Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η πόλη της Ιταλίας που χτίστηκε από Κρητικούς και μιλάνε Ελληνικά!(Φωτο)

H κωμόπολη-οικισμός Castrignano dei Greci, βρίσκεται νότια από την πόλη Λέτσε, είναι μία μικρή πόλη της οποίας οι κάτοικοι μιλούν μια ελληνική διάλεκτο και η οποία χτίστηκε από Κρήτες της μινωικής εποχής.


Από τον 8ο αιώνα π.Χ., η Σικελία και η Κάτω Ιταλία αποτέλεσαν το πεδίο μιας εκπληκτικής αποικιακής δραστηριότητας του αρχαίου Ελληνισμού, του οποίου τα σημάδια και οι μαρτυρίες παραμένουν ακόμα ζωντανά.


Οι περίφημοι Γκρεκάνοι κατοικούν στις εννιά κωμοπόλεις και οικισμούς – ζωντανά ιστορικά μνημεία που απλώνονται νοτίως της πόλης Λέτσε, σε μια περιοχή γνωστή ως Grecia Salentina (Γκρετσία Σαλεντίνα). Είναι τα Calimera, Castrignano dei Greci, Corigliano d’Otranto, Martano, Martignano, Soleto, Sternatia, Zollino και Melpignano.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η συμβολή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η συμβολή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή".
 Αίθουσας Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». 
Δήμος Άργους Μυκηνών. 
                                                          Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού

                                                           Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία. 
Καβάλα, 03/11/2016

Συγκλονιστικό: Άξιος – Ψέλνει το «Τη Υπερμάχω» μέσα στην Αγία Σοφία και επεμβαίνει η τουρκική αστυνομία(Βίντεο)

Ο Κύριος Γιώργος Δαρδανός Ψέλνει το «Τη Υπερμάχω» στην Αγία Σοφία!

Του Γιώργου Δαρδανού
Από το pentapostagma


Στην Αγιά Σοφιά, 30 Οκτωβρίου του 2016, σε μια από εκείνες τις στιγμές που ο άνθρωπος νιώθει τόσο ελάχιστος μπροστά στο βάρος της ιστορίας, σε μια στιγμή πραγματικού δέους και συγκίνησης, άρχισα να ψάλλω το ‘Τη Υπερμάχω’….

Παράξενο βίντεο απο NASA: Tεράστιο Εξωγήινο σκάφος ανεφοδιάζεται στον Ήλιο…(Βίντεο)

Παράξενο βίντεο απο NASA: 
Tεράστιο Εξωγήινο σκάφος ανεφοδιάζεται στον Ήλιο…
Πραγματικά εξαιρετικό βίντεο…

ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ! Μόλις οι επιστήμονες κατάλαβαν τι είναι, έπαθαν την πλάκα τους

ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ! Μόλις οι επιστήμονες κατάλαβαν τι είναι, έπαθαν την πλάκα τους
Ο Antonio Nievas έχει μία μικρή φάρμα κοντά στο Buenos Aires της Αργεντινής. Ενώ έκανε μία βόλτα στην ιδιοκτησία του, παρατήρησε κάτι παράξενο κοντά στην όχθη του ποταμού και είχε σχεδόν πειστεί πως ήταν το αυγό ενός δεινοσαύρου!
Αλλά όταν φώναξε επιστήμονες να το εξετάσουν, κατάλαβαν αμέσως πως ήταν υπερβολικά μεγάλο για να είναι κάτι τέτοιο. Μετά από περισσότερη έρευνα κατάλαβαν πως ήταν ότι είχε απομείνει από ένα πλάσμα που έμοιαζε με ένα τεράστιο αρμαντίλλο.

"Παντού Ελλάδα!! «Το χέρι του Θεού» ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία"


Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ένα γιγάντιο μαρμάρινο χέρι στην Ιορδανία ανήκε σε ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Ηρακλέους που βρισκόταν στην Ιορδανία.

Στην πόλη του Αμμάν, βρίσκεται ο Ναός του Ηρακλέους, ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 162 και 166 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κατοχής, επί Αυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου και ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο για την εποχή του.
Το μέγεθος του ναού δε, ξεπερνούσε κάθε μνημείο και στην ίδια την Ρώμη. Ο ναός είχε μέγεθος 35 μέτρα μήκους και πλάτους 20 μέτρα. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα.