Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΝΔΙΜΒΟΥΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ!


Μπορεί στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της μίζερης Ελλάδας του 21ου αιώνα να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα άγαλμα του μέγιστου των Ελλήνων Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην ''Αθήνα του Βορρά'' όμως , στο Ενδιμβούργο της Σκωτίας στέκει περήφανα ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη από τον 19ο αιώνα!!!...Να σημειωθεί ότι το Ενδιμβούργο έχει το προσωνύμιο ''Αθήνα του Βορρά'' εξ'αιτίας των πολλών κτηρίων της πόλης που είναι κτισμένα σύμφωνα με την περίτεχνη αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική σε αντίθεση με εμάς τους...''εξυπνάκιδες'' νεοέλληνες που έχουμε γεμίσει τις πόλεις μας με κακαίσθητα γκρίζα μπετά.

Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου - Γλυπτά και αγάλματα

Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου - Γλυπτά και αγάλματα
Από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο «Αγόρι που προσεύχεται» και από την «Πληγωμένη Αμαζόνα» στον «Αρπιστή», κομμάτια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας βρίσκονται διασκορπισμένα στις πέντε ηπείρους
Τα βλέμματα στραμμένα στην Αμφίπολη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού περιμένουν το επόμενο νέο από τον Τύμβο Καστά και όλοι οι απλοί άνθρωποι ειδικοί και μη, αγωνιούν για τον «ένοικο» που κρύβει εδώ και χιλιετίες ο τάφος.
Αναμφισβήτητα ο τύμβος της Αμφίπολης είναι η αρχαιολογική ανασκαφή της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας, η σκαπάνη των αρχαιολόγων έχει φέρει προς το παρόν πολύ σημαντικά ευρήματα που αφήνουν άφωνους ακόμα και τους καλύτερα διαβασμένους. Οι δυο εξαιρετικής ομορφιάς και τεχνικής Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν στον δεύτερο θάλαμο του ταφικού μνημείου, έφεραν στο νου ξανά, την περίφημη «έκτη Καρυάτιδα» του Ερεχθείου της Ακρόπολης, που στέκει μόνη στο Βρετανικό Μουσείο, μακριά από τις «αδερφές» της.

Μενδώνη: Ενδείξεις για τέταρτο θάλαμο στην Αμφίπολη

Είπε ότι τα ευρήματα του μνημείου «θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα το υπουργείο Πολιτισμού νέες φωτογραφίες από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, καθώς χθες οι ανασκαφείς κατάφεραν να αποκαλύψουν ολόκληρα τα σώματα των επιβλητικών αγαλμάτων.

Την ίδια ώρα και ενώ οι εργασίες ανασκαφής στον τύμβο Κάστα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε λόγω για ενδείξεις αναφορικά με τέταρτο θάλαμο στο ταφικό μνημείο.

Αμφίπολη: Δείτε ολόκληρες τις Καρυάτιδες-Εχουν ύψος 2,27 μέτρα

Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις - Βρήκαν πόρτα και στον τέταρτο τοίχο.
Νέες, εκπληκτικές φωτογραφίες από τις Καρυάτιδες που βρέθηκαν μέσα στον τύμβο Κάστα της Αμφίπολης έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι ανασκαφές έφεραν στο «φως» ολόκληρα τα σώματα των επιβλητικών αγαλμάτων τα οποία έχουν ύψος 2,27, φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο και φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα.

Το Κυπριακό στο μενού της συνάντησης Αναστασιάδη - Κέρι


Νέα Υόρκη: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει απόψε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Θα συζητηθούν επίσης διμερή ζητήματα και οι αναβαθμισμένες σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου) στην κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου.

Αργότερα απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κύπρος:Έξοδο από το μνημόνιο πριν το τέλος του 2015, βλέπει ο ΠτΔ

Λονδίνο: Για την οικονομία και το εθνικό θέμα, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμή του στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου από την Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα, της οποίας αναγορεύθηκε «Προστάτης». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα καθοδόν για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αναφορά του για την οικονομία ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Εάν όλα προχωρήσουν όπως έχουμε σχεδιάσει, θέλω να σας πω, χωρίς υπερβολή και χωρίς καμία δόση αβασίμου αισιοδοξίας, ότι ευελπιστώ ότι προ του τέλους του 2015 θα είμαστε σε θέση να βρεθούμε εκτός μνημονίου, να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Αρκεί να καταλάβουμε ότι η συνεισφορά του καθενός αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι πολύτιμη».

Άιντα στο «Φ»: «Εάν δεν πίστευα ότι θα πετύχω δεν θα το ρίσκαρα»

Λευκωσία: Ο νέος ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, δηλώνει ευθέως ότι η λύση πρέπει να είναι συμβατή με την ΕΕ. Ο κ. Άιντα σημειώνει σε συνέντευξή του στον «Φ», ότι πολλά από τα ερωτήματα που εγείρονται σήμερα, θα απαντηθούν μέσα από την ΕΕ. Την ίδια ώρα τονίζει ιδιαίτερα πως δεν μπορεί να επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα χωρίς το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επισήμανε πως το μελλοντικό κράτος της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα είναι μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι στους οργανισμούς αυτούς υπάρχει ισχυρή δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα μυστικά του βυθού



Στο βυθό του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν καταλήξει πολλά αεροσκάφη που συμμετείχαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πολεμικά αεροσκάφη κάθε τύπου και χρήσης, βομβαρδιστικά, καταδιωκτικά, μεταγωγικά και υδροπλάνα, αποτελούν λίγα μόνο από τα υποβρύχια εκθέματα των ελληνικών βυθών, πολλά από τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα, σιωπηλοί μάρτυρες των μονομαχιών που εκτυλίχθηκαν στους ουρανούς της Ελλάδας.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι μόνο κατά το δεκαήμερο κατά το οποίο μαινόταν η Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941, σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, οι απώλειες των Γερμανών ανήλθαν σε 220 τελείως κατεστραμμένα αεροσκάφη και 150 περίπου με σοβαρές ζημιές.

Αίγυπτος: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στο Κάιρο

Δύο αστυνομικοί τα θύματα από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού - Έξι τραυματίες εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Εκρήξεις και σε άλλες περιοχές.Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην καρδιά του Καΐρου έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αιγυπτιακού Τύπου, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμα έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ρέγκλινγκ: Καμία πολιτική διάθεση σε ΕΕ-ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

"Δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση, ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM/EFSF), που είναι υπεύθυνος για τον δανεισμό της χώρας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ξένους δημοσιογράφους, στα γραφεία του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την Καθημερινή. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι μια επέκταση της ωρίμανσης και μια μικρή μείωση επιτοκίων στα διμερή δάνεια και όχι στα δάνεια του EFSF. «Δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει βιασύνη και δεν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει και καμία ανάγκη ακόμα και γι’ αυτές τις μικρές παρεμβάσεις», είπε.

Σκωτία: Καταγγελίες για νοθεία από τους Ρώσους -Η αστυνομία ερευνά 10 περιπτώσεις νοθείας (ΒΙΝΤΕΟ)

O Iγκόρ Μπορίσοφ είναι ένας από τους τέσσερις διαπιστευμένους Ρώσους παρατηρητές στο Εδιμβούργο. Είπε ότι η διαδικασία καταμέτρησης υπολειπόταν των «αποδεκτών διεθνών αρχών». Ισχυρίστηκε ότι λόγω του μεγέθους του δωματίου ήταν «αδύνατο» να παρακολουθήσουν τι συνέβαινε. Άλλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Twitter που έδειχναν νοθεία.

Oι Ρώσοι παρατηρητές ισχυρίζονται το σκωτσέζικο δημοψήφισμα ήταν στημένο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ήταν σύμφωνη με τις «γενικά αποδεκτές διεθνείς αρχές των δημοψηφισμάτων», σύμφωνα με τον Ιγκόρ Μπορίσοφ, ο οποίος παρακολουθούσε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να στο Royal Highland Centre του Εδιμβούργου.