουλία που παίρνει λεκτικά, που τη λέει, να την εννοεί στην πράξη. Δηλαδή. Να πει: Ελάτε όλοι... όλοι, κινήσεις, τάσεις, ρεύματα, διαδικασίες, πρόσωπα, διαγραμμένοι, μη διαγραμμένοι σε ένα ανοικτό συνέδριο να συζητήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα «μπλοκάκια» πληρώνουν... το «μάρμαρο»

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νέο μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο προχωρά το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων. Ο χρόνος πιέζει καθώς το νομοσχέδιο, που αποτελεί δέσμευση της χώρας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Σήμερα στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η τρικομματική επιτροπή προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα του νέου φορολογικού. Εάν τελικώς από την σύσκεψη δεν βγει λευκός καπνός το θέμα πιθανότατα θα παραπεμφθεί για τις τελικές αποφάσεις σε νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.