Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Και τώρα τι κάνουμε;

Του Φώτη Μιχαήλ
Από το averoph
 
Ο μήνας Οκτώβριος, στα χρόνια αυτά τα δύσκολα της μνημονιακής κατοχής, παίρνει,θαρρείς, μια ιδιαίτερη αξία στις συνειδήσεις των εν εγρηγόρσει Ελλήνων.
Δυο γεγονότα μεγάλης ιστορικής σημασίας για το Έθνος μας -το ένα, ο Μακεδονικός Αγώνας και το άλλο, το ΟΧΙ του ’40- μοιάζουν με αστέρες ολόλαμπρους, που καταυγάζουν την αργόσυρτη ιστορική μας διαδρομή και δείχνουν αλάνθαστα τον δρόμο για τα πεπρωμένα της φυλής μας.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας εθνικής μνήμης, αλλά και μήνας εθνικού προβληματισμού και αποφάσεων.
Οι εθνικές μνήμες δεν καθιερώθηκαν ως ευκαιρίες, μονάχαγια ευχές, λογίδρια και δεξιώσεις επισήμων. Ούτε ορίστηκαν από τον νομοθέτη ως αργίες, για να γεμίζουμε ανήμερα τα τραπεζάκια των πεζοδρομίων.

Ανατολική Μεσόγειος και πυκνότητα εταιρειών

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι συνολικά την Ανατολική Μεσόγειο πριν από δεκαετίες τη θεωρούσαμε σε πρακτικό επίπεδο κενή από υδρογονάνθρακες παρόλο που είχαμε ήδη γεωλογικές ενδείξεις για την ύπαρξή τους, μπορούμε να κάνουμε μία αναλογία με τα δεδομένα που υπάρχουν Νότια της Κρήτης. Πριν την ανακάλυψη του Λεβιάθαν το 2010 και του Ζορ το 2015, δεν υπολογίζαμε ότι υπάρχουν γιγαντιαία και υπεργιγαντιαία κοιτάσματα στην περιοχή. Ενώ βέβαια υπήρχαν ήδη έρευνες και μάλιστα εντατικές στην ΑΟΖ της Αιγύπτου. Δίχως όμως να υπολογίζουν το μοντέλο με τον καρστικό ασβεστόλιθο που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα με τις γεωτρήσεις.

Από τη Δυτική Σαχάρα στις επαρχίες του Νότου

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Για να κατανοήσουμε την προβληματική της Δυτικής Σαχάρας και να εξελιχθούμε όσον αφορά την ορολογία έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο επαρχίες του Νότου, δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση με τεχνητό τρόπο θεωρώντας ότι πρόκειται μόνο για μία πολιτική προσέγγιση, όπως θα μπορούσαν να σκεφτούν και Μαροκινοί. Πράγματι, μια ιστορική προσέγγιση είναι πολύ βαθύτερη, επειδή αντιστοιχεί σε μια χρονοστρατηγική προοπτική που είναι ικανή να υποστηρίξει μια αιωνόβια μνήμη, χωρίς να παρεμποδίζεται από γεγονότα μόνο πρόσφατα και εξαιρετικά επιφανειακά, αλλά τα οποία καθορίζουν την γεωπολιτική κάποιων παρά την απουσία ορισμένου χρονικού πάχους.

Το «Mamma Mia» των ABBA τώρα και στα… αρχαία ελληνικά - Φοιτητές από τη Νέα Ζηλανδία κερδίζουν το ελληνικό κοινό(Βίντεο)

ΠΗΓΗ newsbeast

Το τελευταίο μήνυμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου(Βίντεο)

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
31/12/2007

Απίστευτη μνημονιακή δήλωση του Ιερώνυμου!!!

Τα κεφάλια κάτω και υποταγή στην κυβέρνηση των κατακτητών, προτείνει ο Ιερώνυμος!!! 

Προτρέπει τους Έλληνες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ευθανασίας που έχει η κυβέρνηση
 
"Δεν μπορεί ο λαός τη μία να ψηφίζει και την άλλη να επαναστατεί"

Με υπομονή θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος


«Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει και δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει ότι επαναστατεί», τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και σημειώνοντας ότι με υπομονή όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Απίστευτα προκλητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά δεν είναι για τους ψηφοφόρους μας!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Σεβαστάκη, τη στιγμή που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική «αφαίμαξη».
Σε δήλωσή του στο Mega, ο κ. Σεβαστάκης σημείωσε ότι το μέτρο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δεν αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό δεν θα έχει πολιτικό κόστος! 

«Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω», είπε εννοώντας προφανώς ότι τα παιδιά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία!

Προκαλεί ο Φίλης: «Πενταροδεκάρες» ο ΦΠΑ στην Παιδεία!

Σάλο σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιβολή του «κλιμακωτού» ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, να κάνει λόγο για ένα εντελώς αναποτελεσματικό μέτρο που «πλήττει τη μέση οικογένεια και ευνοεί την ελίτ».
Σήμερα (21/10) μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση, φρόντισε να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, προχωρώντας σε μια ομολογουμένως απίστευτη δήλωση, αφού χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβολή ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια!

Μπρα ντε φερ θεσμών - κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια

Της Δήμητρας Καδδά
Από το capital.gr
 
Αύριο το πρωί ξεκινά η μεγάλη μάχη για τα κόκκινα δάνεια και για τα κριτήρια υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη σε νέο ραντεβού που θα έχει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης με τους θεσμούς.
Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού οριστικοποιήθηκαν οι όροι "απελευθέρωσης" του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αλλά και παρεμβάσεις σε γάλα, ψωμί και άλλα πεδία, ενώ δόθηκε παράταση για την εύρεση λύσης στα πετρελαιοειδή και στα αλκοολούχα ποτά.