Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η αρχαία πόλη της Αμφίπολης αποκαλύπτεται (Βίντεο)


Η αρχαία πόλη της Αμφίπολης αποκαλύπτεται (vid)
Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των Σερρών.

Οι "υπεράνθρωπες" εγκεφαλικές ικανότητες και το σύστημα γνώσης των αρχαίων Ελλήνων

«Οι ασκήσεις της Μνήμης αποτελούν ενδυνάμωση της Ψυχής.» Οι "υπεράνθρωπες" εγκεφαλικές ικανότητες και το σύστημα γνώσης των αρχαίων Ελλήνων
 
Ξεφυλλίζοντας τις σύγχρονες ανατυπώσεις κειμένων των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τα λιγοστά και αποσπασματικά "απομεινάρια" ενός ολόκληρου κόσμου και ενός σώματος γνώσης -που μας πληγώνει να σκεφτόμαστε ότι κάποτε ήταν ενιαίο- δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε τη σκέψη μας να "μουδιάζει"...

Η τριπλή Αοζική προσέγγιση

Του Ν. Λυγερού

Η τριπλή Αοζική προσέγγιση της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου που έχουν ένα κοινό τριπλό σημείο επαφής λόγω της ΑΟΖ τους, είναι πλέον μια πραγματικότητα. Διότι δεν μιλούμε πια μόνο και μόνο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου του 2003. Τώρα υπάρχει μια ενισχυμένη απόφαση από τις δύο πλευρές, η οποία εφοδιάζεται πρακτικά και από την παρουσία της Ελλάδος που διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου, η οποία αποτελεί και πέρασμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει μόνο η συμμαχία Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος αλλά και η συναίνεση της Κύπρου με το Λίβανο και τώρα η τριπλή προσέγγιση.

Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού


Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Και η παρουσία του για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια από τις πιο χειροπιαστές αποδείξεις. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εισχωρεί πια στο πεδίο της αξιοποίησης του ορυκτού της πλούτου και μιλά πλέον ανοιχτά για το μάρμαρο και τον ζεόλιθο. Αυτό γίνεται μάλιστα σε πλαίσιο αναζήτησης μιας κάθετης ανάπτυξης, για να ωφεληθεί η περιοχή από την προστιθέμενη αξία. Σε ακόμη πιο πρακτικό κομμάτι προχωράμε επίσημα στην άδεια έρευνας στην περιοχή Κόκκαλου στον Βόρειο Έβρο. Με αυτόν τον τρόπο, θεσμικό πια, έχει ενισχυθεί και το πεδίο δράσης της τεχνικής μελέτης.

Νέο χτύπημα στο δολάριο από τον Β.Πούτιν - Ρωσία & Αργεντινή θα συναλλάσσονται στα εθνικά τους νομίσματα

Μετά την Κίνα και την Ινδία ο Β.Πούτιν προχωρά σε νέο χτύπημα εναντίον του δολαρίου αφού με την Αργεντινή η Ρωσία θα συναλάσσεται με τα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών. Η Αργεντινή ήδη έχει ερθει σε συμφωνία με την Ρωσία για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην ρωσική αγορά, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα της ΕΕ και ανάμεσα σε αυτά και της Ελλάδας. 

Συναγερμός στα Χανιά -Βρέθηκαν πυρομαχικά στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Χώρας

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ένας επαγγελματίας δύτης στα Χανιά, καθώς την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του στη θαλάσσια περιοχή Νέας Χώρας Κόλπου Χανιών, αντίκρισε ένα μικρό... οπλοστάσιο!
Όπως αναφέρουν τα κρητικά μέσα, αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού όταν ενημερώθηκε από τον επαγγελματία δύτη για την ύπαρξη πυρομαχικών στη θαλάσσια περιοχή Νέας Χώρας Κόλπου Χανίων.

Ο Σαρκοζί επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια και διεκδικεί την ηγεσία της γαλλικής Κεντροδεξιάς

Δεν άντεξε μακριά από την πολιτική πολύ καιρό – μόλις δυόμιση χρόνια. Η ώρα της επιστροφής σήμανε για τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook θα διεκδικήσει την προεδρία της γαλλικής κεντροδεξιάς «Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP).
«Το να παραμείνω θεατής είναι μια μορφή εγκατάλειψης ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Γαλλία. Πριν διαλυθεί το πολιτικό σκηνικό και διαλυθεί η αντιπολίτευση».

Αμφίπολη: Ο τρίτος θάλαμος ήταν απόρθητος 2.300 χρόνια! Περιστέρη: Αν μπήκαν τυμβωρύχοι στον τάφο, θα βρούμε τα κόκαλά τους!(Βίντεο)

Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα ούτε με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και απο σήμερα δοκιμάζουν ένα νέο τρόπο - Αναμονή για την πλήρη αποκάλυψη του σώματος των Καρυάτιδων Σε μια δήλωση η οποία ανατρέπει και πάλι τις εικασίες περί συλήσεως του τάφου προχώρησε η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη η οποία είπε ότι αν έχουν καταφέρει να μπουν τυμβωρύχοι στον τάφο τότε θα βρούμε τα κόκαλά τους, υπονοώντας, με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν θα κατάφερναν να βγουν και πάλι έξω πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν και τα κτερίσματα από τον ταφικό θάλαμο. 

Σκωτία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σάλμοντ

Ο πρόεδρος του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP) ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραιτηθεί επισήμως στις 13 Νοεμβρίου - «Το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ», τόνισε ο Σάλμοντ.
Μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP), Άλεξ Σάλμοντ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος στις 13 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα παραδέχθηκε την ήττα του.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ!!! Τώρα εκπαιδεύουμε και Σκοπιανούς στις στρατιωτικές μας σχολές!!!


Στην ελληνική Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) θα φοιτήσει φέτος για πρώτη φορά αξιωματικός των Σκοπίων. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μάλιστα δεν είναι άγνωστος στο Πεντάγωνο καθώς πριν από λίγο καιρό είχε αποφοιτήσει επιτυχώς και από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου(ΑΔΙΣΠΟ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη!

Ξεχνώντας κάποιοι τις μεγάλες διαφορές με την ΠΓΔΜ και τις διεκδικήσεις τους, φέρνουν για φοίτηση αξιωματικό των Σκοπίων σε ελληνική ανώτατη στρατιωτική σχολή στα πλαίσια λέει της στρατιωτικής συνεργασίας που έχουμε με τη FYROM!