Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ρώμη: Τα LED ξαναφέρνουν λάμψη τη νύχτα στις Αυτοκρατορικές Αγορές

Ρώμη: Τα LED ξαναφέρνουν λάμψη τη νύχτα στις Αυτοκρατορικές Αγορές
Όσοι περνούν από την οδό Φόρι Ιμπεριάλι τη νύχτα μπορούν
πλέον πραγματικά να δουν τις Αυτοκρατορικές Αγορές 
Οι αρχαιολογικοί χώροι των Αυτοκρατορικών Αγορών στο κέντρο της Ρώμης πλέον δεν θα κρύβουν ούτε τη νύχτα την ομορφιά τους: Ο νέος φωτισμός με LED παρουσιάστηκε και θα αναδεικνύει στους περαστικούς ολόκληρο το μεγαλείο που έχει μείνει από τα συγκροτήματα.

Κατασκευαστικές εργασίες αποκαλύπτουν Ελληνιστικούς τάφους στην Αλικαρνασσό

Κατασκευαστικές εργασίες αποκαλύπτουν Ελληνιστικούς τάφους στην Αλικαρνασσό
Σωστικές ανασκαφές που διενεργούνται στα Μούγλα της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για έργα γεώτρησης, έφεραν στο φως αρχαίους τάφους της ελληνιστικής περιόδου. Οι τάφοι πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της νεκρόπολης της Αλικαρνασσού.

Δέκα τάφοι διαφόρων τύπων της ελληνιστικής περιόδου ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα. Ενώ οι ανασκαφές είχαν επικεντρωθεί σε αυτούς τους τάφους και τους σκελετούς που περιείχαν, πέντε νέοι τάφοι ανακαλύφθηκαν σε απόσταση 80 μέτρων.

Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ε.Ε για τους μετανάστες στη Μεσόγειο

Κριτική στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τις κατηγορεί ότι εγκαταλείπουν τους μετανάστες στην τύχη τους και ότι «τους αφήνουν να πεθάνουν», έπειτα από μια σειρά ναυαγίων που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες στη Μεσόγειο.
«Αν οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν καταφύγιο στις ευρωπαϊκές χώρες αφού εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους, τότε πώς μπορούμε να αφήνουμε τις βάρκες τους να βυθίζονται και να τους αφήνουμε να πεθαίνουν;», διερωτήθηκε ο Ερντογάν.
«Καταδικάζω την πολιτική των Δυτικών. Δεν μπορούμε να τη δεχθούμε», πρόσθεσε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του Φουάντ Μάσουμ, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία υποδέχεται σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Μια Κύπρια πλωτάρχης στο Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας - Η ιστορία της Άντριας Αργυρίδη

Σίδνεϊ: Η κυπριακής καταγωγής αξιωματικός του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας πλωτάρχης Άντρια Αργυρίδη συμμετέχει στην ομάδα των υψηλόβαθμων αξιωματικών του αυστραλιανού Ναυτικού που βρίσκεται στη Λήμνο και εκπροσωπεί τη χώρα στις εκδηλώσεις «100 χρόνων Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης», που ήδη ξεκίνησαν.

Ελληνικό site της Αυστραλίας μάς πληροφορεί για το ρόλο της πλωτάρχου Άντριας Αργυρίδη - με βάση δηλώσεις της: «Πέρα από το ότι θα εκφωνήσω τους επίσημους λόγους του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας και άλλων επισήμων στα ελληνικά, έχω επιφορτιστεί με την ευθύνη της φρεγάτας όταν ο πλοίαρχος, Justin Jones, θα έχει άλλα καθήκοντα στην ξηρά», είπε η πλωτάρχης Αργυρίδη στον «Νέο Κόσμο».

Πώς γίνεται η Σερβία (που είναι δίπλα μας) να έχει μετατραπεί, πριν από μερικά χρόνια, σε στάχτες και να μην έχουμε ούτε ένα Σέρβο πρόσφυγα…

Δεν μας εξήγησαν, όμως ΠΟΤΕ,
πώς γίνεται η Σερβία (που είναι δίπλα μας) να έχει μετατραπεί, πριν από μερικά χρόνια, σε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια και να μην έχουμε ούτε ένα Σέρβο πρόσφυγα…


Σκίτσο, σχόλιο, μέσω "Ρεσάλτο


sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr


ΠΗΓΗ lithosfotos

Ελληνικός πάπουρος του 2ου αι. μ.Χ. περιέχει μια μοναδική ιδέα για να αποβάλει κάποιος το αλκοόλ

Μπορεί ένα κολιέ από βότανα, περασμένο στο λαιμό ενός μεθυσμένου, να κάνει το θαύμα του; Αυτό μάλλον πίστευαν οι άνθρωποι του 2ου αιώνα μ.Χ., όπως αποκαλύπτει ένας αρχαίος πάπυρος γραμμένος στα ελληνικά, ο οποίος βρέθηκε στην Αίγυπτο.

Ο ηλικίας περίπου 1.900 ετών ιατρικός πάπυρος είχε βρεθεί, μαζί με τουλάχιστον 500.000 άλλους, στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη της Οξυρρύγχου πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Η μετάφρασή του έγινε μόλις πρόσφατα και ο πάπυρος φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη Σάκλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στη Βρετανία.

Οργιάζει ο διεθνής Τύπος περί ελληνικής χρεοκοπίας!

Σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας, εισαγωγής παράλληλου νομίσματος και επιβολής μέτρων ελέγχου κεφαλαίων (capital controls) φιλοξενήθηκαν με έντονο τρόπο...
από τον διεθνή Τύπο χθες. Κεντρικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας φαίνεται πως θα διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς από τη στάση της θα καθοριστεί το τι θα γίνει σε περίπτωση χρεοκοπίας ή άλλου σεναρίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή:

Το CNBC ανέφερε χθες πως η Ελλάδα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «στιγμή Lehman», καθώς αντιμετωπίζει τη χρεοκοπία και μεγαλύτερο οικονομικό χάος. Σενάρια τα οποία αναζωπυρώθηκαν μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΚΤ να εξετάζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για «ελεγχόμενη» και «άτακτη» χρεοκοπία της Ελλάδας.

Τελεσίγραφο “βόμβα” από FIFA – UEFA προς ΕΠΟ: Θα αποβληθείτε από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κοντονή

- Ξεκαθαρίζουν ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Κοντονή από τη Βουλή, η Εθνική ομάδα και οι σύλλογοι θα αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
- Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις", συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου στην Ολομέλεια