Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Καστελόριζο, το κοσμοπολίτικο νησί των Δωδεκανήσων μοιάζει με καρτ ποστάλ - Χαλαροί ρυθμοί και βουτιές από τα βραχάκια

 

Αφήστε αυτοκίνητα και έγνοιες πίσω, εδώ θα χρειαστείτε μόνο το μαγιό και τα αθλητικά σας παπούτσια. Το Καστελόριζο είναι το νησί στο οποίο θα πάτε για να χαλαρώσετε.

Μπαίνοντας στο λιμάνι – εάν πάτε με καράβι – θα αντικρίσετε ένα πολύχρωμο σκηνικό που δεν θα το περιμένετε σε ένα νησί αυτού του μεγέθους. Πανέμορφα χρωματιστά σπίτια σε νεοκλασικό ύφος περιβάλουν όλο το λιμάνι. Πίσω τους τούφες-τούφες πεύκων, στα αριστερά ο μιναρές του παλιού τζαμιού που τώρα έχει γίνει μουσείο λαϊκής τέχνης και λίγο πιο πάνω το Κάστρο των Ιπποτών. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που βλέπετε προσεγγίζοντας αυτό το μικρό νησί και είναι πανέμορφη.

Στάγειρα Χαλκιδικής – Η πόλη του Αριστοτέλη Εκεί γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια

 Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου

Η Στοά, το σημαντικότερο δημόσιο οικοδόμημα της αγοράς, κτίσμα του 5ου αι. π.Χ. Η πρόσβαση στο εσωτερικό της γινόταν από μια μνημειακή κλίμακα (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Τα Στάγειρα βρίσκονται χτισμένα στο λόφο μιας μικρής χερσονήσου της ανατολικής Χαλκιδικής που ονομάζεται λιοτόπι, και ιδρύθηκαν κατά το 655 π.Χ. από Ίωνες αποίκους προερχόμενους από την Άνδρο, οι οποίοι έψαχναν να μετοικήσουν σε έναν τόπο πλούσιο σε μεταλλοφόρα κοιτάσματα. Αργότερα ο πληθυσμός ενισχύθηκε από Χαλκιδείς που κατέφθασαν εκεί για τους ίδιους λόγους.

Εξοπλιστικά προγράμματα: Η ιστορία διδάσκει ότι η ελευθερία δεν κοστολογείται

Του Γεώργιου Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγου ε.α.*

Πολλοί μεταξύ των οποίων ο πρ. ΑΓΕΕΘΑ και Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης κατηγορούν την Κυβέρνηση για αχρείαστα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα…

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ήμουν στην αρχή προβληματισμένος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της Χώρας.

Αυτές τις μέρες είπα να διαβάσω το βιβλίο του Θάνου Βερέμη, “ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

Επτά βήματα Ερντογαν για τα κατεχόμενα: Οι μεθοδεύσεις για πολιτικό, οικονομικό έλεγχο με φόντο στρατηγικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Άγκυρα, όχι τώρα άλλα διαχρονικά εργάζεται για μια «ντε φάκτο προσάρτηση», για ενσωμάτωση των κατεχομένων. Μπορεί να μην θεωρείται κατάλληλη η χρονική συγκυρία, όμως, αυτός που θα κρίνει πότε θα γίνει το επόμενο βήμα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Ενόψει, πάντως, του γεγονότος ότι το σενάριο αυτό βρίσκεται στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κατοχικής δύναμης, διαπιστώνεται ότι τούτη η μεθόδευση εντείνεται πολύ περισσότερο την τελευταία περίοδο και προωθείται στη βάση ενός σχεδιασμού, ο οποίος συνδέεται με μια σειρά από αλλαγές στα κατεχόμενα. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν και γίνονται βήματα.

Επεκτείνουν την κατοχή: Διχοτομούν αεροδρόμιο και νεκρή ζώνη

Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Το καθεστώς της γραμμής αντιπαράταξης και πώς οι τουρκικές προκλήσεις αποτυπώνονται επί χάρτου - Προχωρεί ή όχι η Κυβέρνηση με την πολιτική της σε αδικαιολόγητες κινήσεις που δεσμεύουν τους υποψήφιους Προέδρους, οι οποίοι όμως ακόμη να τοποθετηθούν

Κινούνται από πρόκληση σε πρόκληση οι Τούρκοι. Τώρα, με χάρτες του ψευδοκράτους και δη αναπτυξιακούς, όπως ισχυρίζονται, διχοτομούν τη γραμμή αντιπαράταξης και το αεροδρόμιο Λευκωσίας σε μια προσπάθεια αλλαγής των συμφωνηθέντων για τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, προδίδοντας τις κακές προθέσεις τους σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών. Και αυτό, διότι οι εν λόγω χάρτες μπορούν να συνδεθούν από τουρκικής πλευράς κατά τρόπο άμεσο με το εδαφικό. Δηλαδή να θεωρήσουν ότι το έδαφος της νεκρής ζώνης ή του αεροδρομίου Λευκωσίας ανήκει ήδη στο κατοχικό καθεστώς, που θα εξελιχθεί, στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σε δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη με πολιτική ισότητα, την οποία η Τουρκία αφού θεωρεί ως δεδομένη, θέτει τώρα θέμα δύο κρατών με ισότιμη κυριαρχία.

Οι στόχοι υλοποιούνται με σχεδιασμό και προσήλωση

Νίκος Κατσουρίδης   

Η τουρκική επιθετική συμπεριφορά και ρητορική έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αφορμή τα 100χρονα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη νίκη των νεοτούρκων στο πεδίο της μάχης (που επήλθε για διάφορους λόγους) και τη γενοκτονία των  Ελλήνων που ακολούθησε.  Τονίζω τη λέξη αφορμή.  Διότι θεωρώ ότι η στάση της Τουρκίας δεν υπαγορεύεται μόνο ή κυρίως από την ανάγκη του Ερντογάν να φανατίζει το τουρκικό εκλογικό σώμα εν αναμονή των εκλογών του 2023.  Θεωρώ ότι η στάση της Τουρκίας υπαγορεύεται από την πρόθεση της να υλοποιήσει τα σχέδια της τα οποία περιλαμβάνονται στο γενικό πλαίσιο υπό την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα». 

O Καραγκιούλ μας το έγραψε και στα ελληνικά στο Τουίτερ !

Ο κολλητός του Ερντογάν  ¨δημοσιογράφος¨- τζουτζέ@ Ιμπραήμ Καραγκιούλ δείτε παρακάτω πως κοιτά τον αφέντη του !

Για να το καταλάβουμε καλά το μνμ του Ταγίπ, μας το λέει και στα ελληνικά

Μην ξεχαστείτε και τον βρίσετε γιατί έχει τιμωρίες από την γνωστή λογοκρισία των σόσιαλ !

Κόσμια όμως μπορείτε να του πείτε π.χ. για την μητέρα πατρίδα του την Μογγολία….

Με τον εχθρό εντός των τειχών αλλά και εκτός…

Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Η Κύπρος θα πρέπει να συνδεθεί στην αμυντική συμμαχία Γαλλίας-Ελλάδας εντός του ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου άμυνας και ασφάλειας.

Με την Τουρκία σε προδιαγραμμένη πορεία για δεκαετίες, εντείνεται σήμερα η επιθετική της ρητορική με ακατάσχετο υβρεολόγιο και απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου. Όμως, το χάσμα ανάμεσα στις πομπώδεις απειλές και στις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες, είναι γεγονός, αφού η Τουρκία προχωρεί σε στρατιωτικές επιδρομές σε περιπτώσεις συντριπτικής υπεροπλίας έναντι του θύματος π.χ. Ιράκ, Αφρίν Συρίας, Λιβύη... Έτσι έγινε και στην Κύπρο το 1974, αφού πρώτα η χούντα απέσυρε την ελληνική μεραρχία και ακολούθησε αργότερα η χουντική προδοσία και το πραξικόπημα.

Τουρκία: Πάρτε πασατέμπο ή ποπ κορν, το παιχνίδι αρχίζει

 Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Ο Ερντογάν έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να μην είναι διαχειρίσιμη η επόμενη μέρα για τον ίδιο και το κόμμα του. Διαφθορά, μίσος, διχασμός, στοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων, συλλήψεις, καταδίκες, φυλακίσεις, βασανισμοί…

Όλα τα έκανε το καθεστώς Ερντογάν, και τώρα που πιθανόν έρχεται το πολιτικό τέλος, έρχεται και ο… λογαριασμός.

Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται και τι πρόκειται να γίνει στην Τουρκία την επομένη των εκλογών, σε περίπτωση φυσικά που ο Ερντογάν και το AKP τις χάσουν.

Δημιουργούν κλίμα οι Ερντογανικοί: ”Μέλη της FETO θα επιχειρήσουν κατάρριψη ελληνικού μαχητικού-Αναζητείται ο λόγος και ο χρόνος της «επίθεσης»”

Άρθρο-προπαγάνδα από Τούρκο δημοσιογράφο, ο οποίος περιγράφει.. σχέδιο Τούρκων Γκιουλενιστών, το οποίο περιλαμβάνει την ….κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους!

Πρόκειται προφανώς για ένα προπαγανδιστικό άρθρο, που στόχο έχει περισσότερο το εσωτερικό κοινό της Τουρκίας.

Αναλυτικά:

Είμαστε αντιμέτωποι με έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Ο κίνδυνος θα έρθει από μέσα, αλλά θα εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Το αντιπολιτευτικό περιβάλλον στην Τουρκία ήταν προετοιμασμένο για αυτό. Η χώρα μας δεν έχει περικυκλωθεί από τέτοιο κύκλο προδοσίας, μέσα και έξω, στην ιστορία της. 

Η Τουρκία κτίζει μεθοδικά το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια – Νέα περιοδεία Ερντογάν

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία συγκροτεί μεθοδικά ένα ισλαμικό τόξο στα βόρεια σύνορά μας, αξιοποιώντας την τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία, τις πολυάριθμες κι διαρκώς ριζοσπαστικοποιούμενες μουσουλμανικές κοινότητες σε Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κόσσοβο, Σερβία και Μαυροβούνιο.

  • Της Δέσποινας Σωτηρίου

 Και πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ομολογεί ανοικτά, δηλώνοντας αποφασισμένος να διευρύνει τις ζώνες επιρροής της Τουρκίας.

Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία;

 

Το ακόμα χειρότερο σενάριο από την κατάρριψη είναι να καταφέρει η Ελλάδα να πάρει τον έλεγχο ενός τουρκικού drone.

Ερντογάν: Θέλει να χάσει τουρκικό drone γι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερο τελευταία o Τούρκος πρόεδρος, με συνεχείς δηλώσεις πως αν η Ελλάδα ξεπεράσει τα όρια θα αντιμετωπίσει νέα καταστροφή;

Δύο πράγματα συμβαίνουν με σταθερότητα τον τελευταίο καιρό.

Οι τουρκικές παραβιάσεις με drone στην ελληνική Κανδελιούσα και η συνεχής επιθετική ρητορική των Τούρκων κατά της Ελλάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ισλαμιστής Ερντογάν σχεδιάζει όντως να επιτεθεί στην Ελλάδα; Απειλεί ασύστολα με εισβολή, στο τέλος θα το πιστέψει!!!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί στον όχλο στην Σαμψούντα. Φωτογραφία Τουρκική, Προεδρία @Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan

Σχεδιάζει ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πόλεμο με την Ελλάδα στη Μεσόγειο; Το ερώτημα υποβάλλει η εφημερίδα Daily Mail, (κείμενο Shari Miller).

Αφού σημειώνει την τουρκική άνανδρη απειλή, ότι “ο Ερντογάν κατηγορεί την Αθήνα για κατοχή νησιών του Αιγαίου και απειλεί να κάνει «ό,τι χρειαστεί»”, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

Η Ελλάδα αντέδρασε στη ρητορική απειλών του Erdogan λέγοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στην «εξωφρενική καθημερινή της διολίσθηση» δηλώσεων και απειλών.

ΠΟΝΗΡΟ “ΣΧΕΔΙΟ S-400”, η λύση για την αντιμετώπιση της αεροπορικής υπεροπλίας της Ελλάδας;

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δείχνει να θερμαίνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Εν μέσω γενικευμένης αστάθειας και σφοδρής οικονομικής κρίσης, η Τουρκία επιλέγει να τροφοδοτεί την ένταση στο μέτωπο που έχει ανοίξει με την Ελλάδα σε τέτοιον βαθμό, που τείνει να μετατραπεί σε αυταπόδεικτη πραγματικότητα ο εκτιμώμενος ως τελικός στόχος: Μέσω στρατιωτικής σύγκρουσης οι δυο πλευρές να οδηγηθούν σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την αρπαγή νόμιμων ελληνικών δικαιωμάτων.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Η τουρκική στρατηγική δείχνει όμως να είναι πιο σύνθετη. Οι Τούρκοι βολεύονται με το απλουστευτικό σχήμα: όπως οι δικοί τους S-400 είναι ρωσικής προέλευσης συστήματα, μη συμβατά με

Ελληνοτουρκικά: Γιατί ανησυχούν στην Αθήνα – Ικανός για όλα ο Ερντογάν

Αλεξία Τασούλη 

H Αθήνα βλέπει ότι ο Ταγίπ Ερντογαν έχει υιοθετήσει πλήρως τη ρητορική και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου, πρόεδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπατχσελι.

Διότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μιλά μόνο για αποστρατιωτικοποίση, αλλά ξεκάθαρα για εισβολή και κατεχόμενα νησιά.

Τι έχει πει ο Κιλιντσάρογλου; Ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό την «κατοχή» της Ελλάδας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι χάρισε τα νησιά αυτά στους Έλληνες και ότι δεν λέει κουβέντα για αυτό.

9 Σεπτεμβρίου: Η Άγκυρα και η ακραία πρόκληση εκλογής Ψευδομουφτή Ξάνθης

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ 

Ο Δημοσθένης Δούκας γράφει στο pagenews.gr ότι η αναθεωρητική τακτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας θα λάβει συγκεκριμένη μορφή και πρακτική μέσα στον Σεπτέμβριο

Η αναθεωρητική τακτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας ,που συνοδεύεται με προκλητικές και ακραίες τακτικές όπως ο υβριδικός πόλεμος που επιχειρεί στον Έβρο με όχημα τους πρόσφυγες και μετανάστες, θα λάβει συγκεκριμένη μορφή και πρακτική μέσα στον Σεπτέμβριο στη ΘΡΑΚΗ , με π ημερομηνία την Παρασκευή  9η Σεπτεμβρίου.

Την συγκεκριμένη ημερομηνία,  επέλεξε  το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι φανατικοί της μουσουλμανικής μειονότητας να στήσουν κάλπες για την “εκλογή”  ψευδομουφτή Ξάνθης, διαδόχου του εκλιπόντος Αχμέτ Μετέ. Η ημερομηνία επιλέχθηκε γιατί η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, γεγονός που σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πιστών για την εκτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, που αυτόματα σηματοδοτεί και ικανό “εκλεκτορικό” σώμα για την εκλογή του ψευδομουφτή.

Ακραία νυχτερινή πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο, ωθώντας την κατάσταση στα άκρα. Πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί, που έχουν στοχοποιήσει από την αρχή της χρονιάς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Συγκεκριμένα, στις 21.28 ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος – UAV τύπου ΑΝΚΑ πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί Κανδελιούσσα, που βρίσκεται δυτικά της Νισύρου. Το UAV πέταξε σε υψόμετρο 19.000 ποδιών. Αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε κατά πάγια τακτική από την ελληνική αεράμυνα.

Ανάλυση CT: Ακάρ. Ένας μικρός Ερντογάν… ετοιμάζεται για πόλεμο

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στη μεγάλη κρίση στα ελληνοτουρκικά – Πίσω από τον ακραίο εθνικισμό και λαϊκισμό των τελευταίων μηνών – Άρχισε να συμπεριφέρεται ως ο διάδοχος του Ερντογάν – Πως «εκθρόνισε» τον Τσαβούσογλου

Μπορεί ο Ερντογάν να αφήνει και καμία μέρα να περάσει χωρίς να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας ή της Κύπρου, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας. Τους τελευταίους μήνες τρία πράγματα γίνονται ανελλιπώς κάθε μέρα στην Τουρκία. Ξημερώνει, νυχτώνει και ο Χουλουσί Ακάρ προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις φροντίζοντας να διατηρεί τον υδράργυρο της έντασης ψηλά.

Ο Ερντογάν στοχοποιεί την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ με… παραμύθια

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ο Ερντογάν, στην προσπάθειά του να εμπλέξει τη χώρα μας στα ενδοσυμμαχικά γρανάζια, παντοιοτρόπως επιδιώκει να μας εκθέσει, με «αιχμή του δόρατος» την ύπαρξη στο αμυντικό μας οπλοστάσιο του ρωσικού αντιαεροπορικού/αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο η Ελλάδα «κληρονόμησε» από την Κύπρο την περίοδο 1998-1999, όταν επί κυβέρνησης του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη και ισχύοντος τότε του δόγματος του «ενιαίου αμυντικού χώρου», δεν κατέστη δυνατό να αναπτυχθεί στο όρος Τρόοδος της μεγαλονήσου, λόγω πολλαπλών αντιδράσεων και απειλών από διάφορα κράτη της περιοχής (και όχι μόνο).

Που το πάει η Τουρκία;

Φωτογραφία: Ο στρατοχωροφύλακας Ακάρ κουνάει το δάχτυλο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τους λεκτικούς λεονταρισμούς της Τουρκίας με βρίσκει σύμφωνο.
Φαντάζομαι ότι στο ΥΠΕΞ λαμβάνουν υπόψη και τα εξής:
1.-Η Τουρκία προσπαθεί να κλείσει όλα τα ανοικτά της μέτωπα, πλην του μετώπου με την Ελλάδα.
2.-Μια απο τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την προετοιμασία μιας επιθετικής ενέργειας είναι ο φανατισμός της κοινής γνώμης. Δεν προχωράς σε στρατιωτική επιχείρηση κατά χώρας, χωρίς φανατισμένη, εναντίον της, την κοινή γνώμη της δικής σου χώρας. Εδώ και χρόνια, η τουρκική ηγεσία, και ο Ερντογάν, έχουν πετύχει σ αυτό. Ο μέσος τούρκος θεωρεί τον Έλληνα ως το απόλυτο κακό.

Κούλογλου στο BBC: Παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια κακή πρακτική(Βίντεο)

Οτι γίνονταν παρακολουθήσεις και επί ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε σε εκπομπή του BBC o ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου όσο και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Weekend» στο BBC Radio World Service.

Στο απόσπασμα από την εκπομπή που έχει ποστάρει ο κ. Καιρίδης ο Στέλιος Κούλογλου φέρεται να ανέφερε ότι παρακολουθήσεις γίνονταν διαχρονικά και επί ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντάς το σε «κακή πρακτική».

Θεοδωρικάκος: Θέτουμε σε εφαρμογή στον Έβρο το «σχέδιο Ακρίτας»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στα κύρια σημεία της συνέντευξής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

Αναφορικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην υπόθεση υποκλοπών:

-Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019 έχοντας συνυπογράψει με όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας.

-Η σταθερή και ουσιώδης σχέση εμπιστοσύνης δεν εξαντλείται μόνο στις θετικές εξαγγελίες και στο έργο. Επεκτείνεται και στην ανάληψη των αντίστοιχων πρωτοβουλιών για τη διόρθωση των λαθών. Κοιτώντας και πάλι τους πολίτες στα μάτια. Γιατί, εκεί ξεχωρίζει η πολιτική συνέπεια από τον καιροσκοπισμό. Στα δύσκολα.

Τουρκία: Προφυλακίστηκε η βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, Σεμρά Γκιουζέλ

Για την ίδια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση Wikipedia/ CeeGee

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) με κατηγορία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όπως δήλωσαν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ο δικηγόρος της, ενώ το κόμμα της χαρακτήρισε την προφυλάκιση ως παράνομη και ανήθικη. 

Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι μέλος του HDP, ενώ η κοινοβουλευτική ασυλία της άρθηκε τον Μάρτιο, μετά από τη δημοσιοποίηση παλαιών φωτογραφιών της με έναν ένοπλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τουρκικά ΜΜΕ.

«Συμμάχησαν» Τούρκοι και Ρώσοι στη βόρεια Συρία κατά Σύρων ανταρτών;

 

«30 αντάρτες του Συριακού Απελευθερωτικού Μετώπου (SLF) σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση»

Σεπτέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

«Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός παρέδωσε πληροφορίες στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία σχετικά με μια βάση της συριακής ομάδας ανταρτών που συμμάχησε με το τουρκικό κράτος και η Ρωσία βομβάρδισε τη βάση», γράφει η Rojava News.

Έρμαιο της τουρκικής πολιτικής οι Σύροι;

 

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι Σύροι γίνονται και πάλι προεκλογικό θέμα. Τους "φορτώνουν" τη δραματική οικονομική κατάσταση. Επικρατεί κλίμα φόβου.

Λιζ Τρας: Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας - Εμπνευσμένη από Ρήγκαν και Θάτσερ

 

Η Λιζ Τρας θεωρεί τον εαυτό της διάδοχο της Μάργκαρετ Θάτσερ

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα: Υποσχόμενα νέα οι ανακαλύψεις σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου

 

Υποσχόμενα χαρακτηρίζει τα νέα αναφορικά με τις ανακαλύψεις αποθεμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ όπως αναφέρει, η Ε.Ε. και ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσαν με σαφή τρόπο την Τουρκία να αντιστρέψει αμέσως τις ενέργειές της στα Βαρώσια, καθώς καθιστούν δυσκολότερη την προοπτική επίτευξης λύσης του Κυπριακού.

ΕΕ: Ώρα αποφάσεων για την ενέργεια-Στο επίκεντρο το ελληνικό μοντέλο

 

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων σε επίπεδο ΕΕ για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρουσιάσει η Κομισιόν στην κατεύθυνση περιορισμού του ενεργειακού κόστους, βρίσκεται το ελληνικό μοντέλο της επιβολής πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών.

Γερμανία - Ενεργειακή κρίση: Πακέτο στήριξης 65 δις ευρώ για καταναλωτές και επιχειρήσεις

 

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς   -   Πνευματικά Δικαιώματα  Michael Kappeler/dpa (www.dpa.de).

Πακέτο ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Ρωσικό μπλόκο σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+

 

Η Ρωσία τίθεται κατά ενδεχόμενης μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, γι' αυτό είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ+ να λάβει απόφαση για διατήρησή της σε σταθερά επίπεδα κατά τη συνεδρίασή του αύριο, σύμφωνα με δημοσίευμα, σήμερα Κυριακή, της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται γνώστες του θέματος.

Ε. Ρίνκεβιτς στην «Κ»: Πρώτη γραμμή άμυνας για την Ευρώπη η Ουκρανία

 

«Σταθερή αρχή της εξωτερικής πολιτικής μας είναι ότι η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία πρέπει να είναι σεβαστές», λέει στην «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Εντγκαρς Ρίνκεβιτς. [INTIME NEWS]
Εναν μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία προβλέπει με συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Εντγκαρς Ρίνκεβιτς

Βασίλης Νέδος

“Χείρα βοηθείας” στην Ουκρανία από την ΕΕ – Θα πάρει 5 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα

 

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να υποστηρίξει την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά και για να προετοιμαστεί για τον επικείμενο χειμώνα, όπως ανέφερε σήμερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Mykolaiv, οι Ουκρανοί χτυπούν την Zaporizhia και η Γερμανία προειδοποιεί για χάος και μπλακ άουτ

 

Προειδοποιούν οι Γερμανοί για επερχόμενο ενεργειακό χάος και μπλακ άουτ

(upd2) Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει ακατάπαυστα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ακατάπαυστα το Mykolaiv στην Νότια Ουκρανία.

JFS-M: Δημοσίευμα-βόμβα για «μυστική μεταφορά» στην Ουκρανία των γερμανικών cruise που είναι συμβατοί με τα HIMARS

 

Η Γερμανία έχει μεταφέρει έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JFS-M στην Ουκρανία για το πυραυλικό σύστημα Himars MLRS, υποστηρίζει το Avia-Pro.

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου

 

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον τραυματισμό παιδιών στην Τσερνίχιβ

Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πούτιν θα χάσει σύντομα την εξουσία

 

Παρά την εισβολή στην Ουκρανία, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου φαίνεται να είναι αδιαμφισβήτητος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας.

Ραμζά Καντίροφ: Αποχωρεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο ηγέτης των Τσετσένων

 

Ο 45χρονος Καντίροφ υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα του».

