Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με τον νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση


Ψηφίστηκε στην Βουλή με ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. ο νέος νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση, που καταργεί κάθε προηγούμενο.

Το κυριώτερα προβλήματα στα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι συναφή προς μια κατάσταση απολύτου πνευματικής παρακμής - και είναι, ακόμη ειδικώτερα, ο προσδιορισμός της έννοιας της «επιστήμης». Μια «επιστήμη» υλιστική, που δείχνει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί την παραγωγή, αποκομμένη σε μεγάλο βαθμό από τις έννοιες της πραγματικής διάνοιας , ενοράσεως και πνεύματος. Τα «πανεπιστήμια» τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουν μετατραπεί είτε στην καλύτερη περίπτωση σε σχολές στοιχειώδους επαγγελματικής καταρτίσεως, εκπροσωπώντας απλά για αρκετούς φοιτητές ένα χώρο όπου απλώς θα κάνουν νέες γνωριμίες, θα διασκεδάζουν, θα περνούν τον χρόνο τους στις καφετέριες και στα κλάμπ, σπαταλώντας τα χρήματα των γονέων τους που νομίζουν πως τα παιδιά τους σπουδάζουν - και, τελικά, κάποτε θα καταφέρουν να πάρουν κάποτε το πτυχίο δίχως να έχουν μάθει απολύτως τίποτε ουσιαστικό.

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.


Kαθημερινά βιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, την ανασφάλεια, την αμφιβολία, την μελαγχολία της διαμορφωμένης κατάστασης της κρίσης. Και ενώ οι αυτοκτονίες αυξάνονται στατιστικά με τα προηγούμενα χρόνια, η μόνη δυνατή διέξοδος είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας και της αισιοδοξίας ότι όλα θα αλλάξουν από την πορεία του παραλόγου που οδεύουμε όλοι παγκοσμίως σήμερα.

Όλι Ρεν: Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα τις επόμενες ημέρες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:43

Την ικανοποίησή του για την εκπεφρασμένη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση να ανταποκριθεί πλήρως στους συμφωνημένους δημοσιονομικούς φέτος και το επόμενο έτος εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ σημειώνει ότι προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους της έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Καλωσορίζω την έκφραση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί πλήρως στους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και τον επόμενο χρόνο και να λάβει όλα τα απαραίτητα σταθεροποιητικά μέτρα ώστε να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Οι σημερινές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς στην ακίνητη περιουσία, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

ΒΡΑΔΥΝΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/-11-9-2001

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟ.
*ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.
*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΡΑΚ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
*ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΝΤΟΡΜΠΑ.

Wikileaks: Οι φόβοι των ΗΠΑ για τους Βορειοηπειρώτες!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/09/wikileaks_11.html


Αποκλειστικό:

Σύμφωνα με το από 2009-02-27 τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα με τίτλο "Ερωτηματολόγιο του προφίλ ενός ασφαλούς περιβάλλοντος" και κωδική ονομασία TIRANA000140, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά απαντήσεις του πρέσβη Ουίδερς σε ερωτήσεις που του είχαν σταλεί προηγουμένως. Το cablegram (τηλεγράφημα) του Wikileak προβάλει τους πιθανούς κινδύνους για τις ΗΠΑ από ομάδες, διαδηλώσεις, τρομοκράτες κλπ.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/11-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 9/11.
*ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ.

Παράξενες συμπτώσεις στην Ελευθεροτυπία λίγο πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_5459.html

Οι δύο εικόνες που βλέπετε, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας το 2001, λίγες μέρες πριν την επίθεση τους δίδυμους πύργους της Ν.Υόρκης (είναι αλήθεια, δεν είναι "μούφα").
Όπως είναι φυσικό, εξάπτουν τη φαντασία, αφού απεικονίζουν τους δίδυμους πύργος του WTC, αεροπλάνα και η λεζάντα στη δεύτερη, 2 μέρες πριν την επίθεση έλεγε "τρέξε για να σωθείς" .
Ας δούμε...δύο -τελείως διαφορετικά- σενάρια,...

που αναπτύσσονται σε δύο άρθρα:
(σημείωση: στην εικόνα η ημερομηνία δεξιά είναι λάθος: το σωστό είναι 9.9.2011)

1.Το πρώτο είναι στο "Ελληνοκρατείν" και κινείται στο μοτίβο της "συνομωσιολογίας" με ή χωρίς ειαγωγικά. Λέει:

Όχι στους (μουσουλμάνους) τρομοκράτες, ναι στους (μουσουλμάνους) μετανάστες!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

zaf_cγράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11/9/2001 σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Έναν πόλεμο που κήρυξαν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα διάφορα πολιτικοστρατιωτικά κυκλώματα που την στηρίζουν, συμπαρασύροντας σε αυτόν περισσότερες χώρες της Δύσης και όλο αυτό για να αντιμετωπίσουν μία περίεργη ομάδα μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.
Στα δέκα χρόνια που πέρασαν από τότε, δύο στρατιωτικές εισβολές έγιναν σε Αφγανιστάν και Ιρακ, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες και μόνο ο πόλεμος κατά των φανατικών του Jihad δεν τελείωσε. Λες και κάποιο αόρατο χέρι, κρατά ζωντανή αυτή την τρομοκρατία, την εμφανίζει κατά καιρούς με ηχηρά χτυπήματα και την περικλείει με ένα εσχατολογικο συλλογισμό σύγκρουσης καλού - κακού.

Τηλεόραση Κροατίας: Ή μνημείο ή Ευρωπαϊκή Ένωση, η επιλογή των Σκοπίων

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_2891.html#more


Σεπτέμβριος 11, 2011.

Σκόπια.

Αναμένεται η παράδοσή του στην προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης «Συνελήφθη» ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=144939

Ο επικεφαλής της  αντικατασκοπείας του Καντάφι Μπουζάιντ Ντόρντα συνελήφθη πριν από λίγο,  ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει η παράδοσή του στην προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, όπως δήλωσε στο Reuters μια πηγή της.

Διάψευση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Λίμπερμαν για υποστήριξη στο PKK

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με τη τουρκική ZAMAN ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιντγκόρ Λίμπερμαν διέψευσε τα δημοσιεύματα που έγραψαν πως ανάμεσα στα μέτρα που θα πάρει ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών εναντίον της Τουρκίας συμπεριλαμβάνεται και το σενάριο εκπαίδευσης αλλά και προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στους Κούρδους αντάρτες του PKK.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ PREDATOR

Από το ιστολόγιο

Εφ. Ραντικάλ 11-9-2011

Στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ, έρχονται τα Predator στην θέση των ισραηλινών Heron
H Άγκυρα μετά την κατά παράβαση της συμφωνίας άρνηση του Ισραήλ να παραδώσει στην Τουρκία τα 6 μη επανδρωμένα οχήματα που της πούλησε, κινητοποιήθηκε και ζήτησε από τις ΗΠΑ τα Predator που χρησιμοποιεί στο Ιράκ από όπου θα αποσυρθεί πλήρως τον Δεκέμβριο.

Νταβούτογλου: Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2053500

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στην εντύπωση, που όπως είπε, έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει να στηρίξει το ΡΚΚ.

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι θα υποδεχθούν τον Ερντογάν στο Κάιρο. Επίδειξη δύναμης απο την Τουρκία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8194

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ  
    Επίδειξη δύναμης θα προσπαθήσει να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επίσκεψη του στην Αίγυπτο που ξεκινά το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ εγγυήθηκε την ασφάλεια των γεωτρήσεων της Κύπρου!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

"Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε πριν λίγο ο Iσραηλινός υπουργός Ενεργείας, Ούζι Λαντάου, δίνοντας εγγυήσεις ασφάλειας των εξεδρών φυσικού αερίου και των αγωγών και της Κύπρου, αφού το δίκτυο θα είναι κοινό.

Η σκιά της ισχύος και η... θυσία της «Noble»

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη
  • Λεονταρισμοί «ισλαμικών γερακιών» σε «τουρκική λίμνη»
  • Τι θα γίνει εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε έρευνες εντός της οικοπέδων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου
  • Η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ συνιστά αποτροπή προς την τουρκική απειλή

Aρχές Οκτωβρίου αρχίζουν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/417795


(τελευταία ενημέρωση 17.25)
Οι γεωτρήσεις θα γίνουν στην ΑΟΖ της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία τρίζει τα δόντια, με φοβέρες και ενέργειες στη Μεσόγειο, που προκαλούν ανησυχία στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Ο Πόλυς Πολυβίου και οι προεδρικές εκλογές

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211683&-V=articles


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συζητώντας με το στενό του κύκλο αλλά και κατά τη διάρκεια συνομιλιών με πρώην πολιτικούς συνεργάτες του, μπορεί να υποστηρίζει ότι «δεν θα κάνει το χατίρι σε κανέναν να παραιτηθεί», στην πραγματικότητα όμως δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να είναι απόλυτος στις τοποθετήσεις του.

Θα δώσουμε 400.000 ευρώ για να «κόψουμε» επετειακά κέρματα των 2 ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


O κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 400.000 ευρώ από την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών μεταλλικών κερμάτων των 2 ευρώ τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία με αφορμή τον εορτασμό της δεκαετούς επετείου κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων και κερμάτων σε ευρώ.

Αυτό είναι το "Σχέδιο Β'" της κυβέρνησης για την χρεοκοπία!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

"Σχέδιο Β'" δεν έχει η μόνο η Γερμανία για την περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά και η... ίδια η Ελλάδα! Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές της κυβέρνησης στο defencenet.gr, έχει καταρτιστεί το πλάνο πληρωμών των κρατικών υποχρεώσεων σε περίπτωση που δεν εκταμιευθεί καθόλου η 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ ή εκταμιευθεί μέρος της. Δηλαδή, αν επέλθει πιστωτικό γεγονός ή αλλιώς "κραχ".

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για τα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν με ανακοίνωση του χαιρέτησε τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. «Οι σημερινές αποφάσεις, ανάμεσα τους και ο φόρος στα ακίνητα, θα βοηθήσει για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι» ανέφερε ο Όλι Ρεν.

Η τρόικα, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες προκειμένου να παράσχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση. «Μόλις η Ελλάδα πετύχει τους όρους, αναμένω η έκθεση της τρόικας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

«Οι Έλληνες βρίζουν τον άσχημο Γερμανό»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Οι Έλληνες βρίζουν τον άσχημο Γερμανό», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στο περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί αύριο.

Ρωσία: Η ΕΕ πρέπει να διασώσει τα μέλη της

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η ΕΕ πρέπει να επιλύσει τα οξυμμένα οικονομικά της προβλήματα και να διασώσει τις χώρες - μέλη της, που κινδυνεύουν, όπως η Ελλάδα, που συζητάται αυτήν την περίοδο, διαφορετικά θα υπάρξουν ευρύτερες συνέπειες, εκτιμά με δηλώσεις του ο αναπληρωτής του πρωθυπουργού Β. Πούτιν και υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος φέρεται και ως πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας επί μιας νέας προεδρίας Πούτιν.

Ρέσλερ: «Μια ομαλή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι πλέον ταμπού»!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Νέα επιθετική δήλωση από τον υπουργό Οικονομίας και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

«Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη χαίρομαι» Γ. Παπανδρέου: Δεν θα χρεοκοπήσουμε, όχι άλλα μέτρα αν είμαστε συνεπείς Ανοικτά τα πάντα για τη συνταγματική αναθεώρηση - Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο - Δεν μιλάμε για εκλογές

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308826

    Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του την Τρίτη και νωρίτερα σήμερα «είναι επαρκή για το 2011 και το 2012… όσο θα είμαστε συνεπείς» διατύπωσε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
 

Δεν έχει τέλος η δοκιμασία Χαράτσι από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ σε όλα ακίνητα!!!

Από το protothema

Την φορολόγηση του συνόλου της δομημένης ακίνητης περιουσίας με ειδικό τέλος που κατά μέσο όρο θα είναι της τάξης των 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και που θα ποικίλλει από 0,5% έως 10 ευρώ ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από δραματική συνεδρίαση τεσσάρων και πλέον ωρών στην Θεσσαλονίκη.

Το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εφάπαξ για το 2011 και σε δόσεις για το 2012, με στόχο να καλυφθούν περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να κλείσιε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού της χρονιάς. Προκειμένου, δε, το τέλος του 2011 να κατανεμηθεί εντός του τρέχοντος προϋπολογισμού, η είσπραξη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο.

Δεν έχει τέλος η δοκιμασία Υπουργικό συμβούλιο και μετά νέα μέτρα!!!

Από το protothema

Το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργικής ομιλίας περί παραμονής στο ευρώ έναντι πάσης θυσίας, σε συνδυασμό με την επικείμενη έλευση της Τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για έναν ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο με αντικείμενο την εκταμίευση ή μη της 6ης δόσης, έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι ίσως σήμερα, ακόμη και πριν την προγραμματισμένη αρχικά για τις 13.00 συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες περικοπές στο Δημόσιο.

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού έχει μετατεθεί άτυπα στις 14:00 το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μην έχει τον χαρακτήρα που έως τώρα γνωρίζαμε. Ο κ. Παπανδρέου θα απαντήσει μόνο σε δέκα ερωτήσεις των δημοσιογράφων και η συνέντευξη θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από το συνηθισμένο. Παράλληλα, στο χώρο επικρατεί εκνευρισμός, καθώς οι δημοσιογράφοι που περιμένουν εκεί από νωρίς, δεν έχουν ακόμη εισέλθει στο κτίριο και παραμένουν προ των θυρών.

Προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ-Αιγύπτου

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4656070

Στην επανόρθωση των σχέσεών τους στοχεύουν σήμερα Ισραήλ και Αίγυτπος μετά τα αιματηρά επεισόδια στην ισραηλινή πρεσβεία του Καϊρου, χθες τα ξημερώματα.

Προετοιμασία για χτύπημα στο Γκέτεμποργκ Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Σουηδία

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι εθνικότητας είναι.....
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231127826

H Σουηδία ανέβασε πριν από ένα χρόνο το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στο «αυξημένο» (φωτ. αρχείου)
H Σουηδία ανέβασε πριν από ένα χρόνο το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στο «αυξημένο» (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Στοκχόλμη

Στον ΟΗΕ οι Παλαιστίνιοι παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Κυριακή ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να υποβάλουν το αίτημά τους για την ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά τις αμερικανικές "απειλές" για αναστολή της οικονομικής τους βοήθειας.

Δυτ. Αφρική: "Καλώς να ορίσει εδώ ο Καντάφι" δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γ. Μπισάου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Αν ο Μουαμάρ Καντάφι προσπαθήσει να βρει καταφύγιο στη Γουινέα Μπισάου, τότε θα είναι ευπρόσδεκτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας της δυτικής Αφρικής, Κάρλος Γκόμες Τζούνιορ.

Σερβία: Οι σχέσεις με την Ελλάδα στο επίκεντρο συζητήσεων

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Σερβία: Οι σχέσεις με την Ελλάδα στο επίκεντρο συζητήσεων
Μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης των οικονομικών-εμπορικών σχέσεων Σερβίας-Ελλάδας "βλέπει" ο υπουργός Γεωργίας, Εμπορίου, Δασών και Υδάτινων Πόρων της Σερβίας Ντούσαν Πέτροβιτς, ο οποίος τονίζει ότι πιστεύει στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία.ε

Kατά του Χριστόφια οι Κύπριοι για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι ο Πρόεδρος έχει ευθύνες

Τζέφρι Σακς: « Γερμανοί και τρόικα σας σπρώχνουν στην χρεοκοπία»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτά τα λέει ο .......... ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και του Γενικού γραμματέα των Ηνωμένων εθνών, Τζέφρι Σακς.
Έλα μωρέ τώρα .....τι ξέρει αυτός .....ο GAP τα ξέρει όλα.....μην ανησυχείτε Έλληνες , πείτε την φραμπεδούμπα σας .......σηκώστε και τις ποδάρες ψηλά....να είστε άνετοι..... 
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/4984

Αν οι Γερμανοί και η τρόικα συνεχίσουν να είναι τόσο επιθετικοί απέναντι στην Ελλάδα, θα την εξωθήσουν στην χρεωκοπία».

Bloomberg: Προς υποβάθμιση από Moody’s μεγάλες γαλλικές τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η Moody’s ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole -των μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζών- ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, εξαιτίας της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Η Moody’s έθεσε υπό αναθεώρηση τις αξιολογήσεις των τριών τραπεζών τον Ιούνιο, ώστε να εξετάσει «πιθανή αναντιστοιχία των σημερινών επιπέδων πιστοληπτικής αξιολόγησης σε σχέση με τον αντίκτυπο μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της τον Ιούνιο ο οίκος.

Οι τρέχουσες αξιολογήσεις για τις τρεις γαλλικές τράπεζες είναι Aa2 για την BNP Paribas, Aa1 για την Credit Agricole και Aa2 για τη Societe Generale. Η μετοχή της τελευταίας καταγράφει συνολικές απώλειες 55% από τις 15 Ιουνίου, ενώ στο ίδιο διάστημα οι τίτλοι των Credit Agricole και BNP Paribas έχουν υποχωρήσει κατά 45% και 42% αντίστοιχα.

Φυσικό αέριο-πετρέλαιο.Τι υπάρχει στην Ελλάδα,τι λένε επιστήμονες.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8193

Έρευνες για πετρέλαιο σε “ανώδυνες” φαινομενικά περιοχές ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ,ο πρωθυπουργός. “Ανώδυνες” σε σχέση με το Αιγαίο και τις παράλογες ,παράνομες και απαράδεκτες διεκδικήσεις . Και λέμε φαινομενικά γιατί και στο Ιόνιο ακόμη υπάρχει πρόβλημα με την ΑΟΖ και την Αλβανία η οποία παίζει …τουρκικά και έκανε πίσω στο καθορισμό ΑΟΖ.

Ο ζυθοποιός που εμφιάλωσε την... ομηρική παράδοση Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΑΛΜΑΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΠΙΡΑ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ, ΑΛΚΙΝΟΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308755

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση βρίσκεται κρυμμένο στον ανεξάντλητο «θησαυρό» των εκατοντάδων τοπικών προϊόντων που παράγονται «χύμα», αντί να τυποποιούνται με βάση τις σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ ώστε να μοσχοπουλιούνται σε όλο τον κόσμο.
Ο Σπύρος Καλούδης, επικεφαλής της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. 

Ο Πλούταρχος γράφει για τις «συμφορές του δανεισμού»

Οικονομικά προβλήματα της αρχαιότητας -που μοιάζουν ωστόσο επίκαιρα- πραγματεύεται ο Πλούταρχος στο έργο του «Περί του μη δανίζεσθαι»

Το έργο του «Περί του μη δανείζεσαθαι» κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Νεφέλη

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. «Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...

Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» (από τα Ηθικά), που κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τη «Νεφέλη» με τον τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού». Γιατί πράγματι, τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό απαριθμεί με τρόπο καυστικό, αυστηρό και καίριο ο Πλούταρχος σ΄αυτό το μικρό κείμενο, που δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα απλώς «εγκυκλοπαιδικά», αφού οι παραλληλίες με τα σύγχρονα τεκταινόμενα παραφυλούν σε κάθε στίχο.

Υπεύθυνες οι τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ευθύνη προς τις τράπεζες που κάποτε μοίραζαν αφειδώς τα δάνεια, χωρίς να εξετάζουν τις οικονομικές δυνατότητες του δανειολήπτη, καταλογίζει ο νομικός κόσμος της χώρας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες παρακαλούσαν τους καταναλωτές να προτιμήσουν κάποιο προϊόν τους, είτε αυτό ήταν μια πιστωτική κάρτα, είτε ένα δάνειο. Με «αμπαλάζ» ευφάνταστους τίτλους, π.χ. διακοποδάνειο, προσπαθούσαν να δελεάσουν τον κόσμο.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις 10 το πρωί στο "Μακεδονία Παλλάς" στη Θεσσαλονίκη.

Στις 13.00 συνέντευξη του πρωθυπουργού Υπουργικό συμβούλιο με κλίμα για νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144805
Το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργικής ομιλίας περί παραμονής στο ευρώ έναντι πάσης θυσίας, σε συνδυασμό με την επικείμενη έλευση της Τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για έναν ιδιαίτερα αυστηρό έλεγχο με αντικείμενο την εκταμίευση ή μη της 6ης δόσης, έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι ίσως σήμερα, ακόμη και πριν την προγραμματισμένη για τις 13.00 συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες περικοπές στο Δημόσιο.

Μεθοδολογική ανάλυση της υψηλής στρατηγικής των θρησκειών

 Του Ν.Λυγερού


Η σημερινή τάση της ανάλυσης της υψηλής στρατηγικής των θρησκειών δίνει έμφαση στο ρόλο του προτεσταντισμού μέσω των ΗΠΑ και στον φονταμενταλισμό μέσω του Ισλάμ. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάλυση δεν είναι διαχρονική και πέφτει απλοϊκά στις σύγχρονες παγίδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, η προβολή του ορθόδοξου συστήματος εκφυλίζει την ανάλυση θρησκευτικών δεδομένων που δεν βασίζονται στην έννοια του πολιτισμού. Η σύγχρονη ανάλυση που δεν εξετάζει το διαχρονικό ρόλο του καθολικισμού, δεν επαρκεί εκ φύσης. Διότι δεν επικεντρώνεται στην έννοια της θρησκείας της εξουσίας, ενώ είναι βασική για να κατανοήσουμε τη διαφορά με το βουδισμό. Δίχως την ανάλυση των φαινομένων που προκάλεσε η Αναγέννηση, το κίνημα των διαμαρτυρόμενων δεν έχει νόημα. Δίχως την ανάλυση του ιστορικού πλαισίου που προκάλεσαν οι Καθαροί, ο προτεσταντισμός δεν έχει βάση. Επιπλέον, το διαχρονικό πεδίο της υψηλής στρατηγικής, αναδεικνύει τις χρονικές διαφορές μεταξύ επεκτατικών θρησκειών. Επιτρέπει μια ανάλυση εκ βάθους του ισλαμισμού, δίχως την αναπόφευκτη ταύτιση με την τρομοκρατία. Διότι η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να τα εξηγήσει όλα, ακόμα και αν μπορεί να εκφυλίσει πολλά. Η απουσία αναφορών στους πολέμους μεταξύ θρησκειών αποτελεί ένα στρατηγικό λάθος. Διότι οι θρησκείες δεν λειτουργούν απλώς ως πολιτικά ή μη κυβερνητικά lobbies. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την εξέλιξη των θρησκειών ως επιφαινόμενα. Οι θρησκείες, αντιθέτως, λειτουργούν περισσότερο ως υπόβαθρα δογμάτων δικαίου. Κατά συνέπεια, η ερμηνεία που θέλει τις θρησκείες ως πολιτικά εργαλεία και στρατηγικά τεχνάσματα, δεν στέκει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ: Διορθώστε τα λάθη, τηρήστε τις δεσμεύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63373025
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, ώστε να εξασφαλίσει το νέο πακέτο δανεισμού, το οποίο συμφώνησαν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης τον Ιούλιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

Αλέν Ζιπέ: Διορθώστε τα λάθη, τηρήστε τις δεσμεύσεις

Βρετανός ΥΠΕΞ: «Η Βρετανία θα εξετάσει τη δυνατότητα μιας πιο χαλαρής σχέσης με την ΕΕ»

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας William Hague υποστήριξε πως η χώρα του είναι πολύ πιθανό να εγκαινιάσει μια νέα πολιτική με την ΕΕ αυτής της χαλάρωσης των σχέσεων με την ένωση. Μιλώντας στην εφημερίδα The Times ο Hague ένωσε τη φωνή του με τους ευρωσκεπτικές των Tory’s λέγοντας πως  είναι η εποχή των πιο χαλαρών δεσμών με τις Βρυξέλες «Είναι αλήθεια με το Ευρώ, μπορεί να γίνει το ίδιο και σε άλλους τομείς στο μέλλον. Στην πραγματικότητα μπορεί να προηγηθούμε ως χώρα σε πολλούς τομείς σαν αποτέλεσμα της απομάκρυνσής μας από την ΕΕ¨» συμπλήρωσε.

JSS News: Ή η Τουρκία έχει αντισυμβατικά όπλα ή του Ερντογκάν του …έστριψε!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


“Έχουμε να κάνουμε με τρελό”; “Μήπως κρύβει αντισυμβατικά όπλα”;

Η κατάρριψη του μύθου των τουρκικών ΕΔ.Άρθρο του Α.Μπιράντ από Τουρκία.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/






Mehmet Ali Birand-Άρθρο στην εφημερίδα Μιλιέτ.

Ρεπορτάζ σε όλα τα μέσα Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια και τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127804




Αθήνα
Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι συγκεντρώσεις αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην 76η Διεθνή Έκθεση.