Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Οι άγνωστες εκστρατείες 200.000 Γαλατών στην Ελλάδα το 279 π.Χ. και η συντριπτική ΝΙΚΗ των Ελλήνων


Οι άγνωστες εκστρατείες αποτελούν την αιματηρή εισβολή των Γαλατών στην Ελλάδα σε δύο φάσεις το 279 - 278 π.Χ. Διακόσιοι χιλιάδες Γαλάτες με αρχηγό τον Βρέννο το Β’ εισέβαλαν το 279 π.Χ αρχικά στη Μακεδονία με στόχο την εγκατάσταση και τον πλούτο της, όπου τους αντιμετώπισε, μετά από πολλές αποτυχίες των προκατόχων του, με επιτυχία ο Στρατηγός Σωσθένης με το στρατό του. Οι Γαλάτες, παρόλο που προξένησαν μεγάλες καταστροφές, δεν μπόρεσαν να εγκατασταθούν στη Μακεδονία και αφού δε βρήκαν το σθένος να συνεχίσουν άλλο την εκστρατεία τους επέστρεψαν στην πατρίδα τους (κάπου στην σημερινή Κροατία) για να επιστρέψουν όμως αργότερα στην Β’ Γαλατική εκστρατεία το 278 π.Χ. και αφού προσπέρασαν την Μακεδονία αυτη την φορά χωρίς να συγκρουστούν ιδιαίτερα, συνέχισαν την αιματηρή πορεία τους νότια, φτάνοντας έτσι στη Θεσσαλία αλλά με στόχο τους Δελφούς...

Η Γαλλία επέστρεψε 239 αρχαιολογικά αντικείμενα στην Αίγυπτο, η Ελλάδα θα διεκδικήσει δικά της από την Γαλλία ;

Κάιρο: Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι η χώρα του ανέκτησε, το βράδυ του Σαββάτου 239 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γαλλία, μία ημέρα μετά την επιστροφή άλλων 140 τεμαχίων από τις ΗΠΑ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων, Μαμντούχ Ελνταμάτου, ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μετά την παραλαβή των 140 αντικειμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι πρόκειται να γίνει μια διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO), για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, αλλά δεν καθόρισε ημερομηνία για το συνέδριο ή τον αριθμό των χωρών ή επιστημονικών ιδρυμάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Το νέο «Κατοχικό Μάρκο» είναι το ευρώ

Του  Αλκιβιάδη Κωνσταντίνου Κεφαλά
Από το dimokratianews

Χρέος χιλίων ευρώ δημιουργεί πρόβλημα στον δανειζόμενο. Χρέος τριακόσιων πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ δημιουργεί πρόβλημα στον δανειστή.

 Στις 27 Απριλίου του 1941 στις 8 το πρωί της Κυριακής του Θωμά, οι λιγοστοί Αθηναίοι στους δρόμους παρακολουθούσαν σιωπηλοί, παγωμένοι και ανέκφραστοι τα Γερμανικά στρατεύματα να εισέρχονται στην Αθήνα από τρεις κατευθύνσεις, τέρμα Πατησιών, Ιεράς οδού και Λεωφόρου Κηφισίας. Οι πρώτοι Γερμανοί στρατιώτες που εισήλθαν στην Αθήνα ήταν ένα τάγμα μοτοσικλετιστών της 2ας Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, οι οποίοι ακολουθούσαν προσεκτικά δυο τεθωρακισμένα οχήματα με αριθμούς WH 296994 και WH 219984 [1].

Moody΄s: Υποβάθμισε σε Caa2 από Caa1 την Ελλάδα

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1 με το outlook να είναι αρνητικό. Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η απόφαση αυτή ολοκληρώνει το review για την υποβάθμιση που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω απο την υποβάθμιση είναι η υψηλή αβεβαιότητα για το εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές εγκαίρως, ώστε να καλυφθούν οι επερχόμενες πληρωμές ομολόγων.

Επίσης, ένας δεύτερος λόγος είναι το σημαντικό εκτελεστικό ρίσκο ενός follow-up, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης ακόμη κι αν επιτευχθεί η συμφωνία, δεδομένης της αποδυναμωμένης οικονομίας και του εύθραυστου εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος.

"Χαστούκια" από ΕΕ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Δεν τον χαιρέτησαν ομαδικώς οι πρεσβευτές των χωρών-μελών στο Κουβέιτ - Ο "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ" ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ

Μεγάλο χαστούκι στον Ρ.Τ.Ερντογάν από τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ οι οποίοι αρνήθηκαν να τον χαιρετήσουν δια χειραψίας σε δεξίωση στο Κουβέιτ.
Έξω φρενών ο Ταγίπ Ερντογάν με τη δεξίωση που παρέθεσε πριν λίγες μέρες στο Κουβέιτ ο εμίρης της χώρας προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει να μην παραστεί στη δεξίωση ο πρέσβης της Κύπρου, Παναγιώτης Κυριάκου, λόγω του ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το αίτημα διαβιβάστηκε από την κυβέρνηση του Κουβέιτ στον Κύπριο πρέσβη, με την παράκληση να πράξει ό,τι και ο Αρμένιος  συνάδελφός του, ο οποίος δεν θα πήγαινε στη δεξίωση για να διευκολύνει τον εμίρη.

Βόμβα Μητρόπουλου: Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων(Βίντεο)

Παράνομες όλες οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές από το καλοκαίρι του 2012, όπως και όλες τις ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος - Η απόφαση θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στο θέμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών μετά την αποκάλυψη-βόμβα του Αλέξη Μητρόπουλου για σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, το ΣτΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012, όπως και όλες τις ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος, ως ρήτρα διαρκούς μείωσης.

Παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης το Βερολίνο κατασκόπευε Γάλλους και Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας κατασκόπευαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το πρόγραμμα κατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

Μπορεί μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος να εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της και να δήλωνε πώς έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της έπειτα από την είδηση ότι η NSA κατασκόπευε Γερμανούς αξιωματούχους, όμως, όπως προκύπτει και το Βερολίνο λειτουργούσε ως… κατάσκοπος για λογαριασμό της υπηρεσίας.

Αποκάλυψη FT – Δεν υπήρχαν όλα τα λεφτά για τις συντάξεις

Η οκτάωρη περίπου καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ δεν είναι αποτέλεσμα προβλήματος στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά στο γεγονός ότι την τελευταία στιγμή διασφαλίστηκε το απαραίτητο ρευστό για να πληρωθούν οι συντάξεις, αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times.
Επικαλούμενο αξιωματούχο που γνωρίζει την ταμειακή κατάσταση της Γενικής Κυβέρνησης το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι δεν υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και ότι μέχρι την περασμένη Τρίτη το πρωί υπολείπονταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις.
Μάλιστα δεύτερος αξιωματούχος δηλώνει ανώνυμα πως υπήρξαν εισροές 500 εκατ. ευρώ χθες, κάτι που βελτίωσε την κατάσταση ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ ήταν να μπουν στα συνταξιοδοτικά Ταμεία σήμερα.

Ντάισελμπλουμ: Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ενός Grexit

Αυτό που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες, από επίσημα και ανεπίσημα χείλη, παραδέχθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις Ολλανδών βουλευτών.

Κληθείς να απαντήσει αν Ολλανδία και Ευρωζώνη έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε καταφατικά συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει plan B για την Ελλάδα, ωστόσο ευελπιστούμε να μην το θέσουμε σε εφαρμογή, αλλά να έρθουμε σε συμφωνία».