Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πορεία των μοτοσικλετιστών για Ισαάκ και Σολωμού (Βίντεο)

Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν και φέτος τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» για να τιμήσει τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1996.

Το καθιερωμένο οδοιπορικό της ξεκίνησε από την Πάφο, 21 χρόνια μετά τις άγριες δολοφονίες των Αμμοχωστιανών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι μοτοσυκλετιστές, δίνοντας υπόσχεση αγώνα, διασχίζουν τη γραμμή αντιπαράταξης από την Παρασκευή 4 Αυγούστου, εκφράζοντας την αγωνία αυτού του τόπου για παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του.

ΑΠΙΘΑΝΟ!- Η ανασκαφή μίας τεράστιας φωλιάς μυρμηγκιών!!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Τα μυρμήγκια είναι σίγουρα από τα μικρότερα ζώα που συναντούμε στην καθημερινότητα μας… 
Οι «δημιουργίες» τους απ την άλλη πλευρά μπορεί να είναι τεράστιες!

Λιοντάρι ανακαλύπτει ότι το ελάφι που μόλις έφαγε ήταν έγκυος, αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνάει κάθε λογική

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κύρια διαφορά που έχουν τα ζώα από τους ανθρώπους είναι ότι η κάθε κίνησή τους είναι υποκινούμενη από τα ένστικτά τους.
Η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να ζυγίζουμε τα πράγματα, μας οδηγεί να παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Ωστόσο, μία ξεχωριστή σκηνή που δείχνει τη συνείδηση και τη συμπόνια μιας λέαινας, κάνει ακόμα και τους ειδικούς να αμφισβητούν τα όσα ξέρουν μέχρι σήμερα για τον κόσμο των ζώων.

Τραγωδία: Ετοιμοθάνατος ζήτησε να μείνει σε μηχανική υποστήριξη για ημέρες ώστε να «σώσει» τη γυναίκα του!(Βίντεο)

Μία απίστευτη ιστορία που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την τραγωδία που βιώνουν οικογένειες που αφού χάνουν τον άνθρωπό τους λόγω θανάτου, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών, ανέδειξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Λαρισαίος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.
Θέλοντας να καταδείξει τις καθημερινές τραγωδίες που εκτυλίσσονται σε οικογένειες που πέραν της οδύνης που επιφέρει η απώλεια του συζύγου, δημιουργεί και ζήτημα επιβίωσης, ο Λαρισαίος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, εξιστόρησε στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας μία ιστορία ενός άντρα, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr από τα Τρίκαλα, χτυπημένου από την επάρατο: «Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώριζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία – δύο ημέρες θα πέθαινε. Σκέφτεται, τί θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών;

Επιστολή «γροθιά» του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο στην υπεροψία γερμανικής εφημερίδας «Και η Αντιγόνη δεν αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ούτε προφανώς εξαγοράζεται»

Με επιστολή του προς την Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ο Έλληνας πρέσβης στη Γερμανία, Θ. Δασκαρόλης, απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει για μας η Αντιγόνη;», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο Uwe Walter», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δασκαρόλης, «υποστηρίζει στην κριτική του «Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει για μας η Αντιγόνη;» (FAZ της 4ης Ιουλίου) επί της μελέτης της Johanna Haninks «The Classical Debt» ότι το ελληνικό «nation building» έλαβε χώρα τον 19ο αιώνα, ωστόσο ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. εμφανίζονται μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως Έλληνες και ταυτίζονται με τον Ελληνισμό. Στην μακρά του ιστορία ο ελληνικός λαός θεμελίωσε την ύπαρξη και τον πολιτισμό του σ’ ένα ισχυρό φρόνημα αντίστασης: κατά των Περσών στην αρχαιότητα, του οθωμανικού δεσποτισμού, της Wehrmacht στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, της αυθαιρεσίας των χρηματαγορών στις μέρες μας. Θέλουμε δεν θέλουμε, συνιστά κι αυτό προσφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Κόβουν την έπαρση σημαίας και τον εθνικό ύμνο στα δημοτικά - Μετά τη μετωπική για τους σημαιοφόρους με κλήρωση

Ως τώρα προβλεπόταν να γίνεται επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα - Τέλος και στη διαγωγή - Τι θα ισχύει για την πρωινή προσευχή
Μετά την... αριστεία και τη μετωπική σύγκρουση των κομμάτων για τους σημαιοφόρους με κλήρωση, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να ανάψει νέες φωτιές καθώς καταργεί από τα δημοτικά σχολεία το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη. Με λίγα λόγια στο πρόγραμμα των δημοτικών θα τηρείται πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς τις λοιπές προβλέψεις που υπήρχαν ως σήμερα.

Ένας νεκρός στην Πάτρα από κατάρρευση κτιρίου– Είχε μπει να φορτίσει το κινητό του- Πρόεδρος ΟΛΠΑ: "Δεν το χωράει ο νους μου"- Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σύμπτωση- (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από το thebest
20:45 Συγκλονισμένος από το περιστατικό της κατάρρευσης του στεγάστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας που στοίχισε τη ζωή ενός μετανάστης, δηλώνει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές. «Δεν το χωράει ο νους μου, είναι τραγική ειρωνεία, μόλις το πρωί είχαμε υπογράψει την σύμβαση για την κατεδάφισή του», σημειώνει ο κ. Κοντοές.

Ερωτηθείς σε ποιον ανήκει ουσιαστικά το κτίριο, στον Δήμο Πατρέων ή στον ΟΛΠΑ, ο κ. Κοντοές εξηγεί ότι το κτίριο είναι εκτός χερσαίας ζώνης και παράλληλα είναι σε ισχύ η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης του 2012. «Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή», σπεύδει να σημειώσει.