Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Επί της Συμφωνίας Ελλάδας-πΓΔΜ

Mε την αοριστία και την ασάφεια να «βασιλεύουν», οι διαπραγματεύσεις και οι προσφυγές στο Διεθνές Δικαστήριο προβλέπεται να είναι πολλές και να κρατήσουν χρόνια... 

Του Γιώργου Τσακίρη
Από το kavalapost

Δηλώνω εξ αρχής ότι ξεκινώ αυτή την προσπάθεια κριτικής ανάλυσης της Συμφωνίας, τοποθετημένος αρνητικά «απέναντί» της.

Παραδίδω έτσι το βασικό ίσως επιχείρημα εναντίον της κριτικής μου, «στα χέρια» όσων επιλέξουν να διαβάσουν τις παρακάτω γραμμές, έτσι ώστε να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με την αναίρεση των στοιχείων αυτής της κριτικής, και όχι τον γενικό αφορισμό της.

Μαύρη σαρκοφάγος, σφραγισμένη για 2000 χρόνια, ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο - Υπολογίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια(Βίντεο)

Μια αρχαία σαρκοφάγος, φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην περιοχή Sidi Gaber της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το καπάκι της σαρκοφάγου ήταν σφραγισμένο με κονίαμα, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η σαρκοφάγος δεν έχει ανοιχτεί για περισσότερα από 2000 χρόνια, πράγμα ασυνήθιστο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι σε τάφους και ταφικούς θαλάμους ανά τους αιώνες.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το μέγεθος της σαρκοφάγου, της οποίας οι διαστάσεις είναι 1.85 επί 2.65 επί 1.65 και θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια.

Σάλος με τον χάρτη σε κρατικό κανάλι που δείχνει τη «Μεγάλη Τουρκία» που ονειρεύεται ο Ερντογάν - ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ (Εικόνα)

Νέα τροφή στις υποψίες παρατηρητών ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε η παρουσίαση ενός χάρτη στο φόντο μιας συνέντευξης στο κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT.
Στις εικόνες διακρίνεται ένας μαχητής του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» να μιλά σε δημοσιογράφο του τουρκικού δικτύου στην ελεγχόμενη και από τουρκικά στρατεύματα πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας.

Τραμπ: «Μπορώ να βγάλω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αλλά δεν θα χρειαστεί»

Πιστεύω στο ΝΑΤΟ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ. Νωρίτερα όμως είχε εγείρει ζήτημα αύξησης των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ «παραμένει πολύ ισχυρή» έπειτα από μια έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της οποίας οι χώρες μέλη συμφώνησαν να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπέρτατη πρόκληση: «Η Τουρκία αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα»

Τουρκία | Σκοπιανό: Το λιγότερο ύποπτη και σίγουρα απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες να προκαταλάβει τις όποιες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, διεκδικώντας, μάλιστα, και ρυθμιστικό ρόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο της διακήρυξης που εξέδωσαν τα μέλη της Συμμαχίας, με τα οποίο καλούν τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία ζήτησε και πέτυχε να συμπεριληφθεί στο κείμενο της διακήρυξης η εξής φράση: «Η Τουρκία αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα».

To NATO θα περιμένει την απόφαση της Ελλάδας - Η νατοϊκή απόδειξη

To NATO θα περιμένει την απόφαση της Ελλάδας
Του Ν. Λυγερού

Ό,τι και να λέγεται από την επίσημη προπαγάνδα της Κυβέρνησης τα Σκόπια πήραν από το NATO την επίσημη απάντηση που ξέρουμε, δηλαδή ότι η διαδικασία ενταξιακής πορείας θα αρχίσει μόνο και μόνο αν ολοκληρωθεί η διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας. Με άλλα λόγια ό,τι και να λέγεται δίχως την ισχύ της Συμφωνίας δεν υπάρχει τίποτα. Άρα δεν πέτυχαν τίποτα παραπάνω απ΄ ό,τι έπρεπε και αυτό έχει σημασία.

Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται - Από την αντίσταση στην επανάσταση

Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται
Του Ν. Λυγερού

Αυτό που ήθελε ν’ αποφύγει τελικά έγινε. Η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται. Ήθελε να χρησιμοποιήσει πολιτικά και εκλογικά το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού και τελικά πρέπει να παραδεχθεί ότι πρόκειται όχι μόνο για μια αποτυχημένη πολιτική επένδυση, αλλά και για ένα πολιτικό κόστος. Βλέπει βουλευτές να φεύγουν από τη συμπολίτευση, συντονιστικές επιτροπές να κλείνουν, βουλευτές να φοβούνται να πάνε σε εκδηλώσεις προς τιμή των Μακεδονομάχων και βέβαια τα Συλλαλητήρια να πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που τους βάζει στο οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Το προβληματικό BREXIT - Φτάνει πια ο σταλινισμός στα Βαλκάνια

Το προβληματικό BREXIT
Του Ν. Λυγερού

Όσο περνά ο χρόνος το προβληματικό BREXIT επιδεινώνει την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα παραιτήθηκε από τη κυβέρνηση και ο γραμματέας του BREXIT που διαχειριζόταν το θέμα της επίλυσης της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή την παραίτηση ακολούθησαν κι άλλοι από την κυβέρνηση και ειδικά του ΥπΕξ. Επίσης οι επιχειρηματίες αρχίζουν ανοιχτά πλέον να ασκούν κριτική ενάντια στην πολιτική της Πρωθυπουργού που θεωρούν αναποτελεσματική για το όλο θέμα.