Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς και πώς ανέδειξε τη στρατιωτική ευφυΐα του Ανδρούτσου(Βίντεο)

Θεωρούνταν ένας από τους πλέον ικανούς στρατηγούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:
Ο Τουρκαλβανός Ομέρ Βρυώνης, πασάς του Βερατίου, μαζί με τον Κιοσέ Μεχμέτ μπήκε επικεφαλής ισχυρών τουρκικών δυνάμεων και στάλθηκε στην ανατολική Στερεά προκειμένου να καταπνίξει την Επανάσταση.

Στα μέσα Απριλίου 1821 πέρασαν νικηφόρα από την Αλαμάνα, παρά την ηρωική αντίσταση του Αθανάσιου Διάκου και των στρατιωτών του. Η προέλαση συνεχίστηκε με μία ακόμα νίκη της τουρκικής στρατιάς στο Ελευθεροχώρι.

Εντυπωσιάζει η πανοραμική έγχρωμη εικόνα του πλανήτη Ερμή

Η φασματική ανάκλαση της ηλιακής ενέργειας που καταγράφεται στην επιφάνεια του πλανήτη Ερμή, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA και προκάλεσε δέος. Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο, αλλά και ο μικρότερος του ηλιακού συστήματός μας, από τη στιγμή που ο Πλούτωνας έχει υποβιβαστεί σε πλανήτη-νάνο.

Η φασματική ανάκλαση της ηλιακής ενέργειας που καταγράφεται στην επιφάνεια του πλανήτη Ερμή, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA και προκάλεσε δέος.
Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο, αλλά και ο μικρότερος του ηλιακού συστήματός μας, από τη στιγμή που ο Πλούτωνας έχει υποβιβαστεί σε πλανήτη-νάνο. Έτσι, στην επιφάνειά του η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 400 βαθμούς Κελσίου.

Τα έχουν “θερίσει”… Άλλα δύο τουρκικά drone έριξαν οι του Χάφταρ…

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέρριψε δύο τουρκικά drones καθώς επιχειρούσαν να επιτεθούν στη στρατιωτική αεροπορική βάση αλ-Γουατίγια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τρίπολης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν στη Λιβύη στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ. Ο GNA και ο LNA μάχονται για τον έλεγχο της επικράτειας της Λιβύης εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Μετά τα HERON έρχονται νέες συμφωνίες Ισραήλ-Ελλάδος - Ανησυχία στην Άγκυρα

Μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α.) και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam, και την ανακοίνωση της ενοικίασης ισραηλινών drone από την χώρας μας έρχονται και άλλες συμφωνίες.

ΣτΕ: Συνταγματικά και νόμιμα εκκλησιασμός και πρωινή προσευχή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Συνταγματικά και νόμιμα προβλέπεται ο εκκλησιασμός και η πρωινή προσευχή των μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ παράλληλα έκρινε ότι αντισυνταγματικά και αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) δεν προβλέπεται νομοθετικά η δυνατότητα απαλλαγής από τον εκκλησιασμό των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
Αναλυτικότερα, την Ολομέλεια του ΣτΕ την απασχόλησε αίτηση με την οποία ζητείτο η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 που αφορά την «οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων», κατά το μέρος εκείνο με το οποίο προβλέπεται η τέλεση κοινής προσευχής μαθητών και εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, καθώς επίσης και κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα εκκλησιασμού των μαθητών, στο πλαίσιο συγκεκριμένων εορτών.

Μητσοτάκης: Το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση -Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Τηλεδιασκέψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με διεθνείς φορείς για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοργάνωση της συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.
Η κρίση COVID-19 και ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπισή της, η πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για την ίδρυση του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD COE) στην Κρήτη καθώς και θέματα ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου βρέθηκαν στο επίκεντρο των τηλεδιασκέψεων που είχε χθες, Πέμπτη (7/5) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chairman ΝΑΤΟ Military Committee - CMC) πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς (Sir Stuart Peach) και τον αναπληρωτή διοικητή των συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (DSACEUR) στρατηγό Τιμ Ράντφορντ (Τim Radford) κατόπιν αιτήματος τους, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.