Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ο Λέων των Κυθήρων(Βίντεο)

Το animation φιλμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων «I am the Leon of Kythera»
(Είμαι ο Λέων των Κυθήρων), κέρδισε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Museums in Short 2018.

Κύπρος και Ελλάδα στις διμερείς επαφές Ερντογάν - Μέρκελ

Κύπρος και Ελλάδα ήταν στο τραπέζι των διμερών επαφών της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενώ όταν η Άγκελα Μέρκελ ρωτήθηκε αν θα στηρίξει η Γερμανία την Τουρκία κατά την περίοδο της προεδρίας της χώρας της στην ΕΕ αναφέρθηκε σε διαφωνίες με Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας ότι πρέπει όλοι να είναι ομόφωνοι στην ΕΕ για να γίνει κάποιο βήμα.

Όπως είπε η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει πρόοδος.

Εκλογικός νόμος: Πέρασε με 163 «ναι» και 121 «όχι» το νέο σύστημα - ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Με 163 «ναι» και 121 «όχι» πέρασε ο νέος εκλογικός νόμος, μετά την σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με ψήφους 163 υπέρ έναντι 121 κατά, εγκρίθηκε επί της αρχής του, των άρθρων του και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο «Εκλογή Βουλευτών», που επαναφέρει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Στην Ολομέλεια ο νέος εκλογικός νόμος -Κατάργηση απλής αναλογικής, καθιέρωση κλιμακωτού μπόνους

Νέα πρόκληση: Ο Ερντογάν ως καρτούν αρπάζει τη μισή Κύπρο και τη μεταφέρει στην Τουρκία - Δείτε το Βίντεο

Νέα πρόκληση από του Τούρκους με βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν ως καρτούν να αρπάζει τη μισή Κύπρο και να τη μεταφέρει στη Τουρκία. 

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Ερντογάν εμφανίζεται ως καρτούν και ξεκινάει από τη Τουρκία για να φτάσει στην Κύπρο. Φτάνει στην Κύπρο και εκεί ξεκολλάει το μισό κομμάτι της και το πηγαίνει πίσω στην Τουρκία από όπου ξεκίνησε.

Και κάπως έτσι το βίντεο ολοκληρώνεται  με τη μεταφορά του ψευδοκράτους στην Τουρκία.

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στον Ακάρ για τα 16 ελληνικά νησιά

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.
Για υποκρισία κατηγορεί την Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών σε μία σκληρή ανακοίνωση με την οποία απαντά στους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ότι η ύπαρξη ελληνικών στρατευμάτων σε 16 ελληνικά νησιά παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Οι 5 αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο για τις οποίες η Άγκυρα “δουλεύει” από το 1974, στο τραπέζι…

Πέντε αξιώσεις θέτει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Τσαγατάι Ερτζίγες, που είχε δουλέψει τους χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις, με μήνυμα του στο twitter θέτει τα εξής ζητήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα:

•Χωρικά ύδατα,  υφαλοκρηπίδα και περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας,συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών αυτών των περιοχών.
• Συνθήκη της Λωζάννης του 1923,  Συνθήκη του 1947 και άλλων διεθνών εγγράφων σχετικά με το καθεστώς αφοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου