Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Τρομερή ανακάλυψη στο Κουρδιστάν! Ερευνητές βρήκαν πέτρινο αντικείμενο με επιγραφή που αναφέρεται σε “διάδοχο” του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα αρχαίο πέτρινο έργο τέχνης ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στo Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας “Express”, πρόκειται για ένα κυλινδρικό αντικείμενο, πάνω στο οποίο υπάρχει επιγραφή στα ελληνικά.


«Μία αρχαιολογική ομάδα από το Μουσείο του Ντουχόκ και ο Οργανισμός Κουρδικής Αρχαιολογίας βρήκαν το αρχαίο αντικείμενο στους λόφους Μπαλγιούζ, δέκα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, μέσα στον τομέα του Σεμέλ», ανέφερε ο Χασάν Αχμέντ, διευθυντής του Μουσείο του Ντουχόκ.

Στο φως βωμός 2.000 ετών με ελληνική γραφή, στα αρχαία Πάταρα

Μαρμάρινο βωμό με σκαλιστή μορφή που απεικονίζει ένα κουλουριασμένο φίδι έφεραν στο φως αρχαιολόγοι στα αρχαία Πάταρα της Λυκίας, κοντά στην Αττάλεια, το οποίο όπως φαίνεται φέρει αρχαιοελληνική γραφή.

Τα Πάταρα ήταν αρχαιότατη πόλη και λιμένας της Λυκίας, χτισμένη μεταξύ των εκβολών του ποταμού Ξάνθου και του όρμου Αντιφέλλου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ιδρύθηκε από τον Ικάδιο. Ο Στράβων αναφέρει ότι πήρε το όνομά της από τον Πάταρο, γιο του Απόλλωνα και της Λυκίας, κόρης του Ξάθου. Κατά τον Εκαταίο εποικίστηκε από Κρήτες Δωριείς. Στην πόλη λατρευόταν ο Απόλλων ο Παταρεύς, και υπήρχε σπουδαίο μαντείο, ισάξιο αυτού των Δελφών.

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας "θυμίζει" στην Τουρκία τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη βύθιση του οθωμανικού στόλου

Με μια επετειακή ανάρτηση, η οποία πιθανόν να "κρύβει" μηνύματα και προς την σημερινή ηγεσία της Τουρκίας, επέλεξε να τιμήσει την 193η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter βίντεο αφιερωμένο στην 193η επέτειο της "Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο", η οποία, μέσω της βύθισης του οθωμανικού στόλου, οδήγησε λίγο αργότερα στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Η ανάρτηση ακολουθεί εκείνη της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα περί αναγνώρισης του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων όλων των χωρών έως και τα 12 ναυτικά μίλια (θέση που συμπίπτει με την ελληνική και αντίκειται στην τουρκική).

Υπουργός Άμυνας Βουλγαρίας: Θα στείλω στα Σκόπια το Μηχανοκίνητο Σύνταγμα να γκρεμίσει όλα τα αγάλματα!

«Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη Συμφωνία που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να υπογραφεί μια νέα συμφωνία», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Darik της Βουλγαρίας.

«Στα Σκόπια, προσπαθούν να ξαναγυρίσουν την ιστορία 1.000 χρόνια ώστε να δώσουν νομιμότητα στη θεωρία της Κομιντέρν και μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας αναφέρει με σαφήνεια ότι «οι πλαστογραφίες σχετικά με την ιστορία πρέπει να εκκαθαριστούν».

Αγία Σοφία: Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση κατασκευής τουαλέτας εντός του μνημείου

Κίνδυνος για την Αγία Σοφία οι τουαλέτες;

Τον κίνδυνο για τη δομή του κτιρίου της Αγίας Σοφίας επισείει η πρόσφατη ανάθεση για κατασκευή τουαλετών μέσα στην Αγία Σοφία, διαγωνισμός που προκαλεί τις αντιδράσεις των επιστημόνων.

Η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή τουαλετών στην Αγία Σοφία, παρόλο που ο διάσημος Τούρκος καθηγητής Ιστορίας, Ιλμπέρ Ορταϊλί, είχε προειδοποιήσει πριν από δύο χρόνια για τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια κίνηση για το κτίριο, καθώς κάτω από την Αγία Σοφία δεν μπορούν να δημιουργηθούν κανάλια αποχέτευσης.

Το ξεχασμένο Διάταγμα που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο – Η Ελλάδα έχει 10 μίλια χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο

Ένας «θησαυρός» υπάρχει στα χέρια της Ελληνικής διπλωματίας, όμως οι εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, είτε από φόβο, είτε από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα.

Η Ελλάδα έχει ήδη εύρος εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 μίλια από τις αρχές του 20ού αιώνα και… δεν το θυμάται!

Επισημαίνεται ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι το εύρος των χωρικών υδάτων ή της αιγιαλίτιδας ζώνης (η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα εδάφη μιας χώρας) μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο δε εθνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια.

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για την τουρκική επιρροή στο Κασμίρ

Ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας επισημαίνουν την αυξημένη επιρροή της Τουρκίας στο Κασμίρ

Σύμφωνα με το ινδικό μέσο ενημέρωσης Τhe Ρrint, οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για την αυξανόμενη πολιτική και πολιτιστική επιρροή της Τουρκίας στο Κασμίρ. Το μέσο αναφέρει πως ” πολλαπλές πηγές από την άμυνα την ασφάλεια και την κοινωνία των πολιτών” δηλώνουν πως η ινδική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα χρήματα που ρέουν και τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Κασμίρ.

Η Αρμενία θα απαγορεύσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας κατήρτισε και υπέβαλε για δημόσια συζήτηση σχέδιο απόφασης που προτείνει προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων εμπορευμάτων τουρκικής προέλευσης στη Δημοκρατία της Αρμενίας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Μπαμπκέν Τουνιάν.

Ενώ είναι οικονομικής φύσης, ο περιορισμός των εισαγωγών από την Τουρκία προϋποθέτει καταρχήν ένα στοιχείο ασφαλείας, δεδομένου ότι η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν στις στρατιωτικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του Αρτσάχ.

Επιτέλους! ΒΙΝΤΕΟ «χαστούκι» στην Τουρκία

Κομμάτι της Ευρώπης αρχίζει και βλέπει τον τούρκο-ισλαμικό κίνδυνο...

Σε δήλωση στήριξης της ελληνικής επιστολής σχετικά με την τελωνειακή σύνδεση Ε.Ε.-Τουρκίας προέβη, μέσω της εφημερίδας «Καθημερινής», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο (σ.σ. Κατεχόμενα) και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων».

75 δισ. ετησίως επωφελείται η Τουρκία από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ – Έτσι εξοπλίζεται

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μη προβλεπόμενων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων. Υπογράμμισε επίσης ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας. 

Το Μαρόκο «τσακίζει» τα τουρκικά προϊόντα – Συντάσσεται στο μποϊκοτάζ με Σ. Αραβία και Εμιράτα

Το Μαρόκο συντάσσεται με Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο ντε φάκτο μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, μεταδίδει η ιστοσελίδα DUVAR.

Πηγές του υπουργείο Εμπορίου του Μαρόκου σημειώνουν ότι λήφθηκαν μέτρα για την αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού της τουρκικής ένδυσης (κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων) που κυριαρχεί στην τοπική αγορά.

Μετά από την αύξηση των φόρων στα εισαγόμενα τουρκικά προϊόντα κατά 90%, το Μαρόκο, εν μέσω περιφερειακών εντάσεων, προσχωρεί στο αντιτουρκικό μέτωπο Σαουδικής Αραβίας και τα Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συντασσόμενο στο μποϊκοτάζ προϊόντων που παράγονται στην Τουρκία.

Η πραγματική “κούρσα” ανάμεσα στην Ελλάδα… και την Τουρκία των εξήμισι πολέμων!

Η Τουρκία του Ερντογάν είναι φανερό ότι παίζει τα ρέστα της. Έχει σηκώσει στον αέρα την ευρύτερη περιοχή συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε… εξήμισι πολέμους, ενώ στην Ελλάδα είχαμε γνώση του περίφημους “δόγματος των δυόμιση πολέμων”, όπως αυτό είχε διατυπωθεί από τον πρέσβη Σουκρού Ελεγκτάγκ στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Σύμφωνα με αυτό η Τουρκία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δυο πολέμους με εχθρικά κράτη -τότε συμπεριλάμβανε Ελλάδα και Τουρκία- και μια εσωτερική εξέγερση, εννοώντας τους Κούρδους του PKK. Μετράμε λοιπόν… Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Κύπρο, Ελλάδα και πλέον στην Υπερκαυκασία με την εμπλοκή στον πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Συν το “μισό” εσωτερικό μέτωπο.

Οι εμπλοκές αυτές της Τουρκίας είναι όλες εξαιρετικά σοβαρές, αν και κυμαινόμενης έντασης,

UNCLOS: Έχει και υποχρεώσεις το Δίκαιο Θάλασσας αγαπητοί…

Η Ελλάδα ως μέρος της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα) έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, διευκρινίζει ο πολύπειρος Χρίστος Ζήνωνος, Υδρογράφος – Χαρτογράφος, Εμπειρογνώμων Καθορισμού Υπεράκτιων Συνόρων, με ενεργό εμπλοκή στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Ποιες είναι όμως αυτές οι υποχρεώσεις και κατά πόσον η Ελλάδα τις έχει τηρήσει;

Οι αναφορές που ακολουθούν σοκάρουν κάθε καλόπιστο, εάν τις αντιπαραβάλει με όσα έχει και όσα δεν έχει κάνει η Ελλάδα για να τηρήσει τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διαρκώς επικαλείται. Ιδού λοιπόν τι αναφέρει ο ειδικός αναφορικά με τις υποχρεώσεις που ξεχνά βολικά η χώρα μας…