Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Στις φλόγες «Κατράντζος» και «Μινιόν»

Η πυρκαγιά στο MINION
Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Επρόκειτο για εμπρησμούς και αποδόθηκαν από τις αρχές σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτήρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και της απουσίας χωρισμάτων στους ορόφους.

Η Πυροσβεστική, που έφθασε και στα δύο σημεία μισή ώρα αργότερα με 38 οχήματα και 170 άνδρες, είχε να επιτελέσει δύσκολο έργο. Κύριο μέλημά της ήταν να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά κτίρια. Επιτόπου κατέφθασε και ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, που μίλησε για «μεγάλη καταστροφή».

Οι υπογραφές του EuroAsia Interconnector

Του Ν. Λυγερού

Οι υπογραφές του EuroAsia Interconnector που έπεσαν σήμερα αποτελούν ένα ιστορικό βήμα για την εξέλιξη του έργου, διότι είναι η τελική ευθεία πριν την υλοποίησή του. Με άλλα λόγια η συμφωνία που έγινε με τις δύο ιταλικές εταιρείες για τις τρεις μελέτες, είναι η έναρξη πρακτικών εφαρμογών του όλου εγχειρήματος. Η εταιρεία CESI θα ασχοληθεί με την περιβαλλοντική μελέτη, αλλά και την τεχνική και τεχνολογική μελέτη. Η εταιρεία GAS Surrey θα κάνει τη βαθυμετρική μελέτη. Αυτή θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2016 και θα έχει διάρκεια 30 ημερών. Με αυτήν ένα ειδικό σκάφος θα διερευνήσει τον πυθμένα της θάλασσας μ’ ένα διάδρομο φάρδους 5 χιλιόμετρα και μερικά μέτρα κάτω από τον πυθμένα για να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του πλαισίου της πρώτης διαδρομής.

Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι είχαν ανακαλύψει την Αμερική πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο (Φωτό, Βίντεο)

Ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στο Νέο Κόσμο το 1492.

Αλλά ήταν ο πρώτος ξένος που είδαν οι ιθαγενείς κάτοικοι να φθάνει στην Αμερική;

Αν και η επίσημη ιστορία λέει ότι ο Κολόμβος είναι ο πρώτος που έφτασε στην Αμερική, αρκετές ριζοσπαστικές θεωρίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα λέγοντας ότι και άλλοι πριν από αυτόν είχαν φτάσει εκεί, όπως οι Βίκινγκς, οι Κινέζοι, οι Έλληνες, που μάλιστα βασίζονται και σε αρχαιολογικά ευρήματα.

Τεράστια νίκη για την Ρωσία: Τί αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία - Εκλογές με Μ.Άσαντ - Tιμωρία όσων συμμετέχουν στο εμπόριο με ISIS (Φωτό-Βίντεο)

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ FSB ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Βασίλη Καπούλα
Από το pronews
 
Τεράστια διπλωματική νίκη αποτελεί για την Ρωσία και την Συρία το σχέδιο ειρήνης που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε το οποίο προβλέπει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σε έξι μήνες, εκλογές σε 18 μήνες, ο συριακός λαός θα αποφασίσει για τη μοίρα του Μ.Άσαντ!

Ριψοκίνδυνα «παιχνίδια» από Financial Times: Διεξάγουν ψηφοφορία για την ονομασία των Σκοπίων

Ριψοκίνδυνα «παιχνίδια» που αφορούν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, παίζουν οι Financial Times, που διεξάγουν διαδικτυακή ψηφοφορία για το όνομα των Σκοπίων παίρνοντας μάλιστα και «θέση», αφού όπως θα διαβάσετε παρακάτω, τα περισσότερα ονόματα εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία», ενώ ο αρθρογράφος στο συνοδευτικό κείμενο αποκαλεί ξανά και ξανά τα Σκόπια, «Μακεδονία».
Η ψηφοφορία γίνεται με αφορμή το «ναυάγιο» της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, Νικολά Ποπόσκι.

To απόλυτο σοκ: Νέα μέτρα 6-7 δισ. ζητούν οι δανειστές - Θεωρούν «τρύπιο» τον προϋπολογισμό - Ενώ είναι στον αέρα και η δόση του 1 δισ. ευρώ

Αμφισβητούν την απόδοση μέτρων όπως φόροι στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ή τον φόρο στο κρασί και εκτιμούν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 0,5% - Τα 3 δισ. για το 206 και άλλα τόσα μέχρι το 2018
«Τρύπιο» προϋπολογισμό, με ουτοπικές προβλέψεις εσόδων και άγνωστο ύψος δαπανών, θεωρούν οι δανειστές πως κατέθεσε η κυβέρνηση και  ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ για το 2016 και έως 6 ή 7 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2018!