Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος 1815 – 1891

Ο μεγαλύτερος ιστορικός συγγραφέας της νεώτερης Ελλάδας. Αποκαλείται και «εθνικός ιστορικός», διότι με το έργο του επηρέασε την ελληνική ιστοριογραφία, αλλά και γενικότερα την πνευματική πορεία της χώρας.
Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815. Ο πατέρας του, Δημήτριος, γεννημένος στην Βυτίνα Αρκαδίας, είχε εγκατασταθεί στην Πόλη, όπου ασχολήθηκε με τραπεζιτικές εργασίες. Με την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, οι Τούρκοι έσφαξαν τον πατέρα του (4 Απριλίου) και η μητέρα του πήρε τα παιδιά της και εγκαταστάθηκε στην Οδησσό. Εκεί, ο Κωνσταντίνος άρχισε τις σπουδές του στο Λύκειο Ρισελιέ και τις συνέχισε αργότερα στο Ναύπλιο με δάσκαλο το Γεώργιο Γεννάδιο.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η Στρατηγική σημασία του LNG για τη Θράκη"(Βίντεο)

                                                    Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η Στρατηγική σημασία του LNG για τη Θράκη". 
Αίθουσα: Επιμελητήριο Ν. Έβρου 3ος όροφος, Αλεξανδρούπολη.
 Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ώρα: 19.30

Iαπωνία: Τρεις νεκροί από τον σεισμό στο Κουμαμότο σύφωνα με τη δημόσια τηλεόραση - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 19 σπίτια κατέρρευσαν από την πολύ πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μια περιοχή που φιλοξενεί πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Το κανάλι ανέφερε επίσης ότι εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Τουρκία: Εβαλαν Γερμανίδα σε βαρέλι και την τσιμέντωσαν (Εικόνες)

Μια 39χρονη Γερμανίδα που αγνοείτο η τύχη της εδώ και έναν μήνα στην Τουρκία βρέθηκε νεκρή στην πόλη Γκιολτσούκ, δεμένη μέσα σε ένα βαρέλι με τσιμέντο.
Παράλληλα, έφερε και σημάδια στραγγαλισμού, όπως μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Λίγο μετά τον εντοπισμό της σορού της Ρίτα Ντάρι Βίνκλερ και η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφό της, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αλί Κεμάλ Σερκάν και ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία της, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Handelsblatt: «Νέα πράξη στο ελληνικό δράμα» -Φόβοι για πρόωρες εκλογές - ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΤΟΜΙΝΟ

Με το θέμα της Ελλάδας ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζοντας όμως πως η χώρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει σε εκλογές, αφού μια πολιτική αποσταθεροποίηση θα είχε απρόσμενες συνέπειες.
Οπως γράφει και η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη» αναφέρει πως η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Προσθέτει μάλιστα πως «για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα».

Βόμβες Λαγκάρντ για το πρωτογενές πλεόνασμα: 3,5% μόνο αν οι Έλληνες γίνουν ήρωες!

«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση»
Τις επιφυλάξεις του διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα.
AdTech Ad
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας πριν από λίγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

Η Αλβανία μετέτρεψε τις ορθόδοξες εκκλησίες σε... πασαρέλες - Αντιδράσεις για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας

Δόθηκε άδειες σε πρακτορεία μοντέλων να πραγματοποιήσουν φωτογράφιση νυφικών σε ορθόδοξους ναούς
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, να παραχωρήσει άδεια σε πρακτορείο μοντέλων να πραγματοποιήσει φωτογράφιση νυφικών σε ορθόδοξους ναούς, που εξακολουθούν να παραμένουν στην ιδιοκτησία του κράτους.

«Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας» αναφέρει ανακοίνωση της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζητώντας από τα Τίρανα να εφαρμοστεί  νόμος του 2009, με τον οποίον επιστρέφονται στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία ναοί, μονές, ιερά λείψανα, εικόνες, αντικείμενα λατρείας κ.α. που είχαν κατασχεθεί την περίοδο της δικτατορίας του Ενβερ Χότζα

Ανακάλυψη-«μυστήριο» με τη νεκρόπολη στο Φαληρικό Δέλτα - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ογδόντα νεκροί, σε παράταξη, με σιδηρά δεσμά στα χέρια παραπέμπουν στις εξεγέρσεις της Αρχαίας Αθήνας επί Κύλωνα και Μεγακλή
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τα ευρήματα στο Φαληρικό Δέλτα. Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ένα πολυάνδριο. Οι 80 νεκροί είναι τοποθετημένοι σε παράταξη και φέρουν σιδηρά δεσμά στα χέρια.

Στην πλειοψηφία τους δεμένοι πισθάγκωνα με αλυσίδες, τους οποίους οι αιρχαιολόγοι συχνά τους αναφέρουν ως «οι αιχμάλωτοι του Φαλήρου». Επίσης. εκτός από το γεγονός ότι οι σκελετοί ήταν αλυσοδεμένοι, οι νεκροί είχαν πεταχτεί μέσα στους λάκκους, γεγονός εξαιρετικά παράδοξο για τα ήθη των αρχαίων.