Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα έγγραφα για την Τουρκική Εισβολή (Βίντεο)

Συνταρακτικά έγγραφα παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος, στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live. Λόγω και της σημερινής επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, τα έγγραφα είναι σημαντικά.
Το πρώτο έγγραφο είναι πρακτικό της συνάντησης που είχε η ελλαδική χούντα, με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόζεφ Σίσκο, στις 19 Ιουλίου 1974. Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αμερικανική πλευρά ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμούσε επέκταση των τουρκοκυπριακών θυλάκων, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό δεν το απέτρεψε η χούντα, η οποία συμφώνησε να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος μέσω του ΟΗΕ.

Πρόβλημα χρέους και η Γερμανία παρά την ανάπτυξη!

Όταν μετά από τόσα χρόνια αναπτυξιακής πορείας (πέρσι 3%) και εξαγωγικής φρενίτιδας δεν κατορθώνεις να μειώσεις το δημόσιό σου χρέος το οποίο αντί να μειώνεται αυξάνεται, τότε είναι προφανές ότι δεν αποτελείς και τόσο πρότυπο, τουλάχιστον όσο αυτοδιαφημίζεσαι…
Το σχετικό ρεπορτάζ το φιλοξενεί η ίδια η Deutsche Welle, απόδειξη ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί κατά βάθος ανησυχούν και μάλιστα αρκετά για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Όταν μάλιστα το ποσοστό του χρέους επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανέρχεται στο 83%, τη στιγμή που η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ως ανώτατο όριο το 60%, κάποιοι θα αρχίσουν να φωνάζουν… «δάσκαλε που δίδασκες».

Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τυνησία - Δύο νεκροί στο Σουδάν κι ένας στο Λίβανο

- Μένος κατά των δυτικών - Επιθέσεις και επεισόδια σε πρεσβείες- Έβαλαν φωτιά σε μεγάλη αλυσίδα γρήγορου φαγητού αμερικανικών συμφερόντων στην Τρίπολη- "Δεν μετανιώνω για την ταινία" δηλώνει άνδρας που ισχυρίζεται πως είναι ο παραγωγός

Οργισμένοι με εκείνους που σατίρισαν τον προφήτη Μωάμεθ χιλιάδες μουσουλμάνοι επιτίθενται από το πρωί σε πρεσβείες σε όλο τον αραβικό κόσμο. Η Μέση ανατολή και η Βόρεια Αφρική φλέγονται. Ήδη στην Τρίπολη του Λιβάνου υπάρχει ένας νεκρός και 2 τραυματίες.

Ο πλανήτης σε νευρική κρίση: Αντιπαράθεση στην Θάλασσα της Κίνας - Kλιμακώνει το Πεκίνο


Κλιμακώνεται η ένταση στο αρχιπέλαγος της Ανατολικής θάλασσας της Κίνας με την αποστολή στα νησιά  Senkaku/Diaoyu από την Κίνα δύο ομάδων περιπολικών ανοικτής θαλάσσης με σκοπό «να κάνουν σεβαστό τον νόμο» όπως ισχυρίζονται οι κινέζοι.
Το σύμπλεγμα των νησιών Senkaku όπως το ονομάζουν οι Ιάπωνες ή   Diaoyu όπως τα ονομάζουν οι Κινέζοι  αποτελείται από τα πέντε νησιά, το Taishō-jima,το  Uotsuri-jima, το   Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν και αποτελείται από 5 νησίδες και τρείς βράχους.

Κοίτα ποιος μιλάει: Στα πρόθυρα κρίσης η Γερμανία - Επιβιώνει με εργάτες - σκλάβους


Η κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας του '80 "Κοίτα ποιος μιλάει ("Look who talks"), συνάδει απόλυτα με την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας, η οποία όχι απλώς είνια πολύ λιγότερο ανθηρή απ'ότι περιγραφόταν, αλλά σύμφωνα μετα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες, ενώ πέρσι για μία ακόμα φορά η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έφτασε το 3%, εν τούτοις  το ποσοστό του χρέους επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) έφτασε το 83% (!), τη στιγμή που η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ως ανώτατο όριο το 60% και στο τέλος του 2012 θα έχει αυξηθεί κατά 8% περίπου!

Aλ Κάϊντα και ... ΔΗΜΑΡ υπέρ Σύρων ισλαμιστών - Όμως "Όπλα τέλος" είπε η Γαλλία


Η επίθεση των συνεργαζόμενων με την Αλ Κάϊντα ισλαμιστών της Λιβύης και ο θάνατος του Αμερικανού πρεσβευτή στην χώρα μαζί με άλλος έναν διπλωματικό υπάλληλο και δύο Αμερικανούς κομμάντο, αλλά και η επίσηη έκκληση της Αλ Κάϊντα να υποστηριχθούν οι Σύροι αντάρτες, αλλάζει το σκηνικό στην πολύπαθη Συρία με πρώτο δείγμα την αναστολή αποστολή όπλων στους αντάρτες από την Γαλλία.

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες
Στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά αναμένεται να σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα δυτικά του νομού.

Μετά τους οδηγούς των λεωφορείων... Ο Κεφαλογιάννης αποκαλεί ηλίθιους και τους δημοσιογράφους(Βίντεο)

O γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού αποκάλεσε πρώτα ηλίθιους τους οδηγούς αστικούς λεωφορείων σήμερα ήρθε να στολίσει με τον ίδιο χαρακτηρισμό και τους δημοσιογράφους!

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αποκάλεσε ηλίθιους τους δημοσιογράφους που έδωσαν βαρύτητα στο θέμα που ξέσπασε χθες, ενώ μετά ισχυρίστηκε πως δεν είπε “ηλίθιους” τους οδηγούς, αλλά “ηλιθίους” (με άλλο τόνο!) και προσπάθησε να μας πείσει πως είναι δύο διαφορετικές λέξεις!

Χαλκιδική: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου με 4 νεκρούς

Χαλκιδική: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου με 4 νεκρούς
Από διακοπές επέστρεφαν οι επιβάτες του πούλμαν που ανετράπη λίγο μετά τις 4:30 το πρωί στο 22χλμ. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στη θέση Καρδία.
4 νεκροί και 30 τραυματίες Ρώσοι τουρίστες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου.
Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Κατάργηση του αφορολόγητου ζητά η τρόικα

Κατάργηση του αφορολόγητου ζητά η τρόικα
Συνεχίζονται οι δραματικές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
Το… «γράψε – σβήσε» για τα νέα μέτρα κυριαρχεί σε κάθε υπουργείο με τους τροϊκανούς να ζητούν καθημερινά μετ’ επιτάσεως και νέα μέτρα.
Μεταξύ των μέτρων που άρχισαν να συζητούνται τις τελευταίες ημέρες είναι και η κατάργηση του αφορολόγητου που ανέρχεται σήμερα στα 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου μπορεί να φτάσει τα 2,5 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ, εφόσον δεν δοθεί καμία έκπτωση φόρου στους φορολογουμένους.

Έντονη δυσαρέσκεια βουλευτών της ΝΔ για τους χειρισμούς με τη Siemens

Έντονη δυσαρέσκεια βουλευτών της ΝΔ για τους χειρισμούς με τη Siemens
«Μας θεωρούν και μας μεταχειρίζονται ως αναλώσιμους» αναφέρουν – Οργή για τους χειρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών
Το βαρύ κλίμα που ήδη επικρατεί στους κόλπους της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, επιδεινώθηκε μετά την εξέλιξη που οδήγησε στη ματαίωση της ονομαστικής ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS.
Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία ήρθε στη Βουλή για να επικυρωθεί αφού, τεχνηέντως, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος δεν την είχε υπογράψει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Έτσι η «καυτή πατάτα» πέρασε στα χέρια του νυν Υπουργού κ. Γ. Στουρνάρα και της σημερινής κυβέρνησης που επέλεξε, ως λύση, την επικύρωσή της από τη Βουλή με τροπολογία.

Ο Βαρθολομαίος έσωσε βυζαντινή εκκλησία στα Μουδανιά

Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb.

Μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Χριστιανοσύνης, ο ιερός ναός των Ταξιαρχών στα Μουδανιά, πέρασε στην ιδιοκτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και διασώθηκε από την καταστροφή.
Η ιδιοκτησία του ναού είχε περάσει στη γερμανοτουρκική εταιρεία μεσιτείας ακινήτων και λιανεμπορίου οικιακού εξοπλισμού «TEKZEN» και πουλιόταν από το 2007 προς 400.000 δολάρια. Πέρυσι τον Ιούλιο μάλιστα, η τουρκική ιστοσελίδα «Arkeologi Haber» είχε εκτενή ανάρτηση σχετικώς με την πώληση αυτού του μνημείου της Ορθοδοξίας. Τότε γινόταν αναφορά στην έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία να μην προχωρήσει στην πώληση της εκκλησίας σε τρίτους έως ότου έβρισκε το απαιτούμενο τίμημα.

Φθιώτιδα: Αλβανός πήγε να κλέψει εκκλησία, αλλά έπεσε από τον τρούλο

Ο λόγος για έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία.

Ο ιερόσυλος, όμως, έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

«Μύλος» από τις δηλώσεις Κατσάμπα περί τρίτου πακέτου

Έπειτα από την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στις δηλώσεις του αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ στην WSJ, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, ο κ. Θάνος Κατσάμπας, κάνει λόγο για  σημαντικά λάθη της εφημερίδας και την καλεί να διορθώσει το κείμενό της.

Με ανακοίνωσή του, το ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλά για «σημαντικές ασάφειες του άρθρου» και διαψεύδει πως υπήρξε συζήτηση ή αναφορά για «τρίτο πακέτο διάσωσης».

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Independent Γνώριζαν οι ΗΠΑ ότι επίκεινται χτυπήματα σε πρεσβείες;

Με σταυρωμένα τα χέρια έμεινε η Ουάσινγκτον αν και διέθετε στοιχεία ότι θα γίνουν επιθέσεις σε διπλωματικά της κτίρια.

H Ουάσινγκτον είχε αξιόπιστες πληροφορίες 48 ώρες πριν τις επιθέσεις στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη αλλά και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και δεν έκανε τίποτα, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Independent”.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία έσπευσε να αρνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Στερεύουν και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς τέλος είναι η περιπέτεια που αντιμετωπίζουν για χιλιάδες χρόνια πάσχοντες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Μπορεί σήμερα τα φαρμακεία να είναι κλειστά -λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού- όμως είναι πολύ πιθανό η αγωνιώδης προσπάθεια των ασθενών να βρουν τα απαραίτητα γι' αυτούς σκευάσματα να συνεχιστεί και από την επόμενη εβδομάδα.

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Σάββατο προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή όχι και οι ασθενείς περιμένουν να ακούσουν ένα καλό νέο.

Ο Πουπάκης στο πλευρό Κιουτσούκη

Στο πλευρό του Νίκου Κιουτσούκη, τάσσεται ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης, διαφωνώντας ανοιχτά για τη διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.
Με ένα πολιτικό κείμενο, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Κώστας Πουπάκης, συμφωνεί και δικαιώνει τις θέσεις του Νίκου Κιουτσούκη.
''Τα Συνδικάτα διαδραματίζουν ένα πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς. Για αυτό στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης δεν θα πρέπει να υπάρχει η oποιαδήποτε πέρα και έξω από αυτά παρέμβαση ελέγχου ή ποδηγέτησης ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν'', αναφέρει ο Κώστας Πουπάκης.

«Φρένο» από τους Ελβετούς για τις καταθέσεις βουλευτών

Στην άρνηση της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών, σκοντάφτει το αίτημα της Βουλής, να ανοίξουν οι όποιοι λογαριασμοί Ελλήνων κοινοβουλευτικών στην Ελβετία.

«Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία.

Προς επιμήκυνση η χώρα με άγνωστο τίμημα

Θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του μνημονίου. Όλα δείχνουν πως οι ευρωπαίοι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου θα εγκρίνουν το ελληνικό αίτημα.

Εκείνο που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση είναι πόσο «βαρύ» θα είναι το τίμημα και τι θα ζητήσουν οι δανειστές μας γι’ αυτήν την απόφαση. Η αντιστροφή του κλίματος που υπάρχει για την χώρα μας φάνηκε και στην συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Γιούνκερ: Μετά τα μέσα Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

«Δεν περιμένω πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την άτυπη συνεδρίαση στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «η Ελλάδα γνωρίζει ότι πρέπει να επιδείξει πολύ ισχυρή αποδοτικότητα στις μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες» και συμπλήρωσε: «Η ελληνική κατάσταση θα συζητηθεί στη συνάντηση της 8ης Οκτωβρίου, αλλά αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου». Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε μάλιστα ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί, «το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου». 

Κύπρος:Η κυβέρνηση έδωσε κρυφά στην ΑΗΚ €20 εκατ. από τη Λαϊκή Τράπεζα

Λευκωσία: Κρυφό παρατράβηγμα €20 εκατ. από την «κρατική» πλέον Λαϊκή Τράπεζα διευθέτησε η κυβέρνηση για την ΑΗΚ και μάλιστα χωρίς την έγκριση της Βουλής. Κι αυτό για να κρύψει το γεγονός ότι έκανε πίσω στη δέσμευσή της να πληρώσει τα €25 εκατ. για την ενοικίαση των γεννητριών, που έφερε η ΑΗΚ μετά την έκρηξη στο Μαρί.

Προηγουμένως, η ΑΗΚ απείλησε ότι δεν θα δώσει στο κράτος τα €25 εκατ. από τα €30 εκατ. που οφείλει να καταβάλει για επιστροφή ΦΠΑ, αφού δεν έχει μία για να πληρώσει μισθούς τον Σεπτέμβριο.

Ολόκληρο το Κυπριακό Μνημόνιο

Από το philenews

Λευκωσία: Σε μια νέα πραγματικότητα προσγειώνει τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων η Τρόικα και από την άλλη βάζει την κυβέρνηση σε κυνήγι για να βρει €680 εκατ. σε διάστημα 15 μηνών. Ο «Φ» παρουσιάζει με λεπτομέρεια τη θεραπεία-σοκ που προτείνει η Τρόικα και πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για να αποφύγει περισσότερες δυσάρεστες καταστάσεις. Το σημείωμα για το Μνημόνιο και οι εισηγήσεις της Τρόικας περιλαμβάνουν περικοπές, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αρνητική εικόνα παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Αρνητική εικόνα παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, το οποίο συνεδριάζει υπό τη σκιά της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και του Ατυπος Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), που διεξάγονται στη Λευκωσία.

Στις 13:15, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 119,68 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 46,49 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,98%.

Άνοδος με "οδηγό" την ΕΤΕ στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με τις ανοδικές διαθέσεις των χρηματιστηρίων του εξωτερικού επιχειρεί να ευθυγραμμιστεί την Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Αθήνας, στον απόηχο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αλλά και με... «λοξές» ματιές στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία.

Μετά την αναμενόμενη χθεσινή διόρθωση, έπειτα από ένα ανοδικό ράλι 20% σε επτά συνεδριάσεις, η ελληνική αγορά στρέφει το ενδιαφέρον της στη Λευκωσία, όχι επειδή αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά επειδή από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων διαφαίνεται κάποια αλλαγή στάσης από «σκληρούς» της Ευρωζώνης, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία, αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Όπως σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται μεταβλητότητα, καθώς οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να συνεχιστούν.

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ;



Το γνωστό σλόγκαν που έλεγε ότι : 
«Αυτοί θα πουλήσουν και την Ακρόπολη»
Φαίνετε ότι έγινε πράξη στην Ελλάδα του 2012.
Όσοι ξέρατε ότι η Ακρόπολη είναι πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.
                                               ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ
Είναι και με την βούλα κληρονομιά της Ευρώπης(της Μέρκελ του Ολάντ και του Κάμερον!!!)