Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Παιδείας: «Διαψεύδει ότι αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία»!!!


Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι σε βιβλίο της  Ιστορίας της Γενικής Παιδείας της Γ’ τάξης Λυκείου αναφέρεται η ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».
Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
«Με κανένα τρόπο ο όρος Μακεδονία δεν υπονοεί διακριτό κράτος. Οποιοσδήποτε συσχετισμός με τη σημερινή ΠΓΔΜ είναι ιστορικά ανακριβής» αναφέρει το υπουργείο.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας- που διδάσκεται από το 2007 με έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου- απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Είναι προφανές ότι -όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα- η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές.

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - Άγνωστοι έκλεψαν τον Παρθενώνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Από το trelokouneli
 
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ληστές, έκλεψαν το μνημείο του Παρθενώνα. Μετά το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι δράστες με άριστο σχέδιο κατάφεραν το... ακατόρθωτο. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός τόσο στην χώρα μας, όσο και στο....
εξωτερικό, με τους Γερμανούς να κάνουν λόγο για ανικανότητα της Ελλάδας να διαφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομιά.. Τι άλλο να περιμένει κανείς απο μια χώρα, που εχει παραδοθεί στην μοίρα της...

ΥΓ. Όπως καταλάβατε κάνουμε πλακίτσα με αφορμή την ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία.. Στην Ελλάδα των 300 άχρηστων και ανίκανων όμως, η συγκεκριμένη είδηση μπορεί στο άμεσο μέλλον να βγει.... αληθινη!

Πριν την μεγαλη μαχη.... υπαρχει γιορτη!! Για να βλεπουν οι εχθροι μας οτι οι Ελληνες δεν λογαριαζουν τιποτα...!!

Από το elnewsgr
 
Ο Ηρόδοτος διηγείται ότι ο Δημάρατος, εξόριστος Βασιλιάς της Σπάρτης και σύμβουλος του Πέρση Βασιλιά, είπε στον Ξέρξη πως

«Οι Έλληνες είναι λαός φτωχός και προικισμένος με μεγάλες αρετές. Οι άντρες αυτοί ετοιμάζονται να πολεμήσουν και έχουν την συνήθεια πριν τη μάχη, στολίζονται και φορούν στεφάνι στα μαλλιά. Να γνωρίζεις πως αν καθυποτάξεις και τους Σπαρτιάτες, κανένα άλλο έθνος δεν θα τολμήσει να σου αντισταθεί. Πολεμάς με Ένδοξο λαό και γενναιότατους άντρες» . Ο αγγελιαφόρος των Περσών είδε τους Έλληνες να ετοιμάζουν γυμναστικές επιδείξεις, και με εντυπωσιακή ψυχραιμία να βγαίνουν άφοβα από τα τείχη. Τελετουργικά χτενίζανε τα μαλλιά τους, καλλωπίζονταν, καθαρίζονταν, σε μία ηρωϊκή γιορτή.

Συνέλαβαν τους Γερμανούς που διαμαρτυρήθηκαν υπέρ της Ελλάδας έξω από τη Γερμανική πρεσβεία!!!

ΣΤΑ "ΠΛΑΚΑΤ" ΕΓΡΑΦΑΝ:
- “Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας στο όνομα της Γερμανίας!'
- “Μήπως θα έπρεπε να πληρώσετε πρώτα εσείς τα χρέη σας από τη ναζιστική περίοδο κωλόπαιδα”
- Αγανάκτησαν από τη στάση της χώρας τους απέναντι στην Ελλάδα
- Σκηνές απείρου κάλλους (!) και κυνηγητό με τα ΜΑΤ ως τη Β. Σοφίας

Η εικόνα στην οδό Καραολή-Δημητρίου στο κέντρο της Αθήνας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία τουλάχιστον...ξάφνιαζε.
Καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες, νέοι στην ηλικία συγκεντρώθηκαν, με πλακάτ γραμμένα στα ελληνικά και τα γερμανικά. Τα συνθήματά τους και στις δύο γλώσσες.

«Σύμφωνο Αν. Μεσογείου» προτείνει το Ισραήλ κατά της Τουρκίας

Την δημιουργία ενός βαλκανικού «άξονα» Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ο οποίος μαζί με την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην Τουρκία βλέπουν διπλωμάτες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ βλέπει την Κύπρο ως ένα στρατηγικής σημασίας περιφερειακό συνεργάτη με τον οποίο η ενδυνάμωση της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητας της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.
Η ιδέα αυτή που αρχίζει σταδιακά να διαμορφώνεται σε μία εναλλακτική πρόταση για την εξέλιξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, θυμίζει έντονα τη Βαλκανική Συμμαχία του 1912 όπου και πάλι βασικός στόχος ήταν η αντιμετώπιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τις τέσσερις  χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων.

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ισραήλ-Κύπρου με "ομπρέλα" ισραηλινών F-15

Στρατιωτική συμφωνία στρατηγικής σημασίας η οποία θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να παρέχουν προστασία σε ολόκληρη της ΑΟΖ της Κύπρου (που περιλαμβάνει φυσικά όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου), αλλά και στον εναέριο χώρο άνωθεν του  χερσαίου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από το Τελ Αβίβ στο defencenet.gr.
Η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Benjamin Netanyahu στο νησί και αφ'ενός δίνει το απαραίτητο στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ, αφού στην συμφωνία προβλέπεται μόνιμη μεταστάθμευση στην Κύπρο, αφ'ετέρου καθιστά τα ισραηλινά μαχητικά F-15 και F-16 "φύλακες-άγγελους" της Κύπρου!

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!


Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.
Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.

Μεγάλη άνοδο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλη άνοδο παρουσιάζει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό Χρηματιστήριο, λόγω των ισχυρών ανοδικών τάσεων που επικρατούν στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες ενισχύονται μέχρι και 5%.

Στις 12.58, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 3,89%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 345,36 μονάδες.

Σημαντική αύξηση σε ποσοστό 3,71% παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ενισχυόταν στις 121,42 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις 722.915 ευρώ.

Εβδομαδιαία άνοδος στο ΧΑ... από σαράντα κύματα

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αυξημένη μεταβλητότητα και συνεχείς εναλλαγές της επενδυτικής ψυχολογίας, με «φόντο» την ειδησεογραφία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και την έναρξη του PSI, συνέθεσαν την εικόνα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται πια στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, για το οποίο υπάρχουν πλέον προσδοκίες ότι θα δώσει τέλος στο «θρίλερ» των προηγούμενων εβδομάδων.

«Οι εξελίξεις φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο τους και η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ως κεντρικό θέμα στην οικονομική ειδησεογραφία τους όρους του PSI, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Beta Securities.

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος ετοιμάζεται για συσσίτια σε σχολεία

                           Η εικόνα αυτή είναι πλασματική. Οι πολιτικοί δεν θα έτρωγαν συσσίτιο.
                                          Σε αντίθεση με δεκάδες παιδιά απλών πολιτών
 Από το dete.

Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Και οι φορείς της Πάτρας αποφάσισαν να κινητοποιηθούν! Ακόμη και γνωστοί πολιτικοί οι οποίοι μπορεί μεν να δέχονται τα πυρά, αντιλαμβάνονται όμως την κατάσταση έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σε αρκετούς ίσως να φαίνεται «ξένη» και «απόμακρη» η συγκεκριμένη κατάσταση, όμως να είναι σίγουρη πως δεν είναι! Και φυσικά θα πρέπει να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει. Οπως γράφει σήμερα ο "Κόσμος", μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ακόμη και με τη βοήθεια πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών αναλαµβάνουν δράση.

Και ο Παπουτσής υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Και ο Παπουτσής υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου  από το newsbomb

Αντίπαλο δέος στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θέτει εαυτόν ο κ. Χρήστος Παπουτσής, ως εναλλακτική υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το νεώτερο στοιχείο το οποίο προστίθεται στην εντεινόμενη εσωστρέφεια που ταλανίζει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Από προχθές βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από ζυμώσεις επαφές και δράσεις που δείχνουν ότι οι μνηστήρες της πολιτικής παρακαταθήκης του Ανδρέα παίρνουν θέση για μια αναμέτρηση από την οποία θα κριθεί ο χαρακτήρας της κεντροαριστεράς και ο νέος πολιτικός χάρτης στη χώρα μας.

Bild: «Πετάξτε τους Έλληνες επιτέλους από το ευρώ!»

Bild: «Πετάξτε τους Έλληνες επιτέλους από το ευρώ!»
Το σημερινό παραλήρημα όμως δεν έχει προηγούμενο. Η γερμανική εφημερίδα μιλάει για τους «αχάριστους» Έλληνες, που βρίζουν τους Γερμανούς ενώ αυτοί πληρώνουν τα «σπασμένα» της Ελλάδας.
«Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ!», προτρέπει τους Ευρωπαίους εταίρους στον τίτλο του το δημοσίευμα. «Η ασθενική οικονομία της Ελλάδας το μόνο που εξάγει πια με επιτυχία είναι η κοροϊδία, οι προσβολές και οι βρισιές».
«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε ξόδεψαν αμέτρητες νύχτες προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα από την κατάρρευση», για να λάβουν το «ευχαριστώ» δια στόματος Κάρολου Παπούλια: «Ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα;», τονίζει η Bild.

Ουρές και σπρωξίματα από τα ξημερώματα για ένα επίδομα Εικόνες ντροπής στο Αιγάλεω

Εκατοντάδες πολίτες σχημάτισαν ουρές από τη νύχτα έξω από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βεβαίωση για να μη χάσουν το επίδομα αναπηρίας που δικαιούνται.

Η ουρά έξω από το κτίριο άρχισε να σχηματίζεται από τις 9 το βράδυ και οι πολίτες περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η υπηρεσία.

Όταν άνοιξαν τις πόρτες της υπηρεσίας για να δώσουν οι υπάλληλοι νούμερα προτεραιότητας επικράτησε χάος.

Ένταση έξω από την Γερμανική Πρεσβεία

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι πραγματοποιούν γερμανοι πολίτες και μια καλλιτεχνική ομάδα του Αμβούργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την στάση που κρατά η γερμανική κυβέρνηση απέναντι στο ζήτημα της Ελλάδας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμμης καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Πριν από λίγη ώρα μια γυναίκα από την καλλιτενχική ομάδα πέταξε ένα αυγό στο κτίριο, κίνηση που αποτελούσε κομμάτι του θεατρικού δρώμενου που πραγματοποιούσε και συνελήφθη απο την αστυνομία.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, μετά το αίτημα της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας του, ώστε να διερευνηθούν κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού και επομένως η αποτελεσματικότητά μου έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα» δήλωσε ο Βουλφ.
«Για το λόγο αυτό, δεν είναι πλέον δυνατό για μένα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου, όπως απαιτείται στο εσωτερικό και το εξωτερικό» πρόσθεσε.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Ρώμη.

Παραιτήσου και άσε το θέατρο κ. Γερουλάνε!

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μετά την είδηση της ληστείας στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο μουσείο, ακινητοποίησαν τη μία και μοναδική φύλακα και αφαίρεσαν ανενόχλητοι δεκάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Ο κ. Γερουλάνος παραιτήθηκε με αφορμή το πλιάτσικο στο Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γερουλάνου.

«Παραγγελιά» συλλεκτών του εξωτερικού το πλιάτσικο στην Αρχαία Ολυμπία;

«Παραγγελιά» συλλεκτών του εξωτερικού βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πίσω από την προκλητική ληστεία το πρωί της Παρασκευής στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι δύο κουκουλοφόροι δράστες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί (σύμφωνα με την κατάθεση της φύλακα, μιλούσαν σπαστά ελληνικά) και έψαχναν δύο συγκεκριμένα εκθέματα, για να βάλουν στο χέρι: το χρυσό στεφάνι και μια συλλογή γραμματοσήμων.

«Έγδυσαν» ανενόχλητοι το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!!!


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Κατερίνα Σεφερλή από το zougla.gr

Πρωτοφανής ληστεία, σχεδιασμένη με την παραμικρή λεπτομέρεια, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη μεγάλη κλοπή στην εθνική πινακοθήκη, η είδηση-σοκ αιφνιδίασε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον υπουργό, Παύλο Γερουλάνο, να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, δίχως ωστόσο να έχει γίνει αποδεκτή μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, ο υπουργός, μαζί με τη γ.γ. του Υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνουν στην Αρχαία Ολυμπία.

«Είμαστε όλοι Έλληνες»

Εξαπλώνεται διεθνώς το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η αρχή έγινε με δεκάδες Ευρωπαίους να ζητούν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι με σύνθημα «είμαι και εγώ Έλληνας». Στο διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com/ έχει αναρτηθεί το κείμενο της επιστολής που υπογράφουν οι Ευρωπαίοι και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.  

Αντίστοιχες ομάδες υπέρ του ελληνικού λαού, που βρίσκεται στην «καρδιά» της κρίσης και δοκιμάζεται, έχουν δημιουργηθεί και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στο Facebook υπάρχει ομάδα με το όνομα «Είμαστε όλοι Έλληνες» και ομάδες Αγανακτισμένων από την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Δίνουμε ταμείο, παίρνουμε(;) εκλογές

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Περισσότερη αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας, μετά την επικοινωνία Λουκά Παπαδήμου και Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σε περίπτωση μη ύπαρξης συμφωνίας θα συγκληθεί την Τρίτη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου προφανώς να τροποποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Σημείο τριβής τα 5 περίπου δισ. ευρώ, όπως υπολογίζονται, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος το 2020 και συνεπώς και η ίδια η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Μεσαία Τάξη: Ο θάνατος του εμποράκου


Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Καθώς η ύφεση συνεχίζει να επισκιάζει την ελληνική οικονομία βιώνουμε τη σταδιακή κοινωνική αποδιάρθρωση ή/και τον αφανισμό του μεγαλύτερου τμήματος της μεσαίας τάξης.   
Οι συνέπειες από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να είναι δραματικές.
Η Μεσαία Τάξη (ΜΤ) θα μπορούσε να περιγράφει ως ή το σύνολο των οικονομικά ανεξάρτητων πολιτών που δε διαθέτουν αξιοσημείωτο μερίδιο κοινωνικής επιρροής / εξουσίας και σ’ αυτή συνήθως περιλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, μάνατζερ μεγάλων επιχειρήσεων, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η ΜΤ διαθέτει ορισμένα κρίσιμα χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν στο ρόλο μιας τάξης-κλειδί στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα:

Ο Νίκος Λυγερός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

 Ο κύριος Νίκος Λυγερός έφτασε σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα  του Αρτσάχ ή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακερτ όπου λαμβάνει χώρα το Διεθνές αυτό Συνέδριο με τίτλο : Προοπτικές και εξελίξεις περί ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η διάλεξή του έχει ως θέμα : Στρατηγική, ελευθερία και Σύνταγμα του Αρτσάχ.

Κέρδη 1% στην Wall με ώθηση από μάκρο και Ελλάδα



  Dow12.904,08123,13 0,96%  



  Nasdaq2.959,8544,02 1,51%  

Η Wall Street χθες

Με κέρδη περίπου 1% και κοντά στα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street ενισχυμένοι από τις θετικές ειδήσεις για την οικονομία των ΗΠΑ και τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του ελληνικού χρέους.


Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με μικρά κέρδη έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας οι οποίες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.


Οι βασικοί δείκτες κινούνται με κέρδη από την έναρξη των συναλλαγών λόγω των θετικών ανακοινώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ και ειδικά της πτώσης των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 13.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 348.000 την εβδομάδα που έληξε στις 11 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 361.000 από τις αρχικές 358.000 αιτήσεις. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση κατά 7.000. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008, όταν οι ΗΠΑ βρίσκονταν στο αρχικό στάδιο ύφεσης.


Επίσης, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή της Φιλαδέλφειας το Φεβρουάριο βελτιώθηκε όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of Philadelphia. Ειδικότερα, ο δείκτης Philly Fed σημείωσε άνοδο στις 10,2 μονάδες από 7,3 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 10 μονάδες.