Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Κάποτε στα Ψηλά τα Αλώνια οι επιφανείς πολίτες έκτιζαν μέγαρα - Σήμερα στη θέση τους σηκώθηκαν...πολυκατοικίες

Τα Ψηλαλώνια ήταν γήλοφος με πλάτωμα. 
Εκεί βρίσκονταν σταφιδάλωνα, σε πιο ψηλό μέρος σε σχέση με τις σταφιδοφυτείες. 

Η περιοχή από τα Υψηλά Αλώνια μέχρι το ναό της Αγίας Αικατερίνης, ονομαζόταν «Ελληνικό», λόγω της πληθώρας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Eπικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας προς ΕΕ: «Κάνατε την Ελλάδα τη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην Ιστορία»

ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΜΠΟΥΡΙ - ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το  pronews


 Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε κατά την Ευρωπαικής Ένωσης υπερασπιζόμενος τη Ελλάδα σε πρόσφατη ομιλία του στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπου βρέθηκε για να ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας δηλώνοντας ότι «μετατρέψατε την χώρα σε μια φυλακή οφειλετών».

Πάμε για 28,7% στο εδαφικό-Κοντά η συμφωνία

Όλα είναι έτοιμα για να κλείσει οριστικά το εδαφικό. Η σημερινή και αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών στο Μοντ Πελεράν αναμένεται να σφραγίσει την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, η οποία θα ανοίξει και τον δρόμο για καθορισμό ημερομηνίας πολυμερούς διάσκεψης για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Το τελευταίο, δηλαδή, στάδιο πριν από την οριστική κατάληξη στο σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

Το παράδειγμα της Κρήτης - Το παράδειγμα των Δωδεκανήσων

Το παράδειγμα της Κρήτης
Του Ν. Λυγερού


Είναι απίστευτο το τι έχουμε ακούσει για την απελευθέρωση και την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Όλα παρουσιάζονται μ' ένα τρόπο που υποστηρίζει είτε τους βενιζελικούς είτε τους βασιλικούς αλλά επί του πρακτέου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σίγουρα υπήρξαν προσπάθειες απελευθέρωσης, αλλά δίχως υψηλή στρατηγική με αποτέλεσμα να έχουμε εξεγέρσεις που δεν οδηγούσαν όντως σε επανάσταση με την έννοια της εθνικής, παρόλο που πολλοί προσπαθούν να το παρουσιάσουν με αυτόν τον τρόπο για να καλύψουν με έντεχνο τρόπο τα κενά τα απαράδεκτα της στρατηγικής.

Ούτε βασιλικοί, ούτε βενιζελικοί

Του Ν. Λυγεού

Ούτε βασιλικοί, ούτε βενιζελικοί είναι οι Έλληνες. Κι όποιος μπαίνει σε αυτή την μάταια αντιπαράθεση διαπράττει ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος αφού επιλέγει κάτι για να αποφύγει το άλλο, θεωρώντας ότι κάνει καλή κίνηση.

Στη στρατηγική όταν σου δίνουν δύο επιλογές, πάρε την τρίτη αν δεν θέλεις να χάσεις. Στο Σχέδιο Ανάν μας έδιναν δύο επιλογές με τους χάρτες Α και Β για το εδαφικό και πάλι καλά τις απορρίψαμε, γιατί επιλέξαμε την απελευθέρωση κι όχι κάποια σκλαβιά από μόνοι μας.

Αποχώρησε από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου -Σκληρή επιστολή στον Σταύρο Θεοδωράκη - ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού είναι πλέον η Κατερίνα Μάρκου, η οποία με επιστολή της στον Σταύρο Θεοδωράκη του ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται.

Η επιστολή της Κατερίνας Μάρκου στον Σταύρο Θεοδωράκη

Πικρό…καφέ μας φέρνει το 2017: Ποια προϊόντα ακριβαίνουν – Ποιοι θα πληρώσουν τη λυπητερή

«ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
Ακόμα πιο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τα νοικοκυριά που ήδη δοκιμάζονται από την ύφεση, την ανεργία και την επαχθή φορολογική πολιτική.
Το 2017 θα φέρει «μποναμά» ένα τσουνάμι αυξήσεων το οποίο θα επηρεάσει επί τα χείρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς
Συγκεκριμένα, μια σειρά από προϊόντα θα ακριβύνει και οι τσέπες θα αδειάσουν κι άλλο.
Φυσικά ο λογαριασμός θα πέσει και πάλι στα συνήθη ...υποζύγια που είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μαζί με όλα έχουν

Μυστηριώδη φαινόμενα στον Πανάγιο Τάφο: Φήμες για «γλυκιά οσμή» που αναδίδεται από το εσωτερικό - Σύμφωνα με τον ιστότοπο aleteia.org

Δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο για ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στα όργανα του συνεργείου αποκατάστασης
Σε διάφορες φήμες για «ανεξήγητα φαινόμενα» που άρχισαν να διαδίδονται αμέσως μετά το ιστορικής σημασίας άνοιγμα - μετά από αιώνες - της πλάκας του Πανάγιου Τάφου από Έλληνες επιστήμονες κάνει λόγο πρόσφατο δημοσίευμα του ιστότοπου aleteia.org.

Όπως αναφέρει το site, το οποίο παρουσιάζει άρθρα θρησκευτικής θεματολογίας, όταν η ομάδα των επιστημόνων που έχουν αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης απέκτησε πρόσβαση στον χώρο όπου πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση, υπήρξαν κάποιες μαρτυρίες (χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες πηγές) που έκαναν λόγο για  μια «γλυκιά ευωδία» που αναδιδόταν από το εσωτερικό.

Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Θάνος Πλεύρης - Θετική η εξέλιξη της υγείας του

Η νοσηλεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ θα συνεχιστεί σε απλό θάλαμο στο «Ιατρικό Κέντρο» - Τι  λένε τώρα οι γιατροί
Ίσως είναι υπερβολή να γίνει λόγος για ένα μικρό ιατρικό θαύμα, όμως σίγουρα η είδηση της εξόδου του πρώην βουλευτή, κ. Θάνου Πλεύρη από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και η μεταφορά του σε απλό θάλαμο -όπου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του-  πριν από λίγες ημέρες δεν θεωρούνταν και το πιο πιθανό σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Κωστής Στεφανόπουλος: Ο Πρόεδρος της καρδιάς των Ελλήνων

Από το dete.gr
Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Μάρτιο του 1995 έως τον Μάρτιο του 2005, ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ίσως ο Πρόεδρος της καρδιάς των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του τα ποσοστά δημοφιλίας του ήταν εξαιρετικά υψηλά και ο θάνατός του προκαλεί μόνο θλίψη.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν δικηγόρος και πολιτικός, διατελώντας Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005 και όντας ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Προηγουμένως, υπήρξε βουλευτής Αχαΐας με την ΕΡΕ (από το 1964 έως το 1967), την Νέα Δημοκρατία (από το 1974 έως το 1985) και την ΔΗΑΝΑ (από το 1985 έως το 1989) κεντροδεξιό κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε και του οποίου ηγήθηκε.
Από το 1974 μέχρι το 1981 διετέλεσε διαδοχικά υπουργός Εσωτερικών (1974-1976), Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976-1977) και Προεδρίας της Κυβερνήσεως (1977-1981) στις κυβερνήσεις των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη.