Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΠΠΟ: Τρεις ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίσθηκαν από την Ατλάντα των ΗΠΑ


 Τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, ύψους 0,55μ. και πλάτους 0,60μ. Αρχές 4ου αι. π.Χ.

Στις 13 Σεπτεμβρίου επαναπατρίσθηκαν από τις ΗΠΑ τρεις ελληνικές αρχαιότητες που είχαν απομακρυνθεί από την Ελλάδα σε άγνωστο χρόνο και κατέχονταν από Αμερικανό πολίτη. Πρόκειται για:

ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ & ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ


Το μισανδρικό αφήγημα του φεμινισμού απαγορεύει οποιαδήποτε αναφορά στο ιστορικό τραύμα των αντρών.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ (ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ)


Συμφωνα με τον Ν.53/1974-ΦΕΚ256/Α το Κρατος και το σχολειο ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να σεβαστουν τις θρησκευτικες και φιλοσοφικες πεποιθησεις των γονεων που θελουν να μεταλαμπαδευσουν στα παιδια τους. Εννοιες οπως κοινωνικη κατασκευη του φυλου, ταυτοτητα φυλου,εμφυλη ταυτοτητα, πρωιμη σεξουαλικη μυηση του παιδιου, κλπ ειναι ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ και εμπιπτουν σε φιλοσοφικες πεποιθησεις. Συνεπως, εχετε καθε δικαιωμα ως γονεις να απαιτησετε την εξαιρεση του παιδιου σας απο τις παραπανω ανοησιες (που αποτελουν θεωριες μιας ακραιας πολιτικης ιδεολογιας και σαφεστατα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ θεση στο σχολειο των παιδιων μας. Ποσο μαλλον οταν απευθυνονται σε παιδια απο 6 ετων)

Αψυχολόγητη Εμμονή στην Πολιτική τού Κατευνασμού


Σεπτέμβριος 18, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η  επεκτατική πολιτική τής Τουρκίας σε βάρος τού Ελληνισμού,  πηγάζει από τον ιερό όρκο της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης το 1920, περί ανασύστασης τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Ελλάδα, η Τουρκία και ο γόρδιος δεσμός του Κυπριακού

Λευκωσία - Άνδρες του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024. Πενήντα χρόνια μετά τη τουρκική εισβολή.
VIA ASSOCIATED PRESS
Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν μια αναθεώρηση της προσέγγισης Αθήνας και Λευκωσίας στην επίλυση του Κυπριακού.

Πέτρος Θωμόπουλος, Αρθρογράφος
Διεθνολόγος

«Tα στοιχεία που κρύψαμε» κρύβουν και τις «δικές» μας ενοχές…


Σεπτέμβριος 18, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

«Τα τουρκικά εγκλήματα δεν είναι στο Netflix είναι στα στοιχεία που κρύψαμε» ήταν ο τίτλος του άρθρου του συνάδελφου Άριστου Μιχαηλίδη στον «Φ» στις 7.9.24.

ΥΠΕΝ και Chevron ανακοίνωσαν συζητήσεις τους επόμενους 4 μήνες για «Αφροδίτη»


Κοινή ανακοίνωση  εξέδωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Chevron αναφορικά με τις συζητήσεις για τα επόμενα βήματα για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

«Ξεκλείδωσε» η διασύνδεση με την Κύπρο: Τι συμφώνησαν Αθήνα - Λευκωσία


Στέλιος Μπούρας

Αυξημένα ανταλλάγματα στον ΑΔΜΗΕ για το έργο. Μοιράζονται 50 - 50 Ελλάδα και Κύπρος τα ενδεχόμενα κόστη του γεωπολιτικού κινδύνου. Καθυστερεί η απόφαση της Λευκωσίας για συμμετοχή με κεφάλαια.

Τι σημαίνει το χαρτοφυλάκιο «Αλιεία – Ωκεανοί» που πήρε η Κύπρος


Ανδρέας Πιμπίσιης


Ο πήχης είχε αρχικά μπει στο ύψος της Μεσογείου, λόγω γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, και εν τέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν της έδωσε το χαρτοφυλάκιο για την Αλιεία και τους Ωκεανούς. Ο Κώστας Καδής θα έχει στα χέρια του μια καυτή ατζέντα καθώς αρκετά κράτη της ΕΕ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα στα θέματα αλιείας.

Βραβείο Αριστείας Τεχνολογίας Στρατού στο RFHunter® της Κυπριακής SignalGenerix

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η SignalGeneriX, η κορυφαία κυπριακή εταιρεία στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών προϊόντων και στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) στους τομείς της ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων και των επικοινωνιών, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διπλή της βράβευση στα Διεθνή Βραβεία Αριστείας Τεχνολογίας Στρατού 2024.

SkyWolf: H Diehl Defence παρουσίασε το αντι-drone σύστημα στο επιτελείο του ΓΕΣ


Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας Diehl Defence, σχετικά με το σύστημα αντι-drone HPEM SkyWolf (anti-drone system class 1), το οποίο κατασκευάζει.

“ΜΕΔΟΥΣΑ 24”, μήνυμα στην Τουρκία


Την εξαιρετικά στενή σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και τη συνεργασία με καίριους παίκτες στην Ε.Ε. αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, αναδεικνύει η άσκηση «Μέδουσα ’24», που θα διεξαχθεί φέτος από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου σε όλη την περιοχή γύρω από την Κρήτη φθάνοντας μέχρι την Κάσο και την Κάρπαθο.

Το Πολεμικό Ναυτικό στο επίκεντρο των αναμενόμενων εξοπλιστικών ανακοινώσεων

*Tου Κώστα Σαρικά 

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα χρόνια κατέχει κυρίαρχη θέση στο συνολικό εξοπλιστικό πακέτο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Τέλη Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα η μεγάλη Νατοϊκή άσκηση «Ramstein Flag 2024»: Το ερωτηματικό με τη συμμετοχή της Τουρκίας και οι ταυτόχρονες πτήσεις 140 μαχητικών

Η Ramstein Flag 2024 που πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα, θα φιλοξενεί και μαχητικά 5ης γενιάς F-35. Πηγή: Χ NATO Air Command

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα
Μετά την Ινδία και την άσκηση «Tarang Shakti 24», όπου η 336 Μοίρα «Όλυμπος» τράβηξε όλα τα βλέμματα των συμμετεχόντων, το ενδιαφέρον της πολεμικής αεροπορίας στρέφεται στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, την διαλειτουργική άσκηση της Συμμαχίας «Ramstein Flag 2024», με την Ελλάδα να είναι φέτος η φιλοξενούσα χώρα.

Στη Γαλλία την Πέμπτη ο Ν. Δένδιας για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος»


Στη Γαλλία θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας FDI HN «Νέαρχος».

Η Ελλάδα προμηθεύεται «kamikaze drones» από τις ΗΠΑ: Πουλάει ρουκέτες και νάρκες – Δείτε βίντεο


Επιχειρησιακό άλμα των Ενόπλων Δυνάμεων που προμηθεύονται εκατοντάδες “kamikaze drones” από τις ΗΠΑ, αφομοιώνοντας τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το enikos.gr αποκαλύπτει πόσα θα προμηθευτούμε και πότε αλλά και την απόφαση πώλησης ρουκετών και ναρκών στις ΗΠΑ, οι οποίες φαίνεται ότι θα τις παραχωρήσουν στην Ουκρανία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην ΣΕΑΠ – 44 ΣΔΙ πλέον η Περιοχή Ευθύνης της Κρήτης

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, που σχετίζεται με οργανωτικά ζητήματα της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού & Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και σημείο γεωγραφικού ενδιαφέροντος την Κρήτη. Με απόφαση του ΓΕΣ της 2ας Ιουλίου 2024, η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) μετονομάσθηκε σε Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού – 44 Στρατιωτική Διοίκηση “Τάλως” (ΣΕΑΠ – 44 ΣΔΙ). 

Μεταναστευτικό: Η αδικαιολόγητη επανάπαυση

του Γιάννη Χαραλαμπίδη 

Ήταν Φεβρουάριος του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα της πανδημίας. Το τουρκικό κράτος και παρακράτος εξαπέλυσε μια υβριδική επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξωθώντας εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν μαζικά και παράνομα ασφαλώς στο ελληνικό έδαφος, στον Έβρο, σε διάφορα σημεία κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στον Έβρο οι Πρέσβεις χωρών μελών της ΕΕ


Άγγελος Αγγελίδης

Με πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Ουγγαρίας, οι Πρέσβεις κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιούν από χθες διήμερη περιοδεία στον Έβρο. Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που οι Πρέσβεις των συγκεκριμένων χωρών επισκέπτονται την περιοχή.

Παρέμβαση Μπελέρη για μεταναστευτικό: Πρέπει να εφαρμοστεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντης Μπελέρης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε παρέμβαση για το ζήτημα του μεταναστευτικού προέβη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντης Μπελέρης.

Κομισιόν: Οι 5 υποψήφιοι Επίτροποι που κινδυνεύουν να «κοπούν» στις ακροάσεις


Ποιοι 5 υποψήφιοι Επίτροποι κινδυνεύουν με «κόφτη» από το Ευρωκοινοβούλιο

Επιμέλεια

Ελίζα Καραγιώργη  ekaragiorgi@naftemporiki.gr

Τα μηνύματα που στέλνει η φον ντερ Λάιεν με τη νέα Κομισιόν


ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μία αυστηρή προειδοποίηση στο Βλαντιμίρ Πούτιν, υψηλές θέσεις για γυναίκες και βοήθεια στις «σπάταλες» χώρες του Νότου ήταν τα βασικά μηνύματα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τη χθεσινή σύνθεση του νέου Κολλεγίου των Επιτρόπων. Το Politico παρουσιάζει τα πέντε μηνύματα που στέλνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ολλανδία ζήτησε την εξαίρεσή της από τους κανόνες της ΕΕ για το μεταναστευτικό


Επίσημη μορφή παίρνει το αίτημα της Ολλανδίας να εξαιρεθεί από τους κανόνες της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

O Εργκίν Αταμάν ως “πολυεργαλείο” της “soft power” της Τουρκίας…


Τα οπαδικά συναισθήματα στην Ελλάδα -και όχι μόνο- είναι ισχυρά. Κι εγώ προσωπικά, δηλώνω οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού. Ολοένα και περισσότερο όμως, αυτή η υπόθεση με τους Τούρκους αθλητές και προπονητές στην Ελλάδα, μου μοιάζει να αξιοποιείται στο πλαίσιο της τουρκικής “soft power” (μαλακή ισχύς), με στόχο την πανέξυπνη και αποτελεσματική υποβοήθηση των στόχων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η Τουρκία υπέγραψε με την TotalEnergies «μακροπρόθεσμη» συμφωνία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου


Η Τουρκία υπέγραψε με το γαλλικό όμιλο TotalEnergies μια «μακροπρόθεσμη» συμφωνία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε διάστημα δέκα ετών από το 2027, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Τεράστιο πρόβλημα ο Ερντογάν – Σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ στην Τουρκία

Δε διανύει και τις καλύτερες μέρες του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Στέλιος Ανδρικάκης

Τουρκία και BRICS – Τι παιχνίδι παίζει ο Ερντογάν; (Ανάλυση)


Σεπτέμβριος 18, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο τη δυτική κοινότητα αλλά και το εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς ο τουρκικός λαός είναι προσανατολισμένος εδώ και δεκαετίες προς την Ευρώπη και γενικότερα προς τη Δύση, πέρα από τις δοσοληψίες με τη Ρωσία και τις ασιατικές χώρες.

Ερντογάν για BRICS: Η Τουρκία θα εμβαθύνει τους δεσμούς με την Ανατολή, με το βλέμμα στη Δύση


Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να εμβαθύνει τους δεσμούς της με την Ανατολή - συμπεριλαμβανομένων των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) - διατηρώντας ωστόσο το βλέμμα στραμμένο στη Δύση, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνομιλίες ΗΠΑ - Τουρκίας για τη Συρία: «Κίνδυνος για την ασφάλεια η συνεχιζόμενη υποστήριξη στο YPG», επιμένει η Άγκυρα


Η Άγκυρα επανέλαβε την προσδοκία της από τις ΗΠΑ να διακόψουν τους δεσμούς τους με το YPG, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία

Ιτιμούδης στο Newsbomb.gr: «Σε σοκ και φόβο η Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα με τους βομβητές»

Families of victims who were injured Monday by their exploded handheld pagers, wait at the emergency entrance of the American University hospital, in Beirut, Lebanon, Wednesday, Sept. 18, 2024. (AP Photo/Hussein Malla) Copyright 2024 The Associated Press. All right reserved

Πρωτοφανές χτύπημα σε Λίβανο και Συρία. Οι βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στις δυο χώρες σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών και τραυματίζονταν σχεδόν 3.000 άτομα. Για το πρωτοφανές αυτό χτύπημα και πώς αλλάζει τα δεδομένα στον πόλεμο στο Ισραήλ, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Γεωπολιτικός Αναλυτής Αλέξανδρος Ιτιμούδης.

Σωτήρης Σκουλούδης

To Ισραήλ μεταφέρει στρατεύματα στη μεθόριο με τον Λίβανο -Ενόψει πιθανών αντιποίνων της Χεζμπολάχ


Τις δυνάμεις του στη μεθόριο με τον Λίβανο ενισχύει εσπευσμένα το Ισραήλ.

Νέες εκρήξεις βομβητών σε νότιο Λίβανο και Βηρυτό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Νέες εκρήξεις βομβητών που χρησιμοποιούνται από μέλη της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον νότιο Λίβανο και στα νότια προάστια της Βηρυτού. 

Γιατί ανατινάχθηκαν τώρα οι βομβητές της Χεζμπολάχ -Πώς είχε στηθεί η αρχική παγίδα, γιατί άλλαξε το πλάνο


Το Ισραήλ αποφάσισε να ανατινάξει τους βομβητές μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και στη Συρία επειδή ανησύχησε μήπως η υποστηριζόμενη από το Ιράν σιιτική οργάνωση πάρει χαμπάρι το μυστικό σαμποτάζ στις συσκευές, ανέφεραν στο Axios τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Μυστικές Υπηρεσίες: Πώς έγινε δυνατή η έκρηξη στα κινητά Pager της Χεζμπολάχ


Σεπτέμβριος 18, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχεδόν 2.800 μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από την έκρηξη τηλεειδοποιητών (Pagers) που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Εταιρεία-φάντασμα η BAC Consulting KFT στη Βουδαπέστη που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια πόρτα ενός σπιτιού όπου μια ουγγρική εταιρεία με έδρα τη Βουδαπέστη, φέρεται να κατασκεύαζε τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο (AP Photo/Denes Erdos)

Μυστήριο παραμένει η προέλευση των φονικών βομβητών που εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα χθες, Τετάρτη 18/09 στον Λίβανο, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες άλλους.

«Σφενδόνη του Δαυίδ»: Η Φινλανδία εμμένει στην απόφασή της να αγοράσει αντιπυραυλικό σύστημα από το Ισραήλ και να μην αναγνωρίσει άμεσα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος [video]


FILE PHOTO: Ο ισραηλινός εκτοξευτής David’s Sling. Screenshot via YouTube@AirSourceMilitary/

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της χώρας του να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ παρά τον πόλεμο στη Γάζα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την απροθυμία της Φινλανδίας να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος αυτή τη στιγμή.

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι ανέκοψε τη ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ


Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε σήμερα ότι σταμάτησε τη ρωσική αντεπίθεση στις περιοχές του Κουρσκ που έχει υπό τον έλεγχό του, διευκρινίζοντας ότι "πολλές χιλιάδες" Ρώσοι πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτά τα εδάφη.

Ουκρανική επίθεση με drone σε αποθήκες πυρομαχικών 500 χλμ. μέσα στη Ρωσία - Σεισμός 2,8 Ρίχτερ από την έκρηξη - Δείτε βίντεο


Οι σεισμολογικοί σταθμοί παρακολούθησης κατέγραψαν ότι η έκρηξη είχε σεισμικό αποτύπωμα μεγέθους 2,8 Ρίχτερ - Βίντεο αποτυπώνουν τη στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών


Ρωσικές επιθέσεις είχαν ως στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις στην πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας σήμερα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος στην πόλη Κροπιβνίτσκι να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Πολεμικά πλοία της Κίνας έπλευσαν ανάμεσα σε ιαπωνικά νησιά κοντά στην Ταϊβάν


Είναι η πρώτη φορά που αεροπλανοφόρο του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού έπλευσε ανάμεσα στα νησιά Γιοναγκούνι και Ιριομότε, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ιαπωνικών δυνάμεων. Για «εντελώς απαράδεκτο» επεισόδιο μίλησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.