Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τί γράφει ο διεθνής Τύπος για το Brexit (Φωτό)

Στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα αποτελέσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μια ιστορική έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

"Οι ηγέτες των κομμάτων προσπαθούν να πλησιάσουν ένα διαιρεμένο έθνος μετά το πικρό δημοψήφισμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ", γράφει ο Guardian στο σημερινό πρωτοσέλιδο.


Η βρετανική The Times γράφει "Το πλησιέστερο κάλεσμα για τη Βρετανία".


"Το Δημοψήφισμα της ΕΕ: Το BBC προβλέπει πως οι ψηφοφόροι του Ηνωμένου Βασιλείου θα φύγουν", αναφέρει το BBC τονίζοντας πως το 52% των πολιτών έχει ψηφίσει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, σ' ένα ιστορικό δημοψήφισμα μετά από 43 χρόνια.
"Η Μεγάλη Βρετανία ψηφίζει Brexit στο Δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ, προκαλώντας σοκ στην αγορά" σημειώνει ο Financial Time, ενώ σχολιάζει πως η λίρα βυθίζεται.
To CNN αναφέρει πως η Έξοδος από την ΕΕ κέρδισε στο χθεσινό δημοψήφισμα. "Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση".
To skynews γράφει "Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ στο ιστορικό δημοψήφισμα".


"Ένα έθνος διχασμένο", σχολιάζει ο Independent.
"Ιστορική ημέρα για τη Βρετανία", επισημαίνει η Daily Express, που σχολιάζει πως τα πρώτα αποτελέσματα ταρακούνησαν τις αγορές.

Η Mirror που είχε εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εξόδου από την ΕΕ κυκλοφορεί με πανηγυρικό εξώφυλλο. "Είμαστε έξω", αναφέρει συγκεκριμένα.
"Το Brexit κέρδισε. Χάος στις παγκόσμιες αγορές", τονίζει το Business Insider


Παράλληλα, η Τhe Sun γράφει "Τα λέμε αργότερα ΕΕ" και σχολιάζει πως η Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ σε μια ιστορική νύχτα.
Οι New York Times σημειώνουν "Η Βρετανία αφήνει την ΕΕ, εκπλήσσοντας τον κόσμο".
Η Wall Street Journal αναφέρει με τη σειρά της πως "Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε για έξοδο από την ΕΕ, ταράζοντας τις αγορές".
"Η Βρετανία ψηφίζει να αφήσει την ΕΕ" σημειώνει το κεντρικό άρθρο της Washington Post.
"Πρόκληση η ψηφοφορία για την Ευρώπη",  αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera


"Brexit κεφάλι με κεφάλι μέσα στη νύχτα. Παίζεται το μέλλον της Ένωσης", τονίζει η La Repubblica, που σχολιάζει πως η Μεγάλη Βρετανία βγαίνει από την ΕΕ.
"O Θεός να βοηθήσει τη Βασίλισσα και την Ευρώπη" είναι ο τίτλος της l'Unità.

Παράλληλα η Il Giornale σημειώνει πως "Η μισή Ευρώπη θέλει να φύγει".
H γαλλική Le Monde γράφει πως "Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit".


ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου