Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Μυκήνες λέγεται η δυτικωτέρα νήσος των Νήσων Φερόες φίλες και φίλοι μου. Μυκήνες !!! Αυτά θά 'πρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, αυτά...


Μυκήνες λέγεται η δυτικωτέρα νήσος των Νήσων Φερόες φίλες και φίλοι μου. Μυκήνες !!! Αυτά θά 'πρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, αυτά...

Οπαδοί ΑΠΟΕΛ: «Αφού σας πονά, δείτε την ξανά»

Με τον δικό τους τρόπο επιχείρησαν να «απαντήσουν» οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην κριτική που δέχθηκε κυρίως ο Γιώργος Μερκής

για το γεγονός πως πανηγύριζε με ελληνική -και όχι κυπριακή- σημαία μετά τη νίκη των γαλαζοκιτρίνων επί της Καραμπάχ στο Μπακού.


Φίλοι των γαλαζοκιτρίνων που βρέθηκαν στο νότιο πέταλο στον αγώνα με τον Άγιαξ ανήρτησαν αρκετές ελληνικές σημαίες και μαζί ένα πανό το οποίο έγραφε:

Καταστρέφεται ο Αμαζόνιος – Ο «πνεύμονας» του πλανήτη κινδυνεύει

Οι καπνοί από την Αμαζονία και τη φωτιά από τον άλλο δασικό πνεύμονα του Παντανάλ, συμβάλλουν στη «φυσική καταστροφή, με τον ουρανό να σκοτεινιάζει περισσότερο από το κανονικό».Ξαφνικά στις τρεις το απόγευμα ο ήλιος σαν να βασίλεψε πάνω από το Σάο Πάολο. Μπορεί η μεγαλούπολη στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας να απέχει 3.000 χλμ από την Αμαζονία, όμως την περασμένη Δευτέρα ένιωσε τα αποτελέσματα της ανεύθυνης και δόλιας πολιτικής απέναντι στα δάση και τη ζούγκλα της χώρας.
Ο κακός καιρός και οι πυρκαγιές, που καίνε επί μέρες απέραντες εκτάσεις, έχουν απλωθεί στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ—φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη—ήταν οι κύριοι λόγοι για το νέφος τέφρας που απλώθηκε πάνω από το Σάο Πάολο.

Μπόρις Τζόνσον και Ανγκελα Μέρκελ συζήτησαν το Βrexit -Αμετακίνητος ο Βρετανός - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Φωτογραφία: AP Photos
Βέβαιος πως μπορεί να πετύχει μια συμφωνία εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του, με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Αυτό που μοιάζει αδύνατο αρχικά σε μια διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, αποδεικνύεται πιθανό στο τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ελαφόνησος - Η απόφαση Χαρδαλία για τη διαχείριση των συνεπειών από την καταστροφική δασική πυρκαγιά

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε τον δήμο Ελαφονήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά στις 10 Αυγούστου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς «κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τον δήμο Ελαφονήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,

Η στρατηγική σημασία της Γροιλανδίας

Του Ν. Λυγερού

Μπορεί οι περισσότεροι να άκουσαν πρόσφατα για τη Γροιλανδία λόγω των δηλώσεων του Αμερικανού Προέδρου αλλά οι πιο ειδικοί ξέρουν τη στρατηγική σημασία αυτού του νησιού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αφού οι Αμερικανοί είχαν ήδη δημιουργήσει μια βάση το 1941, η οποία ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ το 1951, δηλαδή δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του. Μάλιστα το 1961 είχε 10.000 άτομα για προσωπικό. Και το 2004 η κυβέρνηση της Δανίας υπέγραψε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που της επέτρεπαν να ενισχύσει τη βάση και να εκσυγχρονίσει το σύστημα αντιπυραύλων. Όσον αφορά στη σχέση της Γροιλανδίας με τη Δανία, τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον εξής τρόπο.

Ενίσχυση Ελληνογαλλικών σχέσεων - Η αντιδημοκρατική Τουρκία

Ενίσχυση Ελληνογαλλικών σχέσεων
Του Ν. Λυγερού

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ετοιμάζεται να ενισχύσει τις ελληνογαλλικές σχέσεις και αυτό το σενάριο θεωρείται πολύ θετικό από την πλευρά της Γαλλίας. Άλλωστε η Γαλλία βλέπει θετικά την Ελλάδα, διαχρονικά και το έχει αποδείξει και μέσω των συνομιλιών της με τη Γερμανία από την αρχή της κρίσης. Η Γαλλία λέει επίσημα μάλιστα ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Αυτά γίνονται με τον πιο χειροπιαστό τρόπο, αφού η Γαλλία είναι παρούσα στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 μέσω της Total μαζί με την Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και

Η ελληνική ΑΟΖ ως μοχλός εξέλιξης - Η συμβολή της έννοιας της γενοκτονίας

Η ελληνική ΑΟΖ ως μοχλός εξέλιξης
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί να βλέπουμε συνεχώς τις εξελίξεις μέσω των θαλάσσιων περιοχών αλλά σπάνια καταλαβαίνουμε ότι αυτό γίνεται χάρη στην ελληνική ΑΟΖ. Διότι χωρίς αυτή θα ήμασταν περιορισμένοι στα 12 Ναυτικά Μίλια, τα οποία στην Ελλάδα παραμένουν 6 Ναυτικά Μίλια.

 Ενώ τα στρατηγικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται αποκλειστικά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με άλλα λόγια η ΑΟΖ αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα.