Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Φθινοπωρινές εικόνες στον ποταμό Αώο - Μία μαγευτική διαδρομή σε ένα από τα καθαρότερα ποτάμια - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι από τα καθαρότερα ποτάμια σε όλη την Ευρώπη, διαθέτοντας συνάμα και μία μαγευτική διαδρομή. Είναι ο ποταμός Αώος, ο οποίος μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς το τοπίο σε όλη τη διαδρομή του είναι μαγευτικό, παίζοντας κάθε φορά με τα χρώματα της φύσης.
Ο Αώος ξεκινάει το ταξίδι του από τη Βόρεια Πίνδο - απ’ όπου πηγάζει - και διαρρέει μια μεγάλη περιοχή (έχει συνολικό μήκος 260 χιλιόμετρα, με τα λιγότερα χιλιόμετρα να είναι στην Ελλάδα), καταλήγοντας σε μία ξένη θάλασσα και συγκεκριμένα την Αδριατική.
Ο ποταμός περνά ανάμεσα στα όρη Τύμφη και Σμόλικα μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και νοτιοδυτικά της Κόνιτσας εισέρχεται στην Αλβανία, αφού έχει συναντήσει τα νερά των ποταμών Βοϊδομάτη και Σαραντάπορου.

Λεοντίδες

Οι Λεοντίδες είναι βροχή διαττόντων αστέρων (αλλιώς μετέωρα ή πεφταστέρια), που κορυφώνεται κάθε χρόνο τις βραδινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου.
Βροχή διαττόντων αστέρων (αλλιώς μετέωρα ή πεφταστέρια), που διαρκεί κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου και κορυφώνεται τις βραδινές ώρες της 17ης προς τη 18η Νοεμβρίου (2018) στο βόρειο ημισφαίριο, οπότε είναι ορατή και στην Ελλάδα, αν ο ουρανός είναι καθαρός.
Οι Λεοντίδες είναι μία μέσης θεαματικότητας βροχή διαττόντων, που όμως κατά καιρούς εξελίσσονται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές. Συνήθως «παράγουν» 15 πεφταστέρια ανά ώρα, αλλά κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζουν ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες μετέωρα την ώρα. Οι πιο πρόσφατες θεαματικές χρονιές τους ήταν το 1966 και το 2001.

“Η Τουρκία να εγκαταλείψει την βάναυση παραχάραξη της Ιστορίας…”

Μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την τακτική της βάναυσης παραχάραξης της Ιστορικής Αλήθειας και να σεβαστεί την Κυριαρχία, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Πηνειού στη Γαστούνη Ηλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία

Σε αναβρασμό στα κατεχόμενα για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους από ΕΛΑΜ(Βίντεο)

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει, με γραπτή του δήλωση, ότι μέλη «του ρατσιστικού και φασιστικού ΕΛΑΜ» έκαψαν  "σημαία" του ψευδοκράτους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το συμβάν.  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί κάνει λόγο στη δήλωση του «για ένα ακόμη λάθος αυτής της οργάνωσης η οποία», όπως αναφέρει, «δεν ανέχεται και δεν σέβεται τους Τ/κ και τα σύμβολά τους».

Εξοπλιστική ρελάνς από την Ελλάδα: «Ασπίδα» προστασίας στο Αιγαίο με τεθωρακισμένα, φρεγάτες & drones – Ανεβαίνουν επίπεδο οι ΕΔ

Κάτι κινείται στις ΕΔ. Η αλήθεια είναι για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας, πως η Τουρκία έχει ξεφύγει στον τομέα των εξοπλιστικών. 

Ήδη χθες, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, ξεκίνησαν οι επίγειες δοκιμές για τα UAV Akinci. 
H χώρα μας λόγω μνημονίων, αλλά κυρίως λόγο φοβικών συνδρόμων, έμεινε αρκετά πίσω τα την τελευταία δεκαετία. 
Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν έκαν απολύτως τίποτα για να αναβαθμίσουν το Ελληνικό Στρατό και τώρα τρέχουμε!
Όμως φαίνεται πως τελικά θα υπάρχει αναβάθμιση τόσο στο ΠΝ, όσο και στην ΠΑ με την αναβάθμιση των F-16 σε Viper.