Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:«ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»


Την άμεση ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση συμπεριφορά και πρακτική απέναντι στους έλληνες επιχειρηματίες και γενικότερα στο επιχειρείν στη χώρα μας επεσήμανε μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη «σύσταση εθνικού ταμείου επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης» ο βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. «Έχετε εξαντλήσει όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Έχετε εξουθενώσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Διώχνετε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, επιβάλλετε συνεχώς φόρους, δημιουργείτε συνεχώς νέους νόμους και εκεί που δεν χρειάζεται

«Μεταξεταστέους» αφήνει δύο υπουργούς ο Πάγκαλος

«Μεταξεταστέους» δύο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης άφησε χθες ο Θ. Πάγκαλος, με τη μηνιαία αναφορά του για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τη «βαθμολογία» του έδωσε «κόκκινη κάρτα» στους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, για τις καθυστερήσεις που επιδεικνύουν τα υπουργεία τους σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει επανειλημμένα η κυβέρνηση, αλλά ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

Χιονίζει αυτή την ώρα στα περίχωρα της Πάτρας

Επιδεινώνεται με την ώρα η κακοκαιρία στην περιοχή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές στα πεδινά και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αυτή την ώρα χιονίζει στις Καριές έξω από την Πάτρα, ενώ ρίχνει χιόνι και τα χωριά του Παναχαϊκού Όρους που βρίσκονται κοντά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Πάντως μέχρι στιγμής τα προβλήματα περιορίζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο.

ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ:Πέντε(!!!) αστυνομικούς στέλνουν για ...ενίσχυση στην Αχαΐα

Πέντε (!!!) αστυνομικούς αποφάσισε να στείλει η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, στην Αχαΐα για να ενισχύσουν την αστυνομική δύναμη ενός ολόκληρου νομού που πνίγεται στην εγκληματικότητα. Αυτοί οι πέντε καλούνται να λύσουν, μαζί με τους ήδη λίγους συνάδελφους τους, τα τεράστια προβλήματα αστυνόμευσης στην περιοχής μας.
Με δεδομένη την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας στην Αχαΐα που, εκτός από τα καθημερινά δελτία διαρρήξεων, δολοφονιών με κίνητρο τη ληστεία , ληστειών στις τράπεζες κλπ, είναι ήδη επιβαρυμένη, σε σχέση με άλλους νομούς, λόγω των λαθρομεταναστών και των συχνών επεισοδίων στο χώρο του Πανεπιστημίου, το υπουργείο έκρινε ότι με πέντε αστυνομικούς, θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση .

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα

Σε ανακοίνωση  που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.
Συγκεκριμένα:
Σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011
Από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία και κατά τη διάρκεια της νύκτας τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο (κυρίως τη Νότια), την περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς πρόσκαιρα τη Δυτική Στερεά.
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
Οι άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Η Τρόικα, η Τζούλια Αλεξανδράτου και το Master Chef στο Πατρινό Καρναβάλι

Διακόσια έξι πληρώματα συμμετέχουν φέτος στο πατρινό καρναβάλι και πηγή έμπνευση σε πολλά από αυτά, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί η τρέχουσα επικαιρότητα. Η οικονομική κρίση δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί με το χιούμορ και την σατιρική ματιά των Πατρινών Καρναβαλιστών.
Ανάμεσα στους τίτλους των πληρωμάτων λοιπόν εντοπίσαμε τους: "Λεφτά υπάρχουν", "Μαζί το φάγαμε το παντεσπάνι", "Η τσιγγουνιά είναι μαγκιά", "Οικονομικοί κροίσοι", "Πτωχιούχοι", "Ας φάνε παντεσπάνι", "Κρίση κρισάρα", "Πεινώκιο & Τσεπέτο", "Οι πολιτικοί στην πείνα; Ο λαός στην γκιλοτίνα".
Κυριαρχεί επίσης στις επιλογές των καρναβαλιστών το Master Chef σε πολλές εκδοχές του, από "Master Chex" μέχρι "Master Cents", κι ακόμη η Patty με τίτλο "Την Patty...ΣΑΜΕ" αλλά και η Τζούλια Αλεξανδράτου με τίτλο "Τζούλια θά΄ρθεις; έχουμε σαμπάνια".

ΠΗΓΗ thebest.gr