Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νίκη για τους “μικρούς” Βόμβα Σ.τ.Ε. για τις διαφημίσεις των κομμάτων

Νέο τοπίο στη διαφημιστική καμπάνια των κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές στις 6 Μαΐου διαμορφώνει η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Σύμφωνα με αυτή, οι υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας θα πρέπει να προχωρήσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου στην έκδοση νέας απόφασης η οποία θα προβλέπει ότι θα προβάλλονται διαφημιστικά και τα μικρά κόμματα που μένουν εκτός Βουλής!

Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέδωσε την προσωρινή διαταγή κατόπιν σχετικής αίτησης που κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο τα κόμματα Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία, που αποτελούν συνασπισμό κομμάτων.

Economist: Οι εκλογές βλάπτουν

Economist: Οι εκλογές βλάπτουν
«Άκαιρες» οι εκλογές και «άσκοπη» η προεκλογική ένταση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζει σε ανάλυσή του για την Ελλάδα ο «Economist».
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, οι πιστωτές της Ελλάδας παρατηρούν ανήσυχοι μια άκαιρη εκλογική αναμέτρηση, που στερεί από την καθημαγμένη οικονομία 30 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα χαρακτηρίζεται άσκοπη, καθώς η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη.
Όσο για τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο Economist τις κρίνει ανεδαφικές.

Φέρνουν μαζί τους ξεχασμένα νοσήματα Υγειονομική "βόμβα" οι λαθρομετανάστες

Εκτός από τις συνήθειές τους, οι μετανάστες μεταφέρουν στην Ελλάδα ξεχασμένες ασθένειες όπως η φυματίωση και η χολέρα αλλά και η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.
 
Σήμερα, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στο έλεος των νοσημάτων τα οποία φέρουν νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στην Ελλάδα από χώρες που δεν υφίστανται υγειονομικοί έλεγχοι του πληθυσμού.
Η δυσκολία ελέγχου και επιτήρησης των νοσημάτων που ενδέχεται να εισέρχονται στην Ελλάδα είναι προφανής. 

Ομίχλη της... χρεοκοπίας πάνω από Ισπανία και Ιταλία

Το φάντασμα της  χρεοκοπίας πλανάται πάνω από την Ισπανία και την Ιταλία αν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλά, στα σημερινά επίπεδα.  Στην περίπτωση της Μαδρίτης, η αδυναμία προσφυγής σε μηχανισμούς στήριξης με κόστος δανεισμού 5,7% ενισχύει σημαντικά την πιθανότητα χρεοκοπίας.

Το δυσοίωνο αυτό μήνυμα της Moody’ s προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρωζώνη που προσπαθεί να αποτινάξει  τον ζυγό της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, σφυγμομέτρηση του Ρόιτερς, στην οποία 29 οικονομολόγοι ερωτήθηκαν για το αν η τρίτη και τέταρτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη θα χρειαστεί να προσφύγει σε μηχανισμούς δανεισμού, ξεκαθάρισαν πως δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές

Από το real.gr
 
Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ακούστε τι είπε ο Διευθ. Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος στον Νίκο Χατζηνικολάου

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%.

Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε άνοδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ σε μία ακόμα μέτρηση η «Χρυσή Αυγή» δείχνει ότι θα μπει στο κοινοβούλιο. Μάχη δίνουν δύο κόμματα ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία αν και στο όριο βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ο Συμπιλίδης.Κυρ.Μητσοτάκης «Δεν παραγράφηκε το έγκλημα»

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν είναι ο Γιώργος Συμπιλίδης. Σε δήλωσή του αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί.

"Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον.

Ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας οι «4» της Helios

Λευκωσία: Ένοχους χωρίς ελαφρυντικά έκρινε τους τέσσερεις κατηγορούμενους για την υπόθεση πτώσης στις 14 Αυγούστου του 2005 του αεροπλάνου της εταιρείας Helios στο Γραμματικό Αττικής με αποτέλεσμα το θάνατο 121 ανθρώπων που επέβαιναν του μοιραίου Boeing, το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με τον Εισαγγελέα να προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών ως βάση συν ένα έτος για κάθε μία ανθρωποκτονία, σύνολο 123 χρόνια για τον κάθε ένα κατηγορούμενο ξεχωριστά.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτή την αίτηση του Εισαγγελέα για ποινή βάσης τριών ετών συν ένα έτος για κάθε νεκρό, σύνολο 123 έτη και αυτή την στιγμή συνεδριάζουν για την εξαγορά της ποινής.

Πτωτικές τάσεις στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας. Στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, δεχόμενος πιέσεις από τους τίτλους των τραπεζών, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 235,76 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 0,72%.

Ζημιές σε ποσοστό 0,72% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 84,98 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 299.109,70 ευρώ.

Εν αναμονή τραπεζικών αποτελεσμάτων το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε -γνώριμο- υποτονικό τέμπο οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται οριακά πάνω από τις 700 μονάδες.

Απώλειες έως 3% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, με την αγορά να κινείται εν αναμονή των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα, ενώ από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη έως 3,51% του ΟΠΑΠ και ακολουθεί ενισχυμένη η μετοχή της Alpha Bank.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος του ΟΤΕ, υποχωρώντας έως και 3,31% στα 2,92 ευρώ νωρίτερα, και ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ.

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών σήμερα το απόγευμα εκτιμούμε ότι θα θέσει τέλος στην περιρρέουσα φημολογία αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών από την απομείωση των ομολόγων, αφήνοντας ωστόσο σε εκκρεμότητα τα θέματα της Blackrock» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

«Δεν αναμένουμε να αλλάξει κάτι επί της ουσίας, αφού το σχετικό γεγονός έχει στο μεγαλύτερο βαθμό ενσωματωθεί στις τιμές των τραπεζών. Από την άλλη πλευρά ίσως λόγω εντυπώσεων η αγορά θα παραμείνει σε χαμηλό υψόμετρο από πλευράς συναλλαγών και τάσης, αφού δεν υπάρχει κάποιο άλλο εγχώριο νέο το οποίο να δημιουργεί ή να ενισχύει την τάση στην παρούσα φάση» σημειώνει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι διατηρεί στάση αναμονής μέχρι νεωτέρας, «καθώς η επιφυλακτικότητα στην αγορά θα εξακολουθήσει και τις προσεχείς εβδομάδες, αποτυπώνοντας την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού». 

Τράβηξαν την προσοχή της Wall Street τα ευρωπαϊκά προβλήματα

Dow12.964,10-68,65 -0,53%  



  Nasdaq3.007,56-23,89 -0,79%  

Η Wall Street χθες
Πτωτικά πρόσημα καταγράφονται στο ταμπλό της Wall Street για δεύτερη συνεχή ημέρα, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί πλέον σε εβδομαδιαία βάση, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την Ευρώπη και την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ επισκίασε τα εταιρικά μεγέθη.

"Σε αυτό το στάδιο, έχουμε απλώς ένα σύμπτωμα και όχι την ίδια τη νόσο", σχολίασε o Laurence Creatura, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Federated Investors, αναφερόμενος στα χειρότερα των εκτιμήσεων εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η απότομη αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές μετά και τις ανεπιβεβαίωτες φήμες για επικείμενη γαλλική υποβάθμιση επηρέασε και το αμερικανικό χρηματιστήριο που ανακουφίστηκε μόνο προσωρινά από την επιτυχημένη ισπανική δημοπρασία. Αναλυτές σχολιάζουν πως στα μέσα περίπου των συναλλαγών η αγορά "ξέμεινε από καύσιμα", στρέφοντας και πάλι την προσοχή της στους ευρωπαϊκούς τίτλους ειδήσεων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 68,60 μονάδες (-0,53%) κλείνοντας στις 12.964,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 23,80 μονάδων (-0,79%) και έκλεισε στις 3.007,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,20 μονάδων (-0,59%) κλείνοντας στις 1.376,90 μονάδες.