Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Στον ΟΗΕ οι Παλαιστίνιοι παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Κυριακή ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να υποβάλουν το αίτημά τους για την ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά τις αμερικανικές "απειλές" για αναστολή της οικονομικής τους βοήθειας.

"Θα πάμε στον ΟΗΕ για να επιτύχουμε μία διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, παρά τα εμπόδια και τους κινδύνους, περιλαμβανομένων των αμερικανικών απειλών για αναστολή της ετήσιας βοήθειας ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων" ανέφερε ο κ. Αμπάς στην κυβερνητική εφημερίδα της Ιορδανίας Al-Rai.

"Αν η Ουάσιγκτον χρησιμοποιήσει το βέτο της εναντίον μας, αυτό δε σημαίνει μία διακοπή. Είχαμε και στο παρελθόν τις διαφορές μας με τις ΗΠΑ" σημείωσε.

Σχετικά με τις προσπάθειες συμφιλίωσης με την Χαμάς, ο κ. Αμπάς ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης θα ξεκινήσουν ξανά μετά από τον Οκτώβριο, παρά τις απειλές του Ισραήλ να παγώσει τα κεφάλαια της Παλαιστινιακής Αρχής.

"Η επόμενη κυβέρνηση δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα είναι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα επιβλέψει τις εκλογές" δήλωσε, προσθέτοντας ότι αν διεξαχθούν τον Μάιο δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου