Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επιχείρηση καθαρισμού ενόψει Την εκδίωξή τους από την αστυνομία φοβούνται οι Αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Τα μέλη του Occupy New York διαδηλώνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου
Τα μέλη του Occupy New York διαδηλώνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Νέα Υόρκη
Συνεργεία καθαρισμού στο πάρκο όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα οι Αγανακτισμένοι στη Νέα Υόρκη προτίθενται να στείλουν οι Αρχές, με τους διαδηλωτές να απειλούν να τα εμποδίσουν θεωρώντας ότι είναι μία προσπάθεια να τους απομακρύνουν μόνιμα.

Παραταύτα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισκέφτηκε την Τετάρτη το πάρκο Ζουκότι όπου είναι το στρατηγείο των διαδηλωτών, τρία τετράγωνα από τη Γουόλ Στριτ, είπε στους διαδηλωτές ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί όσο τηρούν τους νόμους.

Τους είπε ακόμη ότι τα συνεργεία καθαρισμού θα έρθουν τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς, αναφέρει τo Reuters, οι Αρχές της Νέας Υόρκης εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στο πάρκο, τη φθορά και τη συσσώρευση σκουπιδιών. Αλλά και οι ιδιοκτήτες του πάρκου έχουν δηλώσει ότι μετά τον καθαρισμό δεν θα επιτρέψουν να εγκατασταθούν τέντές ή να κοιμούνται διαδηλωτές σε μουσαμάδες.

Τα μέλη της Occupy Wall Street απειλούν τώρα να παρεμποδίσουν κάθε σχετικά προσπάθεια φτιάχνοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το πάρκο και καλώντας σε καθιστική διαμαρτυρία.

Αρνούνται κατηγορηματικά ότι το μέρος είναι ανθυγιεινό και βρώμικο, όπως λένε οι Αρχές και επισημαίνουν δε ότι μπορεί να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. «Μας είπαν ότι μπορούμε να επιστρέψουμε αργότερα, [αλλά] αυτό μπορεί να είναι δικαιολογία για να μας διώξουν μόνιμα» είπε ένας από αυτούς.

Το κίνημα που ξεκίνησε με μάλλον ισχνή συμμετοχή για την συμβολική κατάληψη της Γουόλ Στριτ στις 17 Σεπτεμβρίου (παρεμποδίστηκε όμως από την αστυνομία) έχει από τότε επεκταθεί στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ με ανάλογες καταλήψεις δημόσιων χώρων. Οι συμμετέχοντες –το 99% του πληθυσμού όπως λένε– καταγγέλλουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, την απληστία τους και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν ή υπονομεύουν τη δημοκρατία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου