Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Γκίντερ Γκρας: Εγώ έγραψα το ποίημα για την Ελλάδα

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, επιβεβαίωσε ότι έγραψε ποίημα για την Ελλάδα, τασσόμενος στο πλευρό της χώρας μας.
Ο Γκίντερ Γκρας διάβασε στο κρατικό ραδιόφωνο της Βρέμης, στίχους από το ποίημα δίνοντας ουσιαστικά την απάντησή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία υποστήριξε ότι ο νομπελίστας δεν έγραψε ποτέ αυτό το ποίημα, και στην πραγματικότητα επρόκειτο για φάρσα του περιοδικού Titanic.
"Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας" είπε ο νομπελίστας.
Η εκπρόσωπος του Γκίντερ Γκρας, ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι ο κ. Γκρας απάντησε με τους στίχους του και δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι παραπάνω.

«Tο οδικό δίκτυο των αρχαίων Eλλήνων»

Του  Γ.Α. Πίκουλα Kαθηγητή Aρχ. Eλλην. Iστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (IAKA)
Aπό το erroso

Τα τελευταία χρόνια η έρευνα αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δημιουργήσει ένα πυκνότατο οδικό δίκτυο, τελείως ιδιότυπο και ρηξικέλευθο, εξασφαλίζοντας με αυτό απρόσκοπτη αμαξήλατη επικοινωνία για όλο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο. H σχετική τεχνογνωσία πιθανολογούμε ότι προέρχεται από την Aνατολή. Mε την έρευνά μας η φήμη των Pωμαίων ως πρώτων και άριστων οδοποιών υπόκειται πλέον σε αναθεώρηση.


Η δεύτερη καταστροφή της Πομπηίας

Ετοιμόρροπες κολόνες, αναιμικά ψηφιδωτά, χορταριασμένα οικήματα. Η εικόνα του σημαντικότερου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας δεν απέχει πολύ από αυτήν της εγκατάλειψης. Φταίνε οι καιροί ή μήπως τα ήθη; 


Κάποια ρεπορτάζ κάνουν λόγο για αδέσποτα σκυλιά. Τριγυρίζουν στα ερείπια, λιάζονται, ακολουθούν τους τουρίστες, κοιμούνται σε κάποια κόγχη. Πρόσφατα καταγράφτηκαν όλα τους, εξοπλίστηκαν με περιλαίμιο και στεγάστηκαν σε μικρά σπιτάκια, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ. Χαρακτηρίζονται τα σύγχρονα σύμβολα της αρχαίας Πομπηίας, μιας πόλης που πολλοί πιστεύουν ότι καταστράφηκε δύο φορές.

Ο αρχαίος πολεμιστής ... Μπράνκο Τσερβενκόφσκι!!!

«Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πλημμυρίσει με εικόνες του αγάλματος που στήθηκε πρόσφατα στην πλατεία των Σκοπίων και το οποίο αποκαλείται επίσημα, «Πολεμιστής», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ηγέτη της … αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα με διάθεση ευθυμίας.

«Έχει γενειάδα, είναι ψηλός, έχει σφιγμένη τη γροθιά, φτυστός ο Τσερβενκόφσκι» γράφουν στα κείμενά τους οι αναγνώστες των κοινωνικών δικτύων.

Κρατάει χρόνια ο "βιασμός" της Πάτρας από τους μετανάστες...

Image
Αρκεί να σταματήσεις σε ένα φανάρι στην είσοδο της πόλης για να καταλάβεις το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας: άνθρωποι εμφανίζονται από το πουθενά, τρυπώνουν κάτω από τις νταλίκες, γαντζώνονται δίπλα στις ρόδες, αδιαφορώντας πλήρως για το αν θα γίνουν αντιληπτοί ή αν κινδυνεύει η ζωή τους.
Το Πανελλήνιο έχει πλέον συνδυάσει τους Αφγανούς μετανάστες με το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Προηγουμένως όμως υπήρχε ένας πραγματικός καταυλισμός, επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και στημένος στην πλέον καθωσπρέπει συνοικία της Πάτρας. Πρόκειται για τον, γνωστό στους Πατρινούς, καταυλισμό της οδού Ευρώτα, στην κοσμοπολίτικη βόρεια πλευρά της πόλης, ο οποίος αποτελούσε μια αυτόνομη περιοχή μέσα στην ίδια την πόλη.

Ο δορυφόρος Envisat "είδε" και το ηφαίστειο της Σαντορίνης


Image
Λίγο πριν διακοπεί η επικοινωνία του με τη Γη, ο επιστημονικός δορυφόρος Envisat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος πρόλαβε να παρατηρήσει την κινητικότητα, στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη.
Με βάση τις παρατηρήσεις του Envisat, προκύπτει ότι το βορειοανατολικό τμήμα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης εμφάνισε άνοδο του εδάφους κατά περίπου πέντε εκατοστά το 2011, ενώ άλλες περιοχές του ηφαιστείου κατά τρία έως τέσσερα εκατοστά. Όμως κατά τους πρώτους μήνες του 2012, καταγράφεται μείωση στον ρυθμό της παραμόρφωσης του εδάφους και ταυτόχρονη υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Bloomberg:Τα "πακέτα" σώζουν μόνο τους ίδιους τους Γερμανούς!

Φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου... Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ (αφού μάλιστα ελάχιστα εγχώρια ΜΜΕ τολμούν να γράψουν τη μαύρη αλήθεια) για την ασύλληπτη κοροϊδία -όσο και εξαθλίωση- που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες: Τα περίφημα (ή μήπως διαβόητα εν τέλει;) "πακέτα διάσωσης" που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες, αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες!
Αυτό υποστηρίζουν στο Bloomberg View οι συντάκτες του γνωστού οικονομικού πρακτορείου, έπειτα από ενδελεχή μελέτη των κινήσεων κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών Όπως εξηγούν, όταν η ΕΕ και η ΕΚΤ έσπευσαν να διασώσουν τις χώρες σε κρίση, έδωσαν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Αποκάλυψη στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Ηλεκτρονική "ασπίδα" για όλη την Ελλάδα προτείνει η Ρωσία(Βίντεο)


H πρόσφατη «αναχαίτιση» και περισυλλογή του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροχήματος RQ-170 Sentinel από τους Ιρανούς μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο πριν από έξι περίπου μήνες από το ρωσικό σύστημα ELINT 1L222 Avtobaza της εταιρείας Kvant αποτέλεσε την πιο χειροπιαστή απόδειξη των πολύ ψηλών δυνατοτήτων του συγκεκριμένου συστήματος.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι η Ρωσία είχε προτείνει πριν οκτώ χρόνια στην Ελλάδα την αγορά του υπερ-απόρρητου ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και αποκαλύπτεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί.

Ούτε μία λέξη για τις δηλώσεις Κ.Λαγκάρντ από Α.Σαμαρά και Ν.Μπακογιάννη...


Μεγάλη εντύπωση έχει δημιουργήσει μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που εξακολουθούν και ασπάζονται τον "λαϊκό" χαρακτήρα του κόμματος και αντιστρατεύονται την ταχεία μετακύλισή του σε νεοφιλελεύθερο κόμμα μετά την "συγχώνευση" με την ΔΗΣΥ της Ν.Μπακογιάννη, το γεγονός ότι ο Α.Σαμαράς κατά τις δύο χθεσινές ομιλίες του, μία εναρκτήρια και μία στο κλείσιμο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, δεν είπε ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά, στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τα Ελληνόπουλα, τις μητέρες τους, τους γονείς τους γενικά.
Τίποτα.

Οργή και Βρετανών κατά της Κ.Λαγκάρντ - Χιλιάδες σχόλια στο FB σε βάρος της


Γιατί "τα μάζεψε" η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ, αυτά που είπε για τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα που "δεν τα λυπάται" στην βρετανική εφημερίδα Guardian; Μα επειδή ακόμα και οι ψυχροί και όχι τόσο φιλέλληνες Βρετανοί της επιτέθηκαν αμέσως, με χιλιάδες σχόλια, πριν καν φθάσει στην Ελλάδα το δημοσίευμα.
Και μέσα σε όσα της "σούρνουν" θυμούνται και τη σκανδαλάρα, με το Μπερνάρ Ταπί τον οποίο η Λαγκάρντ "εξυπηρέτησε" ως υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία να "σώσει" από φόρους, 285 εκ. ευρώ και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της. Χαρακτηριστικά της γράφει ένας Βρετανός (η μετάφραση, δική μας):

Απεστάλη από την Κυπριακή Δημοκρατία στο ΣτΕ Επιστολή-ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για τους αγνοούμενους

Στρασβούργο: Μνημόνιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (ΣτΕ), αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, για την μη ολοκλήρωση των ερευνών, σχετικά με τύχη των Κυπρίων αγνοουμένων.

Περιέχονται επίσης μαρτυρίες υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματικών που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή το 1974.

Έντεκα χρόνια από την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Κύπρου κατά Τουρκίας και τρία χρόνια μετά (Μάρτιος 2009), που η Επιτροπή των Υπουργών του ΣτΕ, αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στο έργο της Επιτροπής για τους Κύπριους αγνοούμενους, η Τουρκία αρνείται, ουσιαστικά, να εφαρμόσει αποτελεσματικά την απόφαση του Δικαστηρίου και με διάφορα προσκόμματα εμποδίζει το έργο της Επιτροπής Αγνοουμένων.

Οι εχθροί της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού 

Οι εχθροί της ΑΟΖ βρίζουν ανθρώπους σαν τον Θ. Καρυώτη, Σ. Κασσίνη, Η. Κονοφάγο, Α. Φώσκολο, διότι αντιλαμβάνονται ότι σιγά σιγά χάνουν την μάχη της ΑΟΖ. Μερικοί από αυτούς τους εχθρούς δουλεύουν χρόνια ενάντια στην ιδέα της ΑΟΖ. Παλιότερα ήταν από τους πρώτους που έβριζαν τον Τάσο Παπαδόπουλο για την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά κι εκεί δεν τους πέρασε. Τους αντιμετωπίσαμε επί του πρακτέου, αναδεικνύοντας της αλήθεια του θέματος. Κι αν χρειάστηκε να κάνουμε και μυστική υπογραφή με το Λίβανο το 2007, δεν είναι τυχαίο. Οι εχθροί μας δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί της Τουρκίας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Πολλοί από αυτούς υπάρχουν ακόμα και τώρα και συνεχίζουν να λένε τα ίδια. Λένε ότι η ΑΟΖ είναι μία φούσκα, ένα ψέμα. Λένε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Λένε ότι ακόμα κι αν έχει νόημα, θα αργήσει να μας προσφέρει κάτι. Λένε ότι τα κοιτάσματα, αν υπάρχουν, είναι τόσο βαθιά που δεν είναι εκμεταλλεύσιμα.

Η μαχητικότητα της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Η μαχητικότητα της ΑΟΖ γίνεται όλο και πιο εμφανής με την πάροδο του χρόνου. Την ώρα που όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πολιτικά τους πόδια και να κάνουν μίζερες οικονομίες, για να παρουσιασθούν ως άξιοι υποψήφιοι, η έννοια της ΑΟΖ αποκτά μία πραγματική πολιτική οντότητα. Η ΑΟΖ δεν είναι ένας τρόπος να ενισχύσει την πολιτική αντιπαράθεση. Η ΑΟΖ δεν σχετίζεται με τα κόμματα, είναι υπερκομματική εκ φύσης. Δεν είναι μία πολιτικάντικη κίνηση, αλλά μία στρατηγική. Γι’ αυτό το λόγο, όλο και μεγαλώνουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την ΑΟΖ. Μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου, η ΑΟΖ είναι όλο και πιο ελκυστική, διότι η εν δυνάμει αξιοποίησή της δίνει ήδη πρόσθετη αξία στην πατρίδα μας. Σιγά σιγά αποκτά βέβαια και εχθρούς, διότι η ύπαρξή της και μόνο κατηγορεί την αδράνεια και την απραξία αρκετών ειδημόνων που δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα στην Ελλάδα, την ώρα που είχε τόσο μεγάλες ανάγκες. Δεν πρόκειται να παρατήσουμε έως να παρθεί η επίσημη απόφαση της θέσπισης της ΑΟΖ, την ώρα της αξιοποίησης την θέλουμε τώρα κι όχι σε χρόνια. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μαχητικότητας τώρα. Η ξύλινη γλώσσα είναι για άλλες περιόδους, όπου η κοινωνία ζει και από μόνη της.

Γερμανική εταιρία «συμβουλεύει» τους τουρίστες για τη… δραχμή!!!

Γερμανική εταιρία «συμβουλεύει» τους τουρίστες για τη… δραχμή
Μία «περίεργη», αλλά και καθησυχαστική συμβουλή δίνει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI στους πελάτες της, απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζουν όσοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, εξηγεί στους υποψήφιους τουρίστες ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά. Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους.

Μουσουλμάνοι «κατακτούν» τη Θράκη στη Βουλή

Μουσουλμάνοι «κατακτούν» τη Θράκη στη Βουλή
Σοβαρή ανατροπή στην Θράκη προκαλεί η προσχώρηση του πολιτευτή στην Ροδόπη, Ιλχάν Αχμέτ ως υποψήφιου με το κόμμα της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.
Ο Ι.Αχμέτ πρόσφατα αποχώρησε από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές της 6ης Μάιου. Τότε είχε λάβει πάνω από 10.000 ψήφους που τον καθιστούσαν υπολογίσιμη δύναμη. ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.
Η συγκεκριμένη προχώρηση, δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο να μην εκλεγεί ούτε ένας ελληνορθόδοξος χριστιανός βουλευτής στη Ροδόπη.Πάντως, όπως ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο Χρόνος», στις 24 Μαϊου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπης: «Η εντολή που έχω πάρει από τον λαό της Ροδόπης είναι να είμαι στη Βουλή και να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή με μια δυνατή φωνή για την Ροδόπη, αυτή είναι η εντολή που έχω πάρει».

Νέα απίστευτα στοιχεία για τον κρυμμένο θησαυρό του Άκη «Ρε Σμπώκο, φέρε πίσω τα 80 εκατ.€»

Περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ μαύρου πολιτικού χρήματος, σύμφωνα με τις προσωπικές του σημειώσεις, διεκδικεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο! Πρόκειται για μίζες που δεν έφτασαν ποτέ στον παραλήπτη τους, αφού παρακρατήθηκαν, παρά τις περί του αντιθέτου προσωπικές συμφωνίες, από το ενδιάμεσο πρόσωπο των παράνομων συναλλαγών, το οποίο κατά τα γραφόμενα δεν είναι άλλο από τον Γιάννη Σμπώκο. Στις ιδιόχειρες σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου, που εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αποκαλύπτεται το πλέγμα των σχέσεων των δύο αντρών το οποίο, όπως αποτυπώνεται στο αρχείο που κατασχέθηκε, στοιχειοθετεί τη δράση ενός πολιτικού διδύμου που είχε ως συνδετικό κρίκο του τις παράνομες προμήθειες ιλιγγιώδους ύψους.

Το απόρρητο σημείωμα Παπαδήμου

Στο φως της δημοσιότητας το απόρρητο σημείωμα του Λουκά Παπαδήμου, το οποίο έδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και την φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό. Το επίμαχο σημείωμα έγινε γνωστό στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Guardian: Η Μέρκελ πετάει την Ελλάδα στον γκρεμό

Η Guardian επιχειρεί σήμερα να δώσει με χιούμορ της πραγματικές διαστάσεις της ευρωπαϊκής κρίσης. Το σκίτσο της βρετανικής εφημερίδας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη κατηγορεί την Γερμανίδα καγκελάριο ότι ως αρχηγός της ζώνης του κοινού νομίσματος τα έχει κάνει... θάλασσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Το σκίτσο παρομοιάζει την Άνγκελα Μέρκελ με την αρχηγό μίας ομάδας ορειβατών που βρίσκεται με την πλάτη στον γκρεμό. Η αρχηγός της ευρω-ομάδας ψύχραιμη, έχει μπλεχτεί με τους χάρτες της και έχει σπασμένη πυξίδα.

Το Παρίσι «αδειάζει» την Λαγκάρντ-«Ανεπιθύμητη» στο Facebook η Λαγκάρντ-Η απάντηση της Λαγκάρντ στα «γαλλικά» των Ελλήνων


Ουδείς εντός της Γαλλίας φαίνεται πρόθυμος να στηρίξει την Κριστίν Λαγκάρντ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλια της για τους Έλληνες. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε σε συνέντευξη της στην Guardian ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια τα παιδιά στη Νιγηρία απ’ ό,τι η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας, Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ χαρακτήρισε «ολίγον γελοιογραφική και σχηματική» την άποψη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. «Την βρίσκω ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Βενιζέλος κατά πάντων(Βίντεο)

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο Ευ. Βενιζέλος με αφορμή και την έκθεση Παπαδήμου που είδε το φως της δημοσιότητας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. «Έχουν καμφθεί τα έσοδα. Όταν κάποιοι τους κλείνουν το μάτι ότι μπορεί και να μην ισχύσουν τα μέτρα, τότε ο άλλος γιατί να πάει να πληρώσει;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που παρουσιάζει. «Όταν δεν μπαίνουν λεφτά στα ταμεία, πως θα βγουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις»

Α. Τσίπρας: «Ταλιμπάν Σαμαράς και Βενιζέλος»

Οξύτατη επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας παράλληλα ότι "ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου να ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές, οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ.