Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Υπενθύμιση: το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/
Μια που ήρθαν στη δημοσιότητα οι υπερβάσεις μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών την τελευταία διετία, θυμηθήκαμε το παλιότερο κείμενό μας ΜΚΟ: το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από το ΥΠΕΞ επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Διαβάστε το, είναι απολύτως σχετικό και άκρως επίκαιρο...

Φαίνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν επιτέλους να ασχοληθούν με τη βρωμερή υπόθεση που λέγεται "χρηματοδότηση ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών". Μετά από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα με τίτλους όπως "528 ΜΚΟ στο τραπέζι", ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Σακελάκος, έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε..

Όπως δημοσιεύθηκε στον τύπο, στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 μέχρι σήμερα προκειμένου να εξακριβωθεί ποια χρηματικά ποσά έχουν λάβει και κυρίως εάν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν.

Στο πλευρό μας στέκονται οι απόδημοι Έλληνες!..

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/


Διαπιστώσεις...

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ


 Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα στην Αμερική και συγκεκριμένα στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι ακριβώς από τη Νέα Υόρκη. Ο λόγος, να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης και να ανάψω ένα κερί στους γονείς μου και σε άλλους συγγενείς (παππούς, θείοι, νύφη), που αναπαύονται στο κοιμητήριο του Νοrth Bergen, για να μην ξεχνούμε εκείνους που η ανάγκη της επιβίωσης τους ανάγκασε να ξενιτευτούν και να μείνουν για πάντα στην ξενιτιά. Ένας άλλος λόγος ήταν να επισκεφτώ τις οικογένειες των αδελφών μου, οι οποίοι, πριν από μισόν αιώνα, εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υερσέη και βιώνουν τα καλά και τα άσχημα της ξενιτιάς.
Τους βρήκα καλά και αυτούς και πολλούς άλλους Έλληνες, Ελληνοαμερικανούς τους λένε, που συνάντησα στην Εκκλησία (χώρος συνάντησης των ξενιτεμένων) και σε άλλα μέρη, κυρίως, σε «στέκια» της συνοικίας της Νέας Υόρκης στην Αστόρια, στην οποία είναι πολλοί εγκατεστημένοι Έλληνες. Στην Αστόρια νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Τρομοκρατική οργάνωση οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....να η ευκαιρία ....όχι πάντως με την Ροζίτα Σώκου....βρήκαν τα αμερικανάκια για να ασχολούνται φανερά και πάλι με τα εσωτερικά μας ......όχι που θα έχαναν!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Μπήκε στη σχετική λίστα των ΗΠΑ

«Καθαρός» και για τη δεύτερη επίθεση ο Στρος Καν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......νομίζατε ότι δεν θα ασχολούμασταν με την ΑΘΩΩΣΗ του φίλου μας Ντομινίκ ......Ντομινίκ οέο ......Ντομινίκ πάρτους και το βρακί!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού, απέρριψε σήμερα την προσφυγή της Τριστάν Μπανόν για απόπειρα βιασμού της από τον Ντομινίκ Στρος Καν, επικαλούμενο έλλειψη αποδείξεων, παρόλο που δήλωσε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχτηκε μια «μικρή» σεξουαλική επίθεση.
 

Επιχείρηση καθαρισμού ενόψει Την εκδίωξή τους από την αστυνομία φοβούνται οι Αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Τα μέλη του Occupy New York διαδηλώνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου
Τα μέλη του Occupy New York διαδηλώνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Νέα Υόρκη
Συνεργεία καθαρισμού στο πάρκο όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα οι Αγανακτισμένοι στη Νέα Υόρκη προτίθενται να στείλουν οι Αρχές, με τους διαδηλωτές να απειλούν να τα εμποδίσουν θεωρώντας ότι είναι μία προσπάθεια να τους απομακρύνουν μόνιμα.

Στις 15 Οκτωβρίου Οι «Αγανακτισμένοι» της Wall Street πάνε Λονδίνο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Wall Street πάει Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο όπου πάνω από 4.000 διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν έξω από το χρηματιστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας στις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Η JP Morgan οδήγησε σε πτώση τον Dow

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.478,13-40,72 -0,35%  
  Nasdaq2.620,2415,51 0,60%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί μετά τα αποτελέσματα της JP Morgan και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Κέρδη εμφάνισε ο Nasdaq εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Google ενώ S&P 500 και Dow υποχώρησαν καθώς τα αποτελέσματα της JP Morgan οδήγησαν σε πτώση τις τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας αναπτύχθηκαν το Σεπτέμβριο με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών με τις αρχές να δηλώνουν ότι το εμπόριο αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις καθώς το γουάν ενισχύεται και η εμπιστοσύνη υποχωρεί στα αναπτυγμένα κράτη. Οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 17,1% (χαμηλότερη των εκτιμήσεων) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε στα 14,51 δισ. δολ. από τα 17,76 δισ. δολ. τον Αύγουστο. Οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 20,9%, επίσης λιγότερο από ότι αναμενόταν.

Η Κόκκινη Πλατεία χόρεψε... συρτάκι (βίντεο)

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι ότι η Μόσχα «χόρεψε» στους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής!
Μπροστά σε 40.000 Μοσχοβίτες, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε ρεσιτάλ, ενώ χορευτές παρέδωσαν μαθήματα... συρτάκι!

«Η Αλβανία απέτυχε να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Οκτώβριος 13, 2011.

Η Αλβανία έχει αποτύχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υποστήριξη από μέρους της Δύσης των φιλοδοξιών των αλβανών κοσοβάρων βλάπτει τη διευθέτηση στο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Η υποστήριξη από μέρους της Δύσης των φιλοδοξιών των αλβανών κοσοβάρων αντικαθρεπτίζεται αρνητικά στο διάλογο μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Νέα από την Σερβία......

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΜΕΝ      
13/10/2011
 «Το πρόβλημα που προέκυψε λόγω των αντιρρήσεων της Ουγγαρίας, σε πρόσφατη  σερβική νομοθεσία για την επιστροφή περιουσίας μπορεί να λυθεί» - δήλωσε ο συντονιστής της σερβικής Κυβέρνησης για τις δημόσιες σχέσεις, κ. Slobodan Homen, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έχει υιοθετηθεί σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Σύμφωνα με τα λόγια του Homen, παράγοντες της Κυβέρνησης θα λάβουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν το χειρότερο σενάριο, το οποίο είναι ότι οι Αρχές στη Βουδαπέστη το Δεκέμβριο να προβάλουν βέτο στην απόφαση της ΕΕ να χορηγήσει στη Σερβία το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ένωση. « Το βέτο είναι ακραία δυνατότητα και είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα συμβεί» δήλωσε ο κ. Homen, προσθέτοντας ότι πριν από τη συνεδρίαση τουΣυμβουλίου της ΕΕ θα διεξαχθούν συνομιλίες με την ουγγρική πλευρά. Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε πριν από δύο ημέρες ότι το νομοσχέδιο της Σερβίας για την επιστροφή περιουσίας  είναι σύμφωνα με τα νομικά πρότυπα της ΕΕ, οι Αρχές στη Βουδαπέστη ακόμη ισχυρίζουν ότι η εν λόγω νομική πράξη κάνει διακρίσεις σε βάρος των μελών της ουγγρικής μειονότητας στη Βοϊβοντίνα, και ανέκαθεν εισαγάγει την αρχή της συλλογικής ενοχής για τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων του Χοτίνι κατά τη διάρκεια Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/13-10-2011/ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΧΙΛΑΡΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
*ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
*ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΑΜΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ.
*ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ.

VOA: Συνομωσία για φόνο στην Ουάσιγκτον

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/
Πηγή: VOA

Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει πως πράκτορες του Ιράν αναμείχθηκαν σε συνομωσία για την δολοφονία του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης. Έρικ Χόλντερ, ανήγγειλε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο Ιρανούς για συνομωσία με στόχο την διάπραξη φόνου.

Σκληρή γραμμή από τον Ομπάμα Επιμένουν οι ΗΠΑ ότι το Ιράν πρέπει να λογοδοτήσει για το σχέδιο δολοφονίας

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Ο Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στη σκληρή γραμμή
Ο Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στη σκληρή γραμμή   (Φωτογραφία:  Reuters )         
Ουάσινγτκτον
Το σχέδιο για την δολοφονία του Σαουδάραβα πρεσβευτή στις ΗΠΑ, στο οποίο φέρεται να ενέχεται το Ιράν, θα οδηγήσει την Ουάσιγκτον να επιδιώξει σκληρότερες κυρώσεις κατά της χώρας για την απομόνωσή της, προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τέσσερις αντάρτες νεκροί στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Πακιστάν  —  Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν από Αμερικανούς στο βορειοδυτικό Πακιστάν, προπύργιο της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η επίθεση εναντίον των επαναστατών, σημειώθηκε στο χωριό Νάντει Ζνταρπακελε, 7 χιλιόμετρα βόρεια της Μιρανσά, που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στα σχέδια του Ισραήλ για οικισμούς στην Παλαιστίνη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/


    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αντιτίθενται «σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης» αυθαίρετων οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη από το Ισραήλ.
«Οι ΗΠΑ έχουν μια σαφή πολιτική: Δεν δεχόμαστε τη νομιμότητα της συνέχισης των ισραηλινών εποικισμών», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Τα τμήματα του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου υποχωρούν από τη Σύρτη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δείτε την είδηση και από αλλού.....μήπως η είδηση της σύλληψης έχει να κάνει με την υποχώρηση??
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Τα τμήματα του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία εδώ και μερικές βδομάδες  προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της λιβυκής πόλης Σύρτη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν κάτω από τα σφυροκοπήματα των δυνάμεων του Καντάφι, μεταδίδουν τα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια.

Συνελήφθη ο Μουτάσιμ Καντάφι

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......γιογιό μας τα κάνατε....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Στη Βεγγάζη ανακρίνεται ο γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Παγώθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 19 συριακών εταιριών

  Η διεθνείς κοινότητα συνεχίζει να σφίγγει το κλοιό γύρω από την Συρία, όπου συνεχίζονται οι σφαγές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την αύξηση των ανθρώπων και εταιριών στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις βάση της απόφασης που λήφθηκε.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΡΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

Εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην Τουρκία

Οπαδοί του Άσαντ συγκεντρώθηκαν στην Δαμασκό την πρωτεύουσα της Συρίας για να ευχαριστήσουν την Ρωσία και την Κίνα που εμπόδισαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενάντια στην Συρία.

Ελλειμμα 2,8% προβλέπεται στον Προϋπολογισμό 2012

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Το ΥΠΟΙΚ θα καταθέσει επίσης νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ένταξη στο μητρώο του ΦΠΑ των ιατρικών υπηρεσιών με συντελεστή 5% για πάταξη της φοροδιαφυγής
Αναθεωρημένη προς τα πάνω πρόβλεψη για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,8% το 2012 περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό αντί έλλειμμα 2,3% που προβλεπόταν πριν από δύο εβδομάδες, λόγω της υποβάθμισης των εκτιμήσεων του Υπουργείου Οικονομικών για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 2012, στο 0,2%, έναντι 1,5% προηγούμενης εκτίμησης.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, αφού επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου τον κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, ο οποίος προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των δανείων, ύψους 6.220 εκ. ευρώ και δαπάνες, εξαιρουμένων των αποπληρωμών των δανείων, ύψους 7.541 εκ. ευρώ.

Ο 2ος γύρος αδειοδότησης για το φυσικό αέριο, η ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου και η επιβολή 5% ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Πολιτικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την εισροή νέων εσόδων στα κρατικά ταμεία εξήγγειλε από τη βουλή ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Κίκης Καζαμίας είπε ότι θα υπάρξουν έσοδα από το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου, και θα γίνει ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου.
Μελετάται επίσης η επιβολή 5% ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες.

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Σεβόμαστε τη συμφωνία ΑΟΖ με την Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

Kamel Amr foreign minister egypt 300x170 ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Σεβόμαστε τη συμφωνία ΑΟΖ με την Κύπρο
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Kamel Amr, διαβεβαίωσε σήμερα τον Ελληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη ότι η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με τη συμφωνία με την Κύπρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Ερωτηθείς, μετά από συνάντηση των δύο Υπουργών στο Κάιρο, αν η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με την Κύπρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο κ. Αμρ είπε ότι «σεβόμαστε κάθε δέσμευση που έχουμε αναλάβει, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».

Milliyet: Ενδιαφέρον της HSBC για την Finansbank

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ενδιαφέρον για την απόκτηση συμμετοχής στην Finansbank επιδεικνύει η HSBC. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Milliyet, η φήμη επικρατεί εδώ και κάποιο διάστημα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει το 20% της τουρκικής θυγατρικής της.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, η HSBC Group έχει δείξει ισχυρό ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, ενώ τονίζει μάλιστα ότι έχουν υπάρξει και κάποιες συζητήσεις.

Ωστόσο, η Milliyet τονίζει ότι από την πλευρά της η HSBC Group αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα.



Πηγή:www.capital.gr

Αποκάλυψη των ''αποταμιεύσεων'' Ερογλου 850.000 ευρώ σε 5 διαφορετικούς λογαριασμούς

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Αποκάλυψη των ''αποταμιεύσεων'' Ερογλου


Καταθέσεις ύψους 2,1 εκ. τουρκικών λιρών, περίπου 850.000 ευρώ, σε 5 διαφορετικούς λογαριασμούς διατηρεί ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.
Οπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Kibris Postasi, που δημοσιοποιεί και τη σχετική κατάσταση, οι καταθέσεις βρίσκονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς στα υποκαταστήματα της HSBC σε Αμμόχωστο και Λευκωσία.

Η τουρκική οργάνωση ζητάει συγνώμη από τον «αδελφό ελληνικό λαό»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......κρατάμε μια πισινή......το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις και εμείς ακόμα θεωρούμε ότι ήταν false flag operation με τον ένα η άλλο τρόπο (για όσους γνωρίζουν για τεχνολογία πυροδότησης εξ αποστάσεως......σας θυμίζει κάτι ????)........
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Προκήρυξη της «Ντεβ Σόλ» για το Θάνατο του Κούρδου στη Θεσσαλονίκη
Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
«Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας».
Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη - ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP - C), την πρώην «Ντεβ Σολ» για τον θάνατο από έκρηξης χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη, ενός 32χρονου Κούρδου.

Η 337Μ στην «καρδιά» της ισραηλινής Red Flag – Κοινές ασκήσεις με IAF

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Στην «καρδιά» της ισραηλινής Red Flag πρόκειται να βρεθούν μεταξύ 13 και 18 Νοεμβρίου πιλότοι και τεχνικοί της 337Μ που εδρεύει στην 110ΠΜ στη Λάρισα.
Τα ελληνικά μαχητικά πρόκειται να πετάξουν στην Αεροπορική Βάση της ισραηλινής Αεροπορίας Uvda βαθιά στην έρημο Νεγκέβ κέντρο της ισραηλινής "Red Flag" –αντίστοιχης του δικού μας ΣΟΤ- όπου φιλοξενούνται μεταξύ άλλων Μοίρες με F-16, επιθετικά ελικόπτερα Cobra αλλά και ένα πλήθος άλλων αεροσκαφών ενταγμένα στις δυνάμεις που προσομοιώνουν εχθρικές δυνάμεις.

H τουρκική στρατηγική στους τομείς επιστήμης και τεχνολογίας

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/

Για τους Τούρκους η έννοια της άμυνας και ασφάλειας δεν έχουν μόνο στρατιωτική διάσταση, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο πολιτικών, οικονομικών, νομικών, κοινωνικών, ψυχολογικών, τεχνολογικών και γεωγραφικών παραγόντων οι οποίοι συνεχώς αξιολογούνται και επιδιώκεται η αναβάθμισή τους. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι πολιτικές άμυνας και ασφάλειας της χώρας βασίζονται στην αντιμετώπιση των ακόλουθων απειλών: τρομοκρατία (σ.σ. οι Τούρκοι συμπεριλαμβάνουν και το ΡΚΚ), διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, κυβερνοπόλεμος, θαλασσοπειρατεία, οργανωμένο έγκλημα, λαθρομετανάστευση, εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων, «θρησκευτική εκμετάλλευση», κλιματολογικές αλλαγές, φυσικές καταστροφές με ιδιαίτερη βαρύτητα στους σεισμούς, ασφάλεια των ενεργειακών πόρων και «μικροεθνικιστικές» ενέργειες. Για την αντιμετώπιση των απειλών αυτών οι Τούρκοι εφαρμόζουν τη στρατηγική άμυνας και τη στρατηγική στον τομέα των επιστημών και της τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ως στόχο, η χώρα τους να αποτελεί μια αποτρεπτική δύναμη και ένα παράγοντα ασφάλειας όχι μόνο στην περιφέρεια της αλλά και διεθνώς.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να παράγει 4 διαφορετικά "εθνικά" ελικόπτερα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

  


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     «Σε λίγα χρόνια θα παράγουμε 4 διαφορετικού τύπου «εθνικά ελικόπτερα» . Αυτό δήλωσε  ο πρόεδρος του προγράμματος ελικοπτέρων της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών  της Τουρκίας Κιοκσάλ Λιμάν.

Εμεινε από …μηχανή το Πίρι Ρέϊς!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Εμεινε από …μηχανή το Πίρι Ρέϊς! Το ερευνητικό πλοίο των Τούρκων που ξεκίνησε χθες για το νέο κύκλο ερευνών παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στη μηχανή.Το Πίρι Ρέϊς είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα με…ρίσκο. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του πλοίου ζήτησαν άμεση αντικατάσταση της μηχανής και της γεννήτριας, αλλά οι οδηγίες που πήραν ήταν να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες!

Απίστευτη πρόταση αξιοποίησης του Ελληνικού και άπαντες κωφεύουν!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Θέλουν να πουλήσουν το Ελληνικό για πέντε μόλις δισεκατομμύρια και κωφεύουν ύποπτα σε πρόταση που κατέθεσε ελληνική εταιρία με εξειδίκευση στο real estate και παγκόσμια δραστηριότητα (1.500 συνεργάτες ανά την υφήλιο), η οποία υποστηρίζει ότι τα έσοδα από το επιχειρηματικό σχέδιο που προτείνει μπορεί να είναι τουλάχιστον εξαπλάσια!
Ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο στην ουσία φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε Ριβιέρα και Μονακό, να προσελκύσει το διεθνές τζετ-σετ, απαγορεύοντας για λόγους αλλοίωσης του χαρακτήρα της συγκεκριμένης επένδυσης (ακόμα και η τεχνοτροπία των κατασκευών θα ακολουθεί αυστηρές προδιαγραφές) την οικοδόμηση καζίνο και άλλων συναφών δραστηριοτήτων οι οποίες ξεσήκωσαν στο πρόσφατο παρελθόν – και όχι άδικα – τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο!
Αναρωτιόμαστε αν τα συμπτώματα… κώφωσης που παρατηρούνται στον κρατικό μηχανισμό και την πολιτική εξουσία σχετίζονται με αυτή… τη μικρολεπτομέρεια.


Αμερικανικός... δάκτυλος στη Θράκη, από άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση...  
Αμερικανικός... δάκτυλος στη Θράκη, από άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ
της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνιν του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε στη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου.

Οι Γερμανικές τράπεζες βλέπουν κούρεμα 60% σύμφωνα με το Bloomberg

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image


Για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό έως και 60% προετοιμάζονται οι γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλείται τις συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια συνεδρίου των γερμανών τραπεζιτών. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από τους ...πράκτορες της Ε.Υ.Π!!

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Και μέσα σε όλο τον ορυμαγδό καταλήψεων, διαδηλώσεων, απεργιών και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και οι μυστικοί πράκτορες της χώρας!
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται οι εργαζόμενοι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά το κτήριο της λεωφόρου Κατεχάκη, στον εσωτερικό χώρο βέβαια όπου δεν θα τους έβλεπαν περαστικοί και Μ.Μ.Ε.

Οι BRICS υπέρ της ενίσχυσης του ΔΝΤ για τη διάσωση της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του ΔΝΤ, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας τάχθηκαν οι χώρες BRICS, σύμφωνα με πηγές του G20, μετέδωσε το Reuters.

Κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ένα σκληρό πόκερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτόν τον καιρό για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν Shah Deniz ΙΙ μεταξύ του Nabucco από τη μία πλευρά και των αγωγών TAP και ITGI που περνούν από το ελληνικό έδαφος από την άλλη πλευρά.
Ήδη την 1η Οκτωβρίου κατατέθηκαν οι προτάσεις για τους δασμούς μεταφοράς, ενώ η απόφαση αναμένεται στην αρχή του επόμενου χρόνου..

Μετά την επικύρωση της ενίσχυσής του και από τη Σλοβακία Έτοιμο να αναλάβει δράση το EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/



Το EFSF ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει τις νέες τους αρμοδιότητες, μετά την επικύρωση της ενίσχυσής του και από τη Σλοβακία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, "βουτιά" για τις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Απώλειες κατέγραψαν στο σύνολό τους τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του κλίματος αβεβαιότητας για τις πιθανές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζει παράλληλα η είδηση για την υποβάθμιση των Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland Group σε A από - AA από την Fitch Ratings Service.Η Fitch παράλληλα τοποθέτησε σε καθεστώς rating watch με αρνητικές συνέπειες την Barclay΄s. Η μετοχή της Lloyds υποχώρησε 5,5%, της RBS σημείωσε πτώση 6,4% ενώ της Barclay΄s 7,4%.

Την ίδια στιγμή η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία εντείνει το κλίμα αβεβαιότητας. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi ζήτησε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης μετά την καταψήφιση στο κοινοβούλιο του απολογισμού του προϋπολογισμού την περασμένη Τρίτη. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο ο Berlusconi σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση του καταρρεύσει θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ενώ απέρριψε τις εκκλήσεις για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Από μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Σε δόσεις και μεσω παρακράτησης φόρου θα γίνει η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2012, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

Μένουν οι μειώσεις, «παγώνουν» οι αυξήσεις των συντάξεων Στην «κατάψυξη» και οι κλαδικές συμβάσεις, ευκολότερη η σύναψη επιχειρησιακών

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Μένουν οι μειώσεις, «παγώνουν» οι αυξήσεις των συντάξεων


Αθήνα

«Παγώνουν» οι συντάξεις ως το 2016, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία μπαίνουν στην «κατάψυξη» και οι κλαδικές συμβάσεις. Ταυτοχρόνως, καθίστανται ευκολότερες οι διαδικασίες σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες υπερτερούν των κλαδικών, σε περίπτωση συρροής των δύο συμβάσεων εργασίας. Οι κλαδικές συμβάσεις αναστέλλονται όσο διαρκεί η οικονομική εποπτεία της χώρας.

Fitch: Σκηνικό Lehman στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι ανεπαρκής, υποστήριξε ο διευθυντής του οίκου αξιολόγησης.
"Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι ανεπαρκής". Αυτό δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του οίκου αξιολόγησης Fitch, Τόνι Στρίνγκερ, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη πρέπει να εισαγάγει ένα σύστημα για να ελέγξει τα χρέη των υπερχρεωμένων κρατών”.

Υποβάθμιση για RBS και Lloyds και από τη Fitch

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Σε υποβάθμιση των βρετανικών τραπεζών Royal Bank of Scotland και Loyds προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
 
Και οι δυο τράπεζες υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες A σε ΑA-.

"Όποιος απεργεί, δεν θα πληρώνεται"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Διακοπή μισθοδοσίας για απεργούς και καταληψίες στον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σε ιδιώτες η αποκομιδή. Προανήγγειλε άνοιγμα των ΧΥΤΑ με τη συνδρομή της αστυνομίας. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι

Σλοβακία: Ενέκρινε η Βουλή την ενίσχυση του EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Ενέκρινε η σλοβακική Βουλή την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της επικύρωσης από όλα τα μέλη της Ευρωζώνης.

Ενέκρινε η σλοβακική Βουλή την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της επικύρωσης από όλα τα μέλη της Ευρωζώνης.

Trading από ξένους Citi, UBS και εγχώριους επενδυτές εντός και εκτός τραπεζών - Το νέο haircut 35% έως 50% πλησιάζει...δίκαιη μια απομείωση 50% για την Ελλάδα αλλά όχι για τους κατόχους ομολόγων – Στάσιμα τα CDS στο 63% η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd8)Νέα άνοδος 1,64% στις 772,36 μονάδες σημειώθηκε  στο ΧΑ με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές και με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες οι αξιόλογοι όγκοι αποδίδονται στο trading δηλαδή σε συναλλαγές για τα χαρτοφυλάκια τους ή πελατών τους ξένοι όπως η Citigroup και η UBS αλλά και εγχώριων επενδυτών. Και σήμερα το ΧΑ πραγματοποίησε αξιόλογους όγκους 37,6 εκατ μετοχές  με τζίρο 63 εκατ ευρώ.
Το trading δεν σηματοδοτεί αλλαγή τάσης αλλά μια βραχυχρόνια επενδυτική συμπεριφορά. Το σύστημα προετοιμάζεται για το νέο haircut στα ελληνικά ομόλογα. Νέα απομείωση στα ομόλογα θα υπάρξει καθώς το ελληνικό χρέος είναι μη διαχειρίσιμο. 
Οι απόψεις συγκλίνουσες και αποκλίνουσες για το ποια είναι η βέλτιστη απομείωση για το ελληνικό χρέος. 

Ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Παρουσιάστηκε στο Βερολίνο το κοινωνικό βαρόμετρο. Βασικό πόρισμα; Παγιώνεται η καθοδική πορεία των φτωχών στρωμάτων. 65% των φτωχών δεν έχει πιθανότητες να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο.

«Κούρεμα» 70% προτείνει η UBS

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ο  πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.

Το υπόμνημα και η αντιδικία

Στο "γύψο" η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες - 'Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)


- 48ωρο χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Λειτουργεί μόνο ο Προαστιακός
- 5 πορείες θα παραλύσουν το κέντρο - Αποκλεισμός και της εισόδου της Ακρόπολης 
- Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία 11:00-15:00
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Yπάρχει τράπεζα στο Χ.Α. που στοιχίζει ένα σεντ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..........
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Υπάρχει τράπεζα με 1 σεντ! Ο λόγος για την Τ- Βank, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο διάσωσής της μετά τα επιτεύγματα της εποχής Ψωμιάδη στην πρώην Aspis Bank. Η μετοχή στοιχίζει στο ταμπλό σήμερα ένα σεντ και με συνολικό όγκο 747 χιλιάδων τεμαχίων...

Σε ακύρωση των κλαδικών συμβάσεων οδηγεί το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Την τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες Δ.Ε.Κ.Ο. ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Eπιτροπή Oικονομικών της Βουλής.

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες αντέχουν «κούρεμα» μέχρι και 30%

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν ένα «κούρεμα» μέχρι και 30% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν, δήλωσαν τραπεζικές πηγές στο πρακτορείο Reuters. 

Ενώ τα σκουπίδια απειλούν την υγεία μας... Εκτός ελέγχου οι εργαζόμενοι στους δήμους

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Εκτός ελέγχου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπτης βρίσκονται στους δρόμους προκαλώντας επεισόδια.
Κατ' αρχάς δεν δίστασαν να χειροδικήσουν κατά δημάρχου, όταν έφτασαν στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο. Ορισμένοι εργαζόμενοι ανέβηκαν στο χώρο όπου θα γινόταν το ΔΣ και επιτέθηκαν στον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. Τον χτύπησαν και το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις αφού άρχισαν να πετάνε μπουκάλια και να σπάνε πράγματα στην αίθουσα. Ο κ. Δανιηλίδης, χτυπημένος, φυγαδεύτηκε από την αίθουσα, ενώ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης προπηλακίστηκε.