Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΛ και Έλληνες στις Ινδίες: Ο ναός Kailasa (Βίντεο)

Οι Ινδίες ήταν μεγάλο ελληνικό κέντρο το 33.000 π.Χ. και γι' αυτό, έχοντας πάνω στα Ιμαλάια βάσεις τόσο των ΕΛ, προπατόρων των Ελλήνων, όσο και των Νεφελίμ (αρχαίων θεών). Κατά τους πολέμους των θεών χτυπήθηκαν ανελέητα, όπως και κατά τον ελλήνο-ατλαντικό πόλεμο (9.500 π.Χ.).
Η ελληνική επίδραση φαίνεται και στα πανάρχαια ινδικά έπη αλλά και από την ελληνική γραμματεία, που μιλάει για εκστρατείες του Διονύσου.
Μέχρι και αγάλματα του Βούδα έχουμε με ελληνικούς χιτώνες και χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού - Αναγνώριση μοτίβων στο Shogi(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στους Θ. Μακρίδη και Ι. Βαμβακίδου. Εκπομπή ''Αναστορώ τα παλαιά'' 
Pontos Radio 23/6/2016.

Διεθνείς Σχέσεις και Υψηλή Στρατηγική(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού


Όταν μια χώρα βασίζει όλη την εξωτερική της πολιτική πάνω σε μια ανύπαρκτη σχέση μ’ ένα ξένο καθεστώς που κάθε τόσο και λιγάκι προσπάθησε να την αφανίσει, δεν κάνει μόνο ένα στρατηγικό λάθος, αλλά επί της ουσίας δεν έχει υψηλή στρατηγική. Μια χώρα πρέπει να αναπτύξει διεθνείς σχέσεις με όλες τις χώρες που συνορεύουν μαζί της λόγω γεωστρατηγικής. Πρέπει να κάνει το ανάλογο λόγω τοποστρατηγικής με όλες αυτές που έχει σχέσεις ανεξαρτήτως των αποστάσεων. Και στη συνέχεια να επιλέξει με ποιες απ’ αυτές θέλει να έχει διαχρονικές σχέσεις που θα λειτουργήσουν ως δεσμοί λόγω χρονοστρατηγικής.

Μακελειό στην Αγ. Νάπα: Η Αστυνομία ψάχνει δεύτερο δράστη - Νεκροί ο Φ.Καλοψιδιώτης, ένας αστυνομικός και η γυναίκα του καθώς και ένας δράστης (Εικόνες)

Πηγή: philenews / KYΠΕ
Φωτογραφίες: Πάμπος Βάσιλας


Παραλίμνι: Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων και ένας Αλβανός 41 χρόνων, σκοτώθηκαν χθες βράδυ στο μακελειό στην Αγία Νάπα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, γύρω στις 10:10 χθες βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Ξεχάστε για λίγο το καλοκαίρι! Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή (24/06/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη μέση του Ατλαντικού θεάθηκε να πλέει το πρωί η Αγγλία

Από το tovatraxi

Ήδη ορατές είναι οι καταστροφικές συνέπειες από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η χώρα φαίνεται να έχει αποκολληθεί από τη θέση της βόρεια της ευρωπαικής ηπείρου και να πλέει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμανε συναγερμός καθώς Γάλλοι ψαράδες ανέφεραν ότι είδαν την βρετανική νήσο να πλέει δυτικά της Γαλλίας με κατεύθυνση νότια-νοτιοδυτικά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες από δορυφόρο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συγκρουστεί με τα Κανάρια Νησιά.

Τί γράφει ο διεθνής Τύπος για το Brexit (Φωτό)

Στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα αποτελέσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μια ιστορική έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

"Οι ηγέτες των κομμάτων προσπαθούν να πλησιάσουν ένα διαιρεμένο έθνος μετά το πικρό δημοψήφισμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ", γράφει ο Guardian στο σημερινό πρωτοσέλιδο.

Διαλύεται η Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit;Ετοιμη η Σκωτία για νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία και παραμονή στην ΕΕ

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δηλώνει ότι ο λαός της βλέπει το μέλλον του στην ΕΕ - Ο Τζέρι Άνταμς επαναφέρει την ανάγκη δημοψηφίσματος για μια ενωμένη Ιρλανδία Σαρωτικές αλλαγές ακόμα και στην ίδια την υπόσταση της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι πυροδοτεί η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Ενδεικτική η δήλωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον η οποία είπε ότι η επιλογή της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία βρίσκεται «στο τραπέζι», κάνοντας την διαπίστωση ότι οι κάτοικοί της ψήφισαν κατά πλειοψηφία κατά του Brexit.

To Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου - Καταρρέει το γερμανικό οικοδόμημα - Γαλλία και Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα - ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;

Το Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ όπως έχει επισημανθεί η Ιταλία είναι μία επίσης μεγάλη απειλή. Η Γερμανία από την άλλη βρίσκεται σε πανικό, όπως μαρτυρούν και οι πρώτες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, αφού είναι η βασική υπεύθυνη για τα διαλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, λόγω της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει.

Οριστικό και αμετάκλητο: Η Βρετανία εκτός ΕΕ με τελικό αποτέλεσμα 51,9% υπέρ του Brexit - ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ(Live μετάδοση)

Είναι οριστικό και αμετάκλητο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 43 χρόνια. Επικράτησε το Brexit με ποσοστό 51,9% έναντι του Bremain που συγκέντρωσε 48,1% κι αυτό λόγω του Λονδίνου, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η πλειονότητα των πολιτών ψήφισε υπέρ της παραμονής. Δεν ήταν όμως αρκετό.
Η διαφορά των ψήφων ξεπερνούν το 1.260.000 σε μία καταμέτρηση επί των 382 εκλογικών τμημάτων που είχε χαρακτήρα θρίλερ. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων υπέρ του Brexit τάχθηκαν 17.410.742 ή το 51,9% των ψηφισάντων, ενώ υπέρ του Bremain τάχθηκαν 16.141.242 ή το 48,1% των ψηφισάντων.