Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήσου και άσε το θέατρο κ. Γερουλάνε!

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μετά την είδηση της ληστείας στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο μουσείο, ακινητοποίησαν τη μία και μοναδική φύλακα και αφαίρεσαν ανενόχλητοι δεκάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Ο κ. Γερουλάνος παραιτήθηκε με αφορμή το πλιάτσικο στο Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γερουλάνου.


Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο κ. Γερουλάνος θα επιμείνει στην παραίτησή του.

Κι αυτό διότι η ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας είναι η δεύτερη μεγάλη κλοπή μέσα σε διάστημα 40 ημέρων.
Είχε προηγηθεί, στις 9 Ιανουαρίου μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι δράστες είχαν αρπάξει μια ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο, με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι», ένα πρώιμο έργο του Πιέτ Μοντριάν και ένα ιταλικό σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα.

Με αφορμή την ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το βαθμό φύλαξης ανεκτίμητων θησαυρών στα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια.

Κι αυτό διότι, λόγω των περικοπών, η πολιτεία περιόρισε και τα κονδύλια αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που ήταν επιφορτισμένο με την φύλαξη των θησαυρών του ελληνικού πολιτισμού.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου