Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΛΙΣΤΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....επειδή συμφωνούμε με το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι βλέπουν μόνο τις ελλείψεις τους σας παραθέτουμε αποδείξεις για τις προσπάθειες της γείτονος όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα .....και ας σκάσει ο κάθε Φούλε η οποιοσδήποτε κακοήθης !!!!
ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!!
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

Οδηγός αντοχής σε ξυλοδαρμό

Στο τέλος έγινε και αυτό. Ο δήμος Σμύρνης έβγαλε λίστα οδηγιών για τις γυναίκες ενάντια στην ¨αντρική βία¨ : Για να μην πεθάνετε από το ξύλο πάρτε την θέση του εμβρύου.¨ Η λίστα μοιάζει με αυτήν για τις φυσικές καταστροφές.



Ειδικοί του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών που υπάγεται στον δήμο, ετοίμασαν μια σειρά από οδηγίες για γυναίκες όπως η Σεφικά Ετίκ που δολοφονήθηκε και είχε γίνει θόρυβος με την φωτογραφία της, οι οποίες προσφεύγουν στο Κέντρο αλλά αργότερα πείθονται από τους άντρες τους και ξαναπάνε στο σπίτι τους.

Η δικηγόρος Πελίν Ερντά λέει πως στόχος είναι οι γυναίκες που ζούνε κάθε στιγμή με τον φόβο του ξύλου και του θανάτου να μπορούνε να διασώζονται από το ξύλο με την μικρότερη δυνατή ζημία. Δηλώνει σχετικά : Σε καμμιά από τις γυναίκες που προσφεύγουν σε εμάς δεν έχουμε την αρμοδιότητα να την κατευθύνουμε προς το να χωρίσει ή να εγκατασταθεί στον ξενώνα γυναικών. Για αυτό εάν μια γυναίκα παρά το ότι έχει υποστεί βία θέλει να γυρίσει σπίτι της κάνουμε μια σειρά από ενημερώσεις. Διασφαλίζουμε πώς να μάθει να προστατεύει τον εαυτό της. Στόχος μας είναι η βία να μην καταλήγει σε δολοφονία.¨
Ετοιμάστε τσάντα
Κάποια από τα ενδιαφέροντα σημεία των οδηγιών μοιάζουν με τις οδηγίες για τις φυσικές καταστροφές και είναι τα εξής :
-Καθορίστε ένα ασφαλές μέρος μέσα στο σπίτι στο οποίο θα μπορείτε να κρυφτείτε όταν υπάρχει βία. Κατά την διάρκεια της βίας πρέπει να αποφεύγετε χώρους χωρίς έξοδο όπως μπάνιο, τουαλέτα, όπως και χώρους με επικίνδυνα εργαλεία όπως η κουζίνα. Κατά την διάρκεια της βίας πάρτε την στάση του εμβρύου και προσπαθήστε να φυλάξετε το κεφάλι σας. Θα πρέπει να έχετε πάρει μέτρα ώστε εάν χρειαστεί να φύγετε ξαφνικά από το σπίτι, να ξέρετε σε ποιόν θα καταφύγετε και να έχετε μιλήσει από νωρίτερα μαζί του. Μπορείτε να έχετε συμφωνήσει με τους γείτονες μόλις ακούσουν τις κραυγές σας να ενημερώσουν την αστυνομία. Ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες γίνονται δεχτές. Θα πρέπει να έχετε έτοιμη από πριν μια τσάντα στην οποία θα έχετε τα έγγραφα σας την οποία θα πρέπει να την έχετε σε σημείο εύκολης πρόσβασης καθώς θα φεύγετε. Καλά θα είναι να έχετε έστω και λίγα χρήματα μέσα. Εάν είναι δυνατόν από την πρώτη στιγμή μπορείτε να καλέσετε το 183 ή το 155 ή το 156 και να ζητήσετε βοήθεια. Θα πρέπει από πριν φωτοτυπία της ταυτότητας και των σημαντικών εγγράφων σας να τα έχετε δώσει σε κάποιον συγγενή σας.
Εφ. Ακσάμ 12-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου