Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Άναυδοι έμειναν οι Τούρκοι όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Küçükçekmece και στην τοποθεσία Göl Havzası, βρέθηκαν προς ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.

Η NASA σε στέλνει στον Άρη: Μπορείς τώρα να «περπατήσεις» στον «κόκκινο πλανήτη» - Πυρετώδεις ετοιμασίες για το ταξίδι του ανθρώπου στον κοντινότερο πλανήτη(Bίντεο)

Πάνω από 200.000 φωτογραφίες επεξεργασμένες σε διαστάσεις 3-D, δημιουργούν ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, το οποίο προσφέρει στον απλό πολίτη τη δυνατότητα να «ταξιδέψει πολύ μακριά»
Σε λίγα χρόνια από σήμερα, το ταξίδι του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη δεν θα αποτελεί μία υπόθεση, αλλά πραγματικότητα. Καθώς οι ετοιμασίες για το μεγάλο βήμα στην εξερεύνηση του Διαστήματος, η NASA βρήκε τον τρόπο να μοιραστεί με όλον τον κόσμο τα μεγάλα σχέδια που ετοιμάζει, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, μέσω του οποίου ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει και να ζήσει από κοντά τον «κόκκινο πλανήτη».

Όταν οι Έλληνες νικούσαν τους πάντες – Η πειθαρχία στην Αρχαία Ελλάδα

Πολλές μελέτες έχουν γραφτεί με θεμα τα στρατηγήματα και τις τακτικές που εφάρμοζαν στα Πεδία της Μάχης οι Αρχαίοι Έλληνες, επιτυγχάνοντας αποφασιστικό αποτέλεσμα για την Τροπή της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Στην αρχαία Ελλάδα, ο Ελληνικός στρατός γενικά αποτελείτο από γυμνασμένους άνδρες, με πολεμική περιβολή (θώρακας, περικνημίδες, περικεφαλαία) και με επιδεξιότητα στην χρήση οπλών (ακόντιο, σφενδόνα, τόξο, ξίφος).
Καλύτεροι σφενδονιστές ήταν οι Ρόδιοι, καλύτεροι τοξότες οι Κρήτες, καλύτεροι ακοντιστές οι Ακαρνάνες (από την Ακαρνανία) και οι Αγριάνες (λαός στον Στρυμόνα) και καλύτεροι πελταστές (βλ. παρακάτω) οι Θράκες.

Καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών σε μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου προχώρησε το υπουργείο Υποδομών. 
Η απόφαση επηρεάζει τις περισσότερες κατηγορίες φορτηγών, ακόμα και τα βαν, καθώς αφορά στα οχήματα με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.
Στόχος της απαγόρευσης είναι να «ωθήσει» τα φορτηγά στους αυτοκινητόδρομους και να σταματήσει την επιβάρυνση του παρόδιου δικτύου από όσους προσπαθούν να αποφύγουν τα διόδια.

Οι υπογραφές για το θαλάσσιο οικόπεδο 2(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού


Για την Ελλάδα και ειδικά για την Περιφέρεια Ιονίου, οι υπογραφές για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 της ελληνικής ΑΟΖ με την κοινοπραξία Total, Edison και Ελληνικά Πετρέλαια, είναι ιστορικές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η Ελλάδα παράγει ένα έργο τέτοιας εμβέλειας και εκτός της κυριαρχίας της, επειδή αποφάσισε επιτέλους να αξιοποιήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είναι επίσης ένας τρόπος να θεμελιώσει μια στρατηγική σχέση με την Γαλλία και την Ιταλία, σε μια περιοχή που έρχεται σε επαφή με την ΑΟΖ της Ιταλίας, όπου υπάρχει μάλιστα και το κοίτασμα Πύρρος που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή οριοθέτησης.