Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Ελλάδα ο Ινδός Α/ΓΕΝ για τη συνεργασία


Ο Ινδός Α/ΓΕΝ ναύαρχος Dinesh K Tripathi βρίσκεται σε για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 24. Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την περαιτέρω εδραίωση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, με εστίαση στην ενίσχυση της Ναυτικής Συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συμμετάσχει σε διμερείς συζητήσεις με ανώτατους Έλληνες αμυντικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χούπης, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Κατάρας και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος.

Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων αμυντικής συνεργασίας, ιδιαίτερα τη θαλάσσια ασφάλεια, κοινές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και τη διερεύνηση οδών για μελλοντική επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των δύο ναυτικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο ναύαρχος Dinesh K Tripathi θα επισκεφθεί τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.  Ο Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού θα φιλοξενήσει τον Ινδό ναύαρχο στο περίφημο Θ/Κ  ΑΒΕΡΩΦ προσφέροντάς του μια ματιά στην πλούσια ναυτική ιστορία και τη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας.*

Η επίσκεψη υπογραμμίζει τις ισχυρές ναυτικές σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, οι οποίες περιλαμβάνουν κοινές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια και πρωτοβουλίες ανάπτυξης ικανοτήτων. Οι δεσμεύσεις του ναυάρχου Dinesh K Tripathi στην Ελλάδα αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο ναυτικών, διασφαλίζοντας ενισχυμένη συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου