Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Θρακικά στρατηγήματα

Του Ν.Λυγερού

Από τη Συνθήκη Αγίου Στεφάνου το 1878 που δημιούργησε τη Βουλγαρία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία προσπαθεί μετά την ήττα της ενάντια στη Ρωσική Αυτοκρατορία, να επανέλθει στην περιοχή, για να έχει πρόσβαση στη Βοσνία και στην Αλβανία, έτσι ώστε να έχει τον έλεγχο στους πληθυσμούς που έχει εξισλαμίσει από την εποχή της κατοχής. Αυτό αποδεικνύεται ήδη από την μυστική αναφορά του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή στον Σουλτάνο, για το Συνέδριο του Βερολίνου που θα καταλήξει στη Συνθήκη Βερολίνου. Αυτός ο στόχος έχει ως επίπτωση να θέλει να μετατρέψει μια θρησκευτική μειονότητα σε εθνική μειονότητα για να ενισχύσει το ρόλο της και να δικαιολογήσει την ύπαρξη του προξενείου που δεν έχει κανένα νόημα αφού δεν υπάρχουν υπήκοοι που να το έχουν ανάγκη.

Ελεύθερη ελληνική γλώσσα

Του Ν. Λυγερού

Κατά τον Αριστοτέλη, Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία. Αν ακολουθήσουμε αυτό το νοητικό σχήμα, κατανοούμε πολύ εύκολα ότι οι διαφοροποιήσεις περί θρησκείας είναι πλέον ένα πρόσχημα. Η επιβολή της τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό πληθυσμό επιχειρήθηκε και μέσω του σχεδίου Ανάν το 2004, αλλά απορρίφθηκε από τον κυπριακό λαό. Στη Θράκη τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί από τη αρχή η δειλία προκαλεί προβλήματα με επεκτάσεις. Καταντήσαμε να έχουμε Πομάκους να παρακολουθούν μαθήματα στην τουρκική γλώσσα που δεν κατέχουν διότι δεν είναι δική τους.

Ιστορική αναδρομή της ελληνικής ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Αν θέλαμε να καταλάβουμε πραγματικά την αξία της ελληνικής ΑΟΖ μέσα σ’ ένα ιστορικό πλαίσιο κι όχι μόνο μέσω του Δικαίου της Θάλασσας του 1982, έχει όφελος να υλοποιήσουμε τους χάρτες της ελληνικής ΑΟΖ ανάλογα με τη γεωγραφία και τη γεωμετρία της πατρίδας μας. Αν και αυτός ο τρόπος φαίνεται αναχρονικός, αφού οι χάρτες αποκτούν νόημα νομικό μόνο μέσω της Σύμβασης, επί της ουσίας όμως σε στρατηγικό επίπεδο, δείχνει μια εικόνα ενδεικτική της αληθινής κατάστασης.

OI “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ” ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ!!

(σ.σ. Βισάλτης: Η σιωπηρή διαμαρτυρία που συγκλόνισε τους Λονδρέζους!!
Με την συμμετοχή και την μουσική του αδελφικού φίλου, Παντελή Παυλίδη. 
Σύντομα θα παρουσιάσουμε από εδώ και ένα μικρό αφιέρωμα με αποκλειστικό υλικό.)
Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα

BBC: Λύθηκε ένα από τα «μυστήρια των Βερμούδων»;

Πολλά πλοία και αεροπλάνα έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος σε μια τεράστια τριγωνική περιοχή του ωκεανού που ορίζεται από τις Βερμούδες, τη Φλόριντα και το Πουέρτο Ρίκο.
 
Μια νέα έρευνα του δημοσιογράφου Tom Mangold για το BBC παρέχει πειστικές εξηγήσεις για την εξαφάνιση δύο βρετανικών εμπορικών αεροσκαφών στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των 51 επιβατών και του πληρώματος.

Η μυστική επιχείρηση "Ευρω-SOS". Πώς προσγειώνονταν cargo της Lufthansa με δισ. στο Βενιζέλος

Όλη η αλήθεια για τις πτήσεις με τα δισ. ευρώ και τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην "αίθουσα 210" της Τράπεζας της Ελλάδος .
 Οι σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην "αίθουσα 210" της Τράπεζας της Ελλάδος προεκλογικά -μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2012- νικούν και τη φαντασία του καλύτερου σκηνοθέτη θρίλερ, όπως δημοσιεύει σήμερα το "Έθνος".

Σβάστικα στην έδρα του Ναυτικού των ΗΠΑ (Βίντεο)

Τη σβάστικα σχηματίζουν τα κτίρια στην έδρα του Ναυτικού των ΗΠΑ. Σε ένα κτιριακό συγκρότημα, στα οποία φοιτούν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του Ναυτικού των ΗΠΑ, o δορυφορικός χάρτης της google ανακαλύπτει τη σβάστικα.
Το πόσο αυτό μπορεί να θεωρείται τυχαίο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κάνουν περίεργους συνειρμούς.

Δείτε το βίντεο:

Στις φλόγες η Χαλκιδική - Καίγεται πευκόδασος στον Αρμενιστή

Σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί - Επιχειρούν 19 οχήματα με 42 πυροσβέστες και 54 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
Δασική περιοχή με πεύκα κατακαίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αρμενιστής στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχειρούν 19 οχήματα με 42 πυροσβέστες και επιπλέον 54 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το μεσημέρι σταμάτησαν τα τρία αεροσκάφη που έκαναν πτήσεις λόγω καταιγίδων που πλήττουν τη γύρω περιοχή.

Ιράκ: Σοκ από μαζικές εκτελέσεις ομήρων από τους αντάρτες

Τα μέλη της ISIL έδωσαν στη δημοσιότητα πρωτοφανούς ωμότητας φωτογραφίες από ομαδικές εκτελέσεις Ιρακινών στο Τικρίτ - Οι αρχές επιβεβαιώνουν πως είναι αυθεντικές - Έτοιμη για την επιχείρηση ανακατάληψης του Τικρίτ η ιρακινή κυβέρνηση - Σε θέση μάχης οι στρατιωτικές δυνάμεις - Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες. Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι πρωτοφανούς ωμότητας εικόνες με ομαδικές εκτελέσεις ομήρων την ώρα που εκτελούνται από ισλαμιστές αντάρτες της ISIL, που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!ΙΡΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟ ''AL-QUDS'' Η ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ''SABERIN''ΚΑΙ 4000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!!



Κομάντο στο Ιράκ στέλνουν οι Ιρανοί-4000 Αμερικανοί πεζοναύτες στην Βαγδάτη.Τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ζήτησε το Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ήδη μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Άμεση ήταν και η απάντηση του Ιράν το οποίο θεωρεί ότι η ISIL σκοπίμως "βρέθηκε" στη Μοσούλη ακριβώς για να μπορέσουν οι Αμερικανοί να ξαναπατήσουν πόδι στο Ιράκ αυτή τη φορά για "βοήθεια". Το Ιράν έχει αποστείλει ομάδες ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσουν τον ιρακινό Στρατό στην υπεράσπιση της Βαγδάτης.

Βίντεο "ποίημα" για τα Ελληνικά Υποβρύχια - Δείτε το

Μια ιστορία ένδοξη “διηγείται” το εκπληκτικό βίντεο . Την ιστορία των υποβρυχίων του Ελληνικού Στόλου. Χρησιμοποιώντας μόνο φωτογραφίες που “έντυσε” με υπέροχη μουσική ο Αντώνης Σαράκης δημιούργησε το βίντεο που σε “ανεβάζει” αλλά και σε συγκινεί.

Αυτή τη περίοδο το ΠΝ δίνει μια ακόμη “ναυμαχία” για να καταφέρει να αποκτήσει επιτέλους τα πληρωμένα εδώ και χρόνια υποβρύχια 214, όμοια με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

ΔΑΝΙΑ: Κοπέλα λιθοβολήθηκε από μουσουλμάνους γιατί είχε σκύλο (Βίντεο)

Λιθοβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και την πέταξαν σε μια λίμνη.


Έτσι τελείωσε η νύχτα για την Sara Illum Lund-Jensen, από το Όντενσε της Δανίας.


Η 23χρονη κοπέλα λέει ότι είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της όταν τέσσερις μουσουλμάνοι νεαροί άνδρες ήρθαν πάνω της.


Πρώτα, άρχισαν να της κάνουν ερωτήσεις για το σκύλο, αλλά γρήγορα ξέπσασαν πάνω της​​.

ΣΑΛΟΣ: "Άντε γ@μήσου Ελλάδα" από 42χρονη πρώην βρετανή βουλευτή στο twitter (ΦΩΤΟ)


Ανθελληνικό παραλήρημα από την πρώην βουλευτή της Βρετανίας, Λουίζ Μενς, στο λογαριασμό της στο twitter....



«Άντε γαμ**** Ελλάδα! Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Το 69% του πληθυσμού είναι ρατσιστές», έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter η πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, Λουίζ Μενς.

Το επίμαχο τιτίβισμα δεν άργησε να κοινοποιηθεί από άλλους χρήστες και να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.

Στίβεν Χόκινγκ: Οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά καλύτερα να τους αποφύγουμε

"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Κολόμβος έφτασε στην Αμερική - Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο διάσημος αστροφυσικός.
 

Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή, προειδοποιεί την ανθρωπότητα ο διάσημος αστροφυσικός, καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, σε μια σειρά για το Discovery Channel.

Σχέδιο-ΣΟΚ: Δύο ελαιοτριβεία και τρία συσκευαστήρια για όλη την Ελλάδα

Της Σταυριανής Καραμανίδη
Από το epikaira.gr 
 
Mε διάθεση... υπερυπουργού ακόμα και στην αυλαία της θητείας του, ο τεχνοκράτης επί των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έδειξε τις προθέσεις του γι’ αυτό που θεωρεί ανάπτυξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα, την οποία, μάλιστα, συνέδεσε με τρεις κινήσεις ματ: την άνευ όρων παράδοση της αγροτικής δραστηριότητας της χώρας σε μια χούφτα επενδυτών, την υποταγή σε αυτούς όλων των μικροπαραγωγών και, εντέλει, την οικονομική εξόντωση και εκδίωξη από τον κλάδο των μικρών και μικρομεσαίων.

Κολοσσιαία γκάφα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών… ΝΕΜΕΣΙΣ

Είναι ίσως άγραφος κανόνας σε αυτή τη ζωή, πως όταν αδικήσεις, θα αδικηθείς, όταν εξαπατήσεις, θα εξαπατηθείς, ή εναλλακτικά, όπως το λέει η γνωστή παροιμία, «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται»…
«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι Τούρκοι το φιάσκο με την απαγωγή του προσωπικού του γενικού προξενείου στη Μοσούλη από τους ισλαμιστές τρομοκράτες της ISIL που πλέον αιματοκυλίζουν το Ιράκ. Η εξέλιξη αυτή καταστρέφει την εικόνα της Τουρκίας διεθνώς, ενώ οι πληροφορίες που αποδεσμεύονται ακόμα και από τουρκικές πηγές, την εκθέτουν στα μάτια των υποτίθεται πιο στενών συμμάχων της στη Δύση, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει γενικότερα για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Στα τουρκικά σχολεία μάθημα για μικρές νύφες από… 11 ετών

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου 
Από το pentapostagma

Στην «σύγχρονη» ισλαμική Τουρκία τα κοριτσάκια από 11 ετών και πάνω, (ανεπίσημα ίσως και από μικρότερες ηλικίες ), θα πρέπει να μαθαίνουν πώς να γίνουν καλές νύφες, βλέπε πώς να μαθαίνουν να «βιάζονται» από τους συζύγους τους οι οποίοι, όπως κηρύττει το Κοράνι, (το οποίο τελευταία έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα), τις θεωρούν σαν τα χωράφια τους και όποτε γουστάρουν τα σπέρνουν σύμφωνα με τις ορέξεις τους. Αλλά το εκπληκτικό είναι πως όχι μόνο δεν λαμβάνοντα κάποια μετρά για αποφευκτούν αυτοί οι νομότυποι βιασμοί, αλλά τώρα προχωρούν και στην επίσημη διδασκαλία στα τουρκικά σχολεία για τις μικρές νύφες που στα 11 χρόνια τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν πως να γίνουν καλές νύφες και να υπακούουν στον νόμο του αφέντη συζύγου τους.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην θέσπιση μαθήματος στα τουρκικά σχολειά για μικρές νύφες από 11 ετών με την χαρακτηριστική προτροπή, «Πως να γίνετε καλές μικρές νύφες».

Ο Elon Musk χαρίζει τις πατέντες της Tesla με σκοπό την επικράτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Elon Musk, ιδρυτής μεταξύ άλλων των εταιρειών Tesla και Space X, μας έχει εκπλήξει ευχάριστα με τα κατορθώματα του, με τη σημερινή ημέρα να είναι ακόμα μια από αυτές.

Σε ανακοίνωση του στο επίσημο blog της εταιρείας, ο Musk δηλώνει ότι η Tesla Motors, ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων πολυτελών αυτοκινήτων διαθέτει πλέον τις πατέντες της σε όσους θέλουν «καλή τη πίστη να τις χρησιμοποιήσουν», χωρίς να προτίθεται να προβεί σε μήνυση.

Φρίκη στην Κρήτη από τον Πακιστανό δολοφόνο με τον μπαλτά

Πριν κατακρεουργήσει τον 54χρονο ομοεθνή του αποπειράθηκε να βιάσει μία 40χρονη Ελληνίδα – Από εκεί θολωμένος μπήκε στην ταβέρνα και σκόρπισε τον τρόμο – Σε σοβαρή κατάσταση ο 50χρονος Έλληνας που του άνοιξε το κεφάλι με τρία χτυπήματα – Έψαχνε και για νέο θύμα – Τέλος στη δράση του έβαλε αστυνομικός που τον αφόπλισε και τον συνέλαβε πριν γίνει και άλλο κακό.Απαθής και αδίστακτος φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ήταν ο 25χρονος Πακιστανός που αιματοκύλησε το βράδυ του Σαββάτου την Ιεράπετρα, αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό, ένα σοβαρά τραυματισμένο και όλη την περιοχή σε κατάσταση σοκ. 

Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο της Πελοποννήσου στις 27 Ιουνίου-Tα 2 «μπουκέτα» των 18 Περιφερειακών σταθμών στην Πελοπόννησο

Το ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύει τα 2 «μπουκέτα» των 18 Περιφερειακών σταθμών.

- Τι πρέπει να ξέρουν οι τηλεθεατές – Πού θα εκπέμπουν οι 18 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ πια Σταθμοί- Ποιο το μηνιαίο τίμημα – πόσοι θ αντέξουν!

Ξημερώνοντας την μεθερχόμενη Παρασκευή, οι Πελοποννήσιοι θα βλέπουν 18 περιφερειακά κανάλια ψηφιακά πέραν από τα πανελλήνια κανάλια που έβλεπαν μέχρι τώρα σε άλλες περιοχές αναλογικά και σε άλλες ψηφιακά.

Ξημερώματα λοιπόν της μεθεπόμενης Παρασκευής 27/6 ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βλέπει μόνο ψηφιακά και τα πανελλαδικά και τα περιφερειακά κανάλια, το πρωτότυπο όμως θα είναι ότι τελικά δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει ο Πελοποννήσιος από 18 περιφερειακά κανάλια από τα οποία τα περισσότερα μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές ζώνες γεωγραφικές της Πελοποννήσου είτε ψηφιακά είτε αναλογικά και με δικά τους κέντρα εκπομπής και μηχανήματα εκπομπής.