Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Εκθειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!!!

Εκθειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!
Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή εκθειάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζοντας κλίμα για την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά και απαντώντας στους ...επικριτές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του Ιδρύματος θα αναπτύξει τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς, ενώ αποδίδουν αρνητικά σχόλια που έγιναν εις βάρος του κ. Τσίπρα σε «ιδιαίτερη ανησυχία του κ. Σαμαρά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «είναι προφανές ότι η παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε αυτήν την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Α. Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκανε τα πάντα για την αποτρέψει ή και να την υποβαθμίσει».

Ο Λουκάνικος...πήρε στο κυνήγι τα μέλη της τρόικας!!!(Βίντεο και Φωτο)

Αφού εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να διώξουμε την τρόικα το θέμα ανέλαβε ο Λουκάνικος και η παρέα του όπου επιτέθηκαν στον Ματίας Μόρς και τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας τα οποία ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο για να σωθούν!!! Πληροφορίες ότι ζητήθηκε από την τρόικα να συληθεί ο Λουκάνικος για σύσταση συμμορίας και επίθεση καθώς και πως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση τη επόμενης δόσης είναι η θανάτωση όλων σκύλων στην Ελλάδα είναι αναληθείς ψευδείς και κακοηθείς…. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή είτε το επιθυμούν μερικοί είτε όχι

Του  Κίμων Γεωργακάκη
Πολιτικού Επιστήμων
από  το pygmi.gr

Έχουμε εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις προμηνύουν την κορύφωση ενός νέου ψυχρού πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που δεν αποκλείεται στην εξέλιξή του να καταλήξει σε θερμό.
Τα στρατόπεδα διαμορφώνονται με βάση οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως σε Αρκτική και Ανατολική Μεσόγειο, περιοχές στις οποίες δίνει έμφαση ο ενεργειακός οδηγός βάσει ποσότητας υδρογονανθράκων.

Λεπέν: Δημοψήφισμα για έξοδο από τη σοβιετική ΕΕ

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με σκοπό την έξοδο της Γαλλίας από τη «σοβιετική Ευρωπαϊκή Ένωση» ζήτησε από τον πρόεδρο ...
Φρανσουά Ολάντ η Μαρίν Λεπέν, σε μία ακόμη ακραία δήλωσή της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της, σε εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου, η Λεπέν ανέφερε ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όπως η Σοβιετική Ένωση, δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί».

«Ζητώ από τον γάλλο πρόεδρο να διοργανώσει τον Ιανουάριο του 2014 δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Πείτε επιτέλους και ένα όχι!

Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos.gr
 

 Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα συνοδεύεται για άλλη μια φορά από τις συνήθεις πιέσεις και απειλές. Πιέσεις για επιτάχυνση της εφαρμογής του νέου μνημονίου και ιδίως για σύλληψη της φοροδιαφυγής, για άμεσες αποφάσεις στα ανοικτά μέτωπα των αποκρατικοποιήσεων και για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Απειλές για νέες πρόσθετες περικοπές συντάξεων και μισθών, αν όλα αυτά δεν συμβούν εδώ και τώρα. Και βέβαια μην έχετε καμμιά αμφιβολία ότι, αν η διαπραγμάτευσή τους με την ελληνική κυβέρνηση δεν εξελιχθεί όπως επιθυμούν, οι τροϊκανοί θα επαναλάβουν στη συνέχεια και έναν ακόμη προσφιλή τους εκβιασμό.

ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη ανανέωση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα από το real.gr

Άκρως ...ανανεωμένη, τόσο σε επίπεδο εκλεγμένων για πρώτη φορά, όσο και σε νέες ηλικίες, είναι η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στο ΣΕΦ.

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα φέρεται η Ιπποκράτους που μιλά για «απόλυτη κυριαρχία του πλειοψηφικού ρεύματος», εντάσσοντας πάντως σε αυτό και το «μπλοκ» του Νίκου Ανδρουλάκη, που «σάρωσε» στην ψηφοφορία, με τον ίδιο να διατηρεί καθʼ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης (που μετέδιδε ζωντανά το real.gr) την πρωτιά, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο (επίσης του δικού του περιβάλλοντος, μια και τον προωθούσε για γραμματέα της Νεολαίας) Ανδρέα Σπυρόπουλο, σε ψήφους. Και όλα αυτά, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποκλειστεί από όλες τις «λίστες» των «βενιζελικών», ακόμα και από εκείνη του Ηρακλείου.

Μυστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

«Μυστική» συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς πάντως τη συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ενημερώθηκε για το καυτό αυτό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής από τον καθηγητή κ. Μπρεδήμα, τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντακόπουλο και τον υποσμήναρχο ε.α. Γιάννη Ταφίλη.

Αγοράζουν τα φρούτα με το κομμάτι οι Έλληνες

Αγοράζουν τα φρούτα με το κομμάτι οι Έλληνες
Φτώχεια, ανέχεια και ανεργία δείχνει έρευνα για την αγοραστική δύναμη Άκρως καταθλιπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας που δημοσίευσε η εταιρία μετρήσεων Nielsen σχετικά με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στις μέρες μας. Η κοινωνική πραγματικότητα που αντικρίζουμε στους δρόμους, αποτυπώνεται για πρώτη φορά σε στοιχεία έρευνας με τα όσα αναδεικνύονται να μας γυρνούν χρόνια πίσω.
Με τις περικοπές να έχουν διαλύσει τον οικονομικό προϋπολογισμό, ο Έλληνας έκοψε δραματικά τις εξόδους με την πτώση της κατανάλωσης στην εστίαση να σημειώνει μέσα το 2012 αύξηση 50% σε σχέση με την πτώση που είχε καταγραφεί το 2011, ενώ τις καθημερινές πολλά μαγαζιά μπορεί να μην κάνουν ούτε τζίρο.

Συνάντηση με πολλά ερωτηματικά Παπανδρέου - Ερόγλου

Συνάντηση με πολλά ερωτηματικά Παπανδρέου - Ερόγλου
Έντονη δυσαρέσκεια και θυμό έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία Παπανδρέου να συναντήσει τον πρωθυπουργό των Κατεχομένων 
Ερωτήματα και οργή προκαλεί η αποκάλυψη πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη τον αυτοαποκαλούμενο πρωθυπουργό του Ψευδοκράτους της Κύπρου Ντερβίς Ερόγλου, στο περιθώριο φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα, επιβάλλοντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις ζωές χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι πεθαίνουν επειδή δε μπορούν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς, συνάντησε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς πολλά φώτα δημοσιότητας αλλά και με άγνωστη ατζέντα.

Οχτώ χρόνια φυλακή στον Άκη - Δημεύουν το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Οχτώ χρόνια φυλακή στον Άκη - Δημεύουν το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Οχτώ χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, στην υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.
Ένταση στη δίκη
Με ένταση ξεκίνησε η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώην υπουργό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2006-2009 και να προκαλεί τον εκνευρισμό του εισαγγελέα.

Φορολογικό πρόγραμμα-έκπληξη από τον Τσίπρα Τι θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του Σύριζα

Φορολογικό πρόγραμμα-έκπληξη από τον Τσίπρα
Να καταδείξει τη σαφέστατη και απόλυτη διαφοροποίησή του με την τρικομματική κυβέρνηση θα επιχειρήσει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του Σύριζα κ.Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα για το φορολογικό.
Βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος είναι:
-H κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας για ακίνητα, αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ και δυσανάλογα μεγάλη επιβάρυνση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
-Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000 ευρώ.

Καπερνάρος: Τι ανάπτυξη και... κουραφέξαλα; Με τέτοια εθνική οδό θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί της Αχαϊας

Άστραψε και... βρόντηξε ο δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος με το... μαύρο χάλι της Πατρών - Κορίνθου. "Τι ανάπτυξη και κουραφέξαλα... Με τέτοιο δρόμο θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί της Αχαΐας και όχι να μιλούν για ανάπτυξη", έλεγε το Σάββατο το μεσημέρι, στο περιθώριο του Προσυνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.
Ο κ. Καπερνάρος, ο οποίος εξαιτίας επαγγελματικών του υποχρεώσεων έρχεται συχνά στα δικαστήρια της Πάτρας, σε δήλωση του στην Τηλεόραση του Achaia δεν έκρυψε την οργή του για την κακή κατάσταση του δρόμου και μίλησε ακόμη και για «πολιτικές φάτσες» που τολμούν να μιλούν για ανάπτυξη στην περιοχή όταν η Πάτρα διαθέτει έναν τέτοιο άθλιο δρόμο σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα.

Σημαντικές ζημιές κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικές ζημιές κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 3,13% και έκλεισε στις 105,72 μονάδες. Με ζημιές 3,01% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, υποχωρώντας στις 41,53 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €394.353.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη κατέγραψαν τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 1,10% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,10%.

Στο "κόκκινο" το Χ.Α. - σε νέα χαμηλά 9 μηνών ο τραπεζικός δείκτης

Τη στήριξη των 970 μονάδων διασπά καθοδικά τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων στον FTSE25, ενώ μόλις τρεις μετοχές (ΟΠΑΠ, Eurobank Properties και Coca-Cola Hellenic) υποχωρούν σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Alpha Bank (-7,76% στα 0,904 ευρώ), Eurobank (-7,09% στα 0,38 ευρώ) και Ελλάκτωρ (-7,58 στα 1,83 ευρώ), ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 5% κινούνται οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Τρ. Κύπρου, ETE, ΜΕΤΚΑ, MIG.