Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Η Ναυμαχία της Ερεσσού - O ελληνικός στόλος στο Αιγαίο - Εμπλοκή με τουρκικό δίκροτο

Στις 23 Μαΐου του 1821, ο ελληνικός στόλος αποτελούμενος από 57 πλοία, απέπλευσε από τα Ψαρά και τέθηκε προς αναζήτηση του τουρκικού στόλου, για τον οποίον υπήρχαν πληροφορίες ότι από μέρα σε μέρα αναμενόταν η έξοδός του από τα Στενά. Την επομένη, οι Έλληνες ναύαρχοι ειδοποιήθηκαν ότι εθεάθηκαν τρία πλοία προερχόμενα από τα Στενά. Τα δύο από αυτά ήταν μπρίκια και το τρίτο αρκετά μεγαλύτερο ακολουθούσε σε απόσταση.
Αμέσως εστάλησαν πλοία προς συνάντηση των δύο μπρικίων. Ήταν εμπορικά με ρωσική σημαία και κατευθύνονταν προς την Ευρώπη. Οι πλοίαρχοί τους έδωσαν την πληροφορία στους Έλληνες ότι το πλοίο που τους ακολουθούσε ήταν πολεμικό δίκροτο χωρίς σημαία.

Η Ελληνίδα μυστική πράκτορας των ΗΠΑ Εύη Πούμπουρα εξομολογείται

 

Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα υπερπράκτορας Εύη (Ευγενία) Πούμπουρα (Evy Poumpouras) είναι γέννημα και θρέμμα της ελληνικής συνοικίας Αστόρια της Νέας Υόρκης. Στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «ΓΙΝΕ ΑΤΡΩΤΟΣ, προστάτεψε τον εαυτό σου, διάβασε τους ανθρώπους, επηρέασε καταστάσεις και ζήσε άφοβα», που κυκλοφορεί η πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, μοιράζεται μαζί μας μαθήματα που διδάχτηκε από την προστασία Αμερικανών προέδρων.

Καθώς και δεξιότητες και διαπιστώσεις από την παλαιότερη και σπουδαιότερη υπηρεσία ασφαλείας

¨Στις οθωμανικές κατακτήσεις δεν υπήρξε κανένα θλιβερό περιστατικό¨ !!!(Βίντεο)

Ο Ερντογάν μιλώντας σήμερα σε συνέδριο με τίτλο “ΜΜΕ και Ισλαμοφοβία” μεταξύ άλλων είπε και τα παρακάτω ενδιαφέροντα :

¨-Καταρχήν στη Δύση αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία του κόσμου, η αρρώστια της ισλαμοφοβίας εξαπλώνεται ταχύτατα ακριβώς σαν ένα καρκινικό κύτταρο


-Οι μακροχρόνιες σταυροφορίες που πραγματοποιήθηκαν με το όνειρο της κατάκτησης της Ανατολίας και της Ιερουσαλήμ, με τις καταστροφές που προκάλεσαν άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Κατά τη διάρκεια των οθωμανικών κατακτήσεων που έφτασαν μέχρι του να ακουμπήσουν τις πύλες της Βιέννης, στο πλαίσιο αυτό, δεν υπήρξε κανένα θλιβερό περιστατικό το οποίο να φέρνει σε δύσκολη θέση, είτε τους προγόνους μας, είτε εμάς, είτε τα εγγόνια μας