Την αποχώρησή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ.

Νέες συγκρούσεις σε προάστιο της Τρίπολης

 

Οι εχθροπραξίες έγιναν στην Ουάρσφαλα, συνοικία στο δυτικό τμήμα της Τρίπολης όπου έχουν ξεσπάσει επανειλημμένα μάχες.

Αγριεύουν τα πράγματα στη Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς εκτέλεσε 5 Παλαιστινίους

 

Εφαρμόστηκε η ποινή του θανάτου εναντίον δύο καταδικασμένων για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και τριών άλλων για ποινικά αδικήματα

Ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος για τη Σελήνη

 

Στη φωτογραφία εικονίζεται μέρος του χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA με τα σημεία που επέλεξε για προσελήνωση των επανδρωμένων της αποστολών. Με κόκκινο κύκλο σημειώνονται τα σημεία που διεκδικεί πλέον και η Κίνα.

Λίγες ώρες πριν την δεύτερη απόπειρα της NASA να εκτοξεύσει την αποστολή Artemis I με προορισμό την Σελήνη μια δημοσίευση σε ένα κινεζικό επιστημονικό περιοδικό ίσως εγκαινιάζει αυτό που όλοι απεύχονται αλλά μοιάζει δυστυχώς αναπόφευκτο.

Podcast #47: Τιμής ένεκεν σε αυτούς που πάλεψαν εναντίον του Σχεδίου Ανάν

 

Podcast #47: Τιμής ένεκεν σε αυτούς που πάλεψαν εναντίον του Σχεδίου Ανάν

Ιωάννης Μπασιάς: Τα μυστικά της ενεργειακής ακρίβειας-Μετρούν το φυσικό αέριο σε μεγαβατώρες

 

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων στην εκπομπή της 01-09-2022

Κώστας Γρίβας, η προσέγγιση Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας και οι σχεδιασμοί της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

 

Η παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έχει αλλάξει οριστικά και κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ακόμα και στο άμεσο μέλλον δηλώνει ο καθηγητής γεωστρατηγικής στην σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας. 

Στέργιος Θεοφανίδης: Το μυστικό των Mirage 2000-5. Είναι ... Viper. Γιατί η Ελλάδα δεν ανέπτυξε UAVs

 

Στέργιος Θεοφανίδης: Το μυστικό των Mirage 2000-5. Είναι ... Viper. Γιατί η Ελλάδα δεν ανέπτυξε UAVs στην εκπομπή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Θανάσης Δρούγος, η συμπαραγωγή Drone Τουρκίας, Ουκρανίας και η θέση των ΗΠΑ για τα Τουρκικά F-16

 

Σε δύο βάρκες εξακολουθεί να πατάει η Τουρκία που από την μία είναι η μοναδική ΝΑΤΟική χώρα που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και από την άλλη ετοιμάζει εργοστάσιο Bayraktar Drone στην Δυτική Ουκρανία δηλώνει ο διεθνολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος 

Σάββας Καλεντερίδης: Πάρτε ποπκορν & πασατέμπο να δείτε τα ματς του Ερντογάν | ZOOM (3-9-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Πάρτε ποπκορν και πασατέμπο να δείτε τα ματς του Ερντογάν! Οι 4 περιπτώσεις που η Ρωσία θα ρίξει πυρηνικά όπλα

Τουρκία: Άνευ προηγουμένου απειλές Ερντογάν – Προκαλεί με αναφορές στην Σμύρνη

 

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», αναφέρει με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ ενώ προανήγγειλε διπλωματικές ενέργειες απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» του Ερντογάν – Είναι στίχος | Καλημέρα

 

Συνεπής στον αγώνα για ενημέρωση, ο Γιώργος Αυτιάς επιστρέφει πρώτος στις οθόνες μας, για τη δική του, ουσιαστική «Καλημέρα».

Λάμπρος Τζούμης και Θεόδωρος Τσίκας για τις νέες τουρκικές προκλήσεις |Τώρα μαζί | 04/09/2022 | OPEN TV

 

1. Λάμπρος Τζούμης και Θεόδωρος Τσίκας για τις νέες τουρκικές προκλήσεις
2. Ο Ποντιακός Ελληνισμός έγινε videogame