Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ελληνο-ιταλικός πόλεμος: Η “εαρινή επίθεση” των Ιταλών (9-24 Μαρτίου 1941)

Γράφει ο Αντγοςε.α., Νικόλαος Φωτιάδης, Επίτιμος Υδκτής Δ΄ΣΣ

Οι αλλεπάλληλες ήττες που υπέστησαν το 1940 οι Ιταλικές δυνάμεις στο Αλβανικό έδαφος από τον Ελληνικό Στρατό και η συνεχιζόμενη προέλαση των Ελληνικών Μεραρχιών στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, ανάγκασαν τον Μουσολίνι να διατάξει στις 29 Φεβρουαρίου 1941 την αντικατάσταση του Αρχιστρατήγου του θεάτρου επιχειρήσεων Αλβανίας  Στρατηγού ΟυμπάντοΣοντού με τον νέο Αρχηγό του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό ΟύγκοΚαβαλέρο.

Ο Χίτλερ, επειγόμενος να επιτεθεί κατά της Ρωσίας, συγκάλεσε στο Σάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του ’41 μεγάλη σύσκεψη και ο Μουσολίνι υποσχέθηκε την ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων για να υποβοηθήσει τα σχέδια των συμμάχων του Φίρερ.

Θεσσαλονίκη: Η νεολαία των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης γιορτάζει, αλλά δεν ξεχνά τα Τέμπη Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε ο ετήσιος χορός-θεσμός, ο οποίος θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα καθώς στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεαρής ηλικίας, οδήγησε το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα το χορό της νεολαίας, ως απόδοση φόρου τιμής στα θύματα και ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες.

Ο χορός ήταν προγραμματισμένο να γίνει το περασμένο Σάββατο. Παρόλο που είχε ολοκληρωθεί το τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό συμβάν, ο σύλλογος αποφάσισε την αναβολή.

Τρεις προτεραιότητες για την εφαρμογή της Στρατηγικής Εθνικής Άμυνας

Γραφείο του Υφυπουργού Άμυνας για την απόκτηση και τη διατήρηση (Office of the Under Secretary of Defense for Acquisition & Sustainment OUSD(A&S)) Αποστολή & Προτεραιότητες versus : Ο οδικός χάρτης αμυντικής μας παραγωγής, που δεν υπάρχει! Και η σοβαρότητα που ψάχνω!

Τρεις προτεραιότητες για την εφαρμογή της Στρατηγικής Εθνικής Άμυνας

OUSD A&S Mission & Priorities

Three priorities our implementation of the National Defense Strategy

ΠτΔ: Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών

 Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος επαναδιατυπώνει τη θέση ότι η προσπάθειά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Επιχειρηματολογεί, επίσης, υπέρ των οφελών από ενεργότερη ευρωπαϊκή εμπλοκή, φέροντας ως παράδειγμα τις σημαντικές συγκλίσεις και τη διαπραγμάτευση στο Κραν Μοντανά.

Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο: Πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση(ΦΩΤΟ)

Tην Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση, επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θ/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», υπό τη νέα του σύνθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έχει νέα σύνθεση η οποία, μετά τις Τακτικές και Έκτακτες κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι η εξής:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ newpost.gr– Σε στάδιο δοκιμών το πρώτο P-3B ORION – «Lock» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – 4 αναβαθμισμένα αεροσκάφη στο ΠΝ

 Κώστας Σαρικάς

Οι πρώτες δοκιμές στον αέρα για το MLU P-3B ORION αναμένεται εκτός απροόπτου και με δεδομένου ότι οι δοκιμές στο έδαφος θα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία να πραγματοποιηθούν έως τις αρχές  του καλοκαιριού

 Στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newpost διακρίνεται το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B ORION μπροστά από το υπόστεγο της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Ποιος ο ρόλος του ANADOLU (L 400) και πως αξιολογείται ως “απειλή”;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τουρκικά μέσα αναφέρουν αυτές τις ημέρες ότι το ελικοπτεροφόρο ANADOLU (L 400) έχει παραδοθεί στο τουρκικό ναυτικό, κατόπιν ολοκληρώσεως ενός μεγάλου μέρους των Δοκιμών Εν Πλω (SAT) και εξελίσσεται η εκπαίδευση για την έναρξη επιχειρησιακών πλόων. Επί της ουσίας επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις επισήμων, ότι τ πλοίο επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη του 2022.

Η ένταξη σε υπηρεσία, θα συνοδευτεί πέραν των άλλων από δοκιμές για την πιστοποίηση ικανότητος επιχειρήσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Bayraktar TB3 και μελλοντικώς του αεριωθουμένου Kizilelma, όπως και ελαφρών αεριωθουμένων αεροπλάνων κρούσεως Hürjet.

Από τον Αρχύτα και τον Γρύπα, στα MQ-9 και την άγνωστη τύχη του ελληνικού Μη Επανδρωμένου πλωτού σκάφους

ΦΩΤΟ: Γρύπας θεωρείται ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα το οποίο θα δώσει τα επόμενα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά. Πηγή εικόνας: Hellasjournal 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Δεν είναι λίγα όσα έχουν γραφεί για το πρόγραμμα του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους «Αρχύτας», το οποίο -αν όλα πάνε καλά- θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις ώστε να καταγραφούν οι όποιες παρατηρήσεις παρουσιαστούν και να διορθωθούν οι «παιδικές ασθένειες».

Δεν είναι λίγα επίσης και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σ’ ότι αφορά το πρώτο ελληνικό UCAV, δηλαδή το οπλισμένο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος που φέρει την ονομασία του μυθικού «Γρύπα».

Ποια τα “lessons learned” για την Ελλάδα από την Ουκρανία ώστε να αποφευχθούν… στρατιωτικά Τέμπη;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε φάση εκκολαπτόμενης κλιμάκωσης. Δηλώσεις πάσης φύσεως και βαθμού αξιωματούχων της Δύσης, δεν αφήνουν περιθώριο στην αμφισβήτηση του επιχειρήματος ότι η Ουκρανία πολεμά ως «εκπρόσωπος» (proxy) της Δύσης τη Ρωσία. Το αν η συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του πολέμου, εγείρει ή όχι ζητήματα και για την ελληνική άμυνα, θα πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο προσεκτικής μελέτης, με στόχο την έγκαιρη εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης, η Ρωσία επιχειρεί να έχει αυτή την πρωτοβουλία των

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά–Οι κορβέτες στο επίκεντρο

Γιάννης Νικήτας

Εκτενή συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Γεώργιο Προκοπίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού (πρόσκτηση νέων κορβετών καθώς και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ καθώς και γενικότερα το σύνολο των προοπτικών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αναφορικώς με το τελευταίο από μεριάς Γεώργιου Προκοπίου έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον για περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ως ενός ακόμη σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG terminal) καθώς και της ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων LNG. Δυνητικώς ένας ακόμη χώρος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης είναι των super yachts και mega yachts.

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας στα Ελληνοτουρκικά

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συλλυπητήρια από τον Χουλουσί Ακάρ για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ΝίκοςΠαναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Κουκουλοφόροι έσπασαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin στη σημερινή απεργία

Για πολλοστή φορά το μνημείο για τα θύματα της Marfin έγινε στόχος κουκουλοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που οι αναρχικοί ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα κρατώντας πανό ορισμένοι εξ αυτών αποκόπηκαν από το μπλοκ τους και έσπασαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης  τιμητικής πλάκας έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Στην Πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός». 

Κ. Μητσοτάκης: Εγγυώμαι σε όλους απολυτή διαφάνεια στην έρευνα και δρομολογούμε άμεσα την βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηρόδρομους μας (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Yπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αποκλειστικό θέμα την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τα βήματα που έχουν αποφασιστεί για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση μεταξύ άλλων εξέφρασε τη δημόσια συγγνώμη του για την τραγωδία των Τεμπών.

Μέσα στην “τρελή χαρά” οι καλλιτέχνες στην πορεία για τους νεκρούς στα Τέμπη

Σέλφις, πειράγματα, γέλια και μια περίεργη χαρά συνέθεσαν το πάζλ της… θλίψης κάποιων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για τους νεκρούς στα Τέμπη.

Οι αναρτήσεις τους στα σόσιαλ μίντια προκάλεσαν σάλο και έντονες αντιδράσεις αφού ήρθαν να προστεθούν στα επεισόδια και τους βανδαλισμούς 

καθώς και στην προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις.

Η trash τηλεόραση και η πραγματικότητα

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Η πιο σημαντική παθογένεια του πολιτικού συστήματος είναι ότι επί δεκαετίες έλεγε και έκανε αυτά που ήθελε ο κόσμος να ακούσει και να γίνουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στη χρεοκοπία. Oχι μόνο στην οικονομική χρεοκοπία, αλλά και σε ένα «βαθύ κράτος» γραφειοκρατίας, μικροσυντεχνιών, διαφθοράς και διαπλοκής.

ΤΟΝ ίδιο δρόμο επιλέγουν και κάποιοι που υποδύονται ξαφνικά τους αντισυστημικούς δημοσιολόγους, ενώ εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο είναι μέρος του συστήματος, αλλά έχουν πλουτίσει από αυτό.

Πραγματογνώμονας Δίκη στο Μάτι: «Δέχτηκα παρεμβάσεις για να αλλάξει το πόρισμα»

Για κενά τόσο στο επίπεδο πρόληψης όσο και στη διαχείριση,  από την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Μάτι, που οδήγησε στο θάνατο 102 ανθρώπων, έκανε λόγο ο πραγματογνώμονας, αποκαλύπτοντας ότι δέχτηκε «παρεμβάσεις για να αλλάξει το πόρισμα».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, κατέθεσε πως δέχτηκε παρεμβάσεις για την αλλαγή του πορίσματος του,  θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να αλλοιώσουν τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του.

Προφητικό πόρισμα για τα τρένα – Προάγγελος το Αδενδρο για τα Τέμπη Τι πρότειναν οι πραγματογνώμονες μετά το δυστύχημα του 2017 στο Αδενδρο – Η «Κ» παρουσιάζει το πόρισμα του ΑΠΘ.

 Αλεξία Καλαϊτζή

Ραδιοεπικοινωνία των σταθμαρχών με τους μηχανοδηγούς με πιο «δομημένο τρόπο, ανάλογο με αυτόν που γίνεται στις αεροπορικές μεταφορές και σε άλλα σιδηροδρομικά δίκτυα». Αυστηρή πειθαρχία στην τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη. Ολοκλήρωση της εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του ETCS, δηλαδή του συστήματος προστασίας που έχει καθολική εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανάταξη της ηλεκτρικής πλευρικής σηματοδότησης σε όλα τα τμήματα των σιδηροδρομικών αξόνων. Αυτά τα μέτρα πρότεινε για την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τρένο η τεχνική έκθεση που διενήργησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης –υπογράφηκε στις 9.5.2018– σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή άμυνα - Παρουσία στη DEFEA

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή άμυνα αναλαμβάνει η Κομισιόν στον απόηχο των κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η αποσταθεροποίηση στα ανατολικά και οι αναδυόμενες απειλές ασφαλείας για τα κράτη μέλη της Ένωσης κάνουν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μια σειρά από σημαντικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση καινοτόμων αμυντικών προγραμμάτων τα οποία πρόκειται να παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens που θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Μαΐου 2023

«Τουρκική Άμυνα»: Η Ελλάδα ανακοίνωσε το βεληνεκές του νεοαγορασμένου πυραύλου Meteor

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα τις πληροφορίες βεληνεκούς του πυραύλου αέρος αέρος METEOR, τον οποίο προμηθεύτηκε μαζί με τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα αποφάσισε να προμηθευτεί 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale έναντι 2,3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη με τη Γαλλία το 2021. 

Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από την πληρωμή των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλει η Ελλάδα στη Γαλλία στο πλαίσιο της αγοράς Rafale αποτελούνται από προμήθειες σε πυρομαχικά.

Η Ελλάδα, παρέλαβε το πρώτο της μαχητικό αεροσκάφος Rafale — από δεύτερο χέρι — τον Ιούλιο του 2021. 

Τουρκία: Τα ΜΑΤ ψέκασαν τον κόσμο με σπρέι πιπεριού, στην πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν "δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε", καθώς έσπρωχναν ασπίδες των ΜΑΤ.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει μια ομάδα διαδηλωτών, καθώς μια πορεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κατέληγε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν "δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε", καθώς έσπρωχναν ασπίδες των ΜΑΤ, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

Γιώργος Φίλης, Αυτό θέλω να το ακούσουν οι Έλληνες. Αεροπορική κυριαρχία έχουμε στο Αιγαίο

 

Αεροπορική κυριαρχία, όχι υπεροχή, κυριαρχία έχουμε στο Αιγαίο σημειώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλώντας στον Ανδρέα Μαζαράκη και την εκπομπή "Ο Εξαρχείων"

Η Στρατηγική σημασία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και ο κινεζικός BRI - Κ. Γρίβας

 

Ο #καθηγητής της #Σχολή_Ευελπίδων #κωνσταντίνοσ_γρίβασ   #καλεσμένος του #αντρέασ_μαζαράκησ  στην #εκπομπή #ο_εξαρχείων  της 02ας Μαρτίου 2023, αναλύει την αναγκαιότητα των Σιδηροδρόμων.

Κώστας Λάβδας, Το πρόβλημα της Δύσης είναι ο Ερντογάν. Το δικό μας είναι η Τουρκία

 

Το πρόβλημα της Δύσης είναι ο Ερντογάν. Το δικό μας είναι η Τουρκία σημειώνει ο Καθηγητής Ευρωπαικής και Συγκρηςητικ πολιτικής στο Πάντειο πανεπιστήμιο, Κύριος Κώστας Λάβδας,

Δημήτρης Αγάδης: Σκοτεινός ο εκλογικός ορίζοντας για Ερντογάν- Προβοκάτσιες & δολοφονίες στο "μενού"

 

Δημήτρης Αγάδης: Σκοτεινός ο εκλογικός ορίζοντας για Ερντογάν- Προβοκάτσιες & δολοφονίες στο "μενού"

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Οι πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν μετά τις εκλογές

 

Οι πάγιες πολιτικές επιδιώξεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν ακόμα και αν αλλάξει ο Κύριος Ερντογάν σημειώνει ο Διεθνολόγος, Κύριος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

@SavvasKalenteridis Αντίο αυτοδυναμία! Επιτακτική ανάγκη εθνικής συνεννόησης

 

Σάββας Καλεντερίδης: Αντίο αυτοδυναμία! Επιτακτική ανάγκη εθνικής συνεννόησης

Βίαιη καταστολή: Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση γυναικών στην Κωνσταντινούπολη | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 9/3/23|OPEN TV

 

1. Βίαιη καταστολή: Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση γυναικών στην Κωνσταντινούπολη
2. Εθνικιστικές κορώνες Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογικό φόντο
3. Ενισχύει τις συμμαχίες η Ελλάδα: Στην Ελλάδα ο νέος ΥΠ.ΕΞ της Κύπρου

Έσπασαν το μνημείο της Marfin - Κομμάτια βρέθηκαν στο Σύνταγμα | Αταίριαστοι | 09/03/2023

 

1. Έσπασαν το μνημείο της Marfin - Κομμάτια βρέθηκαν στο Σύνταγμα
2. Μητσοτάκης: Όλοι φταίμε για την τραγωδία - Δεν θα κρυφτούμε- Ζητώ και πάλι δημόσια συγγνώμη
3. Πως οι συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη αποδεικνύουν πως όλο το σύστημα ήταν «τυφλό»
4. Αποκάλυψη για την τοποθέτηση του μοιραίου σταθμάρχη στις βάρδιες – Φαίνεται να μην τον εμπιστεύονταν
5. Η κατάσταση των τραυματιών του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
6. Σ. Κωνσταντινίδης-Συγκοινωνιολόγος: Ήταν άρρωστο το σύστημα στον ΟΣΕ –Ο τομέας χρειάζεται επανάσταση
7. Τραγωδία στα Τέμπη: Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας και δύο σταθμάρχες

Χ. Ρετσίνας: Η ορολογία που ακούσαμε στα ηχητικά είναι του πεζοδρομίου | Σήμερα | 09/03/2023

 

1. Χ. Ρετσίνας: Η ορολογία που ακούσαμε στα ηχητικά είναι του πεζοδρομίου
2. Τουρκία: Έτοιμο το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων - «Θα στείλει μήνυμα στην Ελλάδα»
3. Προβληματισμός στο στρατόπεδο του Ερντογάν καθώς ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στις δημοσκοπήσεις
4. Τουρκία: Ποιο είναι το κλίμα στην αντιπολίτευση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει εκλογών
5. Καιρίδης, Τριανταφύλλου σχολιάζουν το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία αλλά και το νέο ελικοπτεροφόρο
6. Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη - Νέος κύκλος καταθέσεων