Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ισπανία: Έλληνας οπλίτης είχε ταφεί με ιδιαίτερες τιμές στην φοινικική πόλη της «Μάλαγα» - Μαγεύει την Ισπανία ο αρχαίος Έλληνας πολεμιστής με το μυστηριώδες παρελθόν

Ποιος είναι ο Έλληνας που ετάφη στον έκτοτε γνωστό ως «Τάφο του Πολεμιστή» - Ίσως να πρόκειται για έναν μισθοφόρο
To πραγματικό κόσμημα του Μουσείου της Μάλαγας είναι ο σκελετός και τα ευρήματα που βρέθηκαν στον τάφο ενός Έλληνα οπλίτη, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2012 στα θεμέλια μίας κατασκευής στην πόλη της νότιας Ισπανίας.
   
Έκτοτε το αρχαιολογικό ενδιαφέρον στρέφεται στην «αναγνώριση» της ταυτότητας του νεκρού, που έχει ταφεί με ιδιαίτερες τιμές, όντας ένας ξένος στην φοινικική πόλη της «Μάλακα».

Ελληνική Εταιρεία και ηλεκτρομαγνητική μέθοδος

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Μετά την ανακάλυψη μιας νέας μεθοδολογίας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από την εταιρεία Geoprom της Ουκρανίας και την εφαρμογή της στο κοίτασμα Ζορ για την εταιρεία Eni της Ιταλίας, η ελληνική εταιρεία Flow Energy and Environmental Operations απέκτησε δικαιώματα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι μπορεί να αντιπροσωπεύσει επίσημα με Power of Attorney την εταιρεία Geoprom. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική τεχνογνωσία του τομέα θα συνεργαστεί άμεσα με εταιρείες που θα θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρομαγνητικά δεδομένα για ένα κοίτασμα στόχο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη τεχνική γνώση πριν πάρουν την απόφαση να βάλουν γεωτρύπανα.

Dates importantes pour Chypre


Dates importantes pour Chypre
N. Lygeros

1571: Invasion de Chypre par l'Empire Ottoman.
1878: L'Empire Ottoman donne Chypre à l'Empire Anglais.
1959: Fin de la Guerre d'Indépendance de Chypre.
1960: Indépendance de Chypre
1963: Évènements communautaires.

Επίθεση Τραμπ στη Συρία: Ποιος ωφελείται;


Του Ανδρέας Μπανούτσου*
Από το huffingtonpost


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον βομβαρδισμό, με 59 πυραύλους Tomahawk τύπου Cruise, της αεροπορικής βάσης Shayrat στη Δυτική επαρχία Χομς της Συρίας. Η ενέργεια αυτή ήρθε ως «απάντηση» στην αποδιδόμενη σε καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στο Khan Sheikhoun στις 4 Απριλίου, μία πόλη ελεγχόμενη από τους αντάρτες στην επαρχία Idlib.

Άρχισαν οι συνομιλίες Πούτιν με Λαβρόφ και Τίλερσον στο Κρεμλίνο - Δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε στο Κρεμλίνο τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συνάντηση του Τίλερσον και Λαβρόφ με τον Ρώσο πρόεδρο, είχε δηλώσει ότι «υπάρχει κάποια πιθανότητα»,

«Παραληρεί» ο Ερντογάν και βρίζει την Ελλάδα: Δεν θα ζήσω αιχμάλωτος των γκιαούρηδων!

Απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του «Σουλτάνου» που ψάχνει υποστηρικτές εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου - Επιμένει στην ανιστόρητη ρητορική μίσους εναντίον της Ελλάδας
Τη στιγμή που απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα, με το οποίο θα αποκτήσει υπερεξουσίες μέχρι και το 2029, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θυμήθηκε να εξαπολύσει νέες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας, ενθυμούμενος τα όσα διαδραματίστηκαν τη βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Τέλος στη συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τέλος στο «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.
Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ιρακινός ισλαμιστής ο συλληφθείς για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Ήθελαν νεκρούς οι δράστες

Οι βόμβες περιείχαν καρφιά και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης 100 μέτρων  - Έρευνα σε σπίτια δύο υπόπτων, ένας εκ των οποίων είναι Γερμανός, που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με ισλαμιστές - Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας η UEFA
Ένα άτομο ιρακινής καταγωγής έχει τεθεί υπό κράτηση και οι οικίες δύο υπόπτων, ένας εκ των οποίων είναι Γερμανός, που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με ισλαμιστές, έχουν έως τώρα ερευνηθεί σχετικά με τη τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη Γερμανία, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι Αρχές.