Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ:Πέντε(!!!) αστυνομικούς στέλνουν για ...ενίσχυση στην Αχαΐα

Πέντε (!!!) αστυνομικούς αποφάσισε να στείλει η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, στην Αχαΐα για να ενισχύσουν την αστυνομική δύναμη ενός ολόκληρου νομού που πνίγεται στην εγκληματικότητα. Αυτοί οι πέντε καλούνται να λύσουν, μαζί με τους ήδη λίγους συνάδελφους τους, τα τεράστια προβλήματα αστυνόμευσης στην περιοχής μας.
Με δεδομένη την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας στην Αχαΐα που, εκτός από τα καθημερινά δελτία διαρρήξεων, δολοφονιών με κίνητρο τη ληστεία , ληστειών στις τράπεζες κλπ, είναι ήδη επιβαρυμένη, σε σχέση με άλλους νομούς, λόγω των λαθρομεταναστών και των συχνών επεισοδίων στο χώρο του Πανεπιστημίου, το υπουργείο έκρινε ότι με πέντε αστυνομικούς, θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση .
Σε μισό εκατομμύριο κατοίκων στην Αχαΐα , αντιστοιχούν περίπου εννιακόσιοι αστυνομικοί, κι απ ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, ο νομός μας έχει γίνει πλέον η πιο εύκολη λεία των ληστών και εύφορη γη για κάθε είδους παραβατικότητα .
Δεν τα έλαβαν υπ όψιν του όλα αυτά οι αρμόδιοι που μελετούν τις κενές οργανικές θέσεις ? Και ενώ χρειάζεται ο διπλάσιος αριθμός αστυνομικών , αποφασίζονται μόλις πέντε τακτικές μεταθέσεις κι αυτές για τον ..Αύγουστο? (πέρσι ήρθαν επτά). Προφανώς το σκεπτικό τους αφορά σε λόγους ..οικονομίας, μια και οι τακτικές μεταθέσεις γίνονται με έξοδα του δημοσίου. Κάνουν δηλαδή οικονομία στα χρήματα του ελληνικού λαού που πάνε για την δική του ασφάλεια !
Εκτός κι αν περιμένουν τις έκτακτες μεταθέσεις για ν’ αυξήσουν τον αριθμό…
Αν υπολογίσει κανείς ότι, λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΚΑΙ στα Σώματα Ασφαλείας, σημειώθηκε μεγάλη έξοδος αστυνομικών από το Σώμα, άρα κι άλλη μείωση προσωπικού, αντιλαμβάνεται πόσο αποδυναμώνεται το αίσθημα ασφάλειας του Αχαιού πολίτη και πόσοι «γυμνοί» είμαστε απέναντι στα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου