Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ν.Κακλαμάνης: «Τον Στουρνάρα δεν θα τον ανατρέψουμε… Θα τον αλλάξουμε»

Η εκτίμηση του Γ.Στουρνάρα ότι οι βουλευτές είναι κουρασμένοι ανατροφοδοτεί την σύγκρουση - «Δεν αντιλαμβανόμαστε το κοινοβουλευτικό ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης», η ατάκα του Π.Παυλόπουλου

Σφοδρή κριτική που ξεπερνούν τα όρια των πολιτικών απειλών εκτοξεύουν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λόγω των δηλώσεων του δεύτερου περι «κόπωσης» των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης που μπορεί να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή.

ΔΝΤ: Δεν φτάνουν τόσες θυσίες, χρειάζονται γρήγορα και άλλες

- «Συνταγή» για απολύσεις, άγριο φοροκυνηγητό και «χαράτσι» στα ακίνητα - Οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις απειλούν το πρόγραμμα, υπογραμμίζει το ΔΝΤ στη έκθεσή του για την Ελλάδα - Προβλέπει μεγάλη ύφεση και για το 2013, της τάξεως του 4,2% - Τι ζητά για φόρους και εργασιακά

Χρειάζονται και άλλα μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και νέο «κούρεμα» χρέους από την ΕΕ για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, είναι το μήνυμα που στέλνει σε Ελλάδα και εξωτερικό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην έκθεσή του όμως οι ελεγκτές δεν μιλάνε για δικά τους «λάθη» (στη συνταγή, στον πολλαπλασιαστή κλπ). Αντιθέτως τονίζουν ότι η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα και η δημοσιονομική προσαρμογή γίνεται διαρκώς πιο επώδυνη επειδή η ίδια καθυστερεί να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο!

Θρήνος για τα δύο αγγελούδια στην Ηλεία(Βίντεο)


Θρήνος για τα δύο αγγελούδια στην Ηλεία
-Έπεσαν σε αρδευτικό κανάλι και πνίγηκαν. -«Τα σκότωσε η γιαγιά τους» φέρεται να κατήγγειλε ο πατέρας. 
Σοκαρισμένη είναι τοπική κοινωνία στην Ηλεία από τον άδικο θάνατο δύο μικρών παιδιών στην περιοχή Στρέφι της Ηλείας.
Τα άτυχα αγγελούδια 4 και 7 ετών που αναζητούνταν από χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί νεκρά, μέσα σε αρδευτικό κανάλι.

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου τους, αναμένεται να δοθούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Καταρρέει η ΔΗΜΑΡ και αναζητεί συμμαχίες

Καταρρέει η ΔΗΜΑΡ και αναζητεί συμμαχίες
Προσπάθεια συμμετοχής στο διάλογο για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
Το γεγονός πως δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται στη Δημοκρατική Αριστερά και για το λόγο αυτό φαίνεται πως ξεκίνησαν να αναζητούν συμμάχους.
Πριν λίγο διάστημα, ο Φώτης Κουβέλης απέρριπτε συνεχώς κάθε συνεργασία διακηρύσσοντας την αυτόνομη πολιτική παρουσία του κόμματος του και ρίχνοντας στον κάλαθο των αχρήστων κάθε πρόταση για κοινό βηματισμό που του έριχνε στο τραπέζι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ζηγρας: Ο Άκης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής

Ζηγρας: Ο Άκης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής
-Τι είπε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού για τις διακοπές στη Σαρδηνία, το γάμο στο Παρίσι και τη βάφτιση στο πατριαρχείο. -Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να ‘ναι
Νέα πυρά για δεύτερη μέρα εξαπολύει ο Νίκος Ζήγρας κατά του εξαδέλφου του  Άκη Τσοχατζόπουλο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού. 
«Ζητήστε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά-πάνω από 2, 5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Νίκος Ζήγρας.

Μικρή άνοδο καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 13:09, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραφε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,21% και βρισκόταν στις 93,34 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 34,11 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,11%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €24.770,69

Προσπάθεια για τις 890 μονάδες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με ανοδικές διαθέσεις ξεκινά ο Αύγουστος για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς να αλλάζει το υποτονικό μοτίβο των συναλλαγών των προηγούμενων ημερών.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΟΠΑΠ σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, ενισχυμένες σε ποσοστό 3,03%, 2,92% και 2,37% αντίστοιχα.

Ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% οι τίτλοι των Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Jumbo και Βιοχάλκο, καθώς και οι Alpha Bank, Frigoglass, MIG και ΟΤΕ.