Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διαβήματα Τούρκων ότι τα δικά μας !!!F-16 τους… παρενοχλούν!!!

Να θολώσουν τα νερά στο Αιγαίο και να μπερδέψουν τους Ευρωπαίους για τις προκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας επιχειρούν οι Τούρκοι, υποστηρίζοντας ότι  τους… παραβιάζουμε εμείς, αλλά και καταθέτοντας διπλό διάβημα!
Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, τα ελληνικά F-16 από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και χθες παρενόχλησαν 9 φορές επί 22 λεπτά συνολικά τα τουρκικά F-16, τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις ξεχωριστά ΝΔ της Λέσβου, δυτικά της Χίου και νότια αυτής στο «διεθνή» εναέριο χώρο. Κατά τις παρενοχλήσεις τα «κλείδωσαν» 7 φορές στα ραντάρ- δηλαδή ότι τους στοχεύουν με τους πυραύλους τους.

"Μουδιασμένη" αντίδραση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

«Μουδιασμένη» είναι η αντίδραση του Χ.Α. απέναντι σε όσα έγιναν γνωστά από τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ευθυγραμμισμένος με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο Γενικός Δείκτης κινείται με εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν υπερβαίνει τις 9 μονάδες, ενώ πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών κινείται ο δείκτης των τραπεζών, με απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 1,59%.

Αναλυτές κάνουν λόγο για «θολή» ατμόσφαιρα τόσο στο ελληνικό ταμπλό όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αποτελούν ικανή συνθήκη αλλαγής του κλίματος αβεβαιότητας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για όσα ακόμα συζητούνται στις Βρυξέλλες, ωστόσο η προδιάθεση απέναντι στα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου είναι μάλλον αρνητική.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο.

Στις 13:02, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 259,28 μονάδες, καταγράφοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 92,01 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,20%.

Την ίδια ώρα, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 180.938 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνει η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,38%, οι Επενδυτικές 1,76%, η Κύρια Αγορά 0,12% και οι Τράπεζες 0,06%.

Ρωσικά πολεμικά πλοία σε Κύπρο – Συρία

Ρωσικά πολεμικά πλοία  σε Κύπρο – Συρία
 Tου Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Ντόμινο διπλωματικών εξελίξεων προκαλεί η αποστολή επτά πάνοπλων
πολεμικών σκαφών του Ρωσικού Βορείου Στόλου στην περιοχή της Κύπρου

Επτά πάνοπλα πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως απάντηση στις τελευταίες προκλήσεις της αμερικανικής πλευράς σε θέματα όπως είναι αυτό της αντιπυραυλικής ομπρέλλας, των εκλογικών αποτελεσμάτων και των εξελίξεων στην Εγγύς Ανατολή και ειδικά στη Συρία.
«Οι Αμερικανοί δεν αντελήφθησαν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Βορείου Στόλου Βαντίμ Σέργκα ότι ρωσική αρμάδα αναχωρεί από τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου προορίζεται να μείνει για καιρό» σημείωναν στο “Νewsbomb.gr” ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία.

Εξώδικο τράπεζας σε ανήλικο!!!

Εξώδικο τράπεζας σε ανήλικο!
Προκλητική, καταχρηστική και πέρα από κάθε λογική ήταν η πρακτική τράπεζας η οποία επέδωσε εξώδικο σε ανήλικο παιδί για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο!
Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης.
Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης ‘το εξώδικο’ επεδόθη στον 16χρονο γιο του δανειολήπτη παρουσία του δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας."

Νικητές και ηττημένοι (;) Οι Βρετανοί για την «ευρω - απομόνωσή» τους

Έπειτα από διαβουλεύσεις, με ηγετική φυσιογνωμία τον γάλλο-γερμανικό άξονα, οι ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ, πλην της Σουηδίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας που θέλουν να συμβουλευθούν τα κοινοβούλιά τους, προτού καταλήξουν στην οριστική τους θέση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα συμφωνία,  βάσει της οποίας θα επιβληθεί κεντρικός έλεγχος στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της.

Εκτός σχεδίου ΕΕ και η Βρετανία, η οποία, έτσι κι αλλιώς ήταν αντίθετη με όλα αυτά και βροντοφώναζε πως δεν θα συμφωνήσει στην υλοποίηση και επιβολή τους, ακόμα κι αν απομονωθεί, τελείως, από τους λοιπούς Ευρωπαίους…. Και συνέβη.

Δεν παίζονται οι Βρετανοί «Ο... Πάπας Μάριο στο ευρωπαϊκό μπορντέλο…»

Ως... το διαχειριστή ενός πανευρωπαϊκού … «οίκου ανοχής» παρουσιάζει  τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο αρθρογράφος της στήλης Charlemagne (Σ.Σ: «Καρλομάγνος) του γνωστού οικονομικού περιοδικού Economist σε άρθρο του με τίτλο: «Pope Mario in the euro-bordello», δηλαδή «ο Πάπας Μάριος στο ευρω-μπορντέλο».

Με δεδομένο πως η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε ουσιαστικά να προσφέρει στις αγορές μια δυναμική, τελειωτική και πειστική λύση στο πρόβλημα χρέους ο αρθρογράφος του περιοδικού θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμα και με το το επίσημο ανακοινωθέν τους, «ρίχνουν» το μπαλάκι των ευθυνών για στήριξη του ευρώ στην ΕΚΤ και στον πρόεδρό της.

Ευρώπη χωρίς την Βρετανία;

Έξω από το «παιχνίδι» μένει μόνο η Βρετανία, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι  οποίες αναφέρουν ότι τελικά οι 26 από τις 27 χώρες θα αποδεχτούν τη συμφωνία της δημοσιονομικής ένωσης.

Το τελικό κείμενο της Συνόδου θα έχει την υπογραφή των 26 ηγετών, πράγμα που σημαίνει ότι η στάση του Κάμερον οδήγησε στην απομόνωση της Βρετανίας, την ώρα που το γαλλογερμανικό σχέδιο γινόταν δεκτό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Από το βράδυ της Πέμπτης είχαν προηγηθεί δεκάωρες αδιέξοδες συζητήσεις επί συζητήσεων από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέληξαν σε συμφωνία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ν.Λυγερός "Στρατηγική και Οικονομία"

                                                            Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
                                                     με θέμα: "Στρατηγική και Οικονομία"
                                                              στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
                                                                 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ξανά κάτω από τις 12.000 μονάδες ο Dow Jones


  Dow11.997,70-198,67 -1,63%  



  Nasdaq2.596,38-52,83 -1,99%  

Η Wall Street χθες
Ξεθώριασαν οι ελπίδες για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οδηγώντας τους βασικούς δείκτες της Wall Street κοντά σε χαμηλά ημέρας, παρά το μίνι ράλι που σημειώθηκε μετά τη διαρροή του προσχεδίου της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Με πτώση σχεδόν 200 μονάδων, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε το επίπεδο των 12.000 μονάδων, ωστόσο διατηρεί μικρά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι 10 κλάδοι μετοχών που απαρτίζουν τον ευρύτερο S&P 500, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον χρηματοπιστωτικό κλάδο που υποχώρησε 3,6%.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi που διέψευσαν τις επενδυτικές προσδοκίες για μια, πιο επιθετική, πολιτική νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισκιάζοντας τα θετικά μάκρο από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.