Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΤΑ (7) ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ


Επειδή όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά θέτουμε 7 ερωτήματα για την Αμφίπολη:

1. Το μνημείο είναι τεράστιο, με περίμετρο από Θάσιο μάρμαρο και ίσως τον πιο εντυπωσιακό προθάλαμο παγκοσμίως.
Στις φωτογραφίες μας έδειξαν ένα όρυγμα διαστάσεων περίπου 3 επί 1 μέτρο και μικρού βάθους. Δηλαδή κάποιος ξόδεψε δις για την τότε εποχή, έφτιαξε έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς τάφους παγκοσμίως και αντί να φτιάξει μια επιβλητικότατη αίθουσα για τον νεκρό, τον τοποθέτησε σε ένα όρυγμα?????? Δηλαδή μόνο και μόνο οι Καρυάτιδες που είναι 3,5 μέτρα, καλωσορίζουν σε ένα απλό όρυγμα??????? Όλο το τεράστιο χωλ οδηγεί σε ένα απλό όρυγμα??????

Στα σωθικά της Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού

Στα σωθικά της Ελλάδας δεν βρίσκονται μόνο γη και πέτρα, αλλά και ενέργεια. Και αυτή η ενέργεια είναι που θα βοηθήσει την Ελλάδα του μέλλοντος. Πρέπει να το έχουμε στο νου μας, διότι είναι θεμελιακό για την στρατηγική μας κι αν δεν μπούμε σε αυτό το πνεύμα, δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε τις εξελίξεις στο διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να μην αναφερόμαστε στην ΑΟΖ και να προσποιούμαστε ότι ασχολούμαστε με την πατρίδα μας. Διότι και η προσποίηση έχει τα όριά της, όταν έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα.

Αποστολή του Ν. Λυγερού στον Άγιο Μηνά(Βίντεο)



Αποστολή του Ν. Λυγερού 
στον Άγιο Μηνά. 
Μικρά Κατεχόμενα, 
Λάπηθος 18/1/15

Αποστολή του Ν. Λυγερού στις νήσους Κλείδες(Βίντεο)



Αποστολή του Ν. Λυγερού
 στις νήσους Κλείδες. 
Μικρά Κατεχόμενα, 
Κύπρος. 17/01/15

Κακά μαντάτα για τους 300 πρώην βουλευτές - Λογιστήριο της Βουλής: Επιστρέψτε σε 10 ημέρες τον μισθό του Ιανουαρίου

- Η αποζημίωση στους βουλευτές είχε καταβληθεί προκαταβολικά πριν την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Το λογιστήριο της Βουλής απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά τα λεφτά πίσω
- Το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστραφεί ανέρχεται στα 6.099,54 ευρώ
- Η Βουλή υποχρεώνει μέσα σε 10 ημέρες να επιστραφούν τα χρήματα με τραπεζική επιταγή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ
Να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015, καλεί τους βουλευτές η Διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, με επιστολή της.

Οι πρώτες εικόνες από τον πλανήτη νάνο Δήμητρα (Βίντεο)

Στην τελική ευθεία του προορισμού του έχει εισέλθει το διαστημικό σκάφος Dawn που θα πλησιάσει και θα εξερευνήσει τη Δήμητρα (Ceres), έναν πλανήτη νάνο στο μέγεθος της Ελλάδας που δεν έχει δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

Το σκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 383 χιλιάδων χλμ. από τη Δήμητρα και αναμένεται να τον προσεγγίσει τον προσεχή Μάρτιο. Το Dawn «βλέπει» πλέον τη Δήμητρα και έχει αρχίσει να καταγράφει εικόνες οι οποίες είναι και οι πιο κοντινές που έχουμε στη διάθεση μας από τον πλανήτη νάνο.

«Χιονόμπαλα Γη»: Η Γη κάποτε βίωσε τη πιο σφοδρή εποχή παγετώνων


Μελέτες αποκάλυψαν ότι πριν από 715 εκατ. έτη η Γη βίωσε μια εποχή παγετώνων πιο σφοδρή από κάθε άλλη προηγούμενη ή επόμενη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιφάνεια του πλανήτη καλύφθηκε με πάγους σε ποσοστό που άγγιξε το 100%! Μάλιστα οι επιστήμονες προσέδωσαν στον πλανήτη μας για τη συγκεκριμένη περίοδο τον χαρακτηρισμό «Χιονόμπαλα Γη».

Οι συνθήκες εκείνη την περίοδο ήταν τέτοιες που στον Ισημερινό η μέση θερμοκρασία ήταν -20 βαθμούς Κελσίου. Οπως είναι ευνόητο, το μεγαλύτερο ποσοστό των μορφών ζωής που υπήρχαν στον πλανήτη εξοντώθηκε. Επέζησαν μόνο όσες μορφές ζωής κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στα λιγοστά μικρής έκτασης ανοίγματα των πάγων που υπήρχαν σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές. Στον πυθμένα αυτών των περιοχών υπήρχαν θερμές πηγές που έλιωναν τους πάγους στην επιφάνεια των υδάτων δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο κάποιες μορφές ζωής μπόρεσαν να επιβιώσουν.

ΧΑΜΟΣ μεταξύ των κομμάτων μετά τη δήλωση – “ΒΟΜΒΑ” της Λεπέν για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ! Πως αντέδρασαν…

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα στήριξης της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, εξηγώντας πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς».

Ντόροθι Κινγκ: "Ο ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στην Αμφίπολη"

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού τα αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης μακροσκοπικής μελέτης του οστεϊκού υλικού από το ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά, την οποία είχε αναλάβει διεπιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου. 
Δεν θα μπορούσαν, τα όσα γνωστοποιήθηκαν, να μείνουν ασχολίαστα από την αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ, που παρακολουθεί στενά το ζήτημα. Η ίδια έγραψε στο μπλογκ της, αλλά και στο Twitter.

Σοκ στην Ουάσιγκτον - Μειώθηκε το χρέος της Ρωσίας κατά 17,7% για το 2014!

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: "ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ" 

Σοκ προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η είδηδη ότι το χρεός του μέγιστου γεωπολιτικού της αντιπάλου- της Ρωσίας- μειώθηκε κατα 17,7% το 2014 παρά τις απέλπιδες προσπάθειες Αμερικανών και Ευρωπαίων να πλήξουν την ρωσική οικονομία.
Μια είδηση που δείχνει την πραγματική κατάστση της ρωσικής οικονομίας προκύπτει από την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για το χρέος για το έτος 2014 το έτος των κυρώσεων από την Δύση.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ενεπλάκησαν σε μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ για να σταματήσει η σφαγή πολιτών-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ TERMINAL

Αλλάζει στάση η Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας και της σφαγής των ρωσικών-ρωσόφωνων πληθυσμών της αποσχισθείσας περιοχής της Νέας Ρωσίας, εγκαταλείποντας την μετριοπαθή "εξ αποστάσεως" παρακολούθηση της υπόθεσης και πλέον κατά τα φαινόμενα επιτρέπει σε ομάδες Ρώσων εθελοντών να συνεισφέρουν στον αγώνα των Νεορώσων.
Μετά την εξαπόλυση μαζικών πληγμάτων πυροβολικού στο Ντονέτσκ ακόμα και βαλλιστικών βλημάτων εδάφους-εδάφους SS-21, αλλά και τον βομβαρδισμό χωριών και κωμοπόλεων (από την περιοχή του Κομιντερνοβο οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το ελληνικό χωριό Σαρτανά με αποτέλεσμα 10 σπίτια να καταστραφούν ολοσχερώς) και την στάση της ΕΕ που κρίνει ότι "Η Ρωσία δεν συμμορφώνεται (!)) με την συμφωνία του Μινσκ", η Μόσχα "γυρίζει σελίδα".