Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τί είναι ο Στωικισμός;


Τί είναι ο Στωικισμός;  Η αρχαία φιλοσοφία που αντηχεί μέσα στο χρόνο

Στο μωσαϊκό της ανθρώπινης σκέψης και φιλοσοφίας, ο Στωικισμός στέκεται ως μια διαχρονική κλωστή, υφασμένη με νήματα σοφίας, ανθεκτικότητας και αρετής. Αυτή η αρχαία φιλοσοφική σχολή, που γεννήθηκε στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας γύρω στο 300 π.Χ., ξεπέρασε τους αιώνες και παραμένει ένας φάρος πρακτικής σοφίας για όσους αναζητούν ηρεμία, θάρρος και μια ουσιαστική ύπαρξη.

Οι τραγωδίες ως εργαλεία του φεμινισμού


Οι τραγωδίες ως εργαλεία του φεμινισμού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τον Δεκέμβριο του 1989 ένας νεαρός άντρας ο Marc Lepine δολοφόνησε 14 γυναίκες σε ένα πανεπιστήμιο του Καναδά, και τραυμάτισε 10 ακόμα γυναίκες και 4 άντρες. Σχεδόν αμέσως η κυβέρνηση του Καναδά, τα ΜΜΕ και τα πανεπιστήμια εργαλειοποίησαν το συμβάν για χάρη του φεμινισμού, μεταμορφώνοντας τον Lepine σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντρικής βίας απέναντι στις γυναίκες και -το σημαντικότερο- απαγορεύοντας να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν ως ψυχικά άρρωστο.

No Exit Order - No woman no cry Documentary Movie


Ο πραγματικά πραγματικός λόγος που οι Ισραηλινοί πιάστηκαν στον ύπνο από τους τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023...

Μονομαχία στη Μέση Ανατολή: Που μπορεί να οδηγήσει ένα ξεκαθάρισμα με το Ιράν


1 Οκτωβρίου 2024 Ισραηλινά άρματα μάχης στα σύνορα με τον Λίβανο 
via Associated Press

Φαίνετια ότι αποτολμάται η έμπρακτη ρήξη με κάθε κρατική ή υπερκρατική δύναμη που δείχνει φανερά να επιβουλεύεται την ύπαρξη και την ακεραιότητα του Ισραήλ.

Δημήτρης Μελισσάρης, Αρθρογράφος
Ερευνητής Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτικής Ανάλυσης Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οδηγίες ΠτΔ για αποτροπή νέων μεταναστευτικών οδών λόγω Μέσης Ανατολής


Και το ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Δόθηκαν οδηγίες για λήψη μέτρων – «Για εμάς αυτό το οποίο συμβαίνει στην περιοχή είναι ιδιαίτερα», διαμήνυσε ο ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ: Προτεραιότητα η ασφάλεια στην Κύπρο αλλά και Κυπρίων πολιτών στην περιοχή


Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η ασφάλεια τόσο στην Κύπρο, όσο και των Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την Τετάρτη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας της Κύπρου: Σε ετοιμότητα μεταγωγικά C-130 για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο, αν χρειαστεί…


File Photo: Φωτογραφία που εικονίζει αεροπλάνο C- 130 να πραγματοποιεί αεροδιακομιδή. ΑΠΕ- ΜΠΕ,ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ, STR

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους)

Tον σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή τόνισε η νέα Γαλλίδα Πρέσβειρα


Tον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας, σε μία περίοδο μεγάλης αναταραχής στη Μέση Ανατολή, τόνισε η νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Κλέλια Σεβριέ - Κολάτσκο.

Να διαφυλαχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού: Η Μεγαλόνησος γιόρτασε την επέτειο της Εθνικής της Ανεξαρτησίας με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση (videos)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 64ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου ως της ημέρας ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Εθνική Φρουρά: Επίσημη πρώτη των νέων πυραύλων SPIKE

Γιάννης Νικήτας

Στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Εθνική Φρουρά επέδειξε για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα ισραηλινής προέλευσης αντιαρματικά όπλα SPIKE LR2 μέγιστου βεληνεκούς 5,5 χιλιομέτρων επί  οχημάτων ENOK της γερμανικής ACS. 

USV εγχώριο, διότι η Πορτογαλία μπορεί (vid.)


Το Πορτογαλικό Ναυτικό παρουσίασε ένα νέο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας (USV) με την ονομασία Trator Do Mar, στην Άσκηση του ΝΑΤΟ «REPMUS 24» (Robotic Experimentation and Prototyping with Maritime Unmanned Systems).

Πολεμικό Ναυτικό: Οι απαραίτητες διευκρινήσεις για Sylver, Scalp Naval και ASTER

Γιάννης Νικήτας

H μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της MBDA στο Παρίσι στα πλαίσια του Euronaval Press Tour 2024, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις. 

Super Vita: Ο εκσυγχρονισμός των πυραυλακάτων στις εξοπλιστικές προτεραιότητες του Στόλου – Το κόστος και η διαμόρφωση


* Του Κώστα Σαρικά 

Ψηλά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Στόλου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, ο εκσυγχρονισμός των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚΒ) Super Vita κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ».

Οι μετανάστες πάνε ή δεν πάνε φαντάροι;


του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

    ΄Η πάνε μόνο οι Έλληνες; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε μια μειοψηφία, οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα και εν συνεχεία  νομιμοποιήθηκαν, καταργούν την ισότητα μεταξύ των πολιτών, αλλά και το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα, αφού θεμέλιό του είναι η ισότητα, η τυπική έστω, που όμως παρέχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να διεκδικήσει κάποιος και την ουσιαστική.

Σχέδιο για να γίνουν πιο ελκυστικές οι Ένοπλες Δυνάμεις στους νέους


Το γεγονός ότι φέτος οι στρατιωτικές σχολές κατέγραψαν ιστορικό χαμηλό στην εισαγωγή σπουδαστών έχει κινητοποιήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθούν να βρουν τρόπους για να κάνουν πιο ελκυστικές τις Ένοπλες Δυνάμεις στους νέους.

Του Χρήστου Μαζανίτη

ΚΥΣΕΑ: συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό για απομάκρυνση των Ελλήνων από το Λίβανο και μεταναστευτικό

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά στο μεσανατολικό» είναι η εκτίμηση των κυβερνητικών στελεχών, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αναφορικά με την κλιμάκωση στη Μέσα Ανατολή.

Με μαύρα βέλη με σπρέι κατευθύνουν τους λαθρομετανάστες μέσα από τα χωριά του Έβρου

Αδιανόητο θράσος των λαθροδιακινητών στον Έβρο!

Βαγγέλης Λάσκαρης

Οι Αλβανοί σηκώνουν «μπαϊράκι» στα Σκόπια «εξευτελιζόμαστε!»


Οκτώβριος 2, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στο κέντρο της πόλης Ντεμπάρ της Βόρειας Μακεδονίας έχει τοποθετηθεί σήμερα πανό που γράφει «Οι Αλβανοί εξευτελίζονται σε σημείο που πατιέται το αίμα των πεσόντων αγωνιστών!». Γύρνα πίσω, διοικητά, Αλί Αχμέτι!». 

Αλβανός απείλησε Σέρβους δημοσιογράφους «με σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού»


Οκτώβριος 2, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Tanjug” έλαβε μια απειλητική επιστολή στο e-mail του, ανέφερε το ίδιο το πρακτορείο.

«Επίθεση» Ερντογάν στον Νετανιάχου: Η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία - «Ονειρεύεται να κατακτήσει την Γη της Επαγγελίας»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει στη Γάζα, θα βάλει στόχαστρο την Ανατολία δήλωσε ο Τούρκος

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ανεπιθύμητος» στη χώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες


Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κηρύχθηκε «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) στο Ισραήλ, το οποίο του προσάπτει ότι δεν καταδίκασε ονομαστικά το Ιράν για τη μαζική του επίθεση χθες, Τρίτη, το βράδυ κατά του Ισραήλ.

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ


Ένας 26χρονος Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας.

Πρεσβεία Ισραήλ: Απεχθής η δολοφονία Έλληνα πολίτη από Παλαιστίνιους τρομοκράτες


Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ίωνα Καρούση, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Γιάφο από Παλαιστίνιους τρομοκράτες, όπως αναφέρει, εξέφρασε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

ΥΠΕΞ για την ιρανική επίθεση: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού του Ισραήλ


Ηελληνική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο X το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ανώτατη ελληνική διπλωματική πηγή: Ελληνική πρωτοβουλία για συγκρότηση ομάδας task force με Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ


Σε «οριακό σημείο» ως προς την κλιμάκωσή της βρίσκεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή.

Το Ιράν απειλεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή!


Οι Ιρανοί απειλούν να καταστρέψουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Αζερμπαϊτζάν, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στις δικές του.

Η Αγορά Ανησυχεί για Ισραηλινό Χτύπημα στις Ενεργειακές Υποδομές του Ιράν –Τί Φοβάται το Ριαντ


Του Αδάμ Αδαμόπουλου

Την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται από το πρωί εν αναμονή της επικείμενης ανταπάντησης του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης, 1ης Οκτωβρίου 2024, με τα futures του Brent του διεθνούς benchmark να ξεπερνούν το –χαμηλό εισέτι- φράγμα των 75 δολαρίων ανά βαρέλι (ενδοσυνεδριακά, η τιμή για παραδόσεις επόμενου μήνα φθάνει στα 75,87 δολάρια ανά βαρέλι, στις 17:00 ώρα Ελλάδος), στην Σαουδική Αραβία, ορισμένοι ανησυχούν για την εξέλιξη των τιμών  του αργού, αλλά για άλλους λόγους. 

«Εκδίκηση» ετοιμάζει το Ισραήλ, φόβοι για πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα


Σοφία Ζαφείρη

Δεν αποκλείονται κτυπήματα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν. Ένας Έλληνας νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. «Το Ιράν έκανε ένα τεράστιο λάθος», τόνισε ο Νετανιάχου.

Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου με ανώτερα στελέχη του στρατού - Στο τραπέζι η απάντηση στο Ιράν

O Μπενιαμίν Νετανιάχου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

Επιμέλεια - Μαρία Κολώνα - CNN Greece

Σύσκεψη κορυφής με στελέχη ασφαλείας έχει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το μεσημέρι της Τετάρτης (2/10) ενώ όλη η υφήλιος περιμένει την απάντηση του Τελ Αβίβ στο χτύπημα της Τεχεράνης. 

Μέση Ανατολή: Θέμα χρόνου η ισραηλινή ανταπάντηση


Το Ισραήλ φέρεται να έχει ήδη ειπλέξει τον τρόπο, με τον οποίο σύντομα θα απαντήσει στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν. Ερωτήματα για τη στάση του Λευκού Οίκου.

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ - Τον πρώτο νεκρό στρατιώτη ανακοίνωσαν οι IDF


Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν από την ανατολική πλευρά της πόλης Μαρούν αλ-Ρας, ενώ οι μάχες συνεχίζονται. 

Νέο ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός καλεί σε νέες εκκενώσεις

Καπνός υψώνεται από την περιοχή Χουεϊφάτ στην νότια Βηρυτό AP Photo/Hussein Malla

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί νέο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών επιδρομών, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI.

Ισραήλ: Παραδέχεται ότι χτυπήθηκαν αεροπορικές βάσεις από την επίθεση του Ιράν – «Δεν χάσαμε κανένα μαχητικό»


Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) παραδέχθηκε σήμερα ότι ορισμένες αεροπορικές βάσεις χτυπήθηκαν χθες, από την επίθεση με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν.

CNN: Το οπλοστάσιο του Ιράν - «Ακτινογραφία» στους πυραύλους που εκτόξευσαν στο Ισραήλ


Το Ιράν προχώρησε στη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει ποτέ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας χθες Τρίτη περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους προς διάφορους στόχους. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν από τα αντιπυραυλικά συστήματα που διαθέτουν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς λειτουργεί η αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ: Iron Dome, David's Sling και Arrow


Το Ισραήλ διαθέτει πολλά συστήματα αεράμυνας, το καθένα σχεδιασμένο να αναχαιτίζει εισερχόμενους πυραύλους σε διαφορετικά ύψη και αποστάσεις με πιο γνωστό το Iron Dome

LIVE: Σενάρια τρόμου για τις επόμενες κινήσεις Ισραήλ και Ιράν – Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξυπνά στη Δύση


Σκληρά αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ - Η Μέση Ανατολή σε πλήρη ανάφλεξη - Πού οδηγούμαστε

Η Μέση Ανατολή στην κόψη του ξυραφιού και η ΕΕ προσπαθεί να ισορροπήσει


1η Οκτωβρίου 2024 εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ 
Anadolu via Getty Images

Δεν είναι λίγοι εκείνοι τόσο στη Δύση (ΗΠΑ και ΕΕ) όσο και στη Μέση Ανατολή που επιθυμούν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Τεχεράνη.

Ιράν: Δριμεία επίθεση Χαμενέι - «Ρίζα του κακού Ευρωπαίοι και Αμερικανοί - Να εξαφανιστούν από τη Μέση Ανατολή»


Ώρες αφότου το Ιράν εκτόξευσε ένα μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων με στόχο τις στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και απείλησε με περαιτέρω επιθέσεις σε περίπτωση αντιποίνων, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, την Τετάρτη είπε ότι όλες οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα τερματιστούν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες σταματούσαν να παρεμβαίνουν και έφευγαν από τη Δυτική Ασία.

Ήττα… Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τη Βούχλενταρ

Τα ουκρανικά στρατεύματα έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Βούχλενταρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, για να μην περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανατολική στρατιωτική διοίκηση.

Ζαχάροβα: Δεν βλέπουμε κανένα νόημα στο διάλογο με την Ουάσινγκτον


Η Ρωσία απέρριψε το ενδεχόμενο πυρηνικών συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενη τη στάση της Ουάσινγκτον σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ζελένσκι: Εντάθηκε η παραγωγή όπλων, εφικτή η κατασκευή 4 εκατ. drones ετησίως


Υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του ολοκληρωτικού πολέμου και τα ρωσικά πλήγματα, οι Ουκρανοί κατάφεραν να χτίσουν ουσιαστικά μια νέα αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Μια άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία δεν αποτελεί λύση


Της Συντακτικής Ομάδας του Bloomberg Opinion

Οι λεπτομέρειες του "σχεδίου νίκης" του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Όμως ο Ζελένσκι είναι βέβαιος για ένα πράγμα: Ότι μόνο μια ισχυρή Ουκρανία μπορεί να αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τρία σενάρια εισβολής ρωσικού στρατού στις χώρες της Βαλτικής (ρωσικό δημοσίευμα)


Οκτώβριος 2, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μόσχα.

Μέχρι το τέλος του τρίτου έτους της ειδικής επιχείρησης για τη βοήθεια του λαού του Ντονμπάς, της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας, η χώρα μας (σημ.:Ρωσία) έφτασε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προοπτική μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με το μπλοκ του ΝΑΤΟ, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που ασχολείται με την άμυνα.

Ο Σι διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως είναι έτοιμος να «αναπτύξει» περαιτέρω τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας


Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι έτοιμος να «αναπτύξει» περαιτέρω τη διμερή συνεργασία του Πεκίνου και της Μόσχας, με την ευκαιρία ανταλλαγής συγχαρητηρίων για την 75η επέτειο από την αποκατάσταση διμερών διπλωματικών σχέσεων, σύμφωνα με κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης.