Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού:"Από την ποινικοποίηση της άρνησης στην απαγόρευση της βαρβαρότητας"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από την ποινικοποίηση της άρνησης στην απαγόρευση της βαρβαρότητας".
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης 13),
 Τρίτη 20 Μαΐου 2014, ώρα: 18.30 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Δείτε την εικόνα από την σημερινή κατάσταση της οικείας του Παύλου Μελά...

Του  Γιώργου Λαμπράκη
Από το defenceline

Στην Ελλάδα του 2014, αρκεί ένα μόνο φωτογραφικό κλικ για να αποτυπώσει τη κατάντια μιας χώρας και ενός λαού... Χωρίς καμία πρόθεση γενίκευσης του φαινομένου της αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη και οργή η φωτογραφία του Νίκου Τοπούζη για την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, η οποία κάνει το γύρο των social media.

Βρετανικό Μουσείο: Έβαλαν μούμιες στον αξονικό τομογράφο



Ποτέ πριν ουδείς έχει δει τρίχες, μύες και κόκαλα από μούμιες σε τόσο άψογη απεικόνιση. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν την ηλικία των μουμιών, τι έτρωγαν, από ποιες ασθένειες έπασχαν και πώς τελικά πέθαναν.


Οκτώ μούμιες που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο μπήκαν σε έναν αξονικό τομογράφο. Οι ερευνητές τις εξέτασαν στρώμα - στρώμα έτσι ώστε να πετύχουν μίας υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατης εικόνας από την καθεμία.


Αφού ψηφιοποιήθηκαν, το προσωπικό του μουσείου ήταν σε θέση να ξετυλίξει κάθε επίπεδο για να δει το πρόσωπο του ανθρώπου που κρύβεται κάτω από τους επιδέσμους.

Μπουτάρης και Καμίνης αγνόησαν επιδεικτικά τη Μαύρη Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

dimarxoi
Πολλές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Μια ημέρα πριν την Μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ ο λαός της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει στον Δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη την ευκαιρία να επανεκλεγεί στο αξίωμά του ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο λαός της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών είναι πολύ πιθανό να δούμε την επανεκλογή και του νυν Δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη ο οποίος ανήκει στον ίδιο γενικότερο ιδεολογικό χώρο με την αρνήτρια της Γενοκτονίας Μ. Ρεπούση.

Έπειτα από δέκα χρόνια διαπραγματεύσεων Σινορωσική συμφωνία-μαμούθ 400 δισ. δολαρίων για φυσικό αέριο

Υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσκεψης Πούτιν στη Σανγκάη - Η Gazprom θα παρέχει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου το φυσικό αέριο που χρειάζεται για τα επόμενα 30 χρόνια.Έπειτα από δέκα χρόνια διαπραγματεύσεων, η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC τελικά υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία φυσικού αερίου που θα παρέχει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου το φυσικό αέριο που χρειάζεται για τα επόμενα 30 χρόνια!

Ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο-27 παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά σήμερα

Περίπου 55 τουρκικά πλοία συμμετέχουν στην άσκηση «Beyaz Firtina» - Ανοιχτά της Μήλου η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis» που από χθες το μεσημέρι κινείται μεταξύ Εύβοιας, Άνδρου και Κύθνου - Τι λένε στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Συνολικά 27 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από 13 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, κατέγραψαν σήμερα τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Δυο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ ανάμεσα στα τουρκικά ιπτάμενα μέσα περιλαμβάνονται 8 τουρκικά ελικόπτερα που απονηώνταν από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου που βρίσκεται στο Αιγαίο λόγω της διεξαγωγής της μεγάλης άσκησης «Beyaz Firtina».

Economist: Οργισμένοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να... βασανίσουν τους πολιτικούς-Βλέπουν... χάος στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές

Η Μέρκελ δεμένη ανάποδα, ο Κάμερον στην πυρά και ο Ολάντ στον κλοιό της εποχής, σε μια φωτογραφία που θυμίζει Μεσαίωνα - Το μέλλον της ΕΕ θα παραπέμπει σε πίνακα του Ιερώνυμου Μπος;Με τίτλο: «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες», το βρετανικό περιοδικό «Economist» προβλέπει το απόλυτο χάος στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που διεξάγονται στις 25 Μαΐου στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι η Ενωση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙ “ΣΟΥΖΑ” Ο ΤΑΓΙΠ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Tου Δρ. Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Τα πράγματα στην περιοχή μας συνεχίζουν όλο και περισσότερο να παίρνουν δραματική τροπή…

Είμαστε στη μέση περίπου των δραματικών εξελίξεων, που έπεται να απολήξουν με μια νέα πανανθρώπινη τραγωδία, η οποία ως επίκεντρό της θα έχει τον Ενδιάμεσο Χώρο της Ευρασίας και την Ανατολική Μεσόγειο. Κοντολογίς, την περιοχή από την Αδριατική έως τα πρόθυρα της Ινδίας και από τον ρωσικό υπερβορρά έως την υποσαχάρια ζώνη. Και στο μέσο της γεωπολιτικής αυτής «αναμπουμπούλας» ο ελληνισμός σε μητροπολιτική Ελλάδα και σε Κύπρο…

Τι γράφουν τα σχολικά βιβλία των χωρών που υπέστησαν τουρκική κατοχή-Αφιερωμένο στους…Ρεπούσηδες!

turkish-genocideΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου


Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία… την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία έχει προκαλέσει σοκ η δημοσίευση πριν από καιρό μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους,
πολίτες άλλων χωρών.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας.

Μπάιντεν: Αναγνωρίζουμε μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία


Λάρνακα: Στην πρώτη του δήλωση επί κυπριακού εδάφους, ο Αμερικάνος Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν ήρθε για να επιβάλει λύση στο Κυπριακό ή να προτείνει αλλά να συμβάλει ώστε η λύση να επιτευχθεί. Μόνο οι Κύπριοι πρόσθεσε, μπορούν να αποφασίσουν το όραμα για το μέλλον τους και να έχουν το θάρρος αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο μια νόμιμη κυβέρνηση στην Κύπρο και ότι η επίσκεψη του στο νησί δεν θα αλλάξει αυτή τη θέση που είναι και η προσωπική του θέση αλλά και όλης της διεθνούς κοινότητας εκτός από μια χώρα.

Θετικό κλίμα στη Wall Street με τα βλέμματα στην Yellen

Dow16.496,39122,08 0,75%  



  Nasdaq4.096,89-28,92 -0,70%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές υποδέχονται με ικανοποίηση τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν και σήμερα οι αλυσίδες λιανικής με τις Lowe’s Cos., Target Corp. και Tiffany & Co. να ξεχωρίζουν μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που σε γενικές γραμμές επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Είχαν προηγηθεί χθες οι Staples και Home Depot χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις.

Οι επενδυτές θα περιμένουν παράλληλα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων.

Η Fed συνέχισε να μειώνει το μέγεθος του προγράμματος αγορών ομολόγων στη συνεδρίαση στις 30 Απριλίου αναφέροντας ότι η δραστηριότητα "ενισχύθηκε πρόσφατα" μετά την επιβράδυνση του χειμώνα.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται επίσης να στραφεί στην ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen , ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των William Dudley (πρόεδρος της New York Fed), Esther George (πρόεδρος της Kansas City Fed) και Narayana Kocherlakota (πρόεδρος της Minneapolis Fed).

Πτωτικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο


Λευκωσία: Αρνητικό κλίμα επικρατεί την Τετάρτη στο κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη στις 12:17 να σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,11%, υποχωρώντας στις 104,97 μονάδες.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 53,33 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,71%.Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €46.814. Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,12%, των Ξενοδοχείων 0,72% και των Επενδυτικών 0,05%.

Ρυθμιστής οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Η αγορά σήμερα ενώ στην αρχή της συνεδρίασης έκανε ένα υψηλό έως και τις 1.141,56 μονάδες, στην πορεία περιόρισε τα κέρδη της και κυμαινόταν σε στενό εύρος διακύμανσης -μεταξύ των 1.128 -1.132 μονάδων- με τις τράπεζες να υποβοηθούν στο θετικό πρόσημο, αφού άλλες δεικτοβαρείς μετοχές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

Μετά τις 15.30 η άνοδος στις τράπεζες επιταχύνθηκε και παρέσυρε και άλλους τίτλους όπως Jumbo, MOH, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ, οδηγώντας την αγορά να κλείνει κοντά στα υψηλά της.