Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Yonaguni:ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΣΧΕΔΙΑ 10.000 ΕΤΩΝ! ΙΩΝΙΚΑ(ΓΙΟΥΝΑΝ) ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ..Η γιγάντια λίθινη κατασκευή στο βυθό της Ιαπωνίας(Εικόνες-Βίντεο)

Yonaguni - Ιαπωνία

Η ηλικία του εν λόγω βραχώδους σχηματισμού υπολογίζεται στα 10.000 έτη, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα αν πρόκειται για εξ ολοκλήρου ανθρώπινο κατασκεύασμα, φυσικό δημιούργημα ή αλλοιωμένο από ανθρώπινο χέρι φυσικό φαινόμενο.

Το «μνημείο», όπως το αποκαλούν, ανακαλύφθηκε το 1986 από ένα δύτη, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας από τον θαλάσσιο γεωλόγο Μασαάκι Κιμούρα, ο οποίος υποστηρίζει πως ο λίθινος όγκος λαξεύτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Ισοκράτης σχετικά με την αυτοχθονία των Ελλήνων

Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ.), σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων, λέει: «Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας,

ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχομε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς». 
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25 )

Κίεβο: Τις συγκρούσεις καθοδηγούν οργανωμένα παραστρατιωτικά κέντρα

Κοινή είναι η πεποίθηση πλέον ότι οι ηγέτες της ουκρανικής Αντιπολίτευσης δεν είναι ικανοί να ελέγξουν τις ομάδες των ακραίων στοιχείων. Ποιοί όμως, είναι εκείνοι που οργανώνουν και καθοδηγούν τα σοβαρότατα επεισόδια στο Κίεβο, και σπρώχνουν τη χώρα σε Εμφύλιο;

Σύμφωνα με τα δεδομένα έως το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου, οι συγκρούσεις στο Κίεβο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 25 άτομα. Οι ρώσοι βουλευτές επισημαίνουν την αυξανόμενη βιαιότητα που επιδεικνύουν τα μέλη των ακραίων-ριζοσπαστικών κινημάτων και καλούν τις ουκρανικές αρχές να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η αιματοχυσία, και, βέβαια, για να μην γενικευθεί. Αναλυτές θεωρούν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επέμβει, προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή της πολιτικής κρίσης σε εμφύλιο πόλεμο.

Ετοιμάζεται η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου...

Μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και αρκετές μέρες ότι ο καιρός θα χαλάσει την Παρασκευή. Το έχουμε καταλάβει, το παρακολουθούμε και το περιμένουμε, άρα κανένας δεν πιστεύει το
αυτονόητο διότι ήδη του έχουν κάνει την ανάλογη πλύση εγκεφάλου ότι η κακοκαιριά έρχεται.....
Εμείς το έχουμε διαπιστώσει χιλιάδες μέρες πριν ότι το παιχνίδι "κλιματική αλλαγή" το παίζουν στα δάχτυλα. Αυτό που διαπιστώνω ολοένα και περισσότερο τώρα είναι ότι στο παιχνίδι "εγκεφαλική χειραγώγηση" συνεχώς βελτιώνονται αλάνθαστα.

Ανησυχώ για την συνεχεία.....

Μυστηριώδεις αρχαίοι τάφοι και άλλα περίεργα στο Κάτω Κουφονήσι

Οι άνθρωποι που κατοίκησαν το μικρό, αλλά διόλου ασήμαντο νησάκι του Αιγαίου, φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει μια αρκετά οργανωμένη κοινωνία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μόλις τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως.

«Στο Κάτω Κουφονήσι, την εποχή του πρωτοκυκλαδικού κόσμου, δηλαδή τέλος 4ης με 3η χιλιετία π. Χ., έχουν βρεθεί περίεργα πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι στο μοναδικό μη συλημένο νεκροταφείο από τα τρία που εντοπίσαμε, οι 22 από τους 72 τάφους ήταν τελείως κενοί.
Ούτε νεκροί ούτε κτερίσματα, τίποτα.

Μόλις μπει η υπογραφή της προδοσίας, το παιχνίδι θα έχει χαθεί για ολόκληρο τον Ελληνισμό…

Σε σημαντικές και απρόσμενες αποκαλύψεις προέβη ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κεριμ Ουράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ανατολή…

— του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

   — Μέσα από τις δηλώσεις του φανερώνονται οι πολύχρονοι σχεδιασμοί της Άγκυρας που θα μπουν σε φάση υλοποίησης μόλις γίνει η επανένωση της Κύπρου. Η Τουρκία θα καταφέρει να «γυρίσει όλο το παιχνίδι υπέρ της» αρκεί η Λευκωσία να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το σχέδιο. Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς αποκάλυψε πως θα μπει η χώρα του στην Ε.Ε. μετά την επανένωση της Κύπρου ακόμα και το ποιος θα είναι υπουργός Εξωτερικών της Λευκωσίας.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ - ΣΟΚ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ: EAN ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!

…εμείς ας συνεχίσουμε να βλέπουμε μπάμπηδες και άρηδες στην τιβι.
«Εμπόλεμη Ζώνη» θυμίζει η Ελλάδα, εκτίμησαν ΟΚΤΩ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, που επισκεύθηκαν τη χώρα και περιόδευσαν σε νοσοκομεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κοινωνικά ιατρεία και κρατητήρια. Οι γιατροί παρατήρησαν την ταχύτατη μετατροπή της Αθήνας σε τριτοκοσμική πόλή,όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω των μέτρων λιτότητας, ενώ το σύστημα Υγείας θυμίζει εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ. Επίσης, τόνισαν ότι οι πολιτικοί ενσυνείδητα καταστρέφουν το σύστημα Υγείας, προφανώς για να το ιδιωτικοποιήσουν.

ΣΟΣ :"ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ"

ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
 
 ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ...
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΨΥΧΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ:

<< Ο Γ'Π'Π' ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ >>

ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ, Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ...

Έλληνες, Λαός, κοσμάκης δυστυχεί και πεθαίνει Σεβασμιώτατοι...πότε θ’ «αγανακτήσετε»;


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Στην σύσκεψη της Ι. Συνόδου αρχές Φεβρουαρίου ‘14 είχαμε δύο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:


Πρώτον, για πρώτη φορά αποφάσισε να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της Δημόσιας Κακοδιαχείρισης (των Πολιτικών) και το ότι αυτά οδήγησαν σε οικτρές καταστάσεις την Ελληνική κοινωνία και δη ακόμη και σε χιλιάδες αυτοκτονίες.


Δεύτερον, στο τέλος της τριήμερης σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος ξέσπασε:

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα τα δάνεια του Mega Channel

Στον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, διαβιβάστηκε η ποινική προκαταρκτική δικογραφία, για τα δάνεια του Mega Channel το 2009 και αυτός θα αποφασίσει αν θα καταλήξει στο αρχείο ή όχι.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει, ότι η ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013, στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Παρά τον..."καθησυχαστικό" Νίκολα Γκρούεφσκι - Χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" σε σχολείο των Σκοπίων

Χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" σε σχολείο των Σκοπίων Μπορεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, να δήλωσε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρέθηκε την Πέμπτη στα Σκόπια με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε, πως η χώρα του "δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και δεν εκφράζει κανενός είδους αλυτρωτισμό" απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο νέα προκλητικά περιστατικά τον διαψεύδουν.

Στο δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» της Οχρίδας, τον τοίχο αίθουσας διδασκαλίας"κοσμεί" χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η ελληνική Μακεδονία παρουσιάζεται ως "υπόδουλο" τμήμα.

Μα.. παντού οι εβραίοι; Πράκτορες της Μοσσάντ ομολόγησαν σε αιγυπτιακό δικαστήριο τη δράση τους

6a00d8345157d269e200e54f6a80be8833-640wiCutoutΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr 

 
Την Τρίτη 18/02, ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγούπτου Hesham Barakat απήγγειλε το κατηγορητήτιο της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ με σκοπό τη βλάβη του εβνικού συμφέροντος κατά την πολυαναμενόμενη δίκη  ενός άνδρα και μιας γυναίκας αιγυπτιακής υπηκοότητας, στο  Κακουργοδικείο του Καιρου.

«Είμαι μια Ουκρανή, θέλω να γνωρίζετε γιατί βγήκαμε στους δρόμους»: Σπαρακτικό βίντεο 25χρονης σαρώνει το Διαδίκτυο

«Είμαι μια Ουκρανή, θέλω να γνωρίζετε γιατί βγήκαμε στους δρόμους»: Σπαρακτικό β Περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια χρήστες του youtube έχουν παρακολουθήσει το βίντεο μιας 25χρονης Ουκρανής η οποία επιχειρεί να εξηγήσει στην υφήλιο γιατί υπάρχει αυτή η αιματηρή ανάφλεξη στη χώρα της.
«Είμαι μια Ουκρανή» αναφέρει η κοπέλα στην αρχή του βίντεο και στη συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες της χώρας της να κινηθεί ελεύθερα.
«Εχουμε την ελευθερία στις καρδιές μας, έχουμε την ελευθερία στο μυαλό μας και τώρα σας ζητάω να χτίσετε την ελευθερία στη χώρα μας» λέει η νεαρή, η οποία σε κανένα σημείο του βίντεο δεν λέει το όνομά της, και συνεχίζει

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό

Θετικά βλέπει την επανέναρξη των συνομιλιών ο Α. Τσίπρας και οι προεδρικοί -Αντίθετοι οι πασοκογενείς και η αριστερή πλατφόρμα- Α. Μητρόπουλος: Να καταγγείλουμε το σχέδιο, οδηγεί στον όλεθρo - Λαφαζάνης: Εξυπηρετεί συμφέροντα των ισχυρών το νέο σχέδιο.Το Κυπριακό «διχοτομεί» τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και μετά την έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυσή του, στη βάση της κοινής διακήρυξης Αναστασιάδη – Ερόγλου.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδηλώνονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα έντονες διαφωνίες για τη θέση που πρέπει να πάρει οπ ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο αυτό, με αποκορύφωμα τη σφοδρή σύγκρουση, που υπήρξε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας το βράδυ της Παρασκευής, μόλις χθες δηλαδή.

Ραγδαίες εξελίξεις Κίεβο: Ο Γιανουκόβιτς έφυγε, η Τιμοσένκο έρχεται

Φήμες ότι οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το Προεδρικό Μέγαρο - Βουλευτής προσκείμενη στον ουκρανό πρόεδρο φέρεται να αποκάλυψε ότι αναχώρησε για το Χάρκιφ - Αίτημα της αντιπολίτευσης προς τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας για να πληροφορηθούν επίσημα αν ο Γιανουκόβιτς αναχώρησε από την πρωτεύουσα - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός του συνεργάτης.Η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Την «εξαφάνιση» του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο.

Εν κρυπτώ στην ανακρίτρια ο Ρόντος

Εν κρυπτώ στην ανακρίτρια ο Ρόντος
Στο γραφείο της 4ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών  Μαρίνας Ευαγγέλου, εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί της Πέμπτης ο Αλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζήτημα ανθρωπιστικής βοήθειας. 
Ο διπλωμάτης, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ , όπως αυτή του δημοσιογράφου και νυν κρατουμένου Κώστα Τζεβελέκου,  για την αποναρκοθέτηση του Λιβάνου και  η οποία φέρεται να εισέπραξε παρανόμως περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2004.

21 Φεβρουαρίου, 1913 Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Δείτε και  ΕΔΩ

Ο αγώνας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων υπήρξε η σημαντικότερη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο μέτωπο της Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912- 18 Μαΐου 1913). Η πολεμική αναμέτρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ηπείρου κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου 1912 έως τις 21 Φεβρουαρίου 1913, οπότε οι οθωμανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείτο των ελληνικών όπλων.