Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

«Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη χαίρομαι» Γ. Παπανδρέου: Δεν θα χρεοκοπήσουμε, όχι άλλα μέτρα αν είμαστε συνεπείς Ανοικτά τα πάντα για τη συνταγματική αναθεώρηση - Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο - Δεν μιλάμε για εκλογές

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308826

    Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του την Τρίτη και νωρίτερα σήμερα «είναι επαρκή για το 2011 και το 2012… όσο θα είμαστε συνεπείς» διατύπωσε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
 



"Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο" εκτίμησε και έκανε λόγο για μια "δύσκολη αλλά μικρή προσπάθεια" που πρέπει να γίνει προκειμένου να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στο 2012. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο, δήλωσε πως "ούτε μαζικές απολύσεις γίνονται ούτε θα γίνουν, ούτε στο μισό πάει ο μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων". Κατά τον ίδιο η κυβέρνησή του έχει μειώσει κατά 100.000 τις θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ ερωτηθείς για το αν η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο Σύνταγμα δήλωσε πως κατά την αναθεώρηση "δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού ως προς το τι θα συζητήσουμε".

Αναφερόμενος στα σενάρια περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε" και του δημοσιογράφου Π. Σώκου τόνισε πως "πρέπει να τηρήσουμε τους στόχους, αν δεν τους τηρήσουμε όλη αυτή η φημολογία θα φουντώσει… Η συμφωνία του Ιουλίου δεν θα υπήρχε αν η Βουλή δεν είχε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο". "Οι 2 μήνες μπροστά είναι δύσκολοι" σχολίασε για να προσθέσει ότι "θα 'κλειδώσουμε' τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου" ώστε να σταματήσουν σταδιακά οι συζητήσεις περί χρεοκοπίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Ν.Δ. στις 15 Ιουνίου για το ενδεχόμενο συνεργασίας σχολίασε πως το κλίμα δεν ήταν ώριμο και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Πρόσθεσε πως "με τη συνεννόηση συμφωνούν" στελέχη του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως και η ηγεσία του.

"Εγώ αυτή την κυβέρνηση χαίρομαι" σχολίασε, ενώ στο σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων που δέχθηκε ο πρωθυπουργός απαντούσε υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησής του και εμφανίζοντας το μεσοπρόθεσμο, τις συμφωνίες με την τρόικα και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου ως μονόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου