Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Τα «ζάρια» των Μυκηναίων


Επιβεβαιώνεται η χρήση απολιθωμάτων μεγάλων ζώων από τους ανθρώπους της Εποχής του Χαλκού, ρίχνοντας φως στη διαμόρφωση των μύθων.

“ΕΜΦΥΛΗ” ΒΙΑ & ΜΥΘΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ


Όταν ακούτε μια φεμινίστρια να λέει πως κάτι είναι “έμφυλη” βία, οι πιθανότητες είναι πως λέει κάτι που είναι είτε παραποιημένο, είτε απλά ψέμα. Το άρθρο αυτό θα δείξει πως οι φεμινίστριες λένε ψέματα για την “έμφυλη” βία. Καθώς όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου “μένουν μέσα” για να προφυλαχθούν από τον covid-19, έχουμε ακούσει σωρό από φεμινίστριες να προβάλλουν πως η “έμφυλη” βία απέναντι στις γυναίκες έχει αυξηθεί. Οι φεμινίστριες λένε πως αυτό ήταν αναμενόμενο.

Άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας | Αταίριαστοι | 26/09/2024


Άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας | Αταίριαστοι | 26/09/2024

Η έξαρση της βίας ανηλίκων προϊδεάζει αρνητικά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας


Οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι βαρύνονται με τεράστια ευθύνη σήμερα.

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικό: «Περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου καθημερινά»


Τα συνεχή περιστατικά βίας στα σχολεία της χώρας δημιουργούν κλίμα τρόμου στους εκπαιδευτικούς που αναζητούν πλέον και νομική προστασία. 

Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα!


του Άριστου Μιχαηλίδη 

Πανηγυρίζουν άραγε στο Κολωνάκι από τα μηνύματα της Νέας Υόρκης; Τους τα μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν. «Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα», είπε.

Τατάρ: Η τριμερής είναι κόλπο για να μας πάνε σε ομοσπονδία


Η τριμερής είναι κόλπο για να μας πάνε σε ομοσπονδία, λέει ο Τατάρ – Νέο παραλήρημα

Τατάρ: Με εντολή Ερντογάν το ψευδοκράτος προωθείται


Με εντολή του Τούρκου Προέδρου οι Πρεσβείες της Δημοκρατίας της Τουρκίας εργάζονται για την προώθηση της «τδβκ», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην εφημερίδα Κίπρις, χαρακτηρίζοντας τις επαφές που είχε μέχρι τώρα στην αμερικανική μεγαλούπολη, σημαντικές.

Στη Βουλή η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Κρήτης


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία επέρχονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις του πλαισίου για την ομαλή υλοποίηση και συνέχιση της κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Κρήτης.

PULS: Elbit Systems και Diehl Defense θα παράγουν από κοινού πυραύλους MLRS για τις χώρες της Ευρώπης


Η Diehl Defense και η Elbit Systems Land ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να παράγουν από κοινού πυραύλους MLRS για τις χώρες της Ευρώπης που έχουν ή θα έχουν στο μέλλον τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων PULS και EuroPULS.

Ελληνικός Στρατός: Έναρξη διαπραγματεύσεων για την απόκτηση δυο Μοιρών πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων PULS

Γιάννης Νικήτας

Πολυμελές κλιμάκιο Ισραηλινών στελεχών της εταιρείας ELBIT Systems, αναμένεται να καταφτάσει στην Αθήνα το προσεχές χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και του ΓΕΕΘΑ είναι η απόκτηση δύο Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων PULS ισραηλινής κατασκευής και προέλευσης. 

Ολλανδία: Θέλει δύο σύγχρονες πυραυλακάτους ως «βοηθούς» των φρεγατών αεράμυνας – Τα χαρακτηριστικά τους


Η Ολλανδία σχεδιάζει να αποκτήσει δύο πολεμικά πλοία, τα οποία θα υποστηρίζουν τις φρεγάτες αεράμυνας, καθώς θα είναι εξοπλισμένες αφενός με πρόσθετο φορτίο αντιαεροπορικών πυραύλων για να αντιμετωπίζουν εχθρικές εναέριες απειλές, όπως UAV, μαχητικά αεροσκάφη, και πυραύλους και αφετέρου με περιφερόμενα πυρομαχικά για παράκτιους στόχους.

Μήνυμα Δένδια από Λέρο: Τα Δωδεκάνησα έχουν δικαίωμα ΑΟΖ και 12 ναυτικών μιλίων


Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολίσει κανένα από τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε πριν από λίγο από την Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ταχύπλοο με μετανάστες ακινητοποιήθηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου – Διασώθηκαν 18 άτομα, συνελήφθη ο ανήλικος χειριστής

Για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούνταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9) η Λιμενική Αρχή της Σάμου.

Αναποτελεσματικοί οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα, λένε οι αστυνομικοί -Απλώς παρακάμπτουν τα σημεία αυτά


Τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας, οι οποίοι επιβλήθηκαν από τις 16 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε το συνδικάτο της αστυνομίας (GdP), μετά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου.

Στην Ελλάδα ο Ινδός Α/ΓΕΝ για τη συνεργασία


Ο Ινδός Α/ΓΕΝ ναύαρχος Dinesh K Tripathi βρίσκεται σε για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 24. Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την περαιτέρω εδραίωση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, με εστίαση στην ενίσχυση της Ναυτικής Συνεργασίας.

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Κινέζο ΥΠΕΞ: Επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις


Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΕΕ: ερώτηση Φρέντι Μπελέρη για τα σχέδια δημιουργίας μουσουλμανικού κρατιδίου στα Τίρανα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή «τα σχέδια της Αλβανίας να ιδρύσει ένα κυρίαρχο, μουσουλμανικό θρησκευτικό κρατίδιο στα Τίρανα, τα οποία και ανακοίνωσε την Κυριακή 22.09.2024 από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρης.

Πηγές τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό – όπως αναφέρεται – μεταφέρθηκε στις ελληνικές αρχές η αντίδραση της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο.

Τουρκική Αεροπορια yok από την νατοϊκή άσκηση Ramstain Flag 24 στην Ανδραβίδα: Οι λόγοι που η Άγκυρα γύρισε την πλάτη στο ΝΑΤΟ και σε 12 συμμαχικές Αεροπορίες


FILE PHOTO: Αεροσκάφη F-35. Πηγή εικόνας: Lockheed Martin

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Όλες οι πληροφορίες που έφταναν στην ιστοσελίδα μας ανέφεραν ότι σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο οι Τούρκοι δηλώνουν ότι θέλουν να λάβουν μέρος στην μεγάλη συμμαχική άσκηση η οποία γίνεται στην Ανδραβίδα.

Kizilelma: «Παρθενική πτήση» για το τρίτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας

Ικανοποιημένος ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Αίγυπτος: Μήνυμα μέσω ερευνών υδρογονανθράκων


Αίγυπτος. Μήνυμα σταθερότητας και βούλησης εποικοδομητικών σχέσεων προς όλους τους παίκτες στην Ανατολική Μεσόγειο υποκρύπτει η προκήρυξη συνολικά 12 οικοπέδων για έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων.

Reuters: Ελλάδα και Τουρκία διερευνούν τη διεξαγωγή συνομιλιών για τις θαλάσσιες ζώνες – Ο Ερντογάν δεν αντέδρασε για «διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ένα de facto μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να σταματήσουν οι παραβιάσεις σε θαλάσσιο και εναέριο χώρο», μεταδίδει το Reuters

Έρικ Άνταμς: Οι περίεργες σχέσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης με την Τουρκία


– Δωρεές, ταξίδια και αεροπορικά εισιτήρια

του Γιώργου Μιχαηλίδη 

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική δίνη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, καθώς ο δήμαρχός της, Έρικ Άνταμς, είδε την εισαγγελία να του ασκεί δίωξη στο πλαίσιο ευρείας έρευνας για διαφθορά, καθιστώντας τον τον πρώτο που διώκεται στην σύγχρονη ιστορία του Μεγάλου Μήλου.

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ερευνάται για διαφθορά και για το "Σπίτι της Τουρκίας"


Κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν σήμερα στον Δημοκρατικό δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στο πλαίσιο ομοσπονδιακής έρευνας της εισαγγελίας του Μανχάταν για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2021, αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αποχή ή μήνυμα; Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία και δεν συμμετείχε στο δείπνο του Μπάιντεν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απέχει από το δείπνο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δεν πέρασε απαρατήρητη

Σύμβουλος Ερντογάν: Το Ισραήλ σχεδιάζει επίθεση στην Τουρκία!


Σεπτέμβριος 26, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ προειδοποιεί για την επικείμενη ισραηλινή δράση και προτρέπει τους Τούρκους να είναι σε εγρήγορση.

Γιατί έφτασαν 700 Βρετανοί στρατιώτες στην Κύπρο -Σενάρια εκκένωσης από Λίβανο


Περίπου 700 στρατιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναπτυχθεί σε μια βάση της RAF στην Κύπρο ως μέτρο ενδεχόμενης εκκένωσης Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, όπου η κατάσταση επιδεινώνεται. 

Πυραυλικό χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό: Νεκρός ο διοικητής των drones της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ - Δείτε βίντεο


Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό - Ο Λίβανος κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 15 τραυματίες

Κι όμως δεν ειναι η Χεζμπολάχ ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ – Ποιον προσπαθεί να «παγιδεύσει»


Η Τεχεράνη σε σταυροδρόμι

Ισραήλ και Λίβανος συγκρούονται εδώ και 76 χρόνια: Μυστικές αποστολές και αιματηρές επιθέσεις


Οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο από το 1948 μέχρι σήμερα.

Στο κενό η αμερικανογαλλική πρόταση για εκεχειρία 21 ημερών; Ο Νετανιάχου δίνει εντολή να συνεχίσει ο IDF τον πόλεμο- Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν άγρια πλήγματα [videos]


Syrian and Lebanese families who fled from southern Lebanon following Israeli military strikes in recent days arrive at the Masnaa Border Crossing with Lebanon, Jdeidat Yabous, Syria, 25 September 2024. EPA/YOUSSEF BADAWI

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, αντίθετα έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις προς το παρόν.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα μια "αύξηση" της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 8 δισ. δολαρίων και νέα πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς, πριν από μια συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.

Ρωσία: Το υπουργείο 'Αμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη πόλης στην ανατολική Ουκρανία


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την κατάληψη του Ουκριάνσκ μίας πόλης στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου τα στρατεύματά της προωθούνται τους τελευταίους μήνες απέναντι στις δυνάμεις του Κιέβου.

Πεκίνο και Κίεβο συζήτησαν τρόπους για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία


Ο Ουάνγκ Γι είχε συζητήσει νωρίτερα χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ

Reuters: Συνεργασία Ρωσίας και Κίνας σε μυστικό σχέδιο παραγωγής πολεμικών drone

Ρώσος στρατιώτης με drone (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Russian Defense Ministry Press Service via AP

Επιμέλεια - Μαρία Κολώνα - CNN Greece

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Κίνα για την ανάπτυξη και παραγωγή επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Θα επεκταθεί το NATO και στον Ινδοειρηνικό; - Η αντιδράσει στη σύσφιξη των σχέσεων Μόσχας και Πεκίνου


Το NATO θέλει να αντιδράσει στη σύσφιξη των σχέσεων Μόσχας και Πεκίνου. Ο στόχος όμως της Συμμαχίας για στενότερη συνεργασία με κράτη στον Ινδοειρηνικό έχει πολλά εμπόδια.

Η Ρωσία προτείνει αλλαγή της σύνθεσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ


Σεπτέμβριος 26, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

 Φωτό: «Οι ειδικοί μίλησαν για τις απόψεις της Ρωσίας στη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Ολο το βάρος στην αποθήκευση ενέργειας ρίχνει η Κίνα


Κώστας Σαρρήςksarris@euro2day.gr

Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται τόσο σημαντική στην Κίνα που προσελκύει περισσότερα πλήθη από την Disneyland.

Το μέλλον των BRICS θα υπαγορεύσει τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων


Σεπτέμβριος 26, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προπαγανδιστικής εκστρατείας για τη χρήση των BRICS ως όχημα για την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής λύσης στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά η Κίνα είναι η πραγματική κινητήρια δύναμη πίσω από την επέκταση του ομίλου.