Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Οι άγνωστες πτυχές της μάχης των Θερμοπυλών - Με οδηγό τον «πατέρα της ιστορίας», Ηρόδοτο

O μάντης Μεγιστίας, το τέλος του Εφιάλτη και η ιστορική αλήθεια για τους «300»
Η μάχη των Θερμοπυλών, που έγινε στα τέλη Αυγούστου (κατά την επικρατέστερη εκδοχή) του 480 π.Χ., αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Έχουν γραφτεί γι' αυτήν χιλιάδες άρθρα και βιβλία, ενώ δεν άφησε ανεπηρέαστη και την τέχνη.

Στο άρθρο αυτό, θα επικεντρωθούμε, κυρίως, σε σχετικά άγνωστες λεπτομέρειες της μάχης. Βασική πηγή γι' αυτήν, είναι ο "πατέρας της ιστορίας" Ηρόδοτος.

Οι μάχες για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Του Ν. Λυγερού

Η Μοσούλη είναι στρατηγικός στόχος και θα πρέπει να απελευθερωθεί, διότι οι κάτοικοί της είναι όμηροι της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh. Δεν είναι μόνο ένα από τα ισχυρότερα προπύργιά της στο Ιράκ, είναι και τόπος όπου υποφέρουν οι άνθρωποι επειδή μια ακραία αίρεση θέλει να επιβάλει τη βαρβαρότητά της. Οι κουρδικές και οι αμερικανικές συμμαχικές δυνάμεις έχουν ήδη καταφέρει να ανακαταλάβουν χωριά στην περιοχή της Μοσούλης. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή της απελευθέρωσης και μια μορφή προετοιμασίας για το μέλλον του Ιράκ αλλά και του Κουρδιστάν.

Η θέσπιση της ΑΟΖ της Δυτικής Αρμενίας

Του Ν. Λυγερού

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η Δυτική Αρμενία συνεχίζει την πορεία στον τομέα του Δίκαιου της Θάλασσας, αφού μετά την υπογραφή της Σύμβασης του Montego Bay, έκανε τη θέσπιση της ΑΟΖ στις 09 Αυγούστου 2016. Αυτό σημαίνει ότι μια κατεχόμενη περιοχή του πλανήτη, ένα κράτος υπό αναγνώριση, διεκδικεί πλέον επίσημα την ΑΟΖ του ως κυριαρχικό δικαίωμα. Έτσι όσοι πίστευαν ότι η υπογραφή ήταν απλώς μια διπλωματική κίνηση εντυπωσιασμού, πρέπει τώρα να παραδεχτούν ότι υπάρχει πλέον στρατήγημα της πράξης και ότι αυτή η συνέχεια έρχεται να εδραιώσει μια κατάσταση, η οποία φαινόταν αδιανόητη ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η αλλαγή φάσης της Γερμανίας

Του Ν. Λυγερού

Με τα νέα τρομοκρατικά δεδομένα, η Γερμανία αναγκάστηκε ν' αλλάξει την απλοϊκή της πολιτική για να ενισχύσει μ' ένα τρόπο παράδοξο το εργατικό της δυναμικό. Η πραγματικότητα ξεπέρασε αυτό που ονόμαζε τη στρατηγική της. Διότι με τη Σουηδία είχε καταφέρει να μετατρέψουν τις χώρες τους ως πόλους έλξης για τους μετανάστες μέσω του υποτιθέμενου προσφυγικού φαινομένου. Ενώ η στρατηγική έδειχνε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις λόγω κορεσμού. Όμως η Γερμανία άργησε να πάρει μια ορθολογική θέση κι αναγκάζεται τώρα να βάλει ένα φράγμα στις θέσεις της που δεν βοήθησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ειδικά τις χώρες που βρίσκονται στην πορεία των μεταναστών.

Μεγαλείο ψυχής από Πολωνό Ολυμπιονίκη: Πουλά το μετάλλιό του για να σωθεί αγοράκι με καρκίνο

Ένα ασημένιο μετάλλιο που αξίζει χρυσάφι.
Ο Πολωνός δισκοβόλος Πιορτ Μαλακόφσκι, αποφάσισε να θέσει προς πώληση το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα αγόρι που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος αθλητής.
«Στο Ρίο πάλεψα για το χρυσό», έγραψε ο  Μαλακόφσκι στο προφίλ του στο Facebook.

«ΚΩΔΙΚΟΣ 24 ΩΡΕΣ» - Σαφάρι σε... Instagram και Facebook ξεκινά η Εφορία -Ψάχνει για κρυμμένο πλούτο από φωτογραφίες

Ενα φιλόδοξο σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την χρήση της τεχνολογίας και άντληση στοιχείων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλάκεια, κτηματολόγιο, αλλά και social media, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Κωδικός 24 ώρες», που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και των άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 πολίτες και επιχειρήσεις για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και θα αντλούν στοιχεία ακόμη και από το Facebook και το Instagram.

«Χορωδία» από «8» για στήριξη Τουρκίας - Αποκαλυπτικό: Απέρριψαν διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων - Γείωσαν την Αυστρία

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης
Από το philenews
Βρυξέλλες: Ατσαλάκωτη βγαίνει από την κρίση με την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία, η οποία, όπως πληροφορείται ο «Φ», κατορθώνει εν μέσω συλλήψεων, διώξεων και προγραφών να εξασφαλίζει ισχυρότατη στήριξη μεταξύ των κρατών-μελών για διασφάλιση της συνέχισης των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, ως να μη συμβαίνει τίποτα...

Φρίκη: Τον θάνατο στον γάμο στην Τουρκία σκόρπισε παιδί 12-14 ετών! Στους 51 οι νεκροί, 17 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση(Βίντεο -Φωτο)

Αυτό υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος αστυνομικές πηγές - Ερώτημα αν το παιδί πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά ή αυτό έγινε με τηλεχειρισμό
Νέες διαστάσεις στην τραγωδία που συγκλονίζει από το βράδυ του Σαββάτου την Τουρκία με την έκρηξη σε γάμος στην πόλη Γκαζίαντεπ από την οποία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 51 άνθρωποι δίνει η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον όλεθρο ήταν ένα ανήλικο παιδί ηλικίας από 12 έως 14 ετών